איזה OPTOMA עדיף

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
DOR1986 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים
אני רוצה לקנות מקרן
האופציות שלי הם optoma hd26 חדש
או
Optoma hd81 יד שניה עם 300 שעות עבודה
אין לי נסיום קודם אשמח לדעתכם
תודה וחג שמח

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

Re: איזה עדיף

שליחה #2 

עדיף תקנה HD26 חדש. מאמזון יעלה פחות מ3,000 עד הבית ויש אחריות של אמזון (שירות מעולה)
הHD81 כבר בן עשר שנים, שזה המון במונחים של קצב התקדמות הטכנולוגיה. לא הייתי קונה אותו.. ישן מידי
ועוד נקודה...ה throw ratio של HD81 לא משהו.. צריך להקרין ממרחק גדול.
כדי לפתוח תמונה של 100 אינצ' אתה צריך מינימום 4.2 מטר מהעדשה לקיר (ותוסיף עוד 40 ס"מ בערך לגודל של המקרן)
לעומת מינימום של 3.3 מטר בשביל אותו גודל תמונה ב HD26. ככה שזה לא מקרן שמתאים לסלון ישראלי טיפוסי (קטן)

DOR1986 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הבנתי תודה רבה לך
אני חושב שאני ילך על ה 26
יש אולי מקרן יותר טוב שאפשר לקנות בסכומים האילו שאתה ממליץ
מאחק הקרנה 3.8 מטר חדר ללא אור
תודה דור

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מה התקציב?
פתוח להזמנה מחו"ל (אמאזון)?

אם זה באיזור ב3000 אז אין אפשרויות נוספות חוץ מHD26 ו Benq 1070 . אלו שני המקרנים הכי טובים שיש בסכומים האלו (בהזמנה מחו"ל)
הBenq קצת יותר גמיש בהתקנה שלו (זום יותר רחב), מאפשר לפתוח תמונה יותר גדולה ממרחק יותר קצר לעומת יHD26

DOR1986 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אף פעם לא הזמנתי באמזון , לרוב בebay .
אני מבין שרוב הפורום קונים באמזון ואני מוכן לנסות .
התקציב עד 4500 כולל מיסים ומשלוח

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

זה תקציב לא לפה ולא לשם
מאמזון (כולל משלוח ומיסים)
מקרני כניסה עולים באיזור 3000
מקרני ביניים באיזור ה6000
התקציב שלך נופל בדיוק באמצע.

וכמובן יש את הסיכוי לקבל החזר מע"מ מאמזון (כששולחים במשלוח האיטי). בנתיים שלושה מוצרי אלקטרוניקה גדולים ועל כולם קיבלתי החזרים: רסיבר ושני מקרנים

אם התקציב קשיח ואין אפשרות לעלות לכיוון 5.5-6 תקנה מקרן כניסה וישאר לך עודף (Opoma HD26 \ Benq1070 שניהם עולים באיזור ה3)
מקרני ביניים כבר יגיעו עם Lens shift מכובד וזום רחב. יאפשר הרבה יותר גמישות בהתקנה ומחירם כמו שציינתי באיזור 5.5-6

אמזון עדיף משמעותית על ebay. מהסיבה הפשוטה: כשאתה קונה באיביי אתה קונה ממוכר כלשהו, יש בעייה אתה צריך לשלוח חזרה ולהתעסק עם שילוח, מיסים וכו'
כשאתה קונה מאמזון (ואמזון היא המוכרת בפועל ולא מוכר צד ג', מופיע על המוצר "Prime". ורשום sold and shiped by amazon \ fullfiled by amazon)
ויש אחריות של אמזון, חלילה יש תקלה או כל דבר אחר ישר ישלחו חדש בלי שאלות. באמת שירות מדהים..
משלמים מראש על המיסים ואין חשש שיעצר במכס\תדרש לתשלום נוסף וכו'

בגלל ניסיון טוב שיש לאנשים בפורום בהזמנות משם הזמנתי גם.. ולא מתחרט לרגע. כשהייתה בעייה יש למי לפנות. ואתה מקבל שירות שאני בספק אם תקבל בארץ (תשלם כמעט כפול.. והאחריות לא בהכרח שווה.. בטח לא כשמשווים מול השירות של אמזון)
הזמנתי כבר כמה מוצרים גדולים משם ובאמת.. שירות 10

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

זה נכון שה-HD81 זקן יותר משמעותית מה-HD26, אבל "במונחים של קצב התקדמות הטכנולוגיה" הוא עדיף על ה-HD26 בכל מה שרלוונטי לאיכות התמונה (אולי עוצמת ההארה ב-HD26 יותר גבוהה למרות שלמיטב זכרוני זה לא המצב). אגב ל-HD81 יש ANSI Contrast מוצלח במיוחד ומבחינת כיול הוא מציג יכולות מרשימות.

מה שאין לו זה תלת מימד. זה נכון שה-throw ratio שלו רחוק מאידיאלי לחללים לא גדולים (בשעתו אצלי ממרחק של בערך 6 מטר הוא פתח תמונה של 106" אלכסון ב-16:9. אגב זה מקרן בלי הרבה זום גם).

דבר נוסף בעניינו של ה-HD81 זה offset אנכי של 36% שזה אומר שהמקרן נמצא מאוד גבוה יחסית לקצה המסך העליון - למי שיש תקרה לא גבוהה או ששטח הקרנה שלו מתחיל יחסית צמוד לתקרה זו בעיה.

ועם כמה שמדובר במקרן מוצלח מאוד - זה מקרן עם רקורד לא הכי אמין (גם לא נוראי, אבל היו מקרים... שלי לדוגמה במהלך הקדנציה החליט שלא בא לו לעבוד עד שלא נכנס לבילוי במעבדה שעלה לי סביב ה-2000 ש"ח) ולכן הייתי פשוט קונה איזה BENQ מאמזון - ה-1070 מוצלח מאוד (אומנם נראה מצ'וקמק אבל איכות תמונה טובה למדי, ומעולה ממש ביחס למחיר).

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”