עזרה במיקום רמקולים במקום לא אידיאלי
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אז אחרי שעזרתם לי בבחירת הרמקולים (בסוף ניקנו TANNOY TFX) עכשיו צריך למקם אותם.
אני יודע שהצורה האידיאלית היא בגובה האוזניים וכו' אבל זה לא הולך לקרות.
העניין הוא שהחדר בו יותקנו הרמקולים משמש בעיקר כסטודיו ולכן הרמקולים יהיו בפינות החדר, לפחות בגובה של דלת (כלומר מעל הדלת)
החדר הוא בגודל 3.6X5 בערך וההקרנה (בשלב הראשון לפחות) תהיה לקיר הרחב, כאשר הישיבה תהיה קרוב לקיר הנגדי.
חשבתי למקם את הרמקולים עם איזשהו "משולש" עץ שיתן זווית כך שהרמקולים האחוריים יפנו ישר בזווית למטה, והרמקולים הקדמיים יהיו באלכסון כלפי מטה. (הסנטר יהיה כנראה על איזשהו מדף, עם הטייה כלפי מעלה)
א. השאלה העיקרית היא כמה משמעות יש באמת לזווית.
כיום במערכת בבית כל רמקול מונח בכיוון כלשהו, שום דבר לא סימטרי ושום דבר לא מכוון באמת כלפי מיקום הישיבה, ושומעים מצויין סה"כ.
מצד שני, אולי אני לא מספיק מכיר את האפשרות שזה כן מכוון.
ב. האם הכיוון נחוץ לכל 4 הרמקולים או שמספיק הקדמיים?
ג. אם הרמקולים הקדמיים מיועדים פוטנציאלית לשימוש גם למוזיקה לחדר כולו(כלומר לא למיקום נקודתי אלא למישהו שמסתובב בחדר כולו) האם זה משנה את הצורת מיקום?
בתודה מראש וסליחה על החפירה...
אני יודע שהצורה האידיאלית היא בגובה האוזניים וכו' אבל זה לא הולך לקרות.
העניין הוא שהחדר בו יותקנו הרמקולים משמש בעיקר כסטודיו ולכן הרמקולים יהיו בפינות החדר, לפחות בגובה של דלת (כלומר מעל הדלת)
החדר הוא בגודל 3.6X5 בערך וההקרנה (בשלב הראשון לפחות) תהיה לקיר הרחב, כאשר הישיבה תהיה קרוב לקיר הנגדי.
חשבתי למקם את הרמקולים עם איזשהו "משולש" עץ שיתן זווית כך שהרמקולים האחוריים יפנו ישר בזווית למטה, והרמקולים הקדמיים יהיו באלכסון כלפי מטה. (הסנטר יהיה כנראה על איזשהו מדף, עם הטייה כלפי מעלה)
א. השאלה העיקרית היא כמה משמעות יש באמת לזווית.
כיום במערכת בבית כל רמקול מונח בכיוון כלשהו, שום דבר לא סימטרי ושום דבר לא מכוון באמת כלפי מיקום הישיבה, ושומעים מצויין סה"כ.
מצד שני, אולי אני לא מספיק מכיר את האפשרות שזה כן מכוון.
ב. האם הכיוון נחוץ לכל 4 הרמקולים או שמספיק הקדמיים?
ג. אם הרמקולים הקדמיים מיועדים פוטנציאלית לשימוש גם למוזיקה לחדר כולו(כלומר לא למיקום נקודתי אלא למישהו שמסתובב בחדר כולו) האם זה משנה את הצורת מיקום?
בתודה מראש וסליחה על החפירה...
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
בביתי הקודם הסנטר היה בגובה של 1.8 וחשבתי שלא נורא, המתבח היה ממוקם כמטר מעל הסלון וממול הסנטר. יום אחד לא הפסקתי תוכנית טלוויזיה מסוימת והלכתי להכין קפה. ופתאום הסנטר התעורר לחיים. אחרי יום כבר בניתי משהו שיתן זווית למטה.. בדירה שלי היום עשיתי שמיניות באוויר כדי שהסנטר ישב בדיוק בגובה הנכון.
בהנחה שיש לך מערכת כיול, כל עוד יהיו זוויות שיתנו קו ישר מהטויטר לאוזן, אתה תיהיה בסדר. אבל תקפיד כי יש הבדל אמיתי.
בהנחה שיש לך מערכת כיול, כל עוד יהיו זוויות שיתנו קו ישר מהטויטר לאוזן, אתה תיהיה בסדר. אבל תקפיד כי יש הבדל אמיתי.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

הסנטר זה החלק הפחות בעייתי, אם כי יש הגבלת גובה מסויימת בגלל התמונה מהמקרן.
לגבי כיול, הרסיבר הוא 430k של פיוניר. כיול אוטומטי אין לו, אבל נדמה לי שידני כן יש.
לגבי כיול, הרסיבר הוא 430k של פיוניר. כיול אוטומטי אין לו, אבל נדמה לי שידני כן יש.
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

שאלה נוספת.
בשביל להוריד את הרמקול בזווית הנכונה, אפשר להשתמש ב2 משולשים, קודם לסובב אופקית ואז אנכית, ואז הרמקול יעמוד ממש 'מול' הצופה.
מצד שני, אפשר להשתמש בציר של המילה של הרמקול ובשביל הציר האופקי, אבל אז הרמקול יהיה 'מסובב' (סביב הציר שפונה לצופה)
האם זה משנה?
אם אני צריך לנחש, אין באמת משמעות לקח ש2 האלמנטים יהיו אחת מעל השני, ואין משמעות לכיוון של אלמנט בפני עצמו.
אבל הייתי שמח לשמוע דעה ממישהו שהתנסה בזה...
בשביל להוריד את הרמקול בזווית הנכונה, אפשר להשתמש ב2 משולשים, קודם לסובב אופקית ואז אנכית, ואז הרמקול יעמוד ממש 'מול' הצופה.
מצד שני, אפשר להשתמש בציר של המילה של הרמקול ובשביל הציר האופקי, אבל אז הרמקול יהיה 'מסובב' (סביב הציר שפונה לצופה)
האם זה משנה?
אם אני צריך לנחש, אין באמת משמעות לקח ש2 האלמנטים יהיו אחת מעל השני, ואין משמעות לכיוון של אלמנט בפני עצמו.
אבל הייתי שמח לשמוע דעה ממישהו שהתנסה בזה...
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
זה אולפן למה? מיקסים? עריכות?
כי אם כן אתה לא באמת רוצה להתחיל ממקום גרוע של כל הרמקולים יושבים לא טוב....
ממליץ לעשות מאמץ ולמקם אותם כמו שצריך.
כי אם כן אתה לא באמת רוצה להתחיל ממקום גרוע של כל הרמקולים יושבים לא טוב....
ממליץ לעשות מאמץ ולמקם אותם כמו שצריך.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

לא לא..
זה סטודיו שמיועד לצילום בכלל.
הרמקולים נועדו לניצול השטח בשביל אפשרות לראות סרטים מדי פעם, וכן להשמיע מוזיקה בזמן העבודה שם.
זה סטודיו שמיועד לצילום בכלל.
הרמקולים נועדו לניצול השטח בשביל אפשרות לראות סרטים מדי פעם, וכן להשמיע מוזיקה בזמן העבודה שם.
- RobotCop
- חבר ותיק

^^ במקרה כזה, שים את הרמקולים איפה שנוח ותן להם זוית כלפי הצופה. בין אם ע"י משולשי עץ או מתלים יעודיים שאפשר להטות. לדעתי שים מתלים יעודיים כדי שיפריעו כמה שפחות.
http://sel.co.il/accessories-and-periph ... -z-oe.html
http://sel.co.il/accessories-and-periph ... -z-oe.html
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

השאלה היא כאמור, האם יש משמעות אם הרמקול 'מסובב'..? (שוב, הוא מופנה כלפי הצופה, אבל בסיבוב..)
- RobotCop
- חבר ותיק

כן, ניסיתי להבין למה אתה מתכוון ולא הצלחתי לצייר לעצמי את זה בראש.
אתה מתכוון שהרמקול פשוט "שוכב" במקום "עומד" או להיפך? אין עם זה בעיה כל זמן שהרמקולים מספיק רחוקים מהמשתמש. אם אתה מתכוון למשהו יותר מורכב, אנא צייר או תן תיאור יותר מדוייק (או שתמתין למישהו אחר שכן יבין).
אתה מתכוון שהרמקול פשוט "שוכב" במקום "עומד" או להיפך? אין עם זה בעיה כל זמן שהרמקולים מספיק רחוקים מהמשתמש. אם אתה מתכוון למשהו יותר מורכב, אנא צייר או תן תיאור יותר מדוייק (או שתמתין למישהו אחר שכן יבין).
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

בין שוכב לעומד.
המשולש שנשים יפה אותו כלפי מטה, ואת הרמקול עצמו אפשר להזיז אופקית, אבל זה 'אופקי' לפי הזווית של המשולש, כלומר כדי להסתכל ישר על הרמקול, הצופה יצטרך להטות את הראש מעט..
והרמקולים יהיה במרחק של מעל 4 מטר..
המשולש שנשים יפה אותו כלפי מטה, ואת הרמקול עצמו אפשר להזיז אופקית, אבל זה 'אופקי' לפי הזווית של המשולש, כלומר כדי להסתכל ישר על הרמקול, הצופה יצטרך להטות את הראש מעט..
והרמקולים יהיה במרחק של מעל 4 מטר..
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

אחלה. תודה!