פטיפון Lenco ישן עם מחט שנשברה - איפה מחליפים?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
amirf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברשותי פטיפון ישן מאוד של LENCO (אין לי מושג מאיזו שנה או דגם מדויק), הפעלתי אותו ממש לאחרונה לאחר שהיה במחסן של המשפחה שנים רבות. זה היה נראה שהמחט על ערש דווי ובפעם האחרונה שהפטיפון הופעל היא נשברה, צירפתי תמונות של הפטיפון והראש להודעה. זה מה שרשום על הראש: Ortofon FF 15 XE Mk II.

למישהו יש מושג אם הדבר הזה בכלל בר-תיקון? ואם כן האם מכיר חנות אמינה שבה מטפלים בפטיפונים ישנים מאוד כמו שלי? והאם אתם יכולים להעריך פחות או יותר מהי העלות של החלפת מחט לפטיפון זה?

תודה לכל העוזרים!
אמיר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

אין צורך בחנות - אולי אפילו כדאי להימנע. רכוש מקוון. מחט חלופית תעלה בסביבות $30 פלוס משלוח. נסה כאן לדוגמה, או חפש ברשת מקורות נוספים - לא חסרים. שולפים את הישנה - מכניסים את החדשה. בראש הפורום הזה יש כתבה תמציתית לגבי כיוון פטפונים וההכנות הדרושות. כדאי לקרוא ולבצע לפני החלפת המחט. אין שום דבר מיוחד בכך. זה די פשוט. הדגם הוא B-52 מבין השנים 1974- 1969. זה לא 'נורא' ישן ולא יותר ישן ממני ואני אפילו לא צריך חנות. בהצלחה!

amirf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה על העזרה אך צצה בעיה חדשה, בגלל שהחלק שמחזיק את המחסנית והמחט היה כבר חצי שבור אז כשהוצאתי את הברגים החלק התפורר לגמרי והמחסנית כרגע תלויה באוויר. זה נראה שנדרש להחליף את כל החלק השחור הזה שנמצא בסוף המנוף. מעבר לזה לא רואה שום דרך שבה אפשר להחליף רק את החלק הצהוב הזה, זה בכלל לא נראה כמשהו שנשלף החוצה בדומה ללינק ששלחת לי לחלק מהאייביי.
צירפתי תמונות.. מהי עלות התיקון להערכתך?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #4 

ראשית, אתה צריך שילה חדשה - לא בעיה להשיג ב- 100-120 ש"ח
שנית, תצטרך לרכוש מחט חליפית (לא ראש!). הראש שלך מצויין ודווקא במקרה הזה, הייתי מוציא קצת יותר כסף ורוכש מחט מקורית אליפטית, ולא גנרית קונית.

האמת, הפטיפון שלך ממש מזמין שיפוץ כולל, שיכלול החלפת זרוע (זו המקורית לא משהו, בלשון המעטה) ואז הוא יהיה פטיפון מדהים!
אבל זה כבר עניין לשרשור אחר (f)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

זה נשלף החוצה - האמן לנו - נשלף! רק שצריך להחזיק את הראש ('ראש' לא 'מחסנית') קונטרה לפני שמושכים.
ניב... מה הבעיה להדביק את כל הסלייד בחזרה לשלה בזווית הנכונה? חוץ משולי הפלסטיק שאין להם שום משמעות מלבד קוסמטית, - הכל נראה שמיש. לא?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

השילות פלסטיק האלו הן חטא לנקואי מוכר ודי נדיר, בערך כמו אידלרים פלסטיק. מיסודן הן לא קשיחות מספיק, ולא מתהדקות לזרוע מספיק טוב, והן שבירות...

בקיצור - זול ופשוט להחליף ולהפטר מהןף ושילה שבורה כזו זו הזדמנות פז :)

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ואם אתה מתעסק עם הזרוע - כדאי שתעשה את זה כמו שצאיך - הזרוע שלך היא לא מהמשובחות, אבל קל מאוד לטפל בה:

הנה הסבר איך מחליפים בה את ה- V-blocks - קריטי לאיכות הצליל. אם אתה לא יודע שבזרוע שלך התושבות האלו הוחלפו - אני ממליץ בחום שתחליף אותן.

amirf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

tnsilver כתב:זה נשלף החוצה - האמן לנו - נשלף! רק שצריך להחזיק את הראש ('ראש' לא 'מחסנית') קונטרה לפני שמושכים.
ניב... מה הבעיה להדביק את כל הסלייד בחזרה לשלה בזווית הנכונה? חוץ משולי הפלסטיק שאין להם שום משמעות מלבד קוסמטית, - הכל נראה שמיש. לא?
...
עדכון:
אכן צדקת, המחט באמת נשלפת, פשוט פחדתי להפעיל כח אחרי ששיחררתי בורג וכל השליה התחילה להתפורר.
הזמנתי מחט מאיביי כמו שהצעת ואת המחסנית הדבקתי לשלה השבורה בדרך לא בדרך.
בשורה התחתונה, הפטיפון עובד ומזמר. לא הפתרון הכי אידיאלי אבל בשביל סטודנט חסכן זו הייתה האופציה הטובה ביותר.

תודה לכל העוזרים במלאכה.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

amirf כתב:
...
...
ואת המחסנית הדבקתי לשלה השבורה בדרך לא בדרך.
...
·
אוי...

זה אומר שהמחט לא מיושרת נכון, ובגלל שהראש הודבק לשילה (השבורה) - לעולם לא תוכל לכוון אותה. זה גם אומר שלעולם המחט הזו תהרוס לך את התקליטים...

כיוון שבימנו אלו, אוסף התקליטים הוא בדרך כלל החלק היקר יותר במערכת אנלוגית - בחרת בפתרון הגרוע ביותר עבור "סטודנט חסכן" (f)

פתרונות אפשריים -

א) רכוש שילה תקינה. זה ממש לא יקר - בערך כמו תקליט חדש.
ב) נסה בעדינות לפרק את ההדבקה האיכותית. אני מקווה שתוכל בלי לפגוע בראש - אני אופטימי. ראשים הם די עמידים. רק פרק את המחט לפני שאתה מנסה.
ג) אם לא ילך, לא יהיה מנוס מרכישת ראש חדש :cry:
ד) הרכב הכל בדרכים מקובלות.

מצטער, אבל אם אתה מעוניין לשמור על תקינות התקליטים שלך - כל אלו מומלצים מאוד, וממש לא סתם "פלצנות של אודיופילים" (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”