הנעה ישירה או מול הנעה רגילה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
abovebeyond פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 447
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ברשותי פטיפון מקצועי (פטיפון DJ) בעל הנעה ישירה.
מדי פעם אני קורא פוסטים פה ונכנס לחנויות ורואה פטיפונים שעולים הרבה כסף והם אינם בעלי הנעה ישירה

אשמח לדעת למה חברות כמו rega וכו' לא מייצרות פטיפונים בעלי הנעה ישירה, ומה ההבדל בסופו של יום.

תודה!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

"הנעה רגילה"? אני לא יודע מה זה...

בגדול, יש שלוש סוגי הנעות עיקריות לפטיפונים: רצועה, ישירה, וגלגל תנופה (Idler).
שלושתן טובות, שלושתן מוצלחות, שלושתן יודעות את התורה, ואת שלושתן אפשר גם לייצר כך שהן יהיו איומות ונוראות...

ה"אופנה" כיום היא שפטיפונים "אודיופילים" משתמשים בהנעת רצועה. אני משתמש בכוונה במילה "אופנה" ובכוונה שם את המילה אודיופילים במרכאות. ל"אודיופילים" בימנו יש נטיה ברורה להקפיד שלא להבין את העקרונות המכניים, האלקטרוניים וההנדסיים שמפעילים את הפטיפונים שלהם (ושאר הרכיבים), כך שפתוחה בפניהם הדרך להוציא הרבה מאוד כסף בלי סיבה. היצרניות והעתונות המקצועית מסייעות בשמחה למגמה הזו, כי זה זול, ומקל מאוד על תהליך המכירה.

בפועל, אלקטרוניקה מאפשרת גם להנעת רצועה וגם להנעה ישירה להגיע לרמות שקט ויציבות סיבוב שמכל בחינה פרקטית - הן אבלולוטיות. הנעת גלגל מעט מוגבלת מבחינת השקט, אבל נהנת מיתרונות אחרים - בעיקר נושא התנע הזוויתי (הנעה די קשיחה בשולי הצלחת) ומציעה ייתרונות באיכות הצליל, למי שמעדיף אותם (אני לדוגמא).

אני לא יודע איזה פטיפון יש לך, אבל אם הוא מיועד ל- DJ, ואלא אם כן אתה בעצמך DJ ומשתמש בפטיפון לעבודה - סביר להניח שתוכל להשיג שיפור באיכות הצליל, בהוצאה לא גדולה במיוחד, ואין לזה שום קשר לסוג ההנעה של הפטיפון (f)

abovebeyond פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה, הכוונה הייתה להנעת רצועה.

לגבי המשפט האחרון , שיפור באיכות הצליל, למה התכוונת?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אני משער שזה בעיקר נוגע להחלפת המחט או מכלול הcartridge הכולל גם את המגנטים שבו תקועה המחט. כמו בכל המוצרים האחרים, גם כאן יש מגוון של מחירים, תכונות ואיכויות. אפשר גם לחבר את הפטפון דרך מגבר פטפון ייעודי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

abovebeyond פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מאז שעזבתי את עולם התקליט כבר הוחלפה מחט ,ראש וheadshell

משתמש כרגע בortofon red 2m

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #6 

M2 Red הוא ראש נחמד, ואני משתמש במילה די בזלזול - אתה יכול לקבל איכות צליל הרבה יותר טובה משלל ראשים טובים יותר.
איזה פטיפון יש לך?
רוב הפטיפונים ל- DJ הם לא בדיוק מוצלחים לשימוש ביתי (f)

abovebeyond פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Vestax pdx 2000 mk2

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”