רמקולים לסראונד - בתוך הקיר לעומת אותה סדרה ועוד שיקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #1 

החלטתי ללכת על רמקולים מסדרת AERO של קמברידג', אבל יש לי התלבטות לגבי הרמקולים לסראונד. המקום היחיד שאני יכול למקם אותם הוא בתוך הקיר האחורי (שגם קצת רחוק ממקום הצפיה). מכיוון שהם לא מייצרים רמקולים בתוך הקיר יש לי שלוש אפשרויות:
1. לבנות גומחות בקיר ולתלות בתוכן את הרמקולים מהסדרה. אני יכול אולי להוציא אותם קצת החוצה (נניח 3-4 ס"מ).
2. לקחת את אחד מהדגמים התקרתיים שלהם ולהטמיע בקיר.
3. ללכת על רמקולים בתוך הקיר של יצרן אחר.

על אילו מהאפשרויות הייתם ממליצים? במקרה של 1, עד כמה הייתם משאירים רווח מסביב?

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

אשמח לתגובות.

תודה!

RubyTop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 120
שם מלא: אברמוב רובי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

היי,
לדעתי אפשר להשתמש ברמקולים שקועים גם של יצרן אחר
אבל מה שחשוב זה העומק של השקע. ככל שעמוק יותר, הצליל טוב יותר וחזק יותר. כמובן שרצוי לבנות תיבה מעץ שהרמקול, ביחד איתה, יהיה שקוע בקיר. אם אין לך בעיה שבנוסף הם יבלטו כמה סמ החוצה, עוד יותר טוב. עם קצת דמיון אפשר לעשות את זה גם יפה

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

RubyTop כתב:היי,
לדעתי אפשר להשתמש ברמקולים שקועים גם של יצרן אחר
אבל מה שחשוב זה העומק של השקע. ככל שעמוק יותר, הצליל טוב יותר וחזק יותר. כמובן שרצוי לבנות תיבה מעץ שהרמקול, ביחד איתה, יהיה שקוע בקיר. אם אין לך בעיה שבנוסף הם יבלטו כמה סמ החוצה, עוד יותר טוב. עם קצת דמיון אפשר לעשות את זה גם יפה
...
כלומר, אפשרות 3?
לגבי להבליט אותם החוצה, אם אלו רמקולים שמיועדים להיות שקועים זה נשמע קצת מוזר, לא? או שמשקיעים אותם בתוך התיבה ומוציאים אותה קצת החוצה?

מה דעתך לגבי אפשרות 1?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

אפשרות מס' 1 נשמעת טוב, קצת מוזר, אבל זה עדיף מאשר לבנות לבד מעץ קופסאות ואז להכניס לקיר. יש כמה בעיות, כמו החיווט, איך להבעיר ולחבר. יש לך מספיק עומק בקיר?

אבל זאת לא ה"בעיה". אתה מתכנן אטמוס? DTSX? אם כן, אילו לא רמקולים מתאימים.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

BUGY כתב:אפשרות מס' 1 נשמעת טוב, קצת מוזר, אבל זה עדיף מאשר לבנות לבד מעץ קופסאות ואז להכניס לקיר. יש כמה בעיות, כמו החיווט, איך להבעיר ולחבר. יש לך מספיק עומק בקיר?

אבל זאת לא ה"בעיה". אתה מתכנן אטמוס? DTSX? אם כן, אילו לא רמקולים מתאימים.
...
יש מספיק עומק וחיווט הוא לא בעיה. כמה מקום מסביב היית משאיר? או שהיית עושה את זה צמוד?

לגבי אטמוס וכו, אני מתכוון להוסיף עוד שני רמקולים בתקרה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

DudeShemesh כתב:
...
...
יש מספיק עומק וחיווט הוא לא בעיה. כמה מקום מסביב היית משאיר? או שהיית עושה את זה צמוד?

לגבי אטמוס וכו, אני מתכוון להוסיף עוד שני רמקולים בתקרה.
...
·אתה מגיב אבל בצורה בררנית. לפי הדרישות של אטמוס, אלה רמקולים לא מתאימים. בכלל, כל הרמקולים הלא כיווניים, bipole או dual monopole, ירדו מהפרק מאז הוצאת הפורמטים החדשים אשר דורשים רמקולים "רגילי" כאלה שיש להם כיוון מוגדר ופיזור מסויים. לא רמקול שמפזר את הצליל ברחבי החדר בצורה אחידה אבל רחבה מדי.
אז אם יש לך רסיבר אטמוס ואתה גם מתכוון להוסיף רמקולים לתקרה, אתה צריך לחפש רמקולים אחרים.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

BUGY כתב: ·אתה מגיב אבל בצורה בררנית. לפי הדרישות של אטמוס, אלה רמקולים לא מתאימים. בכלל, כל הרמקולים הלא כיווניים, bipole או dual monopole, ירדו מהפרק מאז הוצאת הפורמטים החדשים אשר דורשים רמקולים "רגילי" כאלה שיש להם כיוון מוגדר ופיזור מסויים. לא רמקול שמפזר את הצליל ברחבי החדר בצורה אחידה אבל רחבה מדי.
אז אם יש לך רסיבר אטמוס ואתה גם מתכוון להוסיף רמקולים לתקרה, אתה צריך לחפש רמקולים אחרים.
...
מה זאת אומרת מגיב בצורה בררנית? למה לא הגבתי? אני מאוד מעריך את העזרה ועונה לכל מי שמגיב.

החיבור dual monopole שלהם הוא בשביל לקבל surround ו surround back באותו רמקול. אם מחברים רק אחד מהם, מקבלים רמקול כיווני.

לגבי השקע בקיר - האם היית נותן מרווח סביב הרמקול או עושה אותו צמוד?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

DudeShemesh כתב:
...
...
מה זאת אומרת מגיב בצורה בררנית? למה לא הגבתי? אני מאוד מעריך את העזרה ועונה לכל מי שמגיב.

החיבור dual monopole שלהם הוא בשביל לקבל surround ו surround back באותו רמקול. אם מחברים רק אחד מהם, מקבלים רמקול כיווני.

לגבי השקע בקיר - האם היית נותן מרווח סביב הרמקול או עושה אותו צמוד?
...
·אתה לא רוצה להפנים...אין, הרמקול הזה לא מתאים לאטמוס ולפורמטים החדשים. לא משנה איך אתה מחבר אותו, אתה עדיין מקבל שני וופרים אשר יורים סאונד לשני כיוונים שונים, ממש לא כיווני. כיווני זה כמו הרמקולים הרגילים, זווית פיזור של 45 מעולת בערך. אם אתה מתכוון לחבר רק וופר אחד מתוך השניים, למה לקנות רמקול כזה יקר, גדול ולא נוח?

מגיב בצורה בררנית: אתה רואה שאני רומז לך שזה לא מתאים, אבל אתה מתעלם. אתה רוצה המלצות או שאתה רוצה לקבל אישור למה שאתה כבר רוצה לעשות. לי זה לא משנה רק תגיד לאיזה כיוון ללכת :wink:

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

BUGY כתב:
...
...
·אתה לא רוצה להפנים...אין, הרמקול הזה לא מתאים לאטמוס ולפורמטים החדשים. לא משנה איך אתה מחבר אותו, אתה עדיין מקבל שני וופרים אשר יורים סאונד לשני כיוונים שונים, ממש לא כיווני. כיווני זה כמו הרמקולים הרגילים, זווית פיזור של 45 מעולת בערך. אם אתה מתכוון לחבר רק וופר אחד מתוך השניים, למה לקנות רמקול כזה יקר, גדול ולא נוח?

מגיב בצורה בררנית: אתה רואה שאני רומז לך שזה לא מתאים, אבל אתה מתעלם. אתה רוצה המלצות או שאתה רוצה לקבל אישור למה שאתה כבר רוצה לעשות. לי זה לא משנה רק תגיד לאיזה כיוון ללכת :wink:
...
שוב, אני מאוד מעריך את העזרה, אבל לשאול שאלות הבהרה, או אפילו לא להסכים, לא אומר שום דבר רע עלייך או עליי, בטח כששרשור ממוצע פה מכיל דעות שונות ולפעמים סותרות.

לגבי למה לקנות כאלו בשביל לחבר רק צד אחד מתוך השניים - בחיבור לרסיבר עם 9 יציאות ו 7 מגברים, זה מאפשר להחליף בין קונפיגרציית 7.1 (שני הצדדים מקבלים סיגנל) ל 5.1.2 (רק צד אחד מקבל סיגנל, אבל גם התקרתיים מקבלים), בהתאם לתוכן.

האם זה מה שאני רוצה? לא, (ובטח שרמקולים שקועים רגילים יתרמו לשלום בית עם האישה :D) אבל יש המלצות סותרות, כמו "רמקולים בתוך הקיר פחות טובים מחיצוניים", או "עדיף שכל הסט יהיה מאותה סדרה". ברור לי שאני אצטרך להתפשר על משהו, והשרשור הזה הוא נסיון שלי להתייעץ עם הפורום לגבי היתרונות והחסרונות של הפשרות השונות. ספיציפית לגבי פתרון 1, זה נסיון שלי "ללכת עם ולהרגיש בלי", ואני בהחלט מודע לאפשרות שיכול להיות שזה רעיון גרוע, אבל רוצה להבין למה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

DudeShemesh כתב:
...
...
שוב, אני מאוד מעריך את העזרה, אבל לשאול שאלות הבהרה, או אפילו לא להסכים, לא אומר שום דבר רע עלייך או עליי, בטח כששרשור ממוצע פה מכיל דעות שונות ולפעמים סותרות.

לגבי למה לקנות כאלו בשביל לחבר רק צד אחד מתוך השניים - בחיבור לרסיבר עם 9 יציאות ו 7 מגברים, זה מאפשר להחליף בין קונפיגרציית 7.1 (שני הצדדים מקבלים סיגנל) ל 5.1.2 (רק צד אחד מקבל סיגנל, אבל גם התקרתיים מקבלים), בהתאם לתוכן.

האם זה מה שאני רוצה? לא, (ובטח שרמקולים שקועים רגילים יתרמו לשלום בית עם האישה :D) אבל יש המלצות סותרות, כמו "רמקולים בתוך הקיר פחות טובים מחיצוניים", או "עדיף שכל הסט יהיה מאותה סדרה". ברור לי שאני אצטרך להתפשר על משהו, והשרשור הזה הוא נסיון שלי להתייעץ עם הפורום לגבי היתרונות והחסרונות של הפשרות השונות. ספיציפית לגבי פתרון 1, זה נסיון שלי "ללכת עם ולהרגיש בלי", ואני בהחלט מודע לאפשרות שיכול להיות שזה רעיון גרוע, אבל רוצה להבין למה.
...
קודם כל, בוא ניישר קו: יש לי "טון דיבור לא נחמד" כשאני כותב דברים בפורומים. במציאות זה הפוך לגמרי. אני מאוד נחמד :) . אז לא לקחת את דברי, ולהוסיף להם טון לא נחמד כשאתה קורא אותם. לא רמתי שאתה רע או אני רע, רק אומר שלי זה נראה שאתה רוצה לשמוע תשובה מאוד ספציפית, כזאת שמתאימה לך. אבל עכשיו אני בתחיל להבין את הבעיה, משהו שאני לא רגיל, הנהלה.

אן פה המלצות סוטרות בכלל. רמקלו חיצוני טוב יותר מפנימי. עדיף רמקולים מאותה הסדרה. אבל מה שאתה רוצה לעשות זה לא רמקול חיצוני, זה רמקול פנימי/חיצוני, שילוב חדש. וזה שאתה מחבר אותו בקומבינה זה ממש לא תורם לכלום. אם אין פשרות לסט מעותה הסדרה, לא נוראה, במיוחד לרמקוליים לא חשובים כמו האחוריים. הם לא עושים הרבה. לא צריך להוציא פה המון כסף או לשבור את הראש. תשקיע בסנטר, סאב, אקוסטיקה, קדמיים, מגבר טוב ורק אז בסוף בסוף אפשר לדבר על אחוריים ותקרה.

שוב, כל הרמקולים שהם לא בפורמט הרגיל, כמו הקדמיים שלך, לא מומלצים לסטאפ שיש בו אטמוס/DTSX. פשוט נגד כל מה שהם רוצים לעשות. הם תיכננו את הפורמט כך שכל הרמקולי במערכת כיווניים ומכוונים למאזין, לא לקיר שממול ולא רמקול כפול. כל החברות הפסיקו לייצר רמקולים כאלה ומה שאתה מצאת זה רמקול ישן, יחסית. אני גם חשבתי על רמקולים כאלה כאחוריים, אבל לאחר יעוץ מול חברת הרמקולים, SVS, הם הסבירו לי בדיוק למה זה לא טוב, למרות שיש להם כזה גם.

לגבי הרעיון של :"בחיבור לרסיבר עם 9 יציאות ו 7 מגברים, זה מאפשר להחליף בין קונפיגרציית 7.1 (שני הצדדים מקבלים סיגנל) ל 5.1.2 (רק צד אחד מקבל סיגנל, אבל גם התקרתיים מקבלים), בהתאם לתוכן."

זה אכן רעיון נחמד במיוחד לתקופת מעבר בין הפורמטים. אבל, אתה צריך כל פעם להיכנס להגדרות, שלנות קונפיגורציית רמקולים, להריץ כיול, כן כן, כל פעם מחדש אתה צריך להריץ כיול, אחרת חבל על הזמן, ואז להנות מהסרט. אבל בעוד שנה שנתיים, כל הסרטים יהיו בפורמט אטמוס ואז כל זה יהיה מיותר וגם חצי מהרמקולים שלך יהיו מיותרים.

יש לך שקועים יפים, אם איכות טובה יחסית ויכול כיוון. עונים על כל הדרישות של אטמוס, שלום בית, מחיר ואיכות. תתחיל לחפש כאלה.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

BUGY כתב: שוב, כל הרמקולים שהם לא בפורמט הרגיל, כמו הקדמיים שלך, לא מומלצים לסטאפ שיש בו אטמוס/DTSX. פשוט נגד כל מה שהם רוצים לעשות. הם תיכננו את הפורמט כך שכל הרמקולי במערכת כיווניים ומכוונים למאזין, לא לקיר שממול ולא רמקול כפול.
...
מה הבעיה עם הקדמיים? הם רגילים ומכוונים למאזין. עכשיו אתה מתחיל להפחיד אותי :)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

DudeShemesh כתב:
...
...
מה הבעיה עם הקדמיים? הם רגילים ומכוונים למאזין. עכשיו אתה מתחיל להפחיד אותי :)
...
·הם על הפנים תזרוק אותם לזבל חחחחח :wink:

התכוונתי, שאתה רוצה אחוריים כמו הקדמיים, רגילים ומכוונים למאזין. צריך להזיז שם פסיק או להוסיף נקודה...כבר אין לי כוח יום ארוך, הולך לרכב קצת על אופנים...

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

BUGY כתב:
...
...
·הם על הפנים תזרוק אותם לזבל חחחחח :wink:

התכוונתי, שאתה רוצה אחוריים כמו הקדמיים, רגילים ומכוונים למאזין. צריך להזיז שם פסיק או להוסיף נקודה...כבר אין לי כוח יום ארוך, הולך לרכב קצת על אופנים...
...
אוקי, הבנתי עכשיו איך לקרוא את זה [אנחת רווחה]

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”