Roomba 880 vs 980
הי
החלטנו ללכת בסוף על רומבה, בעיקר כי מבין האנשים שאני מכיר שיש להם שואב אבק רובוטי, כל מי שיש לו רומבה מרוצה עד הגג
מתלבט בין שני הדגמים שבכותרת
נתונים מקדימים - 145 מ"ר בקומה אחת, שני קטנים וכלב בינוני
שווה את ההבדל המטורף במחיר? ה880 באמת לא יספיק?
לפי המבחנים בcnet הוא בחלק מהמקרים אפילו לוקח את ה980...
מישהו התנסה בשניהם?
החלטנו ללכת בסוף על רומבה, בעיקר כי מבין האנשים שאני מכיר שיש להם שואב אבק רובוטי, כל מי שיש לו רומבה מרוצה עד הגג
מתלבט בין שני הדגמים שבכותרת
נתונים מקדימים - 145 מ"ר בקומה אחת, שני קטנים וכלב בינוני
שווה את ההבדל המטורף במחיר? ה880 באמת לא יספיק?
לפי המבחנים בcnet הוא בחלק מהמקרים אפילו לוקח את ה980...
מישהו התנסה בשניהם?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קח בחשבון שאף אחד מהרובוטים שיש בשוק לא מסוגל להחליף שואב רגיל. הם כולם בחזקת תחזוקת נקיון וזהו (תחשוב בכיוון של מאריך טווח לעוזרת הבית). ה 980 נבדל מה 880 בעיקר שיכולת הנווט שלו שמאפשרת לו לחזור לבסיס, להיטען ולהמשיך. זה אמור לאפשר נקוי של כל הבית בלי פיקוח.
הבעיה היא שמודול השאיבה ותא הפסולת מאוד דומים, אם לא זהים, לזה של ה 880, זאת אומרת שבהרבה מקרים, בעיקר אם יש חיות מחמד בבבית, מה שמגביל זה סתימת תא הפסולת ולאו דווקא הטעינה. אני לא ממש קונה את הפרסומת על עוצמת יניקה משופרת. זה סיפור שחוזר על עצמו בכל פעם שמחליפים דגם והאמת שבמעבר מה 560 ל 880 הייתי אמור להרגיש שיפור "בסדר גודל אחד לפחות", אם להאמין לפרסומת המצטברת, מה שלא ממש קרה.
לי יש את ה 880 והדירה שלי היא בערך בשטח זהה וה 880 עובד יפה מאוד כל עוד אין נשירה מסיבית מהכלב.
הבעיה היא שמודול השאיבה ותא הפסולת מאוד דומים, אם לא זהים, לזה של ה 880, זאת אומרת שבהרבה מקרים, בעיקר אם יש חיות מחמד בבבית, מה שמגביל זה סתימת תא הפסולת ולאו דווקא הטעינה. אני לא ממש קונה את הפרסומת על עוצמת יניקה משופרת. זה סיפור שחוזר על עצמו בכל פעם שמחליפים דגם והאמת שבמעבר מה 560 ל 880 הייתי אמור להרגיש שיפור "בסדר גודל אחד לפחות", אם להאמין לפרסומת המצטברת, מה שלא ממש קרה.
לי יש את ה 880 והדירה שלי היא בערך בשטח זהה וה 880 עובד יפה מאוד כל עוד אין נשירה מסיבית מהכלב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner כתב:קח בחשבון שאף אחד מהרובוטים שיש בשוק לא מסוגל להחליף שואב רגיל. הם כולם בחזקת תחזוקת נקיון וזהו (תחשוב בכיוון של מאריך טווח לעוזרת הבית). ה 980 נבדל מה 880 בעיקר שיכולת הנווט שלו שמאפשרת לו לחזור לבסיס, להיטען ולהמשיך. זה אמור לאפשר נקוי של כל הבית בלי פיקוח.
לי יש את ה 880 והדירה שלי היא בערך בשטח זהה וה 880 עובד יפה מאוד כל עוד אין נשירה מסיבית מהכלב....
לא מצפה שיחליף, רק שיעשה כמה שיותר
אני מבין שלא התנסת ב980 אבל ה880 מספיק?
·
ב980 יש אפליקצה אשר מחברת אותו לרשת הWIFI הביתית, וניתן להפעיל אותו מרחוק, מתי שרוצים,
וכל התכנות מתבצע דרכה (תיזמונים , היסטוריה, שעות פעילות קבועות)
עד כמה זה קריטי לך?
הכל תלוי בהפרש בין המחירים (באילת זול יותר ואולי שווה לשקול את ה980 משם, סביב ה3300 ש"ח )
כמו כן הוא עובד בשיטה מסודרת ולא רנדומלית, מה שמייעל ומקצר את התהליך.
145 מ"ר נטו? (כלומר השטח הפנוי שהרובוט יכול לטייל שם?)
אם לא, אז זה הרבה הרבה פחות, יש מיטות, ארונות, מטבח, רהיטים וכו' וכו' ,אשר מקטינים את השטח לשליש או אפילו רבע מהקיים.
עד כמה זה קריטי לך?
הכל תלוי בהפרש בין המחירים (באילת זול יותר ואולי שווה לשקול את ה980 משם, סביב ה3300 ש"ח )
אם לא, אז זה הרבה הרבה פחות, יש מיטות, ארונות, מטבח, רהיטים וכו' וכו' ,אשר מקטינים את השטח לשליש או אפילו רבע מהקיים.
·אולי 130 נטו...Pavliker כתב:ב980 יש אפליקצה אשר מחברת אותו לרשת הWIFI הביתית, וניתן להפעיל אותו מרחוק, מתי שרוצים,
עד כמה זה קריטי לך?
אם לא, אז זה הרבה הרבה פחות, יש מיטות, ארונות, מטבח, רהיטים וכו' וכו' ,אשר מקטינים את השטח לשליש או אפילו רבע מהקיים....
פחות מעניין אותי האפליקציה או זמן שלוקח
כן חשוב שינקה הכל, והבטריה. בשני התחומים נראה לי שה980 עדיף, השאלה אם גם ה 880 יעשה את אותה העבודה
לא יודע לגבי ה880 אבל:
מאמין שיכולות הניקוי זהות, רק שה980 במידה ונגמרת הסוללה חוזר לבסיס להיטען, ואז ממשיך איפה שהפסיק.
בנוסף יש לך אפשרות (באפליקציה) לכוון אותו לעבודה תמיד על Boost , אמנם מקטין את זמן הסוללה אבל מנקה יותר טוב כנראה,
כמו כן לקבוע שיעבור פעמיים על הכל, הפסקת פעולה כאשר המיכל אשפה מלא, וניקוי קצוות.
[לא יודע אם כל זה קיים ב880]
מאמין בשביל כזה שטח עדיף 980 ...
מאמין שיכולות הניקוי זהות, רק שה980 במידה ונגמרת הסוללה חוזר לבסיס להיטען, ואז ממשיך איפה שהפסיק.
בנוסף יש לך אפשרות (באפליקציה) לכוון אותו לעבודה תמיד על Boost , אמנם מקטין את זמן הסוללה אבל מנקה יותר טוב כנראה,
כמו כן לקבוע שיעבור פעמיים על הכל, הפסקת פעולה כאשר המיכל אשפה מלא, וניקוי קצוות.
[לא יודע אם כל זה קיים ב880]
מאמין בשביל כזה שטח עדיף 980 ...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בטריה זה לא בעיה. גם היום יש סוללות חלופיות המאפשרות עבודה של למעלה משעתיים.
הבעיה זה נפח תא הפסולת שלא השתנה מהותית מימי סדרת ה 5. בוא נעשה קצת סדר - בבית שבו יש רק שני מבוגרים ואין מרובי רגליים המשילים את פרוותם דרך קבע, תא הפסולת של הרומבה ידרוש ריקון רק פעם בשבוע (בהנחה שהוא ייצא לנקות כל יום).
תוסיף ילדים, חתול וכלב והופה! התא מתמלא תוך הרצה אחת של הרומבה ולפעמים פרווה נתקעת תחת גלגלי המחבטים (מה שלא קרה בסדרות קודמות) והרומבה מפסיקה גם לפני שהיא מסיימת את הריצה היומית שלה. מבנה המחבטים ותא הפסולת זהה בין ה 880 ל 980 כך שקשה לי להאמין שלאחד יש יתרון על פני השני.
הבעיה זה נפח תא הפסולת שלא השתנה מהותית מימי סדרת ה 5. בוא נעשה קצת סדר - בבית שבו יש רק שני מבוגרים ואין מרובי רגליים המשילים את פרוותם דרך קבע, תא הפסולת של הרומבה ידרוש ריקון רק פעם בשבוע (בהנחה שהוא ייצא לנקות כל יום).
תוסיף ילדים, חתול וכלב והופה! התא מתמלא תוך הרצה אחת של הרומבה ולפעמים פרווה נתקעת תחת גלגלי המחבטים (מה שלא קרה בסדרות קודמות) והרומבה מפסיקה גם לפני שהיא מסיימת את הריצה היומית שלה. מבנה המחבטים ותא הפסולת זהה בין ה 880 ל 980 כך שקשה לי להאמין שלאחד יש יתרון על פני השני.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

חפש בגוגל "סוללת ליתיום לרומבה" אני מתאר לעצמי שהיום המחיר הוא בסביבת ה 250 ש"ח לסוללה שהיא בקיבולת 4500mAh Li-Ion במקום הסוללה המקורית שהיא Ni-MH 3500mAh.
בתור בעל רומבה 980.. אל תקנה רומבה ! קנה ניטו רובוטיקס.
ואם אתה עדיין מתעקש על רומבה, קנה את ה 960. זו אחלה פשרה בשבילך..
המטרה ברובוטים האלו הם שהם ינקו שאתה לא נמצא בבית.. חוסר באפליקציה זה חסרון משמעותי לדעתי.
ובלי קשר לא רלוונטי כמה הסוללה מחזיקה .. רובם חוזרים לטעינה וממשיכים מאיפה שהפסיקו.
ואם אתה עדיין מתעקש על רומבה, קנה את ה 960. זו אחלה פשרה בשבילך..
המטרה ברובוטים האלו הם שהם ינקו שאתה לא נמצא בבית.. חוסר באפליקציה זה חסרון משמעותי לדעתי.
ובלי קשר לא רלוונטי כמה הסוללה מחזיקה .. רובם חוזרים לטעינה וממשיכים מאיפה שהפסיקו.
@y_bz
·קניתי מחו"ל את ה NEATO BOTVAC CONNECTED לפני הרומבה 980
זה לא אותה רמה.. אומנם המסך של הניטו התקלקל אחרי שבועיים ולכן החזרתי אותו .
אבל היכולת שאיבה \ ניקוי ובמיוחד איך שהוא עובד ( הוא פשוט יותר איפה הוא נמצא ומה הוא עושה שזה מדהים ) לא משתווים לרומבה.
נתקע הרבה, לא עולה מדרגה של הממ"ד ( הניטו עלה ) , ובקיצור לא מצדיק את המחיר.
קניתי את הרומבה בעיקר בגלל השירות בארץ ובגלל שלא היה עדיין את ה BOTVAC CONNECTED
לדעתי שיחזיר את ניטו למשוואה מהר אבל.
מה שבטוח לפי דעתי ICLEBO או ROOMBA 980.. הרומבה לוקח.
אבל ניטו BY FAR רובוט יותר טוב. חבל שהשירות שלהם גרוע..
·קניתי מחו"ל את ה NEATO BOTVAC CONNECTED לפני הרומבה 980
זה לא אותה רמה.. אומנם המסך של הניטו התקלקל אחרי שבועיים ולכן החזרתי אותו .
אבל היכולת שאיבה \ ניקוי ובמיוחד איך שהוא עובד ( הוא פשוט יותר איפה הוא נמצא ומה הוא עושה שזה מדהים ) לא משתווים לרומבה.
נתקע הרבה, לא עולה מדרגה של הממ"ד ( הניטו עלה ) , ובקיצור לא מצדיק את המחיר.
קניתי את הרומבה בעיקר בגלל השירות בארץ ובגלל שלא היה עדיין את ה BOTVAC CONNECTED
לדעתי שיחזיר את ניטו למשוואה מהר אבל.
מה שבטוח לפי דעתי ICLEBO או ROOMBA 980.. הרומבה לוקח.
אבל ניטו BY FAR רובוט יותר טוב. חבל שהשירות שלהם גרוע..
גם לחבר שלי יש ICLEBO ARTE והוא מאוד מרוצה.. וגם אצלו עולה הכל.
אבל עדיין ה OMEGA כבר יקר.. לא שווה את "הסיכון" . רומבה 960 זו גם אופציה טובה.
למרות שאני הייתי הולך על הניטו כמו שאמרתי
תפנה אליי בפרטי הוא בן חודש המכשיר אולי תקנה אותו ממני
אבל עדיין ה OMEGA כבר יקר.. לא שווה את "הסיכון" . רומבה 960 זו גם אופציה טובה.
למרות שאני הייתי הולך על הניטו כמו שאמרתי
תפנה אליי בפרטי הוא בן חודש המכשיר אולי תקנה אותו ממני