נועם, רק לוודא משהו - נניח שיש לי מקרן נורמלי שמפיק 1000 לומנס - לכן אם מספיק לי 100 לומנס למ"ר, אני יכול להקרין גם על מסך של 10 מ"ר - בערך 200 אינטש, בעוד projectocentral וכל האתרים השונים מציעים להקרין עם מקרן זה על מסך שאינו גדול מ106 אינטש (בערך 3 מ"ר) - להבנתי, המשמעות היא שלומנס של 340 למ"ר זה כמות הלומנס המינימלית, לא אופטימלית.
...
יש הבדל בין הקרנה, להקרנה איכותית. כאשר אתה נדרש להוציא עוצמת אור מקסימלית מהמקרן, דיוק הצבעים יורד. לכן, למרות שניתן להפיק תמונת 200 אינטש ממקרן 1000 לומנס, דיוק הצבעים לא יהיה גבוה מאוד. צריך לראות בעינים כדי לדעת אם זה מפריע לך יותר מדי או לא. בנוסף, כמו שנאמר מקודם, מקרן אשר המקסימום שהוא מסוגל להוציא זה 1000 לומנס, לא יוכל לשמור על העוצמה הזו לאורך זמן. כעבור זמן מה, עוצמת ההארה תרד ל 60%, ואז תהיה בבעיה אם בנית על מינימום 1000 לומנס.
במקרה שלך, ה TW700 מסוגל להוציא 2100 לומנס, בעוד אתה מבקש רק 600 עבור המסך שלך, ולכן אתה לדעתי בטווח הבטוח.
להבנתי, המשמעות היא שלומנס של 340 למ"ר זה כמות הלומנס המינימלית, לא אופטימלית
...
אז לא הבנת נכון. 340 לומנס למ"ר זו עוצמת הארה מטורפת, שלא מומלצת לשימוש בחדר חשוך (לא תוכל להביט בתמונה ללא משקפי שמש).
אם אני מבין אותך נכון, התכוונת לשאול האם 340 לומנס זו העוצמה המינימלית למסך של 3 מטר רבוע, והתשובה היא כן. אבל ההנחה היא שמדובר במסך בעל גיין 1.
אתה לא תוכל להשתמש במצב האופטימלי של ה TW700 עבור הקרנה על מסך 150 אינטש, מכיוון שהמצב האופטימלי של ה TW700 נותן עוצמת הארה של רק 340 לומנס, ולכן מכיוון גם עם מסך בעל גיין של 2, אתה מסתמך על כך שהנורה חדשה. אתה תצטרך ללכת על מצב הארה חזק יותר במקרן, שיתן צבע פחות אופטימלי, אבל עדיין ייתכן שבגבולות הסביר.
דרך אגב, יש עוד פרמטרים מלבד לומנס שמגבילים את גודל המסך?
...
במידה ואתה הולך על מרחק ישיבה שהוא גדול מ 1.5 פעמים רוחב המסך, הייתי אומר שהפקטור הנוסף היחידי שישפיע על גודל המסך, פרט לבהירות, הוא המרחק של המקרן מהמסך, אבל במקרה שלך, שיש לך למעלה מ 6 מטרים בין המקרן למסך, אני לא חושב שתהיה מוגבל ע"י העניין הזה.