עד אתמול הכל עבד יפה וכשורה.
הקונפיגורציה שלי היא כדלהלן:
- מחשב מחובר לרסיבר דרך כניסה מספר 1
- רסיבר מחובר לטלוויזיה מיציאת הרסיבר לכניסה מספר 1 בטלוויזיה
הבעיה/תקלה הנוכחית:
אתמול בערב בלי שום סיבה נראית לעין הופיעו בתמונה המון רעשים, הפרעות וכתמים, קשה להבין את הבעיה בתמונת סטילס, רצ"ב תמונת GIF שהמרתי מסרטון קצר של התופעה (תתעלמו מאיכות הוידאו הנמוכה ושימו לב לכל הקווים והנקודות על המסך)
בהמשך הערב כבר לא ראו כלום על המסך, לא קיבלתי בכלל סיגנל בטלוויזיה, והטלוויזיה מראה הודעה Inavlid Format/No Signal.
עם מסך אחר שחיברתי לרסיבר ממשיכים לראות תופעה דומה, טיפה פחות חמורה, כל המסך מלא רעשים ונקודות.
גם כאשר המחשב מנותק לחלוטין מהרסיבר, רואים על המסך את ההודעה שמוציא הרסיבר של No Signal והתמונה מלאה רעש (הודעה שמוציא הרסיבר כשכלום לא מחובר אליו, לא אותה ההודעה שמוציאה הטלוויזיה כשהיא לא מחוברת)
בעיות שהצלחתי לשלול - בכל המצבים להלן הבעיה עדיין קיימת:
- החלפתי את כל כבלי ה-HDMI
- החלפתי כניסות ברסיבר
- החלפתי כניסות בטלוויזיה
- החלפתי מסך
כאמור בכל המצבים לעיל הבעיה קיימת.
מכיוון שהבעיה מתרחשת בכל הכניסות, אני משער שהבעיה ביציאת HDMI מהרסיבר.
כמו כן, שומעים סאונד תקין, אבל רק בשני הרמקולים הקדמיים ימין/שמאל, איו סאונד מהסנטר ולא מהרמקולים האחוריים. לא ברור לי מה זה אומר ואיך זה קשור.
דבר נוסף שיש לציין, שבכלל יש בעיה עם המחשב והחשמל בבית, גם כשהמחשב היה מחובר לטלוויזיה ישירות וגם כשהוא מחובר לרסיבר, כל פעולה חשמלית בבית (תריס חשמלי, הפעלת מזגן, כיבוי/הדלקת אור) גורמת לניתוק של חלקיק שניה של חיבור ה-HDMI של המחשב וקבלת מסך שחור, יש לי תחושה שזה קשור איכשהו ואולי גרם לתקלה.
אשמח לשמוע את דעתכם. כל דעה, עצה או רעיון יתקבלו בברכה.
[imgbig]http://i1186.photobucket.com/albums/z375/Avishay_Assayag/Reciever-TV_bug%202_zpsxugnzbqg.gif[/imgbig]