מקרן לגודל מסך 150 אינץ

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם :)

אורך הסלון שלי הוא 6.5 מטר, ואחרי שהייתי בטוח שאצטרך ליצור קורת גבס מכוערת באמצע הסלון בכדי למקם את המסך לpanasonic 900 או דומיו (108 אינץ 4.5 מטר צפייה), ראיתי שה- panasonic ax100 עם lumens 2000 אוכל לקבל תמונה של 150 אינץ ואפטור את עצמי מהקורה.

כמה שאלות - יש עוד מקרנים(במחירים שלא יגרמו לי לקחת משכנתא) שיכולים להקרין 150 אינץ? מישהו ראה את הביצועים של panasonic ax100 במו עיניו, ויכול להשוות יחסית למקרנים אחרים?מישהו ניסה פעם לראות עד כמה יורדת איכות הpanasonic 900 אם מקרינים בחדר חשוך 150 אינץ? יש המלצות לחברות בארץ שיכינו לי מסך 16-9 חשמלי 150 אינץ?

תודה, ארז

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

יש סבירות גבוהה שאקנה מסך ידני כדי לחסוך בעלויות, יש למישהו הצעות?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הבעיה היא לא עם ה"גודל". כל מקרן בהינתן מרחק מסויים ייתן לך את הגודל הזה.
הבעיה היא בעוצמת ההארה שתקבל (תלוי גם ב-GAIN של המסך) ועד כמה ה-SDE יפריע לך, אם בכלל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אני מעריך שעם panasonic 900 אני אצטרך gain של לפחות 2, אופציה שתייקר מאוד את המסך, בגלל זה כבר חשבתי על הpanasonic ax100. דרך אגב, עד כמה תופעת הגליות קריטית אם אני אקנה מסך בלא מתיחה (150 אינץ זה בערך 330*185)? ומה הגובה מהרצפה שצריך למקם אותו? שליש תחתון = 60 ס"מ בערך - אז 40 ס"מ מהרצפה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

קריטי זה דבר יחסי.
יש כאלה שמשתגעים מזה ויש כאלה שמקרינים על קיר עם שפריץ וזה לא מפריע להם....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אם מישהו קנה את המקרן מחו"ל, אשמח לדעת פרטים על החנות,מחיר, ואם עדיף לבחור את גירסת europe או usa. ועוד פעם תודה 8)

ראסטי
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 122

שליחה #7 

ברשותי מקרן ax-100
מקרין ממרחק של 4.5 מטר על מסך קבוע "120.
משודך לרסיבר ימאה rxv-2700
dvd עם יציאת hdmi
מקורות דיוידי רגיל בלבד ללא hd
התמונה לטעמי טובה מאד (hdmi) ללא הרסיבר
ומשתפרת יותר בעזרת הרסיבר שיש לו יכולות upscaling
ל- 720p ול- 1080i .
נקנה בחו"ל גרמניה 1200 אירו לאחר החזר מס מקומי.
מקווה שעזרתי.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

מאיזה מרחק אתה הולך לצפות במסך ה 150 אינטש ?

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

6 מטר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #10 

GAIN כזה בגודל מסך כזה יגרום להמון בעיות של UNIFORMITY.

בנוסף, מקרן בסדר גודל כזה גם יגרום ל-SDE גבוה (למרות שדווקא הפנסוניק נותנים פיתרון יפה).

הייתי הולך על מקרן 720P עם שטח מסך קטן (לא יותר מ-120").

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

עופר,
בעיות SDE לא יהיו לו, כי ישבה במרחק של 6 מטרים ממסך 150 אינטש (אלכסוני 16:9) שמה אותך 1.8 פעמים רוחב המסך, זה מספיק טוב לתמונה חלקה עם כל מקרן שנמכר היום. ה TW700 יכול להיות בחירה לא רעה. הוא נותן עוצמת הארה יותר גבוהה מהפנסוניק, וניתן להשיג אותו בארץ בכמעט חצי מחיר לעומת הפנסוניק.

לגבי אחידות ההארה על המסך עבור מסך עם Gain גבוה, עד כמה שידוע לי (ואולי אני טועה), היא נקבעת ע"י היחס בין מרחק הישיבה, לגודל המסך. לכן, אני לא רואה שום בעיה במרחק של 1.8 פעמים רוחב המסך, בלי קשר למה גודל המסך.

לגבי עוצמת ההארה הדרושה: המסך שהוא מבקש להקרין עליו, בגודל 150 אינטש 16:9 אלכסוני, נותן 6.2 מטר רבוע. כלומר, אם יש לו יכולת להחשיך לחלוטין את אזור ההקרנה (או שהוא צופה רק בלילה) והוא רוצה רמת בהירות מסך של 100 לוקס (מינימום סביר לדעתי), והולך על מסך זול של 1.0 Gain, הוא צריך מקרן שיכול לספק 620 לומנס. ה TW700 יכול לספק (לפי ביקורות) לפחות פי 3 מכך, כך שעוצמת הבהירות לא תהיה בעיה, אם הוא מוכן להתפשר על דיוק צבעים. אם יש לו הממון לקנות מסך בעל Gain גבוה, אז בכלל אין בעיות, והוא יוכל ללכת עם רמת דיוק צבעים טובה, ולא להתפשר על שום דבר (ה TW700 במצב הצבע האידיאלי לסרטים, נותן 340 לומנס, ועל מסך 2.5 Gain, תתקבל תמונה מספיק בהירה - 137 לוקס).

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #12 

noam23 - עוצמת ההארה דועכת עם הזמן, ולפעמים די מהר. קראתי בכמה מקומות שהמהדרין לוקחים מחצית מהעוצמה של נורה חדשה כנתון המייצג בחישובי הארה.

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

נועם, שאלה קטנה - ערכי הלומנס - מינימום 100 למ"ר ואופטימלי 340 הם פר מקרן או גלובליים? 150 אינץ זה הגבול העליון של panasonic ע"פ שprojectorcentral , אז נראה לי שהמינימום הנדרש הוא כ- 340 לומנס למ"ר.

דרך אגב, לגבי האפסון TW700/810, הביקורות לא מחמיאות במיוחד בprojectorcentral, והמחיר דומה לpanasonic אחרי הורדת rebate. סליחה על הבורות, אבל מישהו יודע איך לקבל החזר rebate אם אני לא תושב ארה"ב?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

נועם, שאלה קטנה - ערכי הלומנס - מינימום 100 למ"ר ואופטימלי 340 הם פר מקרן או גלובליים? 150 אינץ זה הגבול העליון של panasonic ע"פ שprojectorcentral , אז נראה לי שהמינימום הנדרש הוא כ- 340 לומנס למ"ר.
...

הערכים שציינתי הם גלובליים כמובן. לגבי הערכים שאתה ציינת, אני חושב שיש בילבול, הטענה שלי הייתה שעבור מסך עם גיין של 1, המינימום הדרוש הוא 100 לומנס למ"ר. כלומר, אם יש לך מסך שהוא 6 מ"ר, אתה צריך שהמקרן יפיק 600 לומנס, בכדי לקבל עוצמת הארה של 100 לומנס לכל מטר רבוע של מסך ה 6 מ"ר שלך.

אם המקרן שלך מפיק רק 340 לומנס, אז הוא לא יוכל להאיר מסך בגודל 6 מ"ר, בעוצמה של 100 לוקס (לומנס למטר רבוע), ואז אפשרות אחת לפיתרון היא ללכת על מסך עם גיין של 2, ואז עוצמת ההחזר מהמסך (לכיוון מקום מושבך) גדולה פי 2 מאשר מסך עם גיין של 1, ולכן תוכל להגיע לעוצמת ההחזר המינימלית נדרשת (כלומר לעוצמת ההחזר המקבילה לזו המתקבלת ממסך עם גיין של 1, המואר ע"י מקרן שיכול להפיק 600 לומנס).
דרך אגב, לגבי האפסון TW700/810, הביקורות לא מחמיאות במיוחד בprojectorcentral, והמחיר דומה לpanasonic אחרי הורדת rebate. סליחה על הבורות, אבל מישהו יודע איך לקבל החזר rebate אם אני לא תושב ארה"ב?
...

Projectorcentral ידועים בביקורות חובבניות. אני מציע לך לקרוא ביקורות באתרים רציניים, כמו Projectorreviews, שם תקבל תמונה נכונה יותר על ה TW700.

לגבי העניין עם דעיכת הנורה עם הזמן, נכון, אבל אם ארז ילך עם מסך עם גיין גבוה, ועם מקרן בעלי עוצמת הארה רצינית כמו ה TW700, אני לא צופה בעייה.

ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

נועם, רק לוודא משהו - נניח שיש לי מקרן נורמלי שמפיק 1000 לומנס - לכן אם מספיק לי 100 לומנס למ"ר, אני יכול להקרין גם על מסך של 10 מ"ר - בערך 200 אינטש, בעוד projectocentral וכל האתרים השונים מציעים להקרין עם מקרן זה על מסך שאינו גדול מ106 אינטש (בערך 3 מ"ר) - להבנתי, המשמעות היא שלומנס של 340 למ"ר זה כמות הלומנס המינימלית, לא אופטימלית.

דרך אגב, יש עוד פרמטרים מלבד לומנס שמגבילים את גודל המסך?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

נועם, רק לוודא משהו - נניח שיש לי מקרן נורמלי שמפיק 1000 לומנס - לכן אם מספיק לי 100 לומנס למ"ר, אני יכול להקרין גם על מסך של 10 מ"ר - בערך 200 אינטש, בעוד projectocentral וכל האתרים השונים מציעים להקרין עם מקרן זה על מסך שאינו גדול מ106 אינטש (בערך 3 מ"ר) - להבנתי, המשמעות היא שלומנס של 340 למ"ר זה כמות הלומנס המינימלית, לא אופטימלית.
...

יש הבדל בין הקרנה, להקרנה איכותית. כאשר אתה נדרש להוציא עוצמת אור מקסימלית מהמקרן, דיוק הצבעים יורד. לכן, למרות שניתן להפיק תמונת 200 אינטש ממקרן 1000 לומנס, דיוק הצבעים לא יהיה גבוה מאוד. צריך לראות בעינים כדי לדעת אם זה מפריע לך יותר מדי או לא. בנוסף, כמו שנאמר מקודם, מקרן אשר המקסימום שהוא מסוגל להוציא זה 1000 לומנס, לא יוכל לשמור על העוצמה הזו לאורך זמן. כעבור זמן מה, עוצמת ההארה תרד ל 60%, ואז תהיה בבעיה אם בנית על מינימום 1000 לומנס.

במקרה שלך, ה TW700 מסוגל להוציא 2100 לומנס, בעוד אתה מבקש רק 600 עבור המסך שלך, ולכן אתה לדעתי בטווח הבטוח.
להבנתי, המשמעות היא שלומנס של 340 למ"ר זה כמות הלומנס המינימלית, לא אופטימלית
...
אז לא הבנת נכון. 340 לומנס למ"ר זו עוצמת הארה מטורפת, שלא מומלצת לשימוש בחדר חשוך (לא תוכל להביט בתמונה ללא משקפי שמש).

אם אני מבין אותך נכון, התכוונת לשאול האם 340 לומנס זו העוצמה המינימלית למסך של 3 מטר רבוע, והתשובה היא כן. אבל ההנחה היא שמדובר במסך בעל גיין 1.

אתה לא תוכל להשתמש במצב האופטימלי של ה TW700 עבור הקרנה על מסך 150 אינטש, מכיוון שהמצב האופטימלי של ה TW700 נותן עוצמת הארה של רק 340 לומנס, ולכן מכיוון גם עם מסך בעל גיין של 2, אתה מסתמך על כך שהנורה חדשה. אתה תצטרך ללכת על מצב הארה חזק יותר במקרן, שיתן צבע פחות אופטימלי, אבל עדיין ייתכן שבגבולות הסביר.
דרך אגב, יש עוד פרמטרים מלבד לומנס שמגבילים את גודל המסך?
...

במידה ואתה הולך על מרחק ישיבה שהוא גדול מ 1.5 פעמים רוחב המסך, הייתי אומר שהפקטור הנוסף היחידי שישפיע על גודל המסך, פרט לבהירות, הוא המרחק של המקרן מהמסך, אבל במקרה שלך, שיש לך למעלה מ 6 מטרים בין המקרן למסך, אני לא חושב שתהיה מוגבל ע"י העניין הזה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”