Audigy 2 value vs zs

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני חדש בענייני ה HTPC וצריך עזרה בסיסית. כרגע אני שוקד על מחשב קולנוע ביתי שהוא ניצול של מחשב "רגיל" שיש לי. המחשב הוא:
מעבד סלרון 2.4 Ghz
לוח אם PCI לא יודע של איזה חברה (לא אסוס או אינטל זה בטוח).
כרטיסים על הלוח אם
1GB זיכרון פנימי DDR
80GB דיסק קשיח
בשלב ראשון אני רוצה להתאים לו כרטיס קול ומסך (על כרטיס מסך יפורסם שירשור בנפרד).
אני מתלבט בין הכרטיסים המצוינים בכותרת, המחשב ינגן סרטי DVD ישירות מהכונן ולכן הכרטיס חייב להעביר דיגיטלית DTS ו DD. כמו כן ישמש המחשב כמקור מוזיקה הן דיגיטלי והן אנלוגי שכן אני מתכוון להעביר את המוזיקה שלי לדיסק הקשיח בפורמט FLAC (ע"י EAC כמובן) לכן כדאי שיהיה לו DAC סביר. מקריאת המפרטים שלהם לא מצאתי הבדל משמעותי בניהם בישומים שקשורים לדרישות שלי, שניהם לא Bit perfect אלו מתחילים מפי שניים במחיר. ההבדל במחיר הוא ב 150 ש"ח שבשבילי זה הרבה שכן הכוונה היא לסגור את הסיפור (כרטיס קול ומסך ב 500 ש"ח). אז זה הסיפור אשמח לעזרתכם.
כל יום לומדים משהו חדש

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

כדי להמליץ לך, עדיף שתתן פרטים נוספים

שליחה #2 

כדי לתת לך את ההמלצה האידיאלית עבורך, ואולי לחסוך לך כסף :P כדאי שתביא פרטים מדויקים לגבי לוח האם שכבר יש לך.
יש המון תוכנות שיאפשרו לך לזהות את לוח האם שלך במדויק, למשל Sisoft Sandra שקיימת גרסה חופשית שלה שניתנת להורדה.

מדוע זה חשוב? כדי לדעת איזה כרטיס קול מובנה כבר קיים אצלך במערכת והאם במקרה לוח האם גם כולל כרטיס מסך מובנה...

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

חידוד התשובה

שליחה #3 

אני אחדד גם את התשובה הקודמת שלי :lol:

לוחות אם רבים שנמכרים היום בשוק מבוססים למשל על Nvidia nForce 430 (במקרה של מעבדי AMD). צ'יפסט זה כולל כרטיס מסך מובנה שנקרא GeForce 6150 שתומך אפילו ביציאת S-Video. כרטיס מסך מובנה זה אידיאלי למשל למחשב HTPC שאינו מיועד למשחקים.

זה לא בהכרח מה שקיים אצלך, הרי קיימים אין ספור דגמים של לוחות אם, אבל זו בהחלט דוגמא מדוע כדאי לדעת קודם כל איזה לוח אם יש לך, לפני שקונים כרטיס קול וכרטיס מסך.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

הלוח אם כולל כרטיס קול ומסך מובנה אבל שניהם נראים לי המינימום הנחוץ, יציאת אזניות אחת ויציאת VGA אחת. ולכן אני בטוח מחליף את שניהם. אני מבטיח שלפני השירשור על הכרטיס מסך אני אבדוק את סוגיית לוח האם לעומקה. אבל השירשור הוא על ההבדל בין ה VALUE ל ZS אם משהו יכול לעזור. תודה.
כל יום לומדים משהו חדש

vingi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 174

שליחה #5 

לי יש את הכרטיס value 2 ולדעתי הוא נותן תמורה מעולה למחיר
ה dac שלו טוב יש לו 7.1 ערוצים ויציאה דיגיטלית spdif
תומך dolbydigital ו dts
ישנו כיול רמקולים
אקולייזר מובנה
bass boost טוב מאוד בסרטים וגם בסטראו הקיצר לדעתי אחלה כרטיס מה גם שהוא הרבה יותר זול מה zs .

יש הבדל ממש קטן באיכות הסאונד לטובת ה zs אך אינני חושב שהבדל זה מצדיק את ההבדל במחיר בין ה כרטיסים

קפיצת מדרגה אמיתית היא סדרת ה x-fi ובמיוחד הכרטיס המעולה x-fi elite אך זו כבר ליגה אחרת הן מבחינת איכות והן מבחינת מחיר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”