חוות דעת על מערכת קולנוע ביתית Samsung HTF6550W

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Nash13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני מספר שבועות ביקשתי הנחיות והמלצות כמתחיל בתחום המוזיקה ומערכות שמע
אני מחפש מערכת קולנוע ביתית שתשמש נאמנה גם לשמיעת מוזיקה בסלון וגם כמערכת קולנוע ביתית (דרך המחשב)
קיבלתי הרבה המלצות חמות וטובות על רכישת רסיבר דנון - Denon AVRX1200W
וקניה בנפרד של רמוקלים.

דבר ראשון אשמח לשמוע המלצה לרמקולים לרסיבר הנ"ל
יש עדיפות לרמקולים רצפתיים (כי אישתי אוהבת איך שזה נראה :-)
+ סנטר + סאב + שני רמקולים אחוריים קטנים
מזכיר שהתקציב שלי הינו 5000 ש"ח (בלחץ אפשר טיפה יותר).

דבר נוסף,
חבר טוב שלי שעוסק הרבה בתעשיית המוזיקה אמר לי שאם שנקודת התחלה טובה בשבילי ללא השקעה מטורפת יכולה להיות מערכת מוכנה כמו זו של Samsung HTF6550W קישור לאתר זאפ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=854578

היית שמח לקבל חוות דעת מהפורום המשובח. בנוסף במידה ויש המלצות אחרות על מערכות שיכלו להוות נקודה התחלה טובות אשמח לשמוע :-)

וכמובן שכרגע האופציה המעודפת שלי היא קניית הרסיבר של דנון ובחירת רמקולים בנפרד.

תודה מראש!

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות על ההתחלה זאת המערכת הזאת. היא מערכת סגורה, לא ניתן להוסיף לה דברים ואין לה שימוש בהמשך. החיבורים מוגבלים והקישוריות לא קיימת. הסאונד מגעיל, ממש מגעיל, כמו מרמקול מחשב זול.
תראה, יש לך תקציב מוגבל , אז במקום לנסות למתוח אותו עד אין סוף, תשקיע עכשיו בזוג קדמיים טוב. ביד שניה התמורה מעולה, חצי מחיר שליש מחיר ממוצר חדש וזה לא רכבים, אין להם יותר מדי בלאי חוץ מהבלאי הרגיל ומה שהזמן עושה (אז לא לקנות רמקולים ישנים מדי). תקבל זוג רמקולים מאוד טובים, מתאימים למוזיקה וסרטים ואתה פשוט תהנה. בהמשך תוסיף רמקולים לפי חשיבות ונחיצות. תוסיף סנטר טוב. אחרי זה סאב ורק בסוף תחשבו על אחוריים.

הבהרה, ה5K זה רק לרמקולים וסאב או גם רסיבר?

Nash13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה בוגי

לאן הגענו בימינו שכשאדם מוכן להשקיע 5000 ש"ח במערכת מוזיקה זה נחשב תקציב מוגבל :-)

אבל אני מאחר וזו פעם ראשונה שאני משקיע במשהו כזה לאור שיפוץ בבית (וכנראה פעם אחרונה לתקופה ארוכה) אני יכול לנסות למשוך את התקציב לכ- 7000 (כולל הכל רסיבר, סאב ומרוקלים)

אמח רןוצה לציין שאני לא מחפש את הסאונד המושלם בעולם אלא אני מחפש עלות מול תועלת טובה יחסית לתקציב "המוגבל" שלי שיכולל מערכת עם ריסבר ו 5.1 רמקולים

למרות האטרקטיביות אני מעדיף להמנע בקניית יד 2

אשמח לשמוע חוות דעת נוספות :-)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

הבהרות למה שכתב BUGY.
1. מסכים עם כל מילה לגבי מערכות סגורות כמו זו ש"המליצו" לך עליה.
זו המלצה גרועה. בסוף מפסידים כסף כי צריך להחליף אותה למשהו שמיש.

2. לגבי יד 2, לא חייב שזה יהיה האתר ההוא.
זה יכול להיות גם בחנויות שעושות טריידאין, ואתה מקבל גם אחריות.
לפחות במורל, שזה יצרן ישראלי מכובד וטוב, אפשר לקנות "עודפי ייצוא", לפעמים רמקולים עם פגמים חיצוניים קלים, במחירים זולים יחסית.

3. אתה יכול לקנות בשלבים.
המינימום זה רסיבר ושני רמקולים.
אח"כ להוסיף סוראונד, סנטר, סאב, לפי סדר חשיבות עבורך.
אתה בכל שלב גם יכול להחליט שמספיק לך ולא חייב להוסיף סאב, או לא חייב להוסיף סנטר.
כדי לדעת להחליט החלטות כאלו, כדאי ללכת ולשמוע בחנויות, ולבקש לשמוע באיזו קופיגורציה שאתה רוצה:
עם או בלי סאב, סנטר, סוראונד, וכך להחליט על מה אתה מוותר בשלב הראשון ואולי תוסיף כשיתפנה תקציב.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 197 פעמים

שליחה #5 

Nash13 כתב:חבר טוב שלי שעוסק הרבה בתעשיית המוזיקה אמר לי שאם שנקודת התחלה טובה בשבילי ללא השקעה מטורפת יכולה להיות מערכת מוכנה כמו זו של Samsung HTF6550W קישור לאתר זאפ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=854578
...
·המקרה הקלאסי של עצת אחיתופל.

*ראיתי פה מישהו ביד 2 שמוכר סט של SVS ב-5000 שקל, אני הייתי חוטף את זה.
זה לא סט של רמת כניסה לקולנוע ביתי, זה כמה רמות מעל.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7653
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 886 פעמים

שליחה #6 

@(G)

אם אנחנו מדברים על אותה הודעה שגם אני ראיתי, המחיר שפורסם הוא 5700.
אבל , כמו שכתבת שם, באמת למה לא להחזיר לחנות ולהזדכות/להחליף אם הכל תקין, במקום להתחיל כאב ראש של פניות מאנשים זרים, ואולי להפסיד כסף תוך כדי? בנוסף, ההודעה היא מחבר באתר שזו הודעה ראשונה שלו, הייתי מתייחס בערבון מאוד מוגבל', וסליחה מראש לאותו חבר אם הוא בסדר גמור, אבל זה מרגיש מוזר.

לגבי המוצר יש ביקורות טובות, אבל בתקציב של 5000 שכולל גם רסיבר, לא נראה לי שזה בטווח. מצד שני שוק יד שניה לא חסר במציאות מעניינות.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #7 

Nash13 כתב:שלום לכולם,

לפני מספר שבועות ביקשתי הנחיות והמלצות כמתחיל בתחום המוזיקה ומערכות שמע
אני מחפש מערכת קולנוע ביתית שתשמש נאמנה גם לשמיעת מוזיקה בסלון וגם כמערכת קולנוע ביתית (דרך המחשב)
קיבלתי הרבה המלצות חמות וטובות על רכישת רסיבר דנון - Denon AVRX1200W
וקניה בנפרד של רמוקלים.

דבר ראשון אשמח לשמוע המלצה לרמקולים לרסיבר הנ"ל
יש עדיפות לרמקולים רצפתיים (כי אישתי אוהבת איך שזה נראה :-)
+ סנטר + סאב + שני רמקולים אחוריים קטנים
מזכיר שהתקציב שלי הינו 5000 ש"ח (בלחץ אפשר טיפה יותר).

דבר נוסף,
חבר טוב שלי שעוסק הרבה בתעשיית המוזיקה אמר לי שאם שנקודת התחלה טובה בשבילי ללא השקעה מטורפת יכולה להיות מערכת מוכנה כמו זו של Samsung HTF6550W קישור לאתר זאפ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=854578

היית שמח לקבל חוות דעת מהפורום המשובח. בנוסף במידה ויש המלצות אחרות על מערכות שיכלו להוות נקודה התחלה טובות אשמח לשמוע :-)

וכמובן שכרגע האופציה המעודפת שלי היא קניית הרסיבר של דנון ובחירת רמקולים בנפרד.

תודה מראש!
...
אני גם לא הייתי ממהר להמליץ לך על מערכת 5.1 אחרת, גם אם היא של חברת SVS , עם כל הכבוד.
אם אתה בפירוש מחפש ליהנות ממערכת גם בתחום הקולנוע הביתי וגם בתחום המוזיקלי, אני מציע להתחיל ברסיבר.
עזוב כרגע יד שניה או חדש, אני בכלל לא נכנס לרזולוציות האלו.
רסיבר שיעמוד בהגדרות והצרכים שלך.
לאחר מכן להתחיל בזוג רמקולים, או רצפתיים או מדפיים טובים.
לאחר מכן סנטר טוב.
אני חושב שאין שום בעיה להביא ב 5,000 גם רסיבר חדש, וגם 3 אלמנטים, כלומר מדפיים וסנטר שיהיו כמה רמות מעל הסמסונג, זה בטוח.

Nash13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה רבה גל על התגובה

יש לך המלצה עבור רסיבר + 3 אלמנטים במחיר של 5000 ש"ח?

הומלץ לי כאן רבות על Denon AVRX1200W שבמידה ובסוף אזמין אותו מחול הוא איכשהו יכנס בתקציב (בארץ מוכרים אותו ב 4500 ש"ח לעומת סביבות 2200 ש"ח מחו"ל)

אז אם אזמין לי מחול נשאר לי בערך תקציב של 3000 ש"ח לרמקולים.

אגב...

ראיתי דרך זאפ את הקומבינציה הזו של הריסבר דנון המדובר + רמקולים של Wharfedale DX1

קישור: http://www.homecinema.co.il/prodacttofs.asp?id=2367

ב 6300 ש"ח

אם אני מבין אותכם נכון...גם הבאנדל הזה כנראה לא שווה כי הרמקולים אינם איכותיים??

אגב נוסף...

יש לי בבית שני רמקולים שולחניים ישנים של Magant שכרגע מחוברים לאיזה מערכת מצוקמת

כך שאני לא יודע להעריך האם הרמוקלים האלו עוד שווים משהו או לא

תודה מראש וסליחה על החפירה :-)
נערך לאחרונה על ידי Nash13 ב 20/06/2016 15:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Nash13 כתב:תודה רבה גל על התגובה

יש לך המלצה עבור רסיבר + 3 אלמנטים במחיר של 5000 ש"ח?

הומלץ לי כאן רבות על Denon AVRX1200W שבמידה ובסוף אזמין אותו מחול הוא איכשהו יכנס בתקציב (בארץ מוכרים אותו ב 4500 ש"ח לעומת סביבות 2200 ש"ח מחו"ל)

אז אם אזמין לי מחול נשאר לי בערך תקציב של 3000 ש"ח לרמקולים.
...
אכן, הרסיבר יעלה לך מאמזון סביב ה 2000 שקלים, זה בדיוק הרסיבר שיש לי.
נשאלת השאלה אילו רמקולים אתה מעדיף בסלון.
אתה רוצה סט שלם בתקציב הנ"ל?
אתה רוצה להתחיל ממדפיים וסנטר?

Nash13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

וואו גל איזה מענה מהיר

בזמן שהגבת אני עוד עדכנתי קצת את המודעה והוספתי פרטים נוספים :-)

הייתי שמח סט שלם בתקציב (גם אם אחרוג בתקציב)

אבל נראה שכולם פה אומרים שזה לא מומלץ

אני יודע שמאוד חשוב לי קודם כל לשמוע מוזיקה בצורה נקייה (מאייפוד או בלוי-ריי של הופעות) ושיהיו באסים עמוקים ויפים

אחר כך הייתי גם רוצה לשמוע סרטים\סדרות בסראונד טוב

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

גל,

אני לא רואה איך ב 5000 שח הוא קונה רסיבר חדש+קדמיים+סנטר ושכולם יהיו ברמה טובה.

בחירה של רסיבר לפני רמקולים זה אולי טוב למישהו שקצת יותר מנוסה בתחביב הזה, שיודע להגדיר טוב יותר מה הוא מחפש. הוא רק נכנס לזה, התקציב צנוע והוא גם לא סגור אם מתאים לו רמקולים מדפיים או רצפתיים, שלא לדבר על איזה מותג. בגלל זה חשוב להכנס לרזולוציות האלה כי זה מה שאולי יחסוך לו כסף עכשיו וכאב ראש בעתיד. רסיבר, אם קנה ולא מרוצה ממנו , קל יותר למכור הלאה מאשר רמקולים.

מן הסתם אין לו צורך כרגע ברסיבר יקר עם דולבי אטמוס, מספיק משהו מוכר וטוב של עד 7 ערוצים (די סטנדרט היום) עם תמיכה ב dtshd וכו'.

יש פה צורך לתאר את חדר ההאזנה: גודל, מגבלות וכו'.

מה שמאתגר פה זה התקציב שחייב להתחלק עם רסיבר ורמקולים. אם זה היה רק על אחד מהם, פחות בעיה. קח בחשבון שאולי תצטרך למתוח בעוד 1500-2000 שח, תלוי בציוד.
לכן אני כן ממליץ בחום לבדוק שוק יד שניה (פרטי או חנות) אלא אם כן מצאת חדש וטוב במחיר טוב. אבל בשבילך כן מומלץ שתתחיל בחנות מתמחה (ואני מתכוון כזו שלא מוכרים בה גם טוסטרים ושואבי אבק). יכול להיות שהם יוכלו להתאים לך מה שאתה צריך לפי מה שתסביר להם ובמסגרת התקציב.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

mulder כתב:גל,

אני לא רואה איך ב 5000 שח הוא קונה רסיבר חדש+קדמיים+סנטר ושכולם יהיו ברמה טובה.

בחירה של רסיבר לפני רמקולים זה אולי טוב למישהו שקצת יותר מנוסה בתחביב הזה, שיודע להגדיר טוב יותר מה הוא מחפש. הוא רק נכנס לזה, התקציב צנוע והוא גם לא סגור אם מתאים לו רמקולים מדפיים או רצפתיים, שלא לדבר על איזה מותג. בגלל זה חשוב להכנס לרזולוציות האלה כי זה מה שאולי יחסוך לו כסף עכשיו וכאב ראש בעתיד. רסיבר, אם קנה ולא מרוצה ממנו , קל יותר למכור הלאה מאשר רמקולים.

מן הסתם אין לו צורך כרגע ברסיבר יקר עם דולבי אטמוס, מספיק משהו מוכר וטוב של עד 7 ערוצים (די סטנדרט היום) עם תמיכה ב dtshd וכו'.

יש פה צורך לתאר את חדר ההאזנה: גודל, מגבלות וכו'.

מה שמאתגר פה זה התקציב שחייב להתחלק עם רסיבר ורמקולים. אם זה היה רק על אחד מהם, פחות בעיה. קח בחשבון שאולי תצטרך למתוח בעוד 1500-2000 שח, תלוי בציוד.
לכן אני כן ממליץ בחום לבדוק שוק יד שניה (פרטי או חנות) אלא אם כן מצאת חדש וטוב במחיר טוב. אבל בשבילך כן מומלץ שתתחיל בחנות מתמחה (ואני מתכוון כזו שלא מוכרים בה גם טוסטרים ושואבי אבק). יכול להיות שהם יוכלו להתאים לך מה שאתה צריך לפי מה שתסביר להם ובמסגרת התקציב.
...
בגלל שאין לו צורך ברסיבר עם אטומוס, הוא לא חייב אפילו להוציא את ה 2000 שקלים על רסיבר כמו הדנון.
מצד שני, שים לב איך קפצנו ממערכת של סמסונג לרסיבר ורמקולים, שזה כבר שדרוג בפני עצמו, ואתה כבר מותח לו את התקציב יותר.
הצעתי לו שייגש לחנות מתמחה ויתחיל שם.
אבל ממש אין בעיה להתחיל ברסיבר של 2000 שקלים כמו הנדון מעלה או כל רסיבר/מגבר חדש או יד 2, ולהמשיך לרמקולים.
לא חייבים לבנות את המערכת מיד, וגם כאמור לא צריך לשדך לו B&W כשברור שמערכת מיד-לבל תהיה די תפורה למידותיו. (שוב, בהתחשב בכך שמערכת של סמסונג עמדה לענות לו על חלק ניכר מהצרכים)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #13 

Nash13 כתב:וואו גל איזה מענה מהיר

בזמן שהגבת אני עוד עדכנתי קצת את המודעה והוספתי פרטים נוספים :-)

הייתי שמח סט שלם בתקציב (גם אם אחרוג בתקציב)

אבל נראה שכולם פה אומרים שזה לא מומלץ

אני יודע שמאוד חשוב לי קודם כל לשמוע מוזיקה בצורה נקייה (מאייפוד או בלוי-ריי של הופעות) ושיהיו באסים עמוקים ויפים

אחר כך הייתי גם רוצה לשמוע סרטים\סדרות בסראונד טוב
...
·אז אתה קצת סותר את עצמך ואז מחזק את מה שאמרנו לך. תראה, מוזיקה זה שני רמקולים קדמיים. לא צריך סנטר או אחוריים. אז להשקיעה בשני קדמיים שיתנו לך מוזיקה טובה וגם איכות בסרטים עדיף מאשר 5 רמקולים זולים שלא עושים שום דבר טוב.

נקודה חשובה שאתה צריך להבין, אם אין לך סנטר במערכת, כל הדיבור, היריות, האקשן כל מה שאתה רואה על מסך, כל זה הולך לשני הרמקולים הדקמיים. אם הם טובים , אז כל הסרט ישמע טוב, הבמה תהיה טובה ואם אתה ישב במרכז גם תרגיש כאילו יש לך סנטר. מצד שני, כשאתה מוסיף סנטר למערכת כל מה שאמרתי קודם, דיבורים יריות, הכל הולך בעיקר לסנטר. כך שהוא צריך להיות חזק, דינמי, ברור ומובן, אחרת אתה כל הזמן תמצא את אצמך מגביר כדי להבין מה הם אומרים וכל החוויה מהסרט תדרדר. אז עדיף מערכת ללא סנטר אבל עם זוג קדמיים טוב מאשר סנטר מעפן שלא עומד בקצב. אחוריים הם סתם, מילוי רקע, כמה אפקטים וקצת רעש. נחמד להרגשה הכללית, אבל ממש לא חובה. במיוחד אם זה על חשבון הבמה הקדמית.

רסיבר, דנון 1200. אוקי, אחלה רסיבר, ממולץ הרבה בפורום, קצת מיותר לרוב מה שאתה צריך אבל זה יסגור לך את הפינה למרות שאתה ממש לא צריך 80% ממה שיש לו לתת לך. אבל לדעתי זה ממש לא חכם להוציא חצי מהסכום על הגברה, רמקולים הם הרכיב העיקרי והחשוב במערכת ולא ההגברה. שים לב, זה 2300 שקל עד הבית כולל הכל. רסיב כניסה יתאים לך יותר. יש לך את הDenon Avrx520bt ב335 יורו כולל הכל עד הבית, כ1450 שקל.

סאב, סאב פשוט עולה כ1000-1200 שקל ביד שניה.

סנטר סביר ב700 שקל, יד שניה.

והופ, יש לך רק כ 1500 לזוג קדמיים. זה אורמ רק מדפיים, רק יד שניה מהדגמי כניסה/בניים. אתה גם צריך כמה עשרות מטר של כבל, HDMI או שניים, סטנדים אם אין מקום להניח.

לגבי המערכת של SVS, היא מערכת חמודה, אבל אני לא היתי ממליץ. הסאב מעולה, ממש טוב, גם הרמקולים טובים אבל לא ברמה מול רמקול מדפי רגיל. כסראוד, אטמוס או מערכת קטנה בחדר קטן הם מעולים, אבל לא לסלון.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

איפה הצעת לו לגשת לחנות מתמחה? לא ראיתי.

אתה בוחר בצעד הראשון שהוא לבחור רסיבר ולדעתי זה לא נכון במקרה הזה. למשל אם אני פעם ראשונה נכנס לחנות סטריאו בלי להבין הרבה, הם צריכים לתת לי לשבת בחדר הדגמה ולשמוע כמה רמקולים, לא להגיד לי קודם כל תבחר רסיבר, כי מה אני מבין בשלב הזה בכלל? אחרי שבחרתי רמקולים לטעמי, מדברים על איזה רסיבר כדאי לשדך ולבדוק איך הוא נשמע איתם.

אם אפשר קצת למתוח את התקציב עד כמה שאפשר זה פותח אפשרויות, לא קפצתי בהרבה. אם יש התלבטות בין 2 דברים עדיף לקנות משהו טוב עכשיו בקצת יותר מאשר בינוני ולחסוך, ולהחליף שוב אחרי שנה ולבזבז שוב את הסכום שחסכת אם לא יותר, כי פתאום הבנת שאולי כן היית צריך ללכת על הטוב יותר. שוב, תלוי במקרה ובבן אדם. אני חושב שהתקציב שהוגדר הוא קצת כמו השמיכה שקצרה מדיי..אבל זה אני.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

mulder כתב:איפה הצעת לו לגשת לחנות מתמחה? לא ראיתי.

אתה בוחר בצעד הראשון שהוא לבחור רסיבר ולדעתי זה לא נכון במקרה הזה. למשל אם אני פעם ראשונה נכנס לחנות סטריאו בלי להבין הרבה, הם צריכים לתת לי לשבת בחדר הדגמה ולשמוע כמה רמקולים, לא להגיד לי קודם כל תבחר רסיבר, כי מה אני מבין בשלב הזה בכלל? אחרי שבחרתי רמקולים לטעמי, מדברים על איזה רסיבר כדאי לשדך ולבדוק איך הוא נשמע איתם.

אם אפשר קצת למתוח את התקציב עד כמה שאפשר זה פותח אפשרויות, לא קפצתי בהרבה. אם יש התלבטות בין 2 דברים עדיף לקנות משהו טוב עכשיו בקצת יותר מאשר בינוני ולחסוך, ולהחליף שוב אחרי שנה ולבזבז שוב את הסכום שחסכת אם לא יותר, כי פתאום הבנת שאולי כן היית צריך ללכת על הטוב יותר. שוב, תלוי במקרה ובבן אדם. אני חושב שהתקציב שהוגדר הוא קצת כמו השמיכה שקצרה מדיי..אבל זה אני.
...
צודק, שלחתי לו הודעה פרטית עם ההצעה הנ"ל, או לחילופין לבוא אליי להתרשם מהרסיבר שמשודך למדפיים. (גם לסטאליטיים, כך שהוא יכול להתרשם משתי במות שונות ולהבין שהסט אפ העדיף לק"ב ולמוזיקה הוא לא הסטאליטיים אלא האחר)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #16 

אם אתה כל כך רוצה מערכת כמו ה HTF6550W של סמסונג, למרות שאני ממש אובד עצות כיצד המליצו לך עליה, אז עצתי שתשקול ברצינות רכישה שלה או של משהו מקביל ביד2. ככה לא תרגיש יותר מידי פראייר כשתתקע אותה באיזה ארגז במחסן.

בניגוד לקודמי, אני ממש לא שולל רכישה של משומש מאדם פרטי. הנימוקים שלי הם שלפחות בנוגע לרמקולים, קל מאוד לראות אם הם דפוקים או לאו ואת זה אפשר לעשות בסלון של המוכר לפני שמחליפים כסף. אם הרמקולים תקינים הם יכולים להמשיך ולשמש אותך עשרות שנים. רסיבר זה פחות בעיה ממה שאתה מתאר לעצמך וכאן צריך לנצל את יצר השדרגת של בעלי הרסיברים היקרים ואת העובדה שלרוב אין שוק לציוד משומש.

בכל מקרה ולא חשוב מה שתחליט, אני מאחל לך הצלחה והרבה כיף בצפיה בסרטים ושמיעת מוזיקה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #17 

רמקולים הם סוסי עבודה שמחזיקים המון שנים וללא יותר מדי שיפורים טכנולוגיים עם השנים ככה שהם נותנים תמורה ממש טובה בקניה מיד שניה. אתה גם מפסיד הרבה פחות כסף, אם בכלל, אם אתה רוצה להשתדרג בעתיד ולמכור אותם שוב. המערכת הראשונה שלי הייתה כולה מיד 2 ויכולתי למכור אותה ביותר ממה ששילמתי עליה אחרי 4 שנות שימוש אבל הערך הסנטמינטלי גבר ואני נהנה ממנה בחדר השינה (הרסיבר הוחלף באחד עם HDMI והDVD בBlu-Ray) ורק אני משתמש ברמקולים כבר קרוב לשמונה שנים.

Nash13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

חברים שוב המון תודה על כל הייעוץ

אני חושב שהצעד הבא שלי (כפי שהמליצו פה) הוא קודם ללכת לחנות מתמחה ולהתחיל לשמוע ולראות

כי כרגע כל ההדיון מבחינתי הוא "על הנייר"

כך שעכשיו אני תוהה

מעבר לשמיעה בחנות, איזה דברים מומלץ לשאול את המוכר לגבי הרמוקלים\רסיבר?
איזה פרמטרים של רמקולים\רסיבר חשוב לי לדעת מהמוכר?

הבנתי ממכם שאם הדגש הוא מוזיקה אז 2 רמקולים רצפתיים\מדפיים זה הדבר הכי חשוב

במידה ומה שיותר חשוב לי זה ה"קולונוע הביתית" איזה אלמנטים חשוב יותר להשקיע בהם?

שוב תודה על כל הסובלנות והעזרה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #19 

אם השאלה מנסה לגרור אותנו לתת לך תשובה שיש רמקולים שטובים לקולנוע ביתי ויש אחרים שטובים למוזיקה אז נכונה לך הפתעה. אם רמקול נשמע גרוע הוא לא ישתפר אם תשנה לו את הייעוד וההיפך גם נכון.

ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שבקולנוע ביתי ערוץ הסנטר (הרמקול המרכזי) מאוד שולט ושניתן להסתייע יותר בסאב וופר כדי לתמוך ברמקולים הקדמיים. זו גם הסיבה מדוע במערכות ק"ב פשוטות אתה פוגש רמקולים כל כך קטנים ועלובים. פשוט יוצאים מנקודת ההנחה שבזמן צפייה בסרט תתמקד יותר בדיאלוגים ולא תרגיש שכל שמה שמשמיע כמעט את כל היתר זה הסאב שמתפקד יותר כמיד משופר בודד. אחד המקרים הבולטים ביותר בסיבון הזה היא חברת BOSE דרך אגב.

מה שחשוב זה להתאים את גודל ועצמת הרמקול למימדי החדר ולביצועי הרסיבר. זה דרך אגב לא אומר שרמקול מדפי מתאים רק לחדר קטן ורמקול רצפתי מתאים רק לחדר גדול. אז מה עושים?

לוקחים על מדיה ניידת מוזיקה שאוהבים. ניגשים לחנות. מסמנים כמה רמקולים שרוצים לבדוק ומבקשים מהחנות לחבר אותם לרסיבר (לא משנה) ולהקשיב למוזיקה שהבאת. אחרי שבוחרים ברמקולים שנשמעו לך הכי טוב מבקשים מהחנות להחליף כמה רסיברים כדי להתרשם עד כמה השינוי משפיע. במהלך כל התרגיל מסננים את המוכר, אבל משתדלים לעשות זאת בלי להעליב אותו. בחרת? יופי. עכשיו מפסיקים לסנן את המוכר ומתחילים להתמקח על המחיר.

למה מסננים את המוכר? כי למרות הפגנת הידע, בטחון העצמי והטחות המושגים הטכניים ושיווקיים - אותו מוכר לא יהיה זה שישב על הספה אצלך בבית ויקשיב למוזיקה אחרי שתשלם לו. לכן התפקיד שלו באותו מעמד היא לעזור לך להחליט בכך שהוא הופך את הציוד שברשותו לנגיש עבורך. אל תיתן לו בשום פנים ואופן להפוך לשופט עבורך ולתת ולחלק נקודות לציוד במקומך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

Catskinner כתב:אם השאלה מנסה לגרור אותנו לתת לך תשובה שיש רמקולים שטובים לקולנוע ביתי ויש אחרים שטובים למוזיקה אז נכונה לך הפתעה. אם רמקול נשמע גרוע הוא לא ישתפר אם תשנה לו את הייעוד וההיפך גם נכון.

ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שבקולנוע ביתי ערוץ הסנטר (הרמקול המרכזי) מאוד שולט ושניתן להסתייע יותר בסאב וופר כדי לתמוך ברמקולים הקדמיים. זו גם הסיבה מדוע במערכות ק"ב פשוטות אתה פוגש רמקולים כל כך קטנים ועלובים. פשוט יוצאים מנקודת ההנחה שבזמן צפייה בסרט תתמקד יותר בדיאלוגים ולא תרגיש שכל שמה שמשמיע כמעט את כל היתר זה הסאב שמתפקד יותר כמיד משופר בודד. אחד המקרים הבולטים ביותר בסיבון הזה היא חברת BOSE דרך אגב.

מה שחשוב זה להתאים את גודל ועצמת הרמקול למימדי החדר ולביצועי הרסיבר. זה דרך אגב לא אומר שרמקול מדפי מתאים רק לחדר קטן ורמקול רצפתי מתאים רק לחדר גדול. אז מה עושים?

לוקחים על מדיה ניידת מוזיקה שאוהבים. ניגשים לחנות. מסמנים כמה רמקולים שרוצים לבדוק ומבקשים מהחנות לחבר אותם לרסיבר (לא משנה) ולהקשיב למוזיקה שהבאת. אחרי שבוחרים ברמקולים שנשמעו לך הכי טוב מבקשים מהחנות להחליף כמה רסיברים כדי להתרשם עד כמה השינוי משפיע. במהלך כל התרגיל מסננים את המוכר, אבל משתדלים לעשות זאת בלי להעליב אותו. בחרת? יופי. עכשיו מפסיקים לסנן את המוכר ומתחילים להתמקח על המחיר.

למה מסננים את המוכר? כי למרות הפגנת הידע, בטחון העצמי והטחות המושגים הטכניים ושיווקיים - אותו מוכר לא יהיה זה שישב על הספה אצלך בבית ויקשיב למוזיקה אחרי שתשלם לו. לכן התפקיד שלו באותו מעמד היא לעזור לך להחליט בכך שהוא הופך את הציוד שברשותו לנגיש עבורך. אל תיתן לו בשום פנים ואופן להפוך לשופט עבורך ולתת ולחלק נקודות לציוד במקומך.
...
בדיוק זה.
WELL PUT

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”