שאלה לגבי JOLIDA FX TUBE DAC IlI

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Roeyk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
אני מעוניין לרכוש JOLIDA FX TUBE DAC III.
האם מישהו התנסה עם המוצר ויכול לשתף חוות דעת? (לגבי איכות, אמינות וכמובן סאונד).

תודה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

אתה שמת למטרה לקנות את הDAC הזה ספציפית למטרות אסתטיות או משהו מהסוג או שיש לך ציפיות מיוחדות מהאיכות שלו? אם זה העניין השני אז חבל על הכסף, DAC מושלם מבחינת איכות אפשר להשיג בעשירית מהמחיר של JOLIDA.

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

חבר יקר

שליחה #3 

@evgenetic
אתה מכיר את חברת jolida יש לך איזה ניסיון איתם.?
ההיתי שמח לדעת .

Roeyk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

@evgenetic
·לא שמתי למטרה דווקא אותו.
אשמח לשמוע המלצה לגבי dac וביחוד על אחד טוב ולא יקר. כזה שמקבל אופטי ומוציא rca
אגב אם זה רלוונטי, ואני מניח שכן, הסט שלי הינו
Pre-rotel
Power-nad 2700
Speakers-martin logan source

תודה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

DAC זה מוצר פשוט (ביחס לרמה הטכנולוגית של היום) וזול מאד לייצור מבלי להקריב איכות, אז לא צריך להסתבך עם זה יותר מדי (מה שכן צריך להסתבך איתו זה רמקולים ואקוסטיקה בעיקר). DAC "טוב" זה DAC שמקבל אות דיגיטלי וממיר אותו לאנלוגי מבלי להכניס עיוותים/רעשים שלא היו בהקלטה מקורית ושהאוזן האנושית מסוגלת לקלוט, אם הוא אכן לא עושה זאת אז זה DAC מה שנקרא שקוף, זוהי רמת השלמות של הDAC. לDAC לא אמור להיות שום סאונד משל עצמו, הוא לא פותח במה, מכניס "אוויר" להקלטה, מדגיש את הכלים או כל שטות אחרת שאודיופילים רבים נוטים לייחס לתכונות הDAC.

הנה מאמר חשוב שמציג, ומדגים תוך התבססות על מבחן עיוור, שלא בעיה להשיג את אותה שקיפות נכספת גם עם כרטיס קול מובנה זול ביותר ושלא ניתן להבדיל בינו לבין DAC יעודי ב2000$ כשמדובר באיכות השמע :
http://www.tomshardware.com/reviews/hig ... ,3733.html

אבל אם אתה כבר רוצה קופסה חיצונית נחמדה שבנויה היטב וחושש לקנות משהו מאד זול תעיף מבט על Modi 2 Uber :
http://schiit.com/products/modi-2

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

נו, צפוי... בדיוק כמו עם מגברים ושאר דברים. יעני אין הבדל בין דאקים. כל מי ששומע הבדל - מדמיין. למרות שאלפי אנשי מקצוע אומרים אחרת. לא נמאס עדיין לדחוף את האג'נדה הזו בכל סטיקי שנפתח בפורום? *פיהוק*

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא נמאס לך להציג את הבורות שלך ואת חוסר יכולת הבנת הנקרא כל פעם? מה אתה עושה בשרשור הזה בכלל? אם יש לך ביקורת עניינת על מה שאמרתי או על הניסוי הזה שעשו בtomshardware אז תציג אותה, אם לא - dtown.co.il תמיד פתוח להבלים אודיופיליים.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

נו, תמיד אתה מתעצבן ועף לך רוק מהפה. תרגע טיפה. לא צריך את הניסוי העלוב שלך, יש אלפי מאמרים של בעלי מקצוע שמשווים דאקים ואומרים שהם נשמעים אחרת. זה אלפי דעות של אנשי מקצוע ותיקים מול איזה מאמר שחפרת מאיזה מקום.
מאמר שמאמר. לפני כמה זמן הבאתי לך מאמר של STEREOPHILE על הרמקולים של WHARFEDALE ולא היה לך מה להגיד.
וחוץ מזה אל תגיד לי באיזה שרשור להיות. וכן, יש לי ביקורת ענינית מאוד - זה שלדעתך לדאק "אין סאונד" זה קשקוש בלבוש, בדיוק כמו הטענה שלך שלמגבר אין סאונד, וכל שאר שההבלים שאתה מאמין בהם אמונה פאנאטית. זה אתה שנכנס לכל שרשור עם אותם הדברים בדיוק - "אל תקנה כי כל דאק שבנוי סביר נשמע אותו דבר, תקנה את ההכי זול". לא נמאס לך? אתה עוד לא מבין שאנשים לא קונים את השטויות שלך וכן רוצים להשיג דברים שנשמעים כמו שהם אוהבים? תפסיק כבר להלחם נגד תחנות רוח.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

טוב, בוא נעשה סדר.

כן צריך את הניסוי "שלי", שהוא גם שלי אלא של אתר מאד מכובד שדוגל ובניסוים אובייקטיביים בביקורות ומאמרים אחרים שלהם. אם אחרי לפחות 10 פעמים בהם ניסו להסביר לך את זה אני ואנשים אחרים בפורום לא קלטת את החשיבות של המבחנים העווריים - אני לא הולך לבזבז יותר זמן על הניסיון להסביר את זה שוב.
יש אלפי מאמרים של בעלי מקצוע שמשווים דאקים ואומרים שהם נשמעים אחרת.
...
שוב אותו טיעון איש קש על "דאקים/מגברים נשמעים זהה" - אני אף פעם לא אמרתי את זה לכן אין לי על מה להגיב כאן.
מאמר שמאמר. לפני כמה זמן הבאתי לך מאמר של STEREOPHILE על הרמקולים של WHARFEDALE ולא היה לך מה להגיד.
...
אני לא רואה טעם במשחק של "מי יאמר את המילה האחרונה" ויכוחים אתך. התגובה האחרונה שלך באותו שרשור הייתה כל כך מטומטמת שלא הרגשתי צורך להגיב עליה.
יש לי ביקורת ענינית מאוד - זה שלדעתך לדאק "אין סאונד" זה קשקוש בלבוש
...

ושוב כשל בהבנת הנקרא אלמנטרי. לא כתבתי כזה דבר.
זה אתה שנכנס לכל שרשור עם אותם הדברים בדיוק - "אל תקנה כי כל דאק שבנוי סביר נשמע אותו דבר, תקנה את ההכי זול".
...
משהו השתנה בחוקי הפיזיקה או רמה הטכנולוגית של העולם באופן כליי מאז פעם האחרונה שראית הודעה דומה משלי? לא. אז למה אתה מצפה שאתן תשובה אחרת לבקשה דומה? אני לא סכיזופרן.
אתה עוד לא מבין שאנשים לא קונים את השטויות שלך וכן רוצים להשיג דברים שנשמעים כמו שהם אוהבים?
...
יש אנשים שהולכים לרפואה אלטרנטיבית ויש אנשים שהולכים לרפואה מבוססת מדע בזמן שהם חולים במשהו, זה בסדר, it's a free country...אני מבסס את הדברים שלי על ידע מדעי בתחום, אתה וכל מיני אנשי dtown למינהן מבססים אותו על.., טוב, אין לי מושג באמת, על משהו אחר, חברות עם בעלי האינטרס אני מניח. באופן טבעי אנשים שמאמינים בשיטה המדעית יקבלו את הטיעונים שלי. אז לא נראה לי שיש לך בסיס מוצק לטעון שאף אחד לא מקבל את "שטויות" שלי...

זאת תהיה התגובה האחרונה שלי לדברים שאתה כותב בשרשור הזה, כי כבר עברנו את כל זה לפחות 3 פעמים בעבר וכבר נמאס לי לחזור על אותם דברים מבלי שזה נקלט בדרך כלשהי.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 17/06/2016 13:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

חבר יקר

שליחה #10 

@evgenetic
עדיין לא ענית לי בקשר לjolida האם אתה מכיר אותם?
·

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני לא מעוניין בכל מיני מכשירים שצובעים את הסאונד מלכתחילה (או לפחות יש סיכוי גדול שהם יעשו זאת), לכן אני לא מתקרב למכשירים שיש להם מרכיב שפופרתי.

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לא שאלתי אם הם צובעים או עושים שפכטל או מסיידים
שאלתי אם אתה מכיר או נתקלת באחד מהמכשירים שלהם?
תודה. וגם לא שאיכפת לי אם אתה מעוניין בהם. אני לא סוחר או מנסה למכור.
לי יש ניסיון של שנים בתחום. אני לא מאלה שאוהבים את הדיגיטל. כי אין בו ממש
אני מחכה לתשובה תודה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

פשוט חשבתי לרגע כשכתבתי את התשובה שאתה שואל ספציפית על המכשיר הזה שיש לו מרכיב שפופרתי אז הגיונית היית אמור להסיק שאני לא שמעתי אותו כי אין לי עניין במכשירים כאלה. אבל לא, לא שמעתי שום דבר של JOLIDA.

ואם כבר הרסנו את השרשור - מה זה "אני לא מאלה שאוהבים את הדיגיטל"? דיגיטל באיזה מובן?

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

pacific100 כתב:לא שאלתי אם הם צובעים או עושים שפכטל או מסיידים
שאלתי אם אתה מכיר או נתקלת באחד מהמכשירים שלהם?
אני מחכה לתשובה תודה.
...
אתה לא תקבל תשובה ממנו, כי הוא לא מכיר את המכשיר ולא שמע אותו אף פעם וגם אף מכשיר אחר של החברה. אבל כמובן זה לא מפריע לו להדחף לשרשור.
הוא נכנס לשרשור לא כדי לעזור לך בשאלה הספציפית שלך, אלא כדי פעם נוספת לזיין לאנשים את השכל עם האידיולוגיה שלו שאיתה הוא נדחף לכל שרשור בפורום, בלי קשר לכלום. אתה כנראה עוד לא מכיר את האיש.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #15 

מה שנטען נכון ביסודו . דאק לא אמור לשנות במהלך ההמרה את הפלט האנלוגי ביחס לאות המקורי , והשאיפה היא שההמרה תהיה עד כמה שיותר "נייטרלית" , דבר שאכן ניתן להשגה עם הטכנולוגיה העכשווית ובמחיר זול . מהבחינה הזו דינו של הדאק הוא כדין אינטרקונקט וכבל רמקול - שקוף ככל הניתן .

הטענה בדבר קיום הבדלים במכשירים הללו , בהנחה והם מודרניים , נובע ממניפולציה שמתבצעת על הפלט במתחם האנלוגי (כגון שפופרות , רמות מתח ביציאה , שימוש בקבלים שונים ובכלל עיוותים/שינויים של הליניאריות) , ולא כתוצאה מתהליך ההמרה עצמו שמתבצע במתחם הדיגיטלי. מכיוון שכך דאק מכניס שינויים שכזה אינו שונה ברמת העקרון מדאק נייטראלי המחובר למגבר שפופרות עם אחוזי עיוות גבוהים וליניאריות דפוקה , או בעצם לכל מגבר שמבצע את המניפולציות הללו על הסיגנל האנלוגי .

מה שחשוב להבין , הוא שמכיוון שבעצם לא קיים "מקור" , ואין שום דרך לדעת כיצד נשמע במציאות החומר שהוקלט כי אף אחד לא שם (וגם לא יכול) את האוזניים שלו במיקום של המיקרופונים הפזורים במרחב ההקלטה , אין חשיבות בעצם לסוג הדאק! נייטרלי או לא , אף אחד מהללו לא יכול לשקף נכונה את הצליל במציאות - אלא לנסות לשחזר בדייקנות רבה ככל הניתן את הסיגנל שנקלט במיקרופון , ויש כל כך הרבה דברים שמשפיעים על מה שבסופו של דבר מתורגם לאות הדיגיטלי - החל מהאקוסטיקה , דרך איכות המיקרופון , המיקסר , תהליך ההמרה לדיגיטל - ככה שבכל מקרה לא ניתן לדעת עד כמה התוצאה משקפת את המציאות , וגם אז היא צריכה לעבור בהגברה ורמקולים בבית עם כל האקוסטיקה הבעייתית שיש לנו ככה שזה בכלל לא משנה בסוף עם איזה דאק שומעים . כל שאנו יכולים לשאוף לו הוא כאמור , לשאוף לשחזור מדוייק ככל האפשר של האות שהוקלט במקור - ובאופן הגיוני לשם כך צריך להשתמש ברכיבים נייטרליים ככל הניתן , וגם אז לא נקבל שחזור מדוייק עקב הסיבות שהוזכרו לעיל , וגם מהעובדה הפשוטה שאין מערכת שמע המורכבת מרכיבים נייטרליים בלבד .

אז למרות שתיאורטית צריך לתת עדיפות לדאק נייטראלי , הנייטראליות הזו נדפקת בכל מקרה במפגש עם שאר רכיבי המערכת . התשובה לפותח השרשור היא , ובעצם לכל אחד המחפש איכות - אין כזו . אין דבר כזה "שחזור טבעי" . מה אתם צריכים לחפש ? הנאה מהמערכת.
וזו יכולה להגיע גם ממערכת שמעוותת את הצליל , כמו שפופרות . הנאה לא שווה לשחזור טבעי . פעמים רבות הצליל שאנו נהנים ממנו נשמע כל כך שונה , מנופח , גדול , צבעוני ויפה ממה ששומעים במציאות.

פולאר , במקום להתנפל על השליח , זו התשובה שהיית צריך לתת לפותח השרשור .

פותח השרשור , כשם שאין מערכות נייטרליות גם רוב המגיבים לא נייטרליים . חלקם מושקעים במערכות יקרות ולא צריך להיות פסיכואנליסט כדי להבין איך ולמה זה משפיע על התגובות שלהם , וחלקם אולי לא מושקעים אך נוטים להאמין כעמיתיהם שיקר=איכותי ו/או נאמן למציאות. מכיוון שלאור האמור לעיל והעובדה שכל אחד שומע אחרת וגם מפרש אחרת , ניסיון ללמוד על איכות ציוד שמע דרך הפורום דומה לניסיון ללמוד על סקס בהתכתבות.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #16 

PolarBear כתב:
...
...
אתה לא תקבל תשובה ממנו, כי הוא לא מכיר את המכשיר ולא שמע אותו אף פעם וגם אף מכשיר אחר של החברה. אבל כמובן זה לא מפריע לו להדחף לשרשור.
הוא נכנס לשרשור לא כדי לעזור לך בשאלה הספציפית שלך, אלא כדי פעם נוספת לזיין לאנשים את השכל עם האידיולוגיה שלו שאיתה הוא נדחף לכל שרשור בפורום, בלי קשר לכלום. אתה כנראה עוד לא מכיר את האיש.
...
·
גם אני לא מקבל ממנו תשובות- evgenetic -לדוגמא מה הסט אפ שלו?
אין ליבגני - evgenetic -שום ניסיון בסאונד,יש לו ניסיון רב במקלדת ,לדעתי הנהלת האתר צריכה להרחיק אדם שכזה שחושב להשתיק ולקלל אנשים
כיף חיים.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

מסכים.
אולי לא חייבים להרחיק אותו אבל חייבים להסביר לו פעם אחת ולתמיד שהוא לא יכול להכנס לכל שרשור שנפתח בפורום רק כדי לשפוך שוב את התורה מסיני שלו, בלי קשר לנושא ותוך שהוא כל פעם בעצם מפריע לפותח השרשור ומסיט את הדיון לכיוון לא רלוונטי.
חוץ מזה, חייבים להבהיר לו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שהוא צריך להביע את דעותיו בצורה שמכבדת את החברים האחרים באתר, ולא להתפרע ולדבר בצורה מתנשאת, מבטלת, פוגענית ומעליבה, ולא לשחק את תפקיד האלוהים שיודע את הכל ויורד אל ההמון הנבער להכתיב לו את הדיברות שלו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #18 

היחיד שנתן כאן תשובה עניינית לפותח השרשור, למעט clip99 שהצטרף לאחרונה, הוא האדם ששניכם רודפים בעקביות. לדעתי לא הוא זה שצריך להעיף מכאן. evgentic לא חייב לאף פישר קטן תשובות מהווי חייו הפרטיים ואם אתם לא מבינים את הגבול הדק שבין שיח ענייני בנושאי אודיו לבין ירידה לחייו של פרט, כנראה שאתם בעצמכם לא במקום המתאים. אם יש לשניכם תובנות שסותרות את דבריו - אתם מוזמנים להציג אותן (ואין הכוונה לתאורים הצבעוניים של stereophile והמגזינים המסחריים האחרים), וזאת במקום לנבל את הפה, להתלהם ולהאשים אחרים במגוון עבירות שאתם מבצעים בעצמכם. אפשר גם בדרך של clip99 - זו לא מלחמה, זו קהיליה שבסך הכל אוהבת את אותם דברים. קצת פרופורציה. 8O

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #19 

tnsilver כתב:היחיד שנתן כאן תשובה עניינית לפותח השרשור, למעט clip99 שהצטרף לאחרונה, הוא האדם ששניכם רודפים בעקביות. לדעתי לא הוא זה שצריך להעיף מכאן. evgentic לא חייב לאף פישר קטן תשובות מהווי חייו הפרטיים ואם אתם לא מבינים את הגבול הדק שבין שיח ענייני בנושאי אודיו לבין ירידה לחייו של פרט, כנראה שאתם בעצמכם לא במקום המתאים. אם יש לשניכם תובנות שסותרות את דבריו - אתם מוזמנים להציג אותן (ואין הכוונה לתאורים הצבעוניים של stereophile והמגזינים המסחריים האחרים), וזאת במקום לנבל את הפה, להתלהם ולהאשים אחרים במגוון עבירות שאתם מבצעים בעצמכם. אפשר גם בדרך של clip99 - זו לא מלחמה, זו קהיליה שבסך הכל אוהבת את אותם דברים. קצת פרופורציה. 8O
...
·
איזה רמה נמוכה,שהנהלת האתר תחליט איזה רמה היא רוצה פה-לא אתה!
כיף חיים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #20 

@royla
·

אתה אמיתי? רמה נמוכה? אתה מכיר את האיש בכלל, קראת פעם משהו פרי מקלדתו? מה ביקשו ממך , תימוכין לטענותיכם בדבר עליונות כביכול של מכשיר זה או אחר , שאינם נסמכים על התנסות אישית שכולנו יודעים מה היא שווה ובאיזה הקשר להתייחס לאמירות המבוססות עליה , שאינם נסמכים על מידע/הצהרות פרסומיים ושאינם נסמכים על wishful thinking . כל מה שאתה ושותפיך יכולים לו הוא לתקוף את כל אלה שמעזים לשחרר עצמם ממגבלות אמות המידה האלו על פיהן הם באים לשפוט ציוד שמע.

בינינו , אתה מושקע? שמת כמה חבילות על הציוד שלך ? תגיד את האמת , שנדע לקחת אותך בקונטקסט הנכון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”