שאלה על מצבי סאונד ב-DENON, מקור DD 5.1, הרסיבר במצב DD + DS

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #21 

BUGY כתב:
...
...
·זאת עובדה, האוזן שלנו שומעת בצורה לא שווה, לא רק תדרים שנים נתפסים ברגישות שונה, גם העוצמה משפיעה על התפיסה. האוזן רגישה לתחום מאוד קטן, בין1 ל4K הרץ, מכיר את הגרף (?):
...
·

כן אבל זאת לא בדיוק השאלה (או שאני לא לגמרי מבין את הגרף)
האם כשתשמיע רעש (כל התדרים מנגנים באותה עוצמה, אובייקטיבית) נגיד ב80 דציבל - תשמע (סובייקטיבית) מיד ברמה של 80 דציבל ובס כ70.
וכשתשמיע רעש ב70 דציבל תשמע מיד ב70 ובס ב50, האם לזה הכוונה?
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 15/06/2016 22:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.

bsphere פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
שם מלא: Gal Ben-Haim
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #22 

@BUGY
·אני מכיר את המצבים ויודע שאני יכול לבחור dolby digital בעצמי.
השאלה הייתה למה באופן אוטומטי הרסיבר בוחר dd + ds כשאין לי יותר רמקולים מהמקור והמקור הוא 5.1 הייתי מצפה ממנו לבחור את מצב dolby digital במקרה הזה.

ואם כבר בחר dolby surround, האם הרסיבר עושה משהו לסיגנל? אין לי יותר רמקולים מהסיגנל בשביל upmix

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #23 

bsphere כתב:@BUGY
·אני מכיר את המצבים ויודע שאני יכול לבחור dolby digital בעצמי.
השאלה הייתה למה באופן אוטומטי הרסיבר בוחר dd + ds כשאין לי יותר רמקולים מהמקור והמקור הוא 5.1 הייתי מצפה ממנו לבחור את מצב dolby digital במקרה הזה.

ואם כבר בחר dolby surround, האם הרסיבר עושה משהו לסיגנל? אין לי יותר רמקולים מהסיגנל בשביל upmix
...
·אני משאר (כי בחוברת לא מצאתי) בגלל שזה רסיבר אטמוס וכיוון שDS עובד גם על הרמולים שבתקרה, ואתה בוחר אוטומטי, אז הרסביר "מכסה" את כל האפשריות. בפעול, אין לו מה לעשות, כמו שאמרת, אין לך עוד רמקולים. הדרך הכי פשוטה היא לנסות את שני המצבים, אתה שומעה הבדל?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #24 

evgenetic כתב:
...
...
·

כן אבל זאת לא בדיוק השאלה (או שאני לא לגמרי מבין את הגרף)
האם כשתשמיע רעש (כל התדרים מנגנים באותה עוצמה, אובייקטיבית) נגיד ב80 דציבל - תשמע (סובייקטיבית) מיד ברמה של 80 דציבל ובס כ70.
וכשתשמיע רעש ב70 דציבל תשמע מיד ב70 ובס ב50, האם לזה הכוונה?
...
·אכן כן. הגרף אומר לך את זה. כל "קוו" אופקי בגרף זאת אותה עוצמה נתפסת באוזן האנושית אבל העוצמה האמיתי היא שונה לכל תדר. בעיקרון, כל המוזיקה שאתה שומע וסרטים, הוקלטה בצורה אשר מפצה על זה, מה שאתה מכיר כ"לאונדנס", וכל הפונקציות של קיווץ התווח הדינמי הוא כדי לעזור לך לשמוע טוב יותר ובצורה אחידה, אבל זה לא כך במציאות. לדוגמה הופעות חיות, עם כלים אקוסטיים לא מוגברים. יש שם קפיצות ווליאום מטורפות ובלי קומפרסור מופעים של רוק הם אוסף של קטעי שקט ואז פיצוצים, שקט, פיצוצים...

אתה יכול לבדוק, עם יש לך מד SPL אשר יכול למדוד בA וגם בC אז תמדוד ראש וורוד ואתה תראה שהבסים תמיד חזקים בהרבה משאר התוכן והם עדיין נתפסים חלש יותר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #25 

הבנתי. אני תמיד התרחקתי מכל מה שמתעסק עם compression בגלל סוגיה המכונה loudness wars בהפקת מוזיקה. אבל לא ממש התעמקתי בעניין השמיעה האנושית, הגרף הזה בלבל קצת כי הוא בעצם גרף FR אבל הפוך מהגרפים שרואים במדידות רמקולים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

evgenetic כתב:הבנתי. אני תמיד התרחקתי מכל מה שמתעסק עם compression בגלל סוגיה המכונה loudness wars בהפקת מוזיקה. אבל לא ממש התעמקתי בעניין השמיעה האנושית, הגרף הזה בלבל קצת כי הוא בעצם גרף FR אבל הפוך מהגרפים שרואים במדידות רמקולים.
...
אכן, זה סיפור סיפור, אבל כמעט ואין כיום שיר ללא קומפרשן...

רק כדי לסבך קצת, לאנשים שונים הגרף הזה שונה...בגלל זה רוב הוויקוחים בפורומים על איזה רמקול נשמע יותר טוב די מיותרים, כי כל אחד שומעה אחרת ואני עוד לא נכסנתי לחלק של הפיענוח הצליל במוח. שם הגיל, מצב רוח וכדומה משפיעים יותר מכל מצב DSP או DS. שלא להזכיר את העובדה שאם אתה שומע מוזיקה במקום סגור, אתה תחלס שומע את החדר ולא את הרמקול. אין, מכל התחביבים שלי, זה היחיד אשר משלב, פיזיקה, חשמל, מכניקה, מתמטיקה, אקוסטיקה, אנטומיה, פיזיולוגיה ופסיכולוגיה. צריך להיות דוקטור רק כדי לראות סרט כמו שצריך :roll:

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1945 פעמים

שליחה #27 

bsphere כתב:
...
...
ZONE1 הוא 5 ערוצים וסאב, הוא לא יכול להיות יותר מ- 5.1, מה 2 הרמקולים הנוספים עושים מגדירים בעזרת AMP ASSIGN -
ZONE2, רמקולים אחוריים, רמקולי גבוה ל ATMOS, ...
...
לא נכון, שוב, ראה את הטבלה עמוד 36.
שים לב שברירת המחדל היא:
ZONE 1 - 7.1 channel, Surround Back
ZONE 2 - not used

bsphere פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
שם מלא: Gal Ben-Haim
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #28 

Amir64 כתב:
...
...
לא נכון, שוב, ראה את הטבלה עמוד 36.
שים לב שברירת המחדל היא:
ZONE 1 - 7.1 channel, Surround Back
ZONE 2 - not used
...
·דווקא בשורה הראשונה של 5.1 רשום שאפשר בכל מצב של AMP ASSIGN (ע"י כיבוי הרמקולים).
כאמור ניסיתי 2 אופציות:
1) AMP ASSIGN = ZONE2
2) AMP ASSIGN = SURROUND BACK + לכוון את הרמקולים האחוריים שנוספו ל- NONE.

בשני המקרים מדובר ב 5.0 (כי גם הסאב אצלי על NONE), ובשני המקרים המצב האוטומטי מכוון DD + DS לתוכן DD 5.1

בשני המקרים הרסיבר מבין שמדובר ב 5 רמקולים וזה גם מה שמופיע כשלוחצים על INFO תחת ACTIVE SPEAKERS

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #29 

BUGY כתב:
...
...
·אני משאר (כי בחוברת לא מצאתי) בגלל שזה רסיבר אטמוס וכיוון שDS עובד גם על הרמולים שבתקרה, ואתה בוחר אוטומטי, אז הרסביר "מכסה" את כל האפשריות. בפעול, אין לו מה לעשות, כמו שאמרת, אין לך עוד רמקולים. הדרך הכי פשוטה היא לנסות את שני המצבים, אתה שומעה הבדל?
...
כאן אני חושב שאתה צודק.
אצלי אין הבדל בין שני המצבים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”