איזה EQ אדיף להשתמש ?
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
למה אתה רוצה להשתמש בEQ? עשית כמה מדידות ואתה יודע איזה תדרים בעייתיים יש אצלך בחלל ובכמה dB הם קופצים או נופלים בנקודת ההאזנה שלך ואתה צריך לתקן?
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
·HTC_ONE כתב:היי
אני רוצה להשתמש באקוולייזר
השאלה היא איזה עדיף
תוכנתי דרך המחשב או אקוולייזר שיתחבר ביין הכרטיס קול למגבר ?
תודה...
עדיף מאיזו בחינה? מבחינת היכולות - אין פה מגבלות לכזה או אחר, כשהאות בצורתו הדיגיטלית אז השמיים הם הגבול מה ניתן לעשות איתו. מן הסתם תוכל למצוא אקוולייזרים חינמיים בתור תוכנות למחשב, מה שכמובן לא יתאפשר עם מכשיר פיזי.
-
HTC_ONE
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 156
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
@evgenetic
·
שואל בשביל לדעת אם אחד מהם גורם לירידה באיכות או שזה לא קורה לא בתוכנתי ולא עם מכשיר EQ
עד אכשיו לא מצאתי EQ תוכנתי שעובד על כניסת LINE IN וOPTICAL
יש לי כרטיס קול חיצוני שאין לו שליטה תוכנתית על ה EQ להבדיל מכרטיסי קול מובנים של realtek או creative
לכן השליטה יחידה שיש לי היא דרך נגן במחשב
·
שואל בשביל לדעת אם אחד מהם גורם לירידה באיכות או שזה לא קורה לא בתוכנתי ולא עם מכשיר EQ
יש לי כרטיס קול חיצוני שאין לו שליטה תוכנתית על ה EQ להבדיל מכרטיסי קול מובנים של realtek או creative
לכן השליטה יחידה שיש לי היא דרך נגן במחשב
·HTC_ONE כתב:@evgenetic
·
לכן השליטה יחידה שיש לי היא דרך נגן במחשב...
האם תהייה או לא תהייה ירידה באיכות זה כבר תלוי באקוולייזר הספציפי, בלי קשר אם הוא תוכנתי או פיזי.
מה הבעיה עם האקולייזרים שיושבים בתוכנות ניגון המוזיקה? אין להם מגבלות אינהרנטיות, הנה לדוגמא אקוולייזר טוב לfoobar: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_dsp_xgeq
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ל J-River יש אקוולייזר פנטסטי ולדעתי אפשר להטעין לו גם תוצאות של REW
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הפתרון הכי טוב לסאונד טוב זה טיפול אקוסטי .
אם בכל זאת בא לך אקואלייזר , אז תוכל להשתמש גם בתוכנה הזאת שמתלבשת על כל התקן כרטיס קול
https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/
עובדת טוב מאוד ב 7 או 8 , לא בויסטה או XP . בווינדוס 10 אפשר להתקין אבל היא לא עובדת טוב משום מה , אולי בעתיד יסדרו אותה .
אם בכל זאת בא לך אקואלייזר , אז תוכל להשתמש גם בתוכנה הזאת שמתלבשת על כל התקן כרטיס קול
https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/
עובדת טוב מאוד ב 7 או 8 , לא בויסטה או XP . בווינדוס 10 אפשר להתקין אבל היא לא עובדת טוב משום מה , אולי בעתיד יסדרו אותה .
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
·ברור שזה מוריד איכות, איזה שאלה מוזרה. כאילו שהחדר והרמקולים שלך לא מספקים, אתה הולך לעוות את הסיגנל בצורה מכוונת (כי לפעמים אתה שומע כמו שאתה אוהב לשמוע ולא כמו שזה אמור להשמע)HTC_ONE כתב:שואל בשביל לדעת אם אחד מהם גורם לירידה באיכות או שזה לא קורה לא בתוכנתי ולא עם מכשיר EQ...
אז, כן. זה מוריד איכות גם אם יש לך EQ של Manley שנבנה בעבודת יד ע"י פרופסורים להנדסת סאונד ואקוסטיקה.
EQ מיועד לתקן תקלות ובעיות, הוא לא מיועד "לשפר" או "להגניב" את הסאונד וכל טיפול בEQ שהוא לא למטרת תיקון בעיות מאוד ספציפיות פוגע באיכות של הסאונד.