שדרוג או תיקון ציוד קיים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
metoshef פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני צרכן ואספן מוסיקה כבר הרבה שנים. בעיקר תקליטים אבל גם דיסקים וקבצים דיגיטליים. לאחרונה (עקב מעבר דירה) עשיתי סדר רציני באוסף התקליטים ופתאום הבנתי שאני משקיע המון זמן בתקליטים וכמעט לא מתייחס לציוד הסטריאו שברשותי. באופן עקרוני הציוד שאני משתמש בו כעת הוא די תקין, מהבחינה שהכל עובד ומנגן. אבל, כבר כמה זמן שהדברים לא נשמעים לי כמו שצריך. יכול להיות שבזמן ההובלה הציוד נפגע, אולי זה בלאי טבעי, אולי זה חוסר התאמה בין כל חלקי הציוד ואולי זה באמת ציוד בינוני ואולי כל התשובות נכונות. כך או כך, התקליטים שלי לא נשמעים מספיק טוב, כולל תקליטים שיצאו חדשים מהניילון ואני קצת חושש שאני הורס אותם.
אני מצרף תמונות ומפרט הציוד שלי וכל מיני שאלות ותהיות, אך השאלה המרכזית שלי היא מה מהציוד שלי שווה השקעה של תיקון ושיפור לעומת להביא ציוד אחר חדש או משומש שאולי ישדרג לי את חווית ההאזנה. קצת קראתי באינטרנט על החלקים השונים, רובם וינטאג' וקיבלו ביקורות טובות אך מצד שני התמחור שלהם די נמוך. בהנחה שיש לי אפשרות להשקיע כ3000 ש"ח ושאמצא טרייד סביר האם אוכל ללשדרג משמעותית את חווית האזנה שלי או עדיף לתקן לרענן ולשפצר את הציוד הקיים בכמה מאות שקלים ולחכות עד שיהיה לי כסף להשקיע בציוד ממש פצצה
טוב
אז הנה המפרט
מגבר AKAI AA1050
רמקולים B&O BEOVOX 1500
מקולים B&O BEOVOX S45
פטיפון (PROJECT 1 expresion (version 0
פטיפון (במקרה יש לי עוד אחד שקיבלתי מתנה)- PROJECT 1.2
פטיפון ( השתמשתי בו פעם , נמצא אצל ההורים שחלק מהאוסף שלי שם ואני עדייין שומע שם תקליטים) - SCOTT PS - 17A

ועכשיו השאלות, אני בטוח שכל אחד מהשאלות יכול להיות שרשור ואולי פורום בפני עצמו, בטח חלק מהשאלות ממש מטופשות וב טוח שאין תשובות חד משמעיות. בכל זאת אשמח לעזרה :)
1. איזה משני הפרוג'קטים מומלץ יותר, מה ההבדלים ביניהם וכמה אפשר למכור את אחד מהם בהנחה שהוא תקין ובמצב טוב. אולי מישהו ירצה להתחלף איתי בפטיפון באותה רמה ומחיר שמנגן תקליטי 45 בלי להזיז את הגומיה? (ומה הקטע הזה בכלל למה זה טוב?!)
2. איך אני יודע מתי להחליף מחט, מתי להחליף ראש ומה המחט והראש המומלצים לפרוג'קטים
3. אולי אני צריך לקנות איזה מבודד רעידות (כרגע הפטיפון והמגבר על אותו המשטח)
4. האם הפטיפון סקוט שווה משהו? איך אני יודע אם המחט והראש שלו תקינים ואם הם לא, האם שווה להחליף או להביא משהו פשוט ותקין אחר? (אני מידי פעם מבקר את ההורים שומע תקליטים, בעיקר דואג שהוא לא יהרוס את התקליטים שלי כי המחט ישנה וגרועה)
5. כמה ההתאמה בין החלקים השונים משפיעה על הסאונד באופן כללי ובמקרה של הציוד הספציפי שלי
6. מה טווח המחירים ששווה לי לשהשקיע בתיקון המגבר (אם בכלל הוא דורש תיקון)? האם אוכל להחליף את המגבר הזה במשהו משמעותית טוב יותר בטווח של עד כ1000 ש"ח
7. מה טווח המחירים ששווה לי לשהשקיע בתיקון הרמקולים (אם בכלל הם דורשים תיקון)? האם אוכל להחליף אותם במשהו משמעותית טוב יותר בטווח של עד כ1000 ש"ח. אולי אני פשוט משתמש בחוטים גרועים? איזה חוטים מומלץ? אולי שווה להשקיע בטוויטרים שיתחברו לBVOX1500? אם כן מה מומלץ?
8. אני שומע גם מוסיקה מהמחשב וצופה הרבה בסרטים במקרן ומחבר את המקרן או המחשב לAUX. שמעתי פעם שהעוצמה של ניגון קבצים דיגיטליים יכולה להרוס מגברים ישנים. האם זה נכון? מה אפשר לעשות בנידון?
9. ומה לגבי ניגון של דיסקים (כרגע אין לי נגן דיסקים אבל אני מעוניין באחד כי אני אוהב לשמוע גם דיסקים), איזה נגן כדאי לקנות, לאיזה כניסה עדיף לחבר
10. ולגבי צפיה במקרן- האם כדאי לי לקנות מגבר וסט רמקולים נפרד לסראונד? האם קיים מגבר שמתאים גם לסראונד וגם לפטיפון ובמחיר סביר (נניח עד 2000 ש"ח ולא משהו באלפי שקלים). באופן כללי אני צופה הרבה בסרטים והייתי שמח גם לשפר את חווית הסאונד אבל תכלס מעדיף שהתקליטים שלי ישמעו כמו שצריך ומסתפק בסטראו רגיל (אך איכותי) לסרטים

זהו
פרסמתי את אותו הפוסט גם בפורום של אודיו אנלוגי ואודיו דו ערוצי (לא הייתי בטוח באיזה פורום עדיף היה לשאול....)
תודה מראש
רועי
נערך לאחרונה על ידי metoshef ב 16/06/2016 12:56, נערך 2 פעמים בסך הכל.

metoshef פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

לא מצליח להעלות תמונות

שליחה #2 

איך אני מעלה הרבה תמונות בבת אחת בקלות ובכמות?

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #3 

על ידי לינקים- פונקציית "צרף תמונה" או "הכנס/ערוך קישור" ממאגר כמו GOOGLE+ ודומיו.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #4 

נענה קצת על הפטיפונים:

הפטיפון הטוב ביותר ברשימה הזו הוא ה- Expression. למעשה, הוא פשוט פטיפון מצויין (לדעתי (f) ), ועיקר יתרונו בזרוע המקורית שלו שהיא פשוט טובה. שים עליו ראש טוב ותהנה! ממליץ בחום על ה- DL110 לפטיפון ולזרוע האלו, אבל גם ראשים טובים ויקרים יותר יתאימו בנוחות.

ה- 1.2 בקושי עונה להגדרה "פטיפון הבסיסי ביותר הסביר" ומוגבל גם מהמבנה הבסיסי המאוד בסיסי, ובעיקר מזרוע ה- 8.6 של החברה שהיא גם קצרה, וגם רגישה, מה שהפוך אותה לרגישה לכל הדברים הפחות מעניינים על התקליט.

ה- Scott הוא פטיפון OEM, כנראה מתוצרת CEC (לא בטוח), ואין לי שום דבר מעניין לומר עליו.

איזה ראש יש לך על הפטיפונים? אילו מחטים יש עליהם? קצת קשה להמליץ בלי מידע.
ראש שחוק שומעים...
צריך לנקות את המחט היטב, לכוון אותה היטב, ואם הצליל "בעייתי" - המסקנה הנדרשת היא מחט שחוקה. לפעמים אפשר לראות בעיין (עם מיקרוסקופ, כשהמצב ממש נואש), אבל בד"כ צריך לסמוך על האזניים, ואם לא בטוחים - עדיף להחליף. החלק היקר ביותר בכל מערכת של משתמש שפוי הם התקליטים (f)
אישית, הייתי מוכר את ה- 1.2 ואת ה- Scott. אם הם תקינים, תוכל לקבל כעט 2000 ש"ח עבורם, אותם תוכל להשקיע בראש, או מחט (אם צריך) ובאר המערכת.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”