כבל טלפון 8 גידים למודם VDSL
היי,
התקינו לי נקודת VDSL בסלון. לא חיווטו דרך הקרונה בארון התקשורת אלא חיברו חוט לחוט ישירות.
התכוונתי לחווט לחדר אחר, ואז שמתי לב שהשחילו לסלון במקום הכבל המקורי כבל 8 גידים ולא ארבעה כמו הכבלים שהולכים לשאר החדרים. הליפוף שלהם גם צפוף יותר. צריך להשחיל כבל דומה כדי לקבל ביצועים טובים? איזה כבל צריך לקנות?
תודה,
התקינו לי נקודת VDSL בסלון. לא חיווטו דרך הקרונה בארון התקשורת אלא חיברו חוט לחוט ישירות.
התכוונתי לחווט לחדר אחר, ואז שמתי לב שהשחילו לסלון במקום הכבל המקורי כבל 8 גידים ולא ארבעה כמו הכבלים שהולכים לשאר החדרים. הליפוף שלהם גם צפוף יותר. צריך להשחיל כבל דומה כדי לקבל ביצועים טובים? איזה כבל צריך לקנות?
תודה,
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אתה מתכוון להעביר את המודם לחדר האחר?
משתמשים רק בזוג חוטים לקו טלפון\xDSL, כך שלא משנה אם יש בכבל 2 או 4 או 8 גידים.
משתמשים רק בזוג חוטים לקו טלפון\xDSL, כך שלא משנה אם יש בכבל 2 או 4 או 8 גידים.
- Amir64
-
- גורו

בטוח שלא העבירו כבל רשת?
בחוט טלפון משתמשים בצבעים אדום ירוק.
השאלה איזה צבעים יש בכבל 8 גידים שיש לך שם.
בחוט טלפון משתמשים בצבעים אדום ירוק.
השאלה איזה צבעים יש בכבל 8 גידים שיש לך שם.
- Amir64
-
- גורו

אז זה כבל רשת (UTP (Unshielded Twisted Pair:Nemesis כתב:אותם צבעים כמו כבל רשת. אבל זה לא כבל רשת, אין כל סיכוך....
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7 ... %D7%A8#UTP
- Amir64
-
- גורו

הודעה כפולה
אני פעם ראשונה אני שומע שבזק משחילים כבל שמונה גידים בישביל vdsl אתה יכול לצלם ולעלות תמונה של הכבל? יש מצב זה כבל הכנה לקצבים גבוהים יוצר על גבי vdsl
כי שמונה גידים כבל זה נשמע יותר כמו כבל רשת
ממה שאני יודע בזק משחילים כבל אפור מעמוד בחוץ עד השקע הראשון שהוא בעל 4 גידים לבן כתום לבן כחול ומחברים שקע על לבן וכחול
אם זה לחווט שקעים בין החדרים זה כבל לבן אם 4 גידים לבן כתום לבן כחול שוב מחברים רק על גידים לבן כחול לבן
כי שמונה גידים כבל זה נשמע יותר כמו כבל רשת
ממה שאני יודע בזק משחילים כבל אפור מעמוד בחוץ עד השקע הראשון שהוא בעל 4 גידים לבן כתום לבן כחול ומחברים שקע על לבן וכחול
אם זה לחווט שקעים בין החדרים זה כבל לבן אם 4 גידים לבן כתום לבן כחול שוב מחברים רק על גידים לבן כחול לבן