היי.
כיום אני מצלם בעיקר בטלפון ו ב Canon A2200 לטיולים וכאלה.
אני לא מבין יותר מידי בצילום, אבל בזמן האחרון הבנתי שהקנון שיש לי, לא מספיקה לי. חסר לי זום במצבים מסויימים, חסר לי ייצוב תמונה, חסרה איכות תמונה כללית, חסר לי שליטה ידנית.
אני רוצה לצלם נופים ואנשים, רגעים בחיים. וגם מידי פעם צילומי וידאו באיכות של לפחות 1080.
אני מתבלט בין מצלמה ללא מראה למצלמה עם מראה בתקציב של כ 2000 עד 2500 ש"ח לגוף + עדשה (עדיף כמובן להוציא כמה שפחות כי יש עוד ציוד מסביב שארצה לרכוש כמו תיק, חצובה, כרטיסי זכרון).
אלה האופציות שמצאתי:
Nikon D3300 - מצלמה עם מראה, מומלצת בחום רב למתחילים. גוף עולה כ 1300ש"ח. עדשת קיט עוד כ 500 ש"ח. מה שמשאיר לי המון כסף לציוד מסביב או לחלופין להשקיע בעדשה טובה יותר.
Nikon D5300 - כמו הקודמת, רק יקרה יותר ב 500 ש"ח. מסך מסתובב, יותר נקודות פוקוס ומיקרופון סטריאו זה מה שתפס אותי בדגם הזה.
Sony A5100 - מצלמה ללא מראה. גוף + עדשת קיט עולים כ 2600 ש"ח. קצת מחוץ לתקציב אבל אם היא שווה את זה, למה לא?
שוב, אני לא מומחה לצילום, אבל אני רוצה לנסות וללמוד. הבנתי שעד כמה שהקנון שלי טובה ביחס ל point and shoot, היא פשוט לא מספיקה לי.
אין לי העדפה לשום חברה, הבאתי את ניקון כדוגמא, כי זה מה שממליצים. אין לי שום בעיה גם עם קנון לצורך העניין. אין לי ציוד קודם שיכול לא להתאים.
אני פתוח להצעות אחרות פרט ל 3 שהבאתי.
קראתי את השירשורים שהיו פה בעמוד הראשון לתחילים בין היתר, ושירשור התלבטות בין D3300 לבין D5300 בפרט.
אני מעדיף להיצמד לגוף + עדשה אחת. ראיתי אנשים שממליצים גוף + שתי עדשות - אני מעדיף להימנע מזה מחשש שכל הזמן אתחיל להיתעסק עם עדשות מאשר להתרכז בצילום מה שבסוף יגרום לי לעזוב את כל העסק. במקרה הצורך (אחרי שאלמד), אשקול רכישת עדשות נוספות.
WIFI יכול להיות נחמד אם כלא חובה בכלל בכלל.
מצד אחד אני מעדיף את הגודל של ה mirrorless ומצד שני את המחיר של מצלמות עם מראה.
רוצה מקסימום איכות תמונה ווידאו מהתקציב שלי, ומצלמה ידידותית לצלם מתחיל.
אשמח להצעות!
תודה רבה מראש!