קניתי טלוויזיה גדולה מדי?
שלום לפורום!
התקינו לי היום טלוויזיה LED 65" של הייסנס K5500.
התמונה מדהימה אגב.
אני יושב במרחק 4.20 מטר מהטלוויזיה.
ולמרות התמונה המדהימה התחושה שלי, כשאני רואה סרט ויש תרגום.
שהעין קופצת כל הזמן למעלה למטה בשביל לראות את התרגום.
האם קניתי מסך גדול מדי? האם זה רק עניין של מספר ימים להתרגל?
(הטלוויזיה הקודמת שלי הייתה 42 אינץ פלסמה).
התקינו לי היום טלוויזיה LED 65" של הייסנס K5500.
התמונה מדהימה אגב.
אני יושב במרחק 4.20 מטר מהטלוויזיה.
ולמרות התמונה המדהימה התחושה שלי, כשאני רואה סרט ויש תרגום.
שהעין קופצת כל הזמן למעלה למטה בשביל לראות את התרגום.
האם קניתי מסך גדול מדי? האם זה רק עניין של מספר ימים להתרגל?
(הטלוויזיה הקודמת שלי הייתה 42 אינץ פלסמה).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב ש"65 הם בסדר למרחק הזה.
לדעתי "55 למרחק של כ3.2 מטר אצלי קטן מדי.
לדעתי "55 למרחק של כ3.2 מטר אצלי קטן מדי.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא גדול לדעתי.
הייתי הולך עם 65 אינץ' גם על מרחק קטן יותר. כרגע עם 55 למרחק של כ- 2.7 מטר ובהחלט מרגיש שחסרים לי איזה 5-10 אינץ'..
הייתי הולך עם 65 אינץ' גם על מרחק קטן יותר. כרגע עם 55 למרחק של כ- 2.7 מטר ובהחלט מרגיש שחסרים לי איזה 5-10 אינץ'..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
היי נדב, אני נמצא לפני קנייית טלויזיה ובדיוק באותה בעייה: מרחק הצפיה של 3.8 מטר חשבתי לקנות "55 וכולם ממליצים על "65.
הבעיה שישבתי אצל חבר וחוויתי את אותה הבעיה שאתה מתאר, זה כמו לשבת בשורה ראשונה בקולנוע, מצד אחד חוויית הצפיה והפיקסלים וצבעים מדהימה אך מצד שני העין לא תופסת את כל התמונה בעת ובעונה אחת ולא רק הכתוביות אפילו בשביל לראות התרחשות בשתי מקומות מרוחקים על המסך צריך להזיז את הראש ואני חוויתי חוסר נוחות.
)אמנם אני לא מומחה ודעתי היא דעת הדיוט ) אך חושב בזכות הפוסט שלך שכדאי לי ללכת על "55 לוותר על הוואוו ולהרויח מרחק צפיה אופטימלי גם לי וגם לאורחים וחברים שבאים (ואין להם זמן להתרגל).
תודה ששיתפת את הפוסט כי לפני זה ממש השתכנעתי כבר ללכת על "65 וזה החזיר אותי קצת לפרופורציות ושוב כמו שהמומחים אומרים זה גם דבר אינדיבידואלי לאחד מתאים כך ולשני אחרת אז זה לא עניין של ויכוח אני בכל אופן חושב כמוך.
הבעיה שישבתי אצל חבר וחוויתי את אותה הבעיה שאתה מתאר, זה כמו לשבת בשורה ראשונה בקולנוע, מצד אחד חוויית הצפיה והפיקסלים וצבעים מדהימה אך מצד שני העין לא תופסת את כל התמונה בעת ובעונה אחת ולא רק הכתוביות אפילו בשביל לראות התרחשות בשתי מקומות מרוחקים על המסך צריך להזיז את הראש ואני חוויתי חוסר נוחות.
)אמנם אני לא מומחה ודעתי היא דעת הדיוט ) אך חושב בזכות הפוסט שלך שכדאי לי ללכת על "55 לוותר על הוואוו ולהרויח מרחק צפיה אופטימלי גם לי וגם לאורחים וחברים שבאים (ואין להם זמן להתרגל).
תודה ששיתפת את הפוסט כי לפני זה ממש השתכנעתי כבר ללכת על "65 וזה החזיר אותי קצת לפרופורציות ושוב כמו שהמומחים אומרים זה גם דבר אינדיבידואלי לאחד מתאים כך ולשני אחרת אז זה לא עניין של ויכוח אני בכל אופן חושב כמוך.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אני חושב שאתם מבלבלים שני דברי. כל עוד מזיזים רק את העיניים הכל בסדר. אם נאלצים להזיז את הראש (מה שנשמע לי מוגזם ולא סביר בהינתן הגודל והמרחק) רק אז ניתן לומר שהמסך גדול מדי. הזזת העיניים לצורך מיקוד זה משהו אוטומטי כמו נשימה וכל עוד לא חושבים על זה, לא שמים לב לזה. גם כשמנסים להסתכל למישהו בעיניים מגלים שאפשר להתמקד רק בנקודה אחת ואתה בעצם מסתכל לו בעין אחת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני מניח שכל אחד והעדפה שלו. יש כאלה שנהנים מחוויה קולנועית ויש כאלה שיקבלו כאב ראש במצב כזה של צפיה באופן קבוע.
לדעתי האישית נראה לי שכ-2 מטר ממסך 55-60" זה אחלה בעיקר לצפיה בסרטי קולנוע, אני חושב שלצפיה רגילה הייתי מעדיף לשבת מעט יותר רחוק.
אבל שוב, כל זה מאד אינידיבידואלי.
לדעתי האישית נראה לי שכ-2 מטר ממסך 55-60" זה אחלה בעיקר לצפיה בסרטי קולנוע, אני חושב שלצפיה רגילה הייתי מעדיף לשבת מעט יותר רחוק.
אבל שוב, כל זה מאד אינידיבידואלי.
עדכון אחרי 8 ימים:
אז התרגלתי לגמרי ואני מבסוט מאוד מהטלוויזיה מהמרחק ומהגודל
כמו שנאמר כאן, עם הזמן העיניים מתרגלות ויודעות לבד לטייל ולהתפקס במה שמתאים להן.
ובכל זאת כמה דברים שעשיתי שעשו הבדל עצום (מזכיר מסך 65״ מרחק צפיה 4.2 מטר) :
1. ביטלתי overscan משום מה זה הגיע כבריבת מחדל וגרם לתירגום להתפרס על פני חלק גדול יותר של המסך, הביטול הקטין ומרכז אותו.
2. הורדתי את הטלוויזיה בגובה מגובה של 85 ס״מ מהרצפה לגובה של 70 ס״מ, בשבילי לפחות עשה הבדל.
3. בהגדרות תמונה ביטלתי / הנמכתי ניקוי רעשים וכו שעשו תמונה לחדה ומלאכותית מדי. מה שנקרא soap opera effect.
אז שורה סופית, אני אישית גם ממליץ על המסך עצמו וגם על הגודל.
אז התרגלתי לגמרי ואני מבסוט מאוד מהטלוויזיה מהמרחק ומהגודל
כמו שנאמר כאן, עם הזמן העיניים מתרגלות ויודעות לבד לטייל ולהתפקס במה שמתאים להן.
ובכל זאת כמה דברים שעשיתי שעשו הבדל עצום (מזכיר מסך 65״ מרחק צפיה 4.2 מטר) :
1. ביטלתי overscan משום מה זה הגיע כבריבת מחדל וגרם לתירגום להתפרס על פני חלק גדול יותר של המסך, הביטול הקטין ומרכז אותו.
2. הורדתי את הטלוויזיה בגובה מגובה של 85 ס״מ מהרצפה לגובה של 70 ס״מ, בשבילי לפחות עשה הבדל.
3. בהגדרות תמונה ביטלתי / הנמכתי ניקוי רעשים וכו שעשו תמונה לחדה ומלאכותית מדי. מה שנקרא soap opera effect.
אז שורה סופית, אני אישית גם ממליץ על המסך עצמו וגם על הגודל.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
פותח השרשור דיבר על כתוביות, לי לקח בזמנו כחודש להתרגל במעבר מ29 CRT ל 42 פלסמה, כל הזמן הזזיתי את הראש אכן, אבל זה היה לפני כמה שנים, לפני חצי שנה עברתי מ42 ל50, הרגתי קצת הבדל, תמונה יפה יותר, אבל ככה לא השתנה כלום. בנוסף לא כולם כננרה קוראים את הכתוביות באותו אופן, לי למשל יש זיכרון של צלם, או לא יודע איך לקרוא לזה, אבל אני כאילו מספיק לי מספר מספר רגעים לתפוס את כל הכתוביות, לא קורא כמו שאני קורא ספר נגיד? פשוט אני עובד הרבה אם כתוביות, אז במשך השנים ההרגל השתנשה, כי פעם קרא שלא הספקתי לקרוא את הכתוביות. כל אחד קולט משפט כתוב בצורה שונה, זאת הכוונה, אחד צריך לקרוא אותו ממש כמו בספר, אחד מביט למספר רגעים.לא יודע אם הייתי ממש ברור פה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "