שאלה על מצבי סאונד ב-DENON, מקור DD 5.1, הרסיבר במצב DD + DS
-
bsphere
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 162
- שם מלא: Gal Ben-Haim
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
יש לי X1200W, מחוברים 5 רמקולים ללא סאב.
כשאני מנגן מקור DOLBY DIGITAL 5.1 והרסיבר במצב אוטומטי הוא נמצא במצב DOLBY DIGITAL + DOLBY SURROUND. כמובן שאני יכול להעביר ידנית למצב DOLBY DIGITAL.
אני יודע שהמצב DOLBY SURROUND הוא UPMIXER ל- 5.1.
האם זה קורה בגלל שאין לי סאב ובעצם זה סוג של DOWNMIXER של ערוץ ה LFE?
אם היה לי סאב הרסיבר היה עובר אוטומטית למצב DOLBY DIGITAL?
תודה
כשאני מנגן מקור DOLBY DIGITAL 5.1 והרסיבר במצב אוטומטי הוא נמצא במצב DOLBY DIGITAL + DOLBY SURROUND. כמובן שאני יכול להעביר ידנית למצב DOLBY DIGITAL.
תודה
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
לא קשור אם יש לך סאב או לא, הוא לבד מזהה את הפורמט ומתאים לך את מצב השמיעה.bsphere כתב:יש לי X1200W, מחוברים 5 רמקולים ללא סאב.
תודה...
אם תעביר ידנית, לא עשית שום שינוי, הוא עדיין יזהה מקור DD ויפענח DD.
-
bsphere
- חבר פעיל מאוד

@gal-cohen
·מצטער לא הבנתי, ברור שהוא מקודד DD ולכן רשום DD, וברור שהוא מוציא DOLBY SURROUND (שזה UPMIXER) ולכן רשום DD + DS.
השאלה היא למה הוא חושב שהוא צריך לעשות UPMIX, אם התוכן הוא כבר 5.1.
האם זה בגלל שיש לי 5.0 ולא 5.1 ? אם היה לי סאב הוא היה עובר אוטומטית ל- DOLBY DIGITAL ?
האם הוא משנה משהו בפס קול במצב הזה שהכניסה 5.1 מלבד ניתוב ערוץ ה-LFE למקומות אחרים?
האם העברה ידנית למצב DOLBY DIGITAL פשוט "תוריד" את ערוץ ה LFE (שגם ככה לא מושמע ללא סאב) ?
·מצטער לא הבנתי, ברור שהוא מקודד DD ולכן רשום DD, וברור שהוא מוציא DOLBY SURROUND (שזה UPMIXER) ולכן רשום DD + DS.
השאלה היא למה הוא חושב שהוא צריך לעשות UPMIX, אם התוכן הוא כבר 5.1.
האם זה בגלל שיש לי 5.0 ולא 5.1 ? אם היה לי סאב הוא היה עובר אוטומטית ל- DOLBY DIGITAL ?
האם הוא משנה משהו בפס קול במצב הזה שהכניסה 5.1 מלבד ניתוב ערוץ ה-LFE למקומות אחרים?
האם העברה ידנית למצב DOLBY DIGITAL פשוט "תוריד" את ערוץ ה LFE (שגם ככה לא מושמע ללא סאב) ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
1. dolby surround הוא לא upnix ל- 5.1.
הוא upmix לכל קונפיגורציה בה מוגדר ברסיבר שיש יותר רמקולים מאשר ערוצים בתוכן המנוגן.
כלומר, לדעתי מוגדר לך ב- Amp Assign שיש ב- MAIN ZONE יותר רמקולים מאשר 5.1.
ראה בחוברת ההוראות שלך איך מגדירים שה- MAIN ZONE הוא 5.1, ולא 7.1 או יותר.
2. כאשר מוגדר שאין סאב, אוטומאטית ערוץ ה- LFE מועבר לקדמיים (שאוטומאטית מוגדרים כגדולים)
תוודא שמוגדר ברסיבר שאין סאב.
הוא upmix לכל קונפיגורציה בה מוגדר ברסיבר שיש יותר רמקולים מאשר ערוצים בתוכן המנוגן.
כלומר, לדעתי מוגדר לך ב- Amp Assign שיש ב- MAIN ZONE יותר רמקולים מאשר 5.1.
ראה בחוברת ההוראות שלך איך מגדירים שה- MAIN ZONE הוא 5.1, ולא 7.1 או יותר.
2. כאשר מוגדר שאין סאב, אוטומאטית ערוץ ה- LFE מועבר לקדמיים (שאוטומאטית מוגדרים כגדולים)
תוודא שמוגדר ברסיבר שאין סאב.
האמת שגם אני בדיוק רציתי להבין את הקטע של ה+DOLBY ברסיבר שלי כי עוד לא קלטתי בדיוק מה זה. נראה לי שזה דווקא הפוך - כשיש פסקול עם יותר ערוצים ממה שמוגדרים ברסיבר (7.1 מול 5.1, נגיד) הוא יפעיל DSP שיעשה DOWNMIX קצת יותר מתוחכם וינתב את 2 הערוצים העודפים בצורה כלשהי. אני שמתי לב שהרסיבר שלי עובר למצב הזה כשאני מנגן משהו עם DOLBY ATMOS (לי יש מערכת 5.0), אז בצג מופיע לי THD+DOLBY.
זה היה די בשלוף, אני אחפש קצת ברשת ואעדכן...
זה היה די בשלוף, אני אחפש קצת ברשת ואעדכן...
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 15/06/2016 20:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

מה קשור zone 2?
תוודא ש- zone 1 מוגדר 5.1, ולא 7.1
ראה טבלה עמוד 36 בחוברת (באנגלית)
ראה טבלה עמוד 36 בחוברת (באנגלית)
- Amir64
-
- גורו

מתוך החוברת:evgenetic כתב:האמת שגם אני בדיוק רציתי להבין את הקטע של ה+DOLBY ברסיבר שלי כי עוד לא קלטתי בדיוק מה זה. נראה לי שזה דווקא הפוך - כשיש פסקול עם יותר ערוצים ממה שמוגדרים ברסיבר (7.1 מול 5.1, נגיד) הוא יפעיל DSP שיעשה DOWNMIX קצת יותר מתוחכם וינתב את 2 הערוצים העודפים בצורה כלשהי. אני שמתי לב שהרסיבר שלי עובר למצב הזה כשאני מנגן משהו עם DOLBY ATMOS (לי יש מערכת 5.0), אז בצג מופיע לי THD+DOLBY.
זה היה די בשלוף, אני אחפש קצת ברשת ואעדכן......
Dolby Surround - This mode uses Dolby Surround Upmixer to extend various sources to natural and realistic multi channels for playback.
Use ceiling speakers such as top middle speakers to realize a three-dimensional sound field....
-
bsphere
- חבר פעיל מאוד

ZONE1 הוא 5 ערוצים וסאב, הוא לא יכול להיות יותר מ- 5.1, מה 2 הרמקולים הנוספים עושים מגדירים בעזרת AMP ASSIGN -Amir64 כתב:מה קשור zone 2?
ראה טבלה עמוד 36 בחוברת (באנגלית)...
ZONE2, רמקולים אחוריים, רמקולי גבוה ל ATMOS, ...
ניסיתי ב- AMP ASSIGN גם לבחור ZONE2 וגם לבחור רמקולים אחוריים (7.1) ובגדרות הרמקולים לכבות את האחוריים האלו.
בכל מקרה הסטאפ שהרסיבר מכיר הוא 5.0 ובשני המקרים בהשמעת תוכן DD 5.1 המצב האוטומטי הוא DD + DS.
האם זה פשוט מצב ברירת המחדל לסיגנל DD 5.1? האם זה עושה משהו לסיגנל כשבפועל לרסיבר מחוברים 5.0 רמקולים (והוא יודע את זה).
הממ אוקיי, אז אני לא ממש מבין את ההגיון של הרסיבר לעבור למצב THD+DOLBY SURROUND כשהוא על אוטומט בקונפיגורציה שלי. זה פשוט לא ייתן כלום כי יש לי פחות רמקולים ממספר הערוצים במקור.
[imgbig]http://i.imgur.com/2JQWfoT.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/2JQWfoT.jpg[/imgbig]
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
חברים, UPMIX זה כמו שהמילה מרמזת, הוספה. כשמנגנים תוכן סטריאו או פחות ערוצים במקור מול כמות הרמקולים בבית, אז יש הכפלה של ערוצים מסויימים בדרך מסויימת (כל חברה והמטריקס שלה). אם אין לך סאב, פשוט לא תשמע את התוכן של ערוץ הLFE.
evgenetic, אין דבר כזה DOWNMIX, לפחות עוד לא נתקלית ברסיברים יש מטריקס מסויים שנהוג לעשות במחשב כשמנגנים תוך סראונד בטריאו, מוסיפים קצת מכל ערוץ אחרוי לקדמיים, בפאזה הפוכה, כדי לתת קצת הרגשת מרחב, לא תמיד זה יוצא טוב. אבל בעיקרון, אין לך רמקול לערוץ, לא נוראה, פשוט לא ינגן את התוכן. גם לא פיספסת כלום כל עוד אלה ערוצים הקפיים ולא RLC או LFE.
bsphere - למה ללא סאב? סנטר וסאב מכילים את מירב המידע בפס כול, זה רוב הסרט, רוב האפקטים. הרבה יותר חשוב מסראונד, אטמוס וכמודה.
evgenetic, אין דבר כזה DOWNMIX, לפחות עוד לא נתקלית ברסיברים יש מטריקס מסויים שנהוג לעשות במחשב כשמנגנים תוך סראונד בטריאו, מוסיפים קצת מכל ערוץ אחרוי לקדמיים, בפאזה הפוכה, כדי לתת קצת הרגשת מרחב, לא תמיד זה יוצא טוב. אבל בעיקרון, אין לך רמקול לערוץ, לא נוראה, פשוט לא ינגן את התוכן. גם לא פיספסת כלום כל עוד אלה ערוצים הקפיים ולא RLC או LFE.
bsphere - למה ללא סאב? סנטר וסאב מכילים את מירב המידע בפס כול, זה רוב הסרט, רוב האפקטים. הרבה יותר חשוב מסראונד, אטמוס וכמודה.
·bsphere כתב:@evgenetic
·יש סיבה מיוחדת ש- MULTIEQ אצלך על מצב FLAT ו- DYNAMIC EQ כבוי?...
בreference הוא קצת מנחית את התדרים הגבוהים, לא הרגשתי שאני זקוק לזה. אני גם מרבה להאזין למוזיקה כשהaudyssey מופעל אז אני לא רוצה שיעשה מה שאולי נכון לקולנוע אבל מסיר קצת מה"אוויר" במוזיקה. גם החדר שלי לא מאד גדול והם ממליצים את FLAT במקרים כאלה ממה שהבנתי.
DYNAMIC EQ - זה סוג של compression שאני לא ממש צריך, במיוחד לא במוזיקה. אבל האמת אני קורא על זה עכשיו ונראה לי שזה יותר מתוחכם ממה שחשבתי, אז אבדוק את העניין קצת יותר לעומק.
·bsphere כתב:@evgenetic
·נסה לשים על reference ולהפעיל dynamic eq. למוסיקה שים offset של 15db לסרטים 0db...
עם reference וflat כבר שיחקתי, והחלטתי להשאר עם flat. על ה-dynamic eq אני קורא עכשיו, נשמע לי קצת תמוה ההסבר שלהם שההיענות של האוזן האנושית לתדרים משתנה עם הווליום. אני יודע שהאוזן רגישה יותר למיד וטרבל ופחות רגישה לבס, אבל ממה שהבנתי זה עניין קבוע בלי קשר לווליום. אני לא חושב שאנשים שאחראים למיקס לא מודעים לכך שהאוזן פחות רגישה לבס.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 15/06/2016 21:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
bsphere
- חבר פעיל מאוד

·המקור htpc, כרומקאסט וממיר של יס.BUGY כתב:יכול להיות שאתה בחרת מוד מסויים? (ראה עמוד 120 בחוברת) איך אתה מגנן, מה המקור?...
כאמור מדובר על תוכן dd 5.1
המצב נבחר אוטומטית, ע"י לחיצה פעמיים על pure. פעם ראשונה מעבירה למצב direct ופעילות שניה למצב אוטומטי.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·זאת עובדה, האוזן שלנו שומעת בצורה לא שווה, לא רק תדרים שנים נתפסים ברגישות שונה, גם העוצמה משפיעה על התפיסה. האוזן רגישה לתחום מאוד קטן, בין1 ל4K הרץ, מכיר את הגרף (?):evgenetic כתב:
·......
עם reference וflat כבר שיחקתי, והחלטתי להשאר עם flat. על ה-dynamic eq אני קורא עכשיו, נשמע לי קצת תמוה ההסבר שלהם שההיענות של האוזן האנושית לתדרים משתנה עם הווליום. אני יודע שהאוזן רגישה יותר למיד וטרבל ופחות רגישה לבס, אבל ממה שהבנתי זה עניין קבוע בלי קשר לווליום....
נערך לאחרונה על ידי BUGY ב 15/06/2016 21:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

אוקי, אחרי הבחירה האוטומטית, אתה יכול לבחור מצבים שנוים, מוזיקה, סרטים...בתוך כל אחד מהם אתה יכול לבחור את סוג הטריקס.bsphere כתב:·המקור htpc, כרומקאסט וממיר של יס.......
כאמור מדובר על תוכן dd 5.1
המצב נבחר אוטומטית, ע"י לחיצה פעמיים על pure. פעם ראשונה מעבירה למצב direct ופעילות שניה למצב אוטומטי....
·אילו הוראות לא מובנות בעליל...לפי מה שראיתי, זה מופיע ב:
בחרת מצב שמע שכולל DS.
יש הרחבה של תוכן שהוא פחות ערוצים ממה שיש לך עכשיו.
הגדרת ערוצים בתקרה.
תוכן PCM רב ערוצי.
אבל בכל המצבים הללו אתה אמור לבחור לבד. מה שכן, זה ל אמור לעבוד עם אזניות, תנסה, תחבר אוזניות, הסימון נעלם?