מסך הטיונר לא נדלק במערכת סטריאו ישנה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

הכל עובד בה חוץ מהמסך של הטיונר
מערכת דגם SONY XO-D5
רשום מתחת למסך LIQUID CRYSTAL DIGITAL SYNTHESIZER TUNER
המסך לא נדלק בכלל.
מה יכולה להיות הבעיה?
אני חושב שזה רכיב התצוגה היחידי במערכת.
האם הרכיב תקול?, האם יש לדבר כזה תחליף?
*עוד לא פתחתי את המערכת.
היא משנות ה80.

עוד משהו, רציתי לשאול האם מומלץ ואיפה לרסס עם ספרי מגעים והאם כדאי להחליף בה את הקבלים (ואולי יש כאלו שמומלץ להשאיר או שעדיף בכלל לא לגעת בהם אם הכל עובד)

תודה. אשמח לדעות

הנה תצלום לא שלי, ככה נראה המסך כשהוא עובד, אצלי הוא תמיד שחור
[img2=1024x768]http://i.imged.pl/mini-wieza-sony-hst-d ... 412819.jpg[/img2]

היה נדמה לי שהמסך נדלק לכמה רגעים ועדיין לא רואים בו כלום.

ד"א: מה זה אנטנת 75OHM, לא מספיק לחבר ליציאה כבל מוליך או לחבר להארקה ?

RubyTop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 120
שם מלא: אברמוב רובי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

היי
נחמד לראות שמישהו עדיין מחזיק במוצר ישן כל כך...
אם הכל עובד וגם הטיונר.? כנראה מדובר בבעיה של הארת מסך ה LCD של התצוגה. לא משהו רציני כנראה.
או ספק הכח של התאורה או רכיב התאורה עצמו..
יתכן וזה רק הנורות עצמן ששרופות.

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

יש מאחורי המסך 2 לדים ומאחוריהם מכסה לבן.
קצת קשה להגיע, צריך לפרק את הלוח מהמעטפה.

אתה טוען שמספיק להאיר עם פנס מאחורה וזה יעבוד?

ד"א: זה לא בדיוק LCD זה יותר כמו במחשבונים.

רציתי לשמוע דעה לגבי הקבלים והמשחה הטרמית שמחברת את הטרנזיסטורים לגוף הקירור (האם כדאי להחליף)

עריכה...: שמע, אתה צודק, זה מסוג לוחות הLCD הישנים שה LED לא מובנה בהם והוא עובד!, בתנאי שמאירים עם פנס מאחוריו.
עדיין המכסה לא ניתן לפרוק עד שאפרק את הלוח של הפאנל הקדמי.

תודה רבה לך.

מה לדעתך יכול להיות הסיבה שה LED הלדים הפשוטים, מנורות, מאחורה לא נדלקים ? (בעצם עניתה לי, ... איך אני מגיע לספק שלהן אם יתברר שהמנורות כן עובדות?)

RubyTop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

אין צורך להחליף משחה אם היא קיימת שם, זה לא נותן שום דבר. זה מחזיק לעד.
כנראה המנורות שרופות שם. תבדוק מתח על כל אחת מהמנורות. זאת שעליה תראה קריאה של מתח, היא השרופה.יתכן ותצטרך לנסות לבדוק גם במצב ac וגם ב dc.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #5 

לא נעים לומר, אבל אני רואה בזבל מערכות חדשות יותר ובמצב טוב יותר. הדבר הזה - גם כשהיה חדש - לא בדיוק היה פאר היצירה.
..

RubyTop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

גם לי לא נעים לומר.. שיחסית למה שנמכר ומיוצר בעשרת השנים האחרונות, אולי 12-15 שנים האחרונות, עושות חשק חזק למוצרים כגון אלה, של פעם , עם הפשטות... הצליל הזה של פעם.. פעם עמדו אנשים מאחורי המוצרים... בגאווה.
היום זו המקלדת ו המכונה... נטולת הרגש והאינטליגנציה, שלנו, בני האדם.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

גם אני מעריך וינטאג' איכותי, ואפילו מחזיק בציוד כזה. מערכת משולבת מהסוג הזה לא נכללת בהגדרה.
..

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

זה מה יש. רציתי לקנות אותה בגלל הרמקולים לצורך נוסטלגי בלבד

@RubyTop רציתי לשאול עוד שאלה, המגעים של לחצני הברירה לא סוגרים מעגל טוב ויוצא שאם אני לא ממרכז אותם ידני (הם קצת רופפים) אז רק אחד הרמקולים עובד (בגלל שהמקש רפוי ונוטה מאט לצד לאחר לחיצה).
הלחצנים האלו שנמצאים בכל שורה, בעלי 2 תכונות: נלחצים וננעלים וכשהם נלחצים, הם משחררים את המקשים הסמוכים מלחיצה.
[img2=1600x900]http://s32.postimg.org/lccwxk6jp/zmhxys.jpg[/img2]
*אפשר להגדיל אם גוררים את התמונה לחלון חדש

חשבתי לי שזו מערכת טובה יחסית אם היא הגיע עם הרמקולים (רמקולים מסיבית כמובן) אם יש דעה לגבי רמקולים, אולי פעם הבאה אשקיע ברמקולים טובים.

אשמח לשמוע רעיונות לגבי הכפתורים, אולי להשתמש בספרי מגעים (לא ראיתי עוד איך הם נראים בפועל).

@ZiggyMan , זו מערכת סטריאו, כבר מלא שנים שככה נראות מערכות סטריאו.
כמובן שרסיבר או מגבר רצוי על מערכת סטריאו (ככה אתה בוחר לבד מה תרצה להגביר) ולא צריך להשתמש בטייפ דאבל קסט (שתופס מקום רב)
יש לי מערכת סטריאו של KENWOOD גם במצב זוועה, מגש הדיסקים (3 דיסקים תקוע) ושוב פעם הדאבל קסט תופס מקום
http://i66.tinypic.com/2kmolc.jpg

צילמתי גם את הרסיבר KENWOOD KR-A5060, אולי הוא שווה משהו מכל המערכות.
ועדיין כל מה שהצגתי נשאר בגדר נוסטלגיה ושימוש להנאה בלבד (למרות שבפועל אין לי משהו אחר(: ).
אשמח לשמוע, איזה הגדרות צריכות להיות לרכיבי מערכת יותר איכותיים (לא שאלך ישר לקנות), מכיוון שאנחנו מחוץ לפורום ווינטג' אשמח גם להמלצה למערכת 5.1, אבל אם מדברים על ווינטג', אני בטוח שאין כזה דבר מערכת מוכללת טובה. אשמח לשמוע מה הם הגדרות של רכיב טוב, גם להגברה וגם לרמקולים (מסיבית כנראה שזה לא רמקולים טובים)

תודה.

RubyTop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

היי.
אם אתה רוצה לשמר אותה ולהנות ממנה כנוסטלגיה
תתמסור אותה למישהו שישפצר לך אותה.יכולה להמשיך לעבוד עוד הרבה זמן.
ספריים למניהם הם חומרים כימיים. רק איש מקצוע ידע להתאים חומר לפסנתר המפסקים, כי אחרת חומר לא מתאים יכול להמיס/ לגרום נזק ללחצנים.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #10 

התצוגה נקראת seven segment display .
יכול להיות שיש לך שם הלחמה קרה. תפתח תבדוק את ההלחמות של הנגדים/דיודות ליד התצוגה.
בדוק מתח DC בכניסה לתצוגה.

רוב הסיכויים שהתצוגה תקינה. רק לא מקבלת מתח.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

האמת שאני מבין אותך לגמרי. אם המערכת עובדת וכבר נמצאת אצלך בבית, אין טעם לחפש משהו אחר.
לפני כשלושים שנה הייתה לי מערכת סוני דומה לזו (FH-5 כמדומני, הדגם הראשון אי פעם עם הפעלת טייפ דיגיטלית וראש מתהפך) הצליל היה מעולה, אבל היא סבלה מתקלות חוזרות ונשנות מהרגע שבו יצאה מהאריזה.

כיום לא קיימות ולא מיוצרות מערכות סטריאו כאלו, ולו מהסיבה הפשוטה שכבר אין טייפים וקלטות. וד"א, המערכת שלך נמוכה מהרמקולים בגלל שבמקור עומד מעליה פטפון.

אצלי במחסן עומדת מערכת SONY MHC-W555 (במצב עבודה כנראה... לפחות מאז הפעם האחרונה שהפעילו אותה) שמחכה ליום שימאס לי ותעבור לזבל.
..

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@ZiggyMan אני מנחש שיש פה רמיזה עתידית לבוא לאסוף אותם ממך (:
ד"א: מערכת נחמדה שהעלת, אפשר לקרוא לה מערכת של 2 חלקים ורמקולים נחמדים גם.

לגבי הטענה של הספריי על הלחצנים הרופפים, אז אני מוכן גם לקנות את החלק עצמו של הלחצנים ולהלחים אחד אחר במקומם (המגע שלהם סוגר גם ערוץ ימין וגם ערוץ שמאל)
אני רוצה בעצמי לפתוח את המערכת ולתקן הכל בצורה מרוכזת.
אבל אין לי עדיין מושג מה גורם ללחצנים במערכת בזמן שלוחצים על אחד לשחרר את השאר.
אבל מה שכן אני יודע שבגלל שהלחצן רופף, אחד הרמקולים לא עובד עד שאני נוגע בו נגיע קלה (ומאזן אותו קלות)

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

לא התאפקתי ופתחתי.
תזכורת הבעיות שיש:
1- זוג מנורות לא נדלקות
2- מקשי הבחירה לא סוגרים מעגל טוב

צילמתי כשפתחתי,
המצב שאני לא מזהה את סוג המנורות שיש שם (זה לא LED), מה שבטוח שחסר בשניהן את חוט הלהט.
ומפל המתח על כל מנורה הוא 11.6V כשהמכשיר דלוק.
איזה רכיב כדאי לי להזמין?

[img2=1836x3264]http://s32.postimg.org/8ugj5l411/IMG_20 ... 120026.jpg[/img2]
http://s32.postimg.org/c06nca9wl/IMG_20 ... 120033.jpg
http://s32.postimg.org/r0hu2h19h/IMG_20 ... 120038.jpg

לגבי הכפתורים, כל הנגנון מחוזק ב2 הצדדים (פיסת המתכת) בזוג הלחמות וכל כפתור מוחזק על 10-12 הלחמות (לא ספרתי האמתי), תוכלו לספור אם תרצו (: http://s32.postimg.org/o17arwcrp/IMG_20 ... 115822.jpg
לא יודע איך לתקן אותם.

[img2=1836x3264]http://s32.postimg.org/ajbdp1yn9/IMG_20 ... 115746.jpg[/img2]

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לגבי המנורות, אם מדובר במתח DC, זה יתאים לך בדיוק לחתיכת פס לדים לבנים של 12V. (מקטע המכיל 3 לדים ונגד) הרבה יותר נפוץ ממנורות להט זעירות במתח 12V, וגם יראה טוב יותר. בכל מקרה, ניתן להשיג מנורות 12V קטנות בחנויות אביזרי רכב. משמשות ללוח מחוונים.

לגבי הלחצנים; תצטייד בDW40, ונסה עם הצינורית להכניס החומר לתוך הכפתורים. אל תדאג, הוא לא מוליך, ועושה עבודה טובה יותר מכל ספריי מגעים. מה שכן, גם אם זה יפתור את הבעיה זה רק זמני, כי היא תחזור. הפתרון הוא רק החלפה, ובחדשים.
..

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

ZiggyMan כתב:לגבי המנורות, אם מדובר במתח DC, זה יתאים לך בדיוק לחתיכת פס לדים לבנים של 12V. (מקטע המכיל 3 לדים ונגד) הרבה יותר נפוץ ממנורות להט זעירות במתח 12V, וגם יראה טוב יותר. בכל מקרה, ניתן להשיג מנורות 12V קטנות בחנויות אביזרי רכב. משמשות ללוח מחוונים.

לגבי הלחצנים; תצטייד בDW40, ונסה עם הצינורית להכניס החומר לתוך הכפתורים. אל תדאג, הוא לא מוליך, ועושה עבודה טובה יותר מכל ספריי מגעים. מה שכן, גם אם זה יפתור את הבעיה זה רק זמני, כי היא תחזור. הפתרון הוא רק החלפה, ובחדשים.
...
·איך לדעתך נראים חדשים?
זה רכיב שקיים כיום?
וכן, איביי עושים לי בעיות למצוא מנורה חלופית
מצא איזה 75-100 יחידות באיזה 60+ ש"ח
חשבתי ללכת על לד, אחד שהוא ימצא לי ב EBAY, כן זה של DC של 12V כמו שאמרת

WD40 החומר דיי מתסכל אותי בשימוש בו, עובד כמו KING אבל רק ליומיים מיום ההטזה (לא יודע לגבי אלקטרוניקה)
אני זוכר שפעם במגעים כאלו, מקשים ופוטנציומטרים גדולים, הייתי מפרק אותם ל2-3 חתיכות שהם הורכבו ועשם סמרטות מנגב...
החזיק בפועל אולי שבועיים ושוב חזר.

קניתי ספריי מגעים MOTIP. (ננסה על ה SONY מקסימום אם סוני לא יהיה קורבן של זה אז אני אשתמש על הרסיבר, גם שם הלכו לי המגעים בווסטי הצליל)
לא ידעתי ש WD גם טוב, בדיוק נגמר לי.

צריך המלצה ל: LED ב EBAY של 12V יש לי קצת מקום שם באזור של היו המנורות.
נראה לי באמת אקנה איזה שורת לדים, או כמה לדים ואשים רק אחד, בשני לא אגע. לא צריך לדעתי
אולי זה, למרות שזה נראה ענק http://www.ebay.com/itm/111778275281?_t ... EBIDX%3AIT
אור חם/קר ? (אני מתחיל להתלבט כבר על שטויות)

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני בספק לגבי הלחצנים. הרבה עבודת חיפוש. אתה באמת רוצה להכנס לזה? אם כן אפשר לחפש את הservice manual של המערכת ולמצוא מק"טים.

לגבי לדים, אל תקנה את מה ששמת בלינק. זה תאורה חזקה מאוד, שגם צורכת הרבה זרם. אתה צריך מקסימום שניים שלושה לדים. חתיכה מסרט זה הכי פשוט, כי לדים בודדים צריכים נגד. אור חם דומה לאור המקורי.
..

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אבל מנורה רגילה גם ככה צורכת הרבה W ופה רשום 3W
איזה רכיב מוכן היית ממליץ לי עבור 12V של מנורה
הרכיבים של ה LED והנגדים הפשוטים צריכים להגיע אלי,
מה הדרישות של הLEDs כשמחברים אותם בטור?

לפי מק"טים אני מפחד לחפש כי לא מוצאים כלום בנושא, אם היה לי את השם של הרכיב, נגיב SWITCH 12 PIN

לא מוצא :(
[img2=360x360]http://p.globalsources.com/IMAGES/PDT/B ... Switch.jpg[/img2]
החלק שמתחבר למקש ארוך יותר (דו שלבי) ובעל 6X2 חיבורים ואני לא יודע איך שאר המנגנון מתחבר אליו.
[img2=1836x3264]http://s32.postimg.org/ajbdp1yn9/IMG_20 ... 115746.jpg[/img2]

10-12 פינים, לא כל כך רוצה להלחים, ולהתעסק עם המנגנון גם לא, הוא סוג של לוחץ את כל המקשים כשמקש נלחץ וככה אחרים משתחררים
זה יוצא עבודה של 10/12 פינים להלחים X פי 4 חיבורים + 4 חיבורים מולחמים של המנגנון (שאני לא יודע מה יוצא קודם) = == 44 הלחמות
ואין לי שואב בדיל ומלחם מקצועי (המקצועי של GOOT נשבר לי)

**אני מתקן את עצמי, כל 4 המתגים קשורים באותו מנגנון, וכנראה שזה עניין של להוציא 44 הלחמות בשביל להגיע למתגים.
סוני והשיטות שלהם.
אבל זו הייתה אפשרות מדהימה!, הייתה גם בוולקמנים, שמקש אחד שנלחץ משחרר את השאר (יש כנראה את אותו המנגנון בכל אחד מהטייפים)
*וכל המתגים רופפים, תופסים רמקול אחד על בטוח והשני 0% או 50% או 100% (נראה לי שהשמאלי {השמאלי תמיד קורבן באלקטורוניקה}) עד שאתה משחק איתם (מייצב אופקית).
נראה לי שאם הספריי לא יעבוד אשים חתיכת סלוטייפ כמו חאפר שיחזיק את הכפתור כדי שתזוזות קטנות לא יזיזו אותו, או אשים משהו בקנים עצמם של הכפתורים שיחזיקו אותם יותר חזק במקום וככה המגעים יהיו מקובעים גם אם בפנים הם "רוקדים"

למה המדריכים/ סרוויס (מדריך שרות) עולים כסף ועוד בשביל עותק דיגיטלי
http://www.manualscenter.com/manuals/so ... 2Gvo7srKUm
(אם יש לך אתר חינמי, אשמח אם תשלח לי פה/ בפרטי)
עושים קופה על פיסת נייר, כנ"ל EBAY גם לגבי שלטים ככה

ד"א: באמת ראיתי שהמערכת הזו הייתה מחוברת לפטיפון.
משום מה כשאני מחבר את המחשב לכניסת הפטיפון, יש הגברה מאוד חזקה לרמקולים (ברגיל נראה שרשום 300mA כניסה ולפטיפון 3mA).
בקיצור כרגע אין לי פטיפון תואם (פטיפון תואם של סוני עולה 400ש"ח עם משלוח ב EBAY) ויש לי סבלנות, וכולה 4 ווינילים (שאין לי מושג איך הגיעו אלי, שלא מתחשק לי להשיג פטיפון רק בשבילם) ויש לי קצת קלטות גם (: אז היה נחמד להריץ אותם.

RubyTop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

ניתן לדעתי להשיג מנורות כאלה בחנויות רכיבי אלקטרוניקה.
תרים כמה טלפונים ותמצא אותם.. הכי פשוט.

RubyTop
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

ו WD40 יעשה את העבודה יופי. על תתקמצן על החומר.
תשפריץ מקדימה ותלחץ על הלחצנים תוך כדי.
זה ידרוש עבודת ניגוב בסוף אבל זה יחזיק לך די הרבה זמן.
תחזור על הפעולה מס' פעמים.
בהצלחה.

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אוקי, אם אחרי הספריי שריססתי זה לא ישוחרר, אז אקח WD , המוכר אמר שזה משאיר שכבה שמנונית (אני דווקה בספק),

קניתי מנורת הלוגן מזכוכית 20W 12V, פי3 גדולה יותר ממנורת הלהט שהייתה מקודם, וניסיתי לשחק עם הרגליים שלה בשביל ההלחמה וזה נשבר.
קיצר החלטתי או למצוא את הרכיב המקורי או להרכיב משהו מלדים.
יש לי שם 11.6V, מה הצריכה של כל LED
הגיעה אלי היום אוסף של נגדים.
אוכל להרכיב איזה מעגל או 2, אבל הבעייה שאין לי לדים.

בקשר למנורת הלוגן במקום... חשבתי על זה... ובגלל המימדים שלה אני מפחד שהפלסטיק מסביב יימס אז לא אקח את הסיכון וארכיב משהו שפולט פחות חום (מאשר מנורות תאורה)
יש לי מנורות של פנס MAGLITE קטן של 3V (קצת חבל לי לבזבז אותן)

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”