מעבר מסלסלה כפולה לבודדת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
omridabbah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #1 

יש לי אוסקר כבר שנה וחצי , ונכון להיום אני מרוצה ממנה מאוד וחושב שאני שולט בה די טוב עם סלסלה כפולה.
אני רוצה לעבור לסלסלה בודדת מכמה סיבות : כלכלית , השוטים של הכפול גדולים לי מידי ומספר הפעמים שאני מרשה לעצמי לשתות ביום יגדל משמעותית אם אעבור לבודדת.

אחרי שקראתי הרבה פוסטים ושרשורים על סלסלות בודדות יצאתי רק עם יותר בלגאן בראש ,
1. האם שוט של כפולה טוב יותר משל בודדת ?
2. האם שוט של בודדת דורש הרבה יותר מיומנות וחזרתיות מכפולה ?
3. האם כדאי לי לקנות סלסלה בודדת פשוטה (באברהמי,תבור...) או להשקיע בVST,IMS...?
4. האם אני צריך טמפר מיוחד לבודדת או שה58 ממ שלי יעשה את העבודה?

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #2 

1. אין טוב או לא טוב, עיניין של טעם. אני מכין אספרסו מסלסלה רגילה והפוך ממנה כפולה. לשתות אספרסו ממנה כפולה של 17-18 גרם חזק לי מידיי.
2. לא עניין של מיומנות אבל טכניקה שונה. סלסלת סינגל לא ניתן למלא עד הסוף, לישר ואז לטמפר כי אז הקפה יגע בראש או שהסלסלה לא תיסגר. לכן יש לכמת את הקפה ע"י שקילה או דוזר נפחי.
3. יש לי גם סלסלות של IMS סינגל אבל אני משתמש בסופו של דבר במקורית של המכונה (VBM) ויותר מרוצה מאשר ה- IMS. IMS מתיימרים להוציא סינגל באותה רמת טחינה של דאבל אבל אני לא משתמש בזה למרות שזה נראה לי אפשרי. המיצוי שם שונה משום מה מהסינגל הרגילה. השוט יוצא יותר חיוור והטעם מעט יותר אנמי ב- IMS.
4. אותו טמפר יתאים ל- IMS וסינגל רגילה. LM או VST 7 גרם זה טמפר אחר נראה לי, יש על זה מלא שרשורים.

אני מוציא סינגל בסלסלה מקורית של המכונה, בערך 13 גרם ומקבל סינגל מעט יותר ארוך מהמקובל בספר וטעים לעניות דעתי. אני לא משנה דרגת טחינה ואז בדאבל הזרימה מעט יותר מהירה אבל זה לא מפריע לי בגלל שזה מעורבב עם חלב.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

אני חשבתי על זה, ניסיתי וראיתי שכדי להגיע לשוט נורמאלי אצלי מיחידה צריך משקל גבוה שכבר לא רחוק מהכפול,

ולכן אני מעדיף כפול וחיים יותר קלים.

ככה או ככה אני מגביל את כמויות הקפה ועדיף אם אני כבר שותה שיהיה טוב.

Valon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: אלון
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

אצלי בצ'ליני שימוש בסלסלה הבודדת מצריך שינויי כיוון טחינה ובסופו של דבר אחרי לא מעט נסיונות הטעם והמיצוי לא יוצאים אותו דבר כמו בכפולה, אמנם לא בפער גדול אבל עדיין יש הבדל שבשבילי לא שווה כל פעם את המעבר ולכן אני נשאר רק עם הכפולה ומקסימום זורק שוט מדי פעם. לדעתי ההבדלים נובעים בעיקר בגלל עובי עוגיה שנשאר זהה בין שני המשקלים וכך נפח חליטה אפטקיבי יוצא קטן יותר, אבל זו רק השערה.

omridabbah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

אז מהמשך קריאה ובנוסף לדעות שלכם נראה לי שאני מוותר על ההתנסות כרגע בסלסלה בודדת , מצאתי במחסן שלי סלסלה בודדת פשוטה , לא משוייכת לאיזו חברה ונסתי להוציא ממנה שוט סביר , לא ממש הצלחתי , המיצוי של השוט נגמר לי מאוד מהר גם אם אני מדחק עם עובי וכמות הקפה.
תודה לכם על המידע :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”