איזה קודי הכי טוב? ובעיה באיכות המסך כשמחברים את הסטרימר לטלויזיה
היי
כמה שאלות
דבר ראשון - יש לי סטרימר wintel pro עם ווינדוס 10.
כשאני מחבר אותו לטלויזיה (sharp aquos 32') המסך, הדסקטופ למשל, נראה קצת מפוקסל ולא חד ב100%. למה זה קורה ואיך אפשר לגרום לכך שיראו מצוין?
דבר שני - ראיתי שיש מלא סוגי קודי מוכנים להורדה - RAIN, אבקסיס, THE-VIBE, THE WIZ.
איזה סוג הכי טוב, הכי מתעדכן, עם הכי הרבה סדרות וסרטים בHD עם כתוביות למשל? יש בכלל הבדל ביניהם?
סורי על השאלות הדי טיפשיות, אני מתחיל בזה ולא הכי מבין בקודי כרגע
תודה רבה!
כמה שאלות
דבר ראשון - יש לי סטרימר wintel pro עם ווינדוס 10.
כשאני מחבר אותו לטלויזיה (sharp aquos 32') המסך, הדסקטופ למשל, נראה קצת מפוקסל ולא חד ב100%. למה זה קורה ואיך אפשר לגרום לכך שיראו מצוין?
דבר שני - ראיתי שיש מלא סוגי קודי מוכנים להורדה - RAIN, אבקסיס, THE-VIBE, THE WIZ.
איזה סוג הכי טוב, הכי מתעדכן, עם הכי הרבה סדרות וסרטים בHD עם כתוביות למשל? יש בכלל הבדל ביניהם?
סורי על השאלות הדי טיפשיות, אני מתחיל בזה ולא הכי מבין בקודי כרגע
תודה רבה!
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
תשובות
לגבי המסך - החדשות הטובות הן שככה זה אמור להיות. מסכים באופן כללי במצב רגיל מבצעים פעולות מסויימות על התמונה כדי שהיא תהיה טובה יותר לצפיה עבור תוכן של טלוויזיה. ה-DESKTOP של מחשב זה דוגמה למשהו שממש לא צריך לעשות לו כזה דבר. שם צריך לשמור על החדות.
בד"כ במסכי טלוויזיה אם אתה רוצה לחבר PC אתה צריך כניסה ייעודית של PC שאם מחברים אליה ידוע שאין עיבודי תמונה על מה שמגיע לשם. תבדוק אם יש לך כזה דבר במסך.
לגבי איזה קודי הכי טוב - אני לא בטוח שאפשר לענות על זה כ"כ בקלות. קח בחשבון רק - כל החבילות האלה מכילות תוספים, לא סרטים וסדרות ה-HD. התוספים הם אלו שמביאים את התוכן מהאינטרנט. בד"כ יש לרובם את אותם התוספים כאפשרות להתקנה. מעבר לזה יש שינויים אחרים, לא מעט כאלה, אז אין לי תשובה ממשית בשבילך.
דעתי האישית - קודי לא דורש הרבה למידה ועדיף להיות נטול חבילות מוכנות מראש, להשקיע קצת זמן בללמוד להתקין את התוספים שמעניינים אותך - וזהו.
בד"כ במסכי טלוויזיה אם אתה רוצה לחבר PC אתה צריך כניסה ייעודית של PC שאם מחברים אליה ידוע שאין עיבודי תמונה על מה שמגיע לשם. תבדוק אם יש לך כזה דבר במסך.
לגבי איזה קודי הכי טוב - אני לא בטוח שאפשר לענות על זה כ"כ בקלות. קח בחשבון רק - כל החבילות האלה מכילות תוספים, לא סרטים וסדרות ה-HD. התוספים הם אלו שמביאים את התוכן מהאינטרנט. בד"כ יש לרובם את אותם התוספים כאפשרות להתקנה. מעבר לזה יש שינויים אחרים, לא מעט כאלה, אז אין לי תשובה ממשית בשבילך.
דעתי האישית - קודי לא דורש הרבה למידה ועדיף להיות נטול חבילות מוכנות מראש, להשקיע קצת זמן בללמוד להתקין את התוספים שמעניינים אותך - וזהו.
Re: תשובות
·אז אתה אומר שעם קודי אני אראה HD רגיל, בלי בעיה?voguemaster כתב:לגבי המסך - החדשות הטובות הן שככה זה אמור להיות. מסכים באופן כללי במצב רגיל מבצעים פעולות מסויימות על התמונה כדי שהיא תהיה טובה יותר לצפיה עבור תוכן של טלוויזיה. ה-DESKTOP של מחשב זה דוגמה למשהו שממש לא צריך לעשות לו כזה דבר. שם צריך לשמור על החדות.
דעתי האישית - קודי לא דורש הרבה למידה ועדיף להיות נטול חבילות מוכנות מראש, להשקיע קצת זמן בללמוד להתקין את התוספים שמעניינים אותך - וזהו....
כי גם כתוב לי משום מה רק 50 FPS ו 720 ולא 1080. יכול להיות שהמסך לא תומך בFULL HD?
ואם אתה אומר שעדיף להתקין קודי לבד, יש לך המלצות למקורות ,הרחבות וסקינים?
תודה רבה!
נ.ב, לא הבנתי איזה חיבור יכול להיות. אני מחבר את הסטרימר לטלויזיה דרך כבל HDMI.
ועוד דבר - נגיד אני מוסיף הרבה מקורות לקודי, זה יתקע אותו או שאין בעיה עם זה?
ואיך אני יודע אם כשאני מתקין הרחבה ממקור כלשהו ההרחבה היא הכי מעודכנת ולא נתקעה מאחור? זה מתעדכן אוטומטית או מה?
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
תשובות2 :-)
אין לקודי בעיה להציג HD, הכל בהתאם ליכולות של המסך.
אני לא יודע מה יכולות המסך שלך. תרשום את הדגם ונוכל לעזור לך.. בכל מקרה כל הפלטפורמות שמריצות קודי - בין אם זה מחשב או RASPBERRY PI - כולן תומכות ב-FULL HD כך שמהכיוון הזה אתה סגור.
קודי - תתקין את הרשמי. אתה צריך להתקין תוספים כמו EXODUS, SALTS (לסרטים וסדרות מחו"ל). אפשר ללכת על SDAROT.TV ו-MOVIX.ME בשביל תוכן ישראלי. יש כמובן גם את תוספי ערוץ 1, 10, מאקו ורשת.
תוסף YOUTUBE (מגיע ב-REPOSITORY הרשמי של קודי) וכו'.
אם יש לך דרישות אחרות אז אפשר להמליץ לך בהתאם... בעיקרון תוספים לא אמורים לגרום לקודי להיתקע. יחד עם זאת, תמיד יש סיכוי לבאגים ולכן לא צריך להתקין כל שטות שנתקלים בה. כמו כן, תוספים שמנסים לבצע סטרימינג של ערוצים חיים ברשת בד"כ נוטים לעשות יותר בעיות.
העדכונים הם אוטומטיים, כן.
אני לא יודע מה יכולות המסך שלך. תרשום את הדגם ונוכל לעזור לך.. בכל מקרה כל הפלטפורמות שמריצות קודי - בין אם זה מחשב או RASPBERRY PI - כולן תומכות ב-FULL HD כך שמהכיוון הזה אתה סגור.
קודי - תתקין את הרשמי. אתה צריך להתקין תוספים כמו EXODUS, SALTS (לסרטים וסדרות מחו"ל). אפשר ללכת על SDAROT.TV ו-MOVIX.ME בשביל תוכן ישראלי. יש כמובן גם את תוספי ערוץ 1, 10, מאקו ורשת.
אם יש לך דרישות אחרות אז אפשר להמליץ לך בהתאם... בעיקרון תוספים לא אמורים לגרום לקודי להיתקע. יחד עם זאת, תמיד יש סיכוי לבאגים ולכן לא צריך להתקין כל שטות שנתקלים בה. כמו כן, תוספים שמנסים לבצע סטרימינג של ערוצים חיים ברשת בד"כ נוטים לעשות יותר בעיות.
העדכונים הם אוטומטיים, כן.
Re: תשובות2 :-)
·תודה רבה על העזרה. המסך הוא Sharp Aquos 32'.voguemaster כתב:אין לקודי בעיה להציג HD, הכל בהתאם ליכולות של המסך.
העדכונים הם אוטומטיים, כן....
דבר נוסף,
התקנתי את תוסף SDAROT TV , וכשאני נכנס לקטגורית סדרות ולסדרה מסוימת, נניח סאות' פארק, בחלק מהעונות כתוב רק את מספר הפרק בלי שם ובלי תיאור ככה שאני לא יכול לדעת לאיזה פרק אני נכנס.
אני מניח שיש אפשרות למשוך נתונים דרך IMDB, TVDB או משהו בסגנון, לא? אם כן, איך עושם את זה?
ועוד שאלה - מה בדיוק עושה קיר סרטים/סדרות? זה פשוט מושך את הסרטים/סדרות מאקסודוס (למשל), לא? אז מה הטעם לעשות קיר סרטים ולא להיכנס פשוט דרך ההרחבה? יש איזה הבדל שלא קלטתי?
נזכרתי בעוד דבר עכשיו
יש תוסף/דרך שבה אפשר לחפש בכל ההרחבות וידאו? למשל אני רוצה לראות סרט מסוים ובאקסודוס אין אותו אבל בהרחבה של סדרות TV יש אותו, יש דרך שבה אוכל להריץ חיפוש על כל ההרחבות ואז זה ימצא לי את כל המקורות בהם הסרט זמין במקום לעבור אחת אחת?
שוב, תודה רבה.