יש הבדל בהשמעת תוכן ATMOS בין רסיבר תומך לרסיבר לא תומך ללא רמקולי אטמוס?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

אם אני לא מתכנן התקנת רמקולי אטמוס בשנים הקרובות, יהיה יתרון ברכישת רסיבר תומך אטמוס?
האם שמיעת סרט שקודד באטמוס עם רסיבר תומך ללא רמקולי אטמוס יישמע טוב יותר ברסיבר לא תומך באותה תצורת רמקולים?
גם 4K לא בנראה לעין...
ברור לי שברסיבר תומך הוא לא יציג שהתוכן הוא אטמוס(לפי מה שקראתי כאן בפורום) אלא יירד לפורמט הכי גבוהה הבא בתור, נכון?
וברסיבר לא תומך? יידע להשמיע משהו בכלל?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5178
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #2 

בוקר טוב.
לגביי השאלה הראשונה שלך, התשובה היא כן, גם אם אתה לא מתכנן רמקולים לתלייה שמשמשים לתוסף הפורמט אטמוס, ויש לך רסיבר תומך ואתה רואה סרט שקודד במקור בדולבי אטמוס אתה אכן תשמע טוב יותר מרסיבר שלא תומך בפורמט דולבי אטמוס, שווה את ההשקעה מכמה סיבות, כנס למאמר ותקרא אותו יותר ביסודיות, מומלץ מאוד.
לגביי השאלה השנייה, אני עדיין לא בטוח מה קורה כאשר הסרט מקודד אטמוס כי בדרך כלל יש לך אופצייה לבחירה של 2 קדודים לבחירה, לפי מה שאני זוכר שהייתי לוקח סרט מקורי מספריית הסרטים אז הייתי יכול לבחור קידוד, ובדרך כלל יש גם dts וגם דולבי, אז יכול להיות שהרסיבר יבחר בפורמט שהוא מסוגל לקבל.
בקשר לשאלה האחרונה, שוב פעם אם יש לך סרט שקודד אטמוס אז יש לך גם את כל הקידודים שלפני האטמוס והוא יבחר מה שהוא יכול לתת.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”