Nash13 כתב:וואו גל איזה מענה מהיר
בזמן שהגבת אני עוד עדכנתי קצת את המודעה והוספתי פרטים נוספים
הייתי שמח סט שלם בתקציב (גם אם אחרוג בתקציב)
אבל נראה שכולם פה אומרים שזה לא מומלץ
אני יודע שמאוד חשוב לי קודם כל לשמוע מוזיקה בצורה נקייה (מאייפוד או בלוי-ריי של הופעות) ושיהיו באסים עמוקים ויפים
אחר כך הייתי גם רוצה לשמוע סרטים\סדרות בסראונד טוב
...
·אז אתה קצת סותר את עצמך ואז מחזק את מה שאמרנו לך. תראה, מוזיקה זה שני רמקולים קדמיים. לא צריך סנטר או אחוריים. אז להשקיעה בשני קדמיים שיתנו לך מוזיקה טובה וגם איכות בסרטים עדיף מאשר 5 רמקולים זולים שלא עושים שום דבר טוב.
נקודה חשובה שאתה צריך להבין, אם אין לך סנטר במערכת, כל הדיבור, היריות, האקשן כל מה שאתה רואה על מסך, כל זה הולך לשני הרמקולים הדקמיים. אם הם טובים , אז כל הסרט ישמע טוב, הבמה תהיה טובה ואם אתה ישב במרכז גם תרגיש כאילו יש לך סנטר. מצד שני, כשאתה מוסיף סנטר למערכת כל מה שאמרתי קודם, דיבורים יריות, הכל הולך בעיקר לסנטר. כך שהוא צריך להיות חזק, דינמי, ברור ומובן, אחרת אתה כל הזמן תמצא את אצמך מגביר כדי להבין מה הם אומרים וכל החוויה מהסרט תדרדר. אז עדיף מערכת ללא סנטר אבל עם זוג קדמיים טוב מאשר סנטר מעפן שלא עומד בקצב. אחוריים הם סתם, מילוי רקע, כמה אפקטים וקצת רעש. נחמד להרגשה הכללית, אבל ממש לא חובה. במיוחד אם זה על חשבון הבמה הקדמית.
רסיבר, דנון 1200. אוקי, אחלה רסיבר, ממולץ הרבה בפורום, קצת מיותר לרוב מה שאתה צריך אבל זה יסגור לך את הפינה למרות שאתה ממש לא צריך 80% ממה שיש לו לתת לך. אבל לדעתי זה ממש לא חכם להוציא חצי מהסכום על הגברה, רמקולים הם הרכיב העיקרי והחשוב במערכת ולא ההגברה. שים לב, זה 2300 שקל עד הבית כולל הכל. רסיב כניסה יתאים לך יותר. יש לך את הDenon Avrx520bt ב335 יורו כולל הכל עד הבית, כ1450 שקל.
סאב, סאב פשוט עולה כ1000-1200 שקל ביד שניה.
סנטר סביר ב700 שקל, יד שניה.
והופ, יש לך רק כ 1500 לזוג קדמיים. זה אורמ רק מדפיים, רק יד שניה מהדגמי כניסה/בניים. אתה גם צריך כמה עשרות מטר של כבל, HDMI או שניים, סטנדים אם אין מקום להניח.
לגבי המערכת של SVS, היא מערכת חמודה, אבל אני לא היתי ממליץ. הסאב מעולה, ממש טוב, גם הרמקולים טובים אבל לא ברמה מול רמקול מדפי רגיל. כסראוד, אטמוס או מערכת קטנה בחדר קטן הם מעולים, אבל לא לסלון.