נורות - מה ומאיפה?
שלום,
יש לי בדירה נורות רבות ישנות (חוט להט), אני רוצה להחליף אותם לנורות לד על מנת לחסוך בחשמל ולקבל אורך חיים טוב יותר.
לנורות יש חיבור E27 סטנדרטי רובן נורות של 60W.
הבנתי מקצת קריאה שיש בעיה עם הנורות הזולות שנמכרות באתרים הסיניים למיניהם.
אז מה אתם אומרים? מאיפה לקנות ואיזה סוג (צורה) עדיפה?
תודה
יש לי בדירה נורות רבות ישנות (חוט להט), אני רוצה להחליף אותם לנורות לד על מנת לחסוך בחשמל ולקבל אורך חיים טוב יותר.
לנורות יש חיבור E27 סטנדרטי רובן נורות של 60W.
הבנתי מקצת קריאה שיש בעיה עם הנורות הזולות שנמכרות באתרים הסיניים למיניהם.
אז מה אתם אומרים? מאיפה לקנות ואיזה סוג (צורה) עדיפה?
תודה
@or_y
בשמחה.
ה-1000 לומן שווה בערך לנורת 75w ליבון.
יש זוג ב59 שח:
http://m.ikea.co.il/default.asp?catid={ ... BD85BF4900}
בשמחה.
ה-1000 לומן שווה בערך לנורת 75w ליבון.
יש זוג ב59 שח:
http://m.ikea.co.il/default.asp?catid={ ... BD85BF4900}
@tbind
יש גם נורות לד שמוכרים ב-9 שקלים אבל גם חמש כאלה לא יצליחו להאיר חדר סטנדרטי...
מסקר שוק די מפורט שעשיתי לפני חצי שנה (אז יכול להיות שהדברים השתנו קצת מאז), באיקאה היה את הנורות עם עוצמת הארה (נמדד בלומן ולא בוואט כמו שרבים מתבלבלים), הגבוהה ביותר במחיר הנמוך ביותר. בנוסף, לי היה חשוב מאוד לקנות גם נורות שניתנות לעמעום, וגם שם המחיר היה הזול ביותר ביחס לעוצמת ההארה.
ברגע שרוצים עוצמות הארה גדולות יותר (מעל 1200 לומן), אז כבר צריך לפנות לשחקנים הגדולים בשוק כמו פיליפס או cree או GE וגם המחיר כמובן בהתאם.
אני קניתי שתי נורות e27 של פיליפס, עם עוצמת הארה של 1520 לומן ושילמתי מעל 100 שח לנורה.
יש גם נורות לד שמוכרים ב-9 שקלים אבל גם חמש כאלה לא יצליחו להאיר חדר סטנדרטי...
מסקר שוק די מפורט שעשיתי לפני חצי שנה (אז יכול להיות שהדברים השתנו קצת מאז), באיקאה היה את הנורות עם עוצמת הארה (נמדד בלומן ולא בוואט כמו שרבים מתבלבלים), הגבוהה ביותר במחיר הנמוך ביותר. בנוסף, לי היה חשוב מאוד לקנות גם נורות שניתנות לעמעום, וגם שם המחיר היה הזול ביותר ביחס לעוצמת ההארה.
ברגע שרוצים עוצמות הארה גדולות יותר (מעל 1200 לומן), אז כבר צריך לפנות לשחקנים הגדולים בשוק כמו פיליפס או cree או GE וגם המחיר כמובן בהתאם.
אני קניתי שתי נורות e27 של פיליפס, עם עוצמת הארה של 1520 לומן ושילמתי מעל 100 שח לנורה.
@morgi23
ברור שעוצמת הארה משנה את המחיר.
מה שקניתי זה 1000 לומנס. ומה שראיתי היה באותו סדר גודל. כשבדקתי השוותי מחירים ל+- אותה עוצמת הארה.
גם באיקאה היו מחירים טובים (אם כי לא הכי) אבל כמו שציינתי רוב הנורות שראיתי שם היו 2700k שפחות לטעמי.
ברור שעוצמת הארה משנה את המחיר.
מה שקניתי זה 1000 לומנס. ומה שראיתי היה באותו סדר גודל. כשבדקתי השוותי מחירים ל+- אותה עוצמת הארה.
גם באיקאה היו מחירים טובים (אם כי לא הכי) אבל כמו שציינתי רוב הנורות שראיתי שם היו 2700k שפחות לטעמי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ברשת "חשמל ישיר", וספציפית בפ"ת בהספקה לתעשייה ברחוב שנקר ובהיפר רוזנפלד בסגולה יש מחירים ממש טובים לנורות לד בהברגת E27 סטנדרטית, באזור ה-13-20 שקל לנורה ובעוצמת הארה של 1000 לומנס ומעלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"