שאלה לגבי JOLIDA FX TUBE DAC IlI

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #41 

OK, אז למה זה בכל זאת מגוחך או אפילו 'מטומטם' לפעמים? משום שברמות הקיצוניות והציניות של ציוד אודיו נישה בא היצרן ומקשקש לנו על נפלאות המוצר שלו, אך אם מנכשים את העשבים השוטים של בלבולי המוח השיווקיים נשארים עם השורה התחתונה:

"אני אלפרד פון-פליץ יצרן הממירים המהולל נוטל DAC מתוצרת BonaFart שיודע להמיר אות דיגיטלי לאות אנלוגי ב-100% נאמנות למקור בכל טווח התדרים השמיע ומשלב אותו במוצר שלי. נכון שזה מה שכולם עושים, אלא שאני מקלקל אותו עבורכם באמצעות טכנולוגיה מתכלית מאליה מיושנת משנות ה-50' שמושתתת על טמפרטורות קיצוניות ומתחים קטלניים וגם עולה טונות של כסף. בגאונותי כי רבה - אני מצליח לספק לכם אות שהוא רק 99.5% נאמן למקור. בתמורה למתת אל טכנולוגית זו, המתובלת בחיווט פטרוזיליום וטרמנלים מפוצטוניום, אני מבקש אך סכום צנוע של XX,XXX דולרים ירוקים ואתם תשלמו משום שאחרת לא יהיה לכם מה להראות לחברים האודיופילים שלכם וגם בגלל שזה צו האפנה והכי בגלל שמנורות זה 'הכי' אחי."

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #42 

@tnsilver
·

סיכום מצויין . פותח השרשור - שמתי לב שהעלית אותה שאלה באתר אחר, אני מקווה שכעת תדע להתייחס להמלצות שקיבלת שם בהתאם למידע וההסברים שקיבלת פה . לא ששם לא יודעים , אבל לא מקובל להעלות שם הסברים טכניים . בעצם כן , לא תמיד באהדה , אבל בכל מקרה לא כאלה שמחרבים את הקסם האודיופילי האופף ציוד שמע יוקרתי.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #43 

@royla
·

זה טמטום (איוולת יותר נכון) אם אתה מבין מה תפקידו של דאק , מה קורה בו ולמה , אחרת זה סתם מיותר .

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #44 

clip99 כתב:"וגם אז לא נקבל שחזור מדוייק עקב הסיבות שהוזכרו לעיל , וגם מהעובדה הפשוטה שאין מערכת שמע המורכבת מרכיבים נייטרליים בלבד .

אז למרות שתיאורטית צריך לתת עדיפות לדאק נייטראלי , הנייטראליות הזו נדפקת בכל מקרה במפגש עם שאר רכיבי המערכת . התשובה לפותח השרשור היא , ובעצם לכל אחד המחפש איכות - אין כזו . אין דבר כזה "שחזור טבעי" . מה אתם צריכים לחפש ? הנאה מהמערכת.
וזו יכולה להגיע גם ממערכת שמעוותת את הצליל , כמו שפופרות . הנאה לא שווה לשחזור טבעי . פעמים רבות הצליל שאנו נהנים ממנו נשמע כל כך שונה , מנופח , גדול , צבעוני ויפה ממה ששומעים במציאות. "

תודה על ההבהרה של כוונתי בדבריי...גם אם זה לא היה במכוון :wink:
...
·
You pay peanuts, you get monkeys

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #45 

freerider כתב:מדהים לקרוא כמה אנשים בורים וקשקשנים עם כל הקלישאות של "נאמן למקור".
כמעט אף אחד לא באמת יודע איך נשמע המקור, רק אותו טכנאי הסאונד שישב באולפן או באולם בזמן ההקלטה עצמה....מעבר לזאת הכל ספקולצייה שלכם
והרבה טעם אישי בבחירת רכיביי מערכת.
...
·תרגיע.
אף אחד לא בור ולא קשקשן.
אני מספיק שנים בתחום (עוד מהימים של IOL ותפוז בתחילת שנות האלפיים) והוצאתי על התחביב הזה הרבה מאוד כסף.

הסיבה ששאלתי את השאלה היא פשוטה.
אני רוצה לבדוק באוזניים שלי האם באמת יש הבדל בין דאק פשוט לדאק שיש לי בבית.
זה הכל.
לא רוצה דאק ש"צובע" את המוסיקה. רוצה דאק פשוט וניטרלי.
תקציב?
כמה שפחות - יותר טוב.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #46 

מה? לאלו צרכים? אזניות? DSD? צריך פרה-אמפ?
אי-אפשר `כמה שפחות`. צריך מסגרת. קטגוריה של עד 2000 ש"ח? פחות? עד 5000?
רצית Jolida - איך עכשיו 'פחות'? המבחר עצום... נסה לצמצם את הטווח מעט - לתת כיוון?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #47 

Nir547 כתב:

...
...
אני מספיק שנים בתחום (עוד מהימים של IOL ותפוז בתחילת שנות האלפיים) והוצאתי על התחביב הזה הרבה מאוד כסף.
...
NIR547 יקר,
·דבר ראשון אני לא זוכר שבכלל פניתי לדבריך או אליך....
אך אם לדבריך אתה "מספיק" שנים בתחום אז אתה כבר אמור לדעת ששאלות כאלו לא שואלים על דפי האינטרנט אלה בודקים בעצמך, כי לכל שאלה מסוג זה תקבל יותר מ-2 תשובות (במיקרה הטוב רק 2 תשובות).
עצם העובדה שמישהו מוציא הרבה מאוד כסף על התחביב לא הופך אותו למנוסה יותר או חכם יותר.

...ואת ה"תרגיע" תשמור לחברים הקרובים שלך.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #48 

tnsilver כתב:מה? לאלו צרכים? אזניות? DSD? צריך פרה-אמפ?
אי-אפשר `כמה שפחות`. צריך מסגרת. קטגוריה של עד 2000 ש"ח? פחות? עד 5000?
רצית Jolida - איך עכשיו 'פחות'? המבחר עצום... נסה לצמצם את הטווח מעט - לתת כיוון?
...
·לא זוכר שרציתי JOLIDA. כנראה התבלבלת עם מישהו אחר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”