האם להחליף ממיר (יס)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב, לפני כ3 חודשים רכשתי טלוויזיה מדגם LG 49UF640Y LED מאז אני חווה לא מעט בעיות באיכות התמונה.

ניסיתי כל דבר אפשרי עם הגדרות התצוגה (כולל החלפת כבל HDMI) עד שלבסוף הגעתי שלמצב תמונה סביר (יש מאין "מסך אבק").

אבל בהחלט לא מה שהיה עם הטלוויזיה הישנה של פיליפס (שהתמונה בה הייתה נהדרת גם בשידורי SD וHD).

השאלה היא האם זה בעיה עם הממיר? (מסוג HD הרגיל).

והאם ממיר מסוג Yes Max Total יפתור את הבעיה?
(שבעמוד שלו באתר כתוב "עשרות ערוצי HD בחווית צפייה מקסימלית.")

בעוד שבעמוד של ממיר Yes HD כתוב "צפייה ב-HD
מגוון רחב של ערוצים ברזולוציה גבוהה High Definition")

בנוסף שמתי לב שכתוב 50HZ לצד כל ערוץ (כולל HD) אני לא מומחה גדול לענייני שידור אבל עברתי כמה וכמה טלוויזיות (כולל מסך המחשב שלי) ובכולם כתוב 60HZ.

אשמח לדעת מה עושים כי כאשר טלפנתי אליהם הם אמרו "אין לנו מושג על מה אתה מדבר".

תודה

orenbar
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 147
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

איכות התמונה פחות טובה ב YES, אם היית גולש פה קבוע היית יודע את זה ולא שואל .

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@orenbar
·
סליחה על הטרחה.. בסך הכל לא היה לי את מי לשאול..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

קודם כל אל תתיחס לאליו (ל-orenbar), מדובר על איש שעובד עבור הוט. תפקידו להדחף לכל שרשור אפשרי על מנת לקדם את החברה שלו, גם אם זה ע"י כתיבת שטויות שלא קשורות לנושא השרשור או לשאלה הנשאלת.

מה שכן, האיכות של יס, במיוחד בשידורי SD אכן נמוכה יותר מאשר הוט. אבל מאחר והדבר היחיד שהחלפת הוא הטלויזיה אז סביר להניח שהבעיה דווקא בה ולא בממיר.
יכול להיות שגודל מסך קטן יותר + יכולת עיבוד התמונה טובה יותר (או אולי רזולוציה נמוכה יותר?) בטלויזיה הישנה החביאו את הפגמים שעכשיו אתה מוצא בתמונה. אני אישית לא חושב שהחלפה של הממיר תעזור, אלא אם כן באמת תקול.
איך הגדרת את הממיר? האם הוא מוציא תמונה ברזולוציה האמיתית של הערוץ או שהוא מקובע לרזולוציה מסויימת? ממליץ להעביר אותו למצב Auto ולתת לטלויזיה להתעסק עם ה-upscaling של התמונה.
בארץ השידורים הם ב-50HZ.

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

TheCoolest כתב:קודם כל אל תתיחס לאליו (ל-orenbar), מדובר על איש שעובד עבור הוט. תפקידו להדחף לכל שרשור אפשרי על מנת לקדם את החברה שלו, גם אם זה ע"י כתיבת שטויות שלא קשורות לנושא השרשור או לשאלה הנשאלת.

מה שכן, האיכות של יס, במיוחד בשידורי SD אכן נמוכה יותר מאשר הוט. אבל מאחר והדבר היחיד שהחלפת הוא הטלויזיה אז סביר להניח שהבעיה דווקא בה ולא בממיר.
יכול להיות שגודל מסך קטן יותר + יכולת עיבוד התמונה טובה יותר (או אולי רזולוציה נמוכה יותר?) בטלויזיה הישנה החביאו את הפגמים שעכשיו אתה מוצא בתמונה. אני אישית לא חושב שהחלפה של הממיר תעזור, אלא אם כן באמת תקול.
איך הגדרת את הממיר? האם הוא מוציא תמונה ברזולוציה האמיתית של הערוץ או שהוא מקובע לרזולוציה מסויימת? ממליץ להעביר אותו למצב Auto ולתת לטלויזיה להתעסק עם ה-upscaling של התמונה.
בארץ השידורים הם [color=#000000; font-size: 12px; background-color: white] [/color]
...
·

אין מושג איך עושים את זה בהגדרות הממיר, אבל הוא מוגדר על 1080i
הטלוויזיה מוגדרת במצב סריקה .

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

זה נמצא בהגדרות מערכת, תחת הגדרות HD.

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

זה אכן הוריד במעט את הרעש הלבן אבל זה רק גורם למתיחת תמונה ותגובה איטית..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

איזו טלויזיה היתה לך לפני הLG?

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

מדובר בפיליפס 46 אינץ עם תלת ממד אקטיבי מדגם 46pfl5527k led
היא נרכשה לפני כ4 שנים לכל היותר הסיבה שהחלפתי היא שהחלו להופיע נקודות שחורות פנימיות (ובסופו של דבר גם אחד ענק) לצד העובדה שהיא לא הייתה מקבלת כל קובץ וידאו. מאוד קרץ לי ה4k (ברור שבישראל זה אולי היה בעוד 50 שנה) ובסופו של דבר הלכתי על LG בגלל המחיר ובגלל הניסיון שהיה לי עם מסך ישן (לא HD).

חבל שאין בארץ מדיניות החזרת מוצר לאחר פתיחתו כי אחרת הייתי זורק אותה חזרה.
נערך לאחרונה על ידי airforce87 ב 16/06/2016 13:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #10 

תשחק בהגדרות תמונה, דברים כמו ניקוי רעש תמינה, או חדות וכו, לי אישית יש פלזמה LG שהיא רק 720P..נרכשה בדיוק לצרכים כאלה, בכל מקרה חוץ מלשחק בהגדרות תמונהף, אין הרבה מה לעשות, תנסה גם עולי לחבר לכניסת HDMI אחרת. בעניין מתחת תמונה, יש מספר מצבי מתיחה, תשחק גם בזה.
עצלי מוגדר 16:9 קבוע, וגם העניין הוא, שלא כל מסך מותח תמונה בצורה דומה..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

@denis29
·
כבר הייתי בכל הגדרה אפשרית נכנסתי להגדרות תמונה והגדרת הפחתת רעשים וסמנתי את זה בגבוהה אבל זה לא פותר את הלובן שעוטף את המסך ומונע מהתמונה להיות עשירה בצבע.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לובן שעוטף את המסך? כוונתך שליד מסגרת התמונה יש צבע לבן? אם כן, עולי מצב מסך מוגדר לך על JUST SCAN או 1:1 או PIXEL TO PIXEL
רשום שיש לה 8 מצבי יחס תמונה. בעצם רק עכשיו סמתי לב שמדובר במסך 4K, שעולי זה מה שגורם למצב, פיקסלים, קטנים כמה שיהיה, ומעבד תמונה כמה טוב שיהיה, אבל תמיד שמדובר ב UPSCALE, התוצעות לא תמיד לרצונך :( 576i ל 4K אם הממיר במצב AUTO בעצם), אם הממיר מוגדר על 720 או 1080, אז הממיר מבצע את הUPSACALE, ולי היו מספר ממירים, הTOTAL נתן תמונה טובה יותר ביחס ל QUATTRO החדש לדוגמה. אבל שוב לי המסך הוא 720P, ראתי גם מסכי 1080P, וכל אחד מראה תמונה שונה, וכיול לא תמיד נותן תוצעה משביעת רצון. לגבי "עשירה בצבע" יש עניין אחד מציק, אם הממיר שלך מוגדר על AUTO, התמונה בערוץ SD, תהיה יותר ככה, 720P או 1080P והתמונה אותה תמונה כמו בערותי HD, לא יודע מה הסיבה, אבל זה תמיד היה כך בכל ממיר של YES, בממירי HOT לא זכור לי שסמתי לב לתופעה הזאת.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

@denis29
·הכוונה סוג של שיכבה של לובן שעוטפת את המסך ומונעת מהצבעים להיות עשירים.
בנוגע למצב מסך זה אכן על סריקה בלבד כיברגע שאני בוחר בה 16:9 חלק ניכר מהתמונה נבלע.

כרגע הממיר על 1080i כי מצב auto מותך את התמונה ומקשה על הזזת.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

airforce87 כתב:@denis29
·הכוונה סוג של שיכבה של לובן שעוטפת את המסך ומונעת מהצבעים להיות עשירים.
בנוגע למצב מסך זה אכן על סריקה בלבד כיברגע שאני בוחר בה 16:9 חלק ניכר מהתמונה נבלע.
...
·חלק ניכר? אתה בטוח? כי במצב "סריקה בלבד" המסך מציג את כל הפיקסלים בעצם, אבל הממיר משדר את זה בצורה מוזרה ויש לך את השוליים, עצלי אותו מצב בדיוק, לא הייתי אומר שזה חלק ניכר, כמה אחוזים בודדים אם לדייק.. אבל לגבי סוג ממיר, יכול באמת להיות שזה ישנה משהו. אני אהבתי יותר את התמונה בTOTAL, ויש פה כמה חברים שהתלוננו על ירידה באיכות של ערוצי SD בשימוש אם QUATTRO. איזה ממיר HD אבל יש לך? קטן או גדול? הממיר הגדול זה אם שעון בצבע אדום. הקטן קיים גם ב 2 סוגים, אחד מפלסטיק, אחד ממתכת, הדגם מפלסטיק הכי חדש.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

תנסה כמו שרשמתי גם, להשתמש בכניסת HDMI אחרת, תתפלה שלמרות שזה חיבור דיגיטלי, בעצמי ראיתי הבדלים בטלוויזיה נוספת בבית.

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

@denis29

יש לי ממיר HD פשוט (הראשון שלהם) החלפתי את הכבל למאסטר (אותה יצרנית של אוזניות "ביט" בשוי של 87 דולר לא עזר בכלל..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #17 

כפי שכבר נאמר, מסך 4K יציג יותר "בעתיות" ממסך 1080P טוב עם אות SD אין הרבה מה לעשות עם זה. בנוסף לזה, "3 מוסיפים לך 13% לשטח המסך הכולל, כך שכל פגם באיכות התמונה גם יראה בצורה ברורה יותר.
ועדיין לא ברור לי אם הבעיות שאתה רואה הן בערוצי SD בלבד או גם בערוצי HD?

ברור שהחלפת כבל לא תעזור, מדובר באות דיגיטאלי.

ניסית להעלות גאמא לערך גבוה יותר? תמונה בהירה וחסרת עומק יכולה לנבוע מגאמא נמוכה + בהירות מסך גבוהה.
ממליץ לך להוריד דיסק כיול שנקרא AVS709 (תריץ בגוגל) ולבצע לפיו כיול התחלתי של המסך. את הגאמא תשים על 2.2, לרוב זה יתן תוצאה טובה.

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

@TheCoolest
·
אני על מצב רגיל (עם לא מעט שינויים גאמה בינוני) כבר הייתי במצב מומחה1, הגדרות הלובן (שכולם ממליצים חם1, חם2) מציגות שכבה של צבע, אחד צהוב והשני כתום, השלישי (בינוני) במציג שכבה כחולה ורק קר מציג תמונה רגילה, ניסיתי לשלב את זה עם גאמה 2.2 זה נתן מסך מאוד כהה ולא בהיר (גם 100% תאורה אחורית ונגדויות לא עזרו. המסך עדיין שחור).

בנוסף החלפתי במצב תמונה למקור במקום סריקה וכעת קיים שנוי נהדר (עדיין הצבעים לא בולטים ברוב התחנות ולפעמים יש מעט רעש לבן/שכבה לבנה על המסך והתמונה "נבלעת" בחלקים מסוימים).

מסתבר שאני לא היחידי שמתלונן:

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=907887

חבל שלא ניתן להחזיר אותה..

תודה רבה על עזרה!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #19 

תאורטית יכול להיות שקיבלת יחידה תקולה, הייתי יוצר קשר עם שירות הלקוחות ומבקש שיגיע טכנאי לבדוק.

airforce87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

@TheCoolest
·
אני אבדוק את זה אבל כשאני קורא את התגובות על טלוויזיה זה לא משאיר הרבה מקום..

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”