מבקש עזרה בבחירת נתב חדש לבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
toyaul פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב.
בשבוע האחרון בכל רגע פנוי שהיה לי אני קראתי על נתבים, מודמים, תקנים, ביצועים, חוטי, אלחוטי, ביצועים ועוד. האמת היא שזה מעניין אבל עשה לי כאב ראש. אז אני פה פונה לאנשים טובים ממני ומתנצל מראש על הבורות ועל אורך הכתוב.

כיום יש לי netgrear N vvg2000 שקניתי מבזק לפני המון שנים (לפני הקריזה שלהם של השכירות) ולמרות שקראתי עליו המון בעיות אצל אנשים אחרים הוא עובד לי מצוין ותמיד סיפק אותי בצרכים שלי.

אבל בשנה האחרונה הצרכים השתנו.
מבחינת חומרה:
יש לי 3 מחשבים, אחד מחובר חוטי באופן תמידי, אחד מחובר אלחוטי באופן תמידי ואחד שמחובר גם חוטי וגם אלחוטי תלוי איך אני משתמש בו. יש לי 3 פלפונים חכמים בבית, מדפסת מחוברת חוטי ועוד אחת מחוברת אלחוטי. טאבלט שאני משתמש בו מידי פעם.
מבחינת תוכנה:
אני מחשיב את עצמי גיימר וזה אומר תקשורת של המשחקים החוצה או בין המחשבים. אני עושה סטרימינג החוצה.
בנוסף אני עושה סטרימינג בתוך הבית. מעלה משחק במחשב אחד ומשחק בו במחשב אחר (פה בעצם אני רואה הכי את יכולות של הראוטר).

לסיום תוסיפו אורחים שמגיעים עם הלפטופים והפלפונים שלהם אחת לכמה זמן.
הספק הוא בזק בינלאומי, התשתית גם כן בזק בינלאומי לפחות על הנייר. אבל ההגיון שלי אומר שבזק בינלאומי תלויים בבזק, יכול להיות שאני טועה.
אחרי כל הדברים הנ"ל אני רואה שאני על גבול היכולת של הראוטר הקיים. ולכן אני מחליף.

אחרי שניסיתי בעצמי לחקור בנושא אני מיואש.
אני רוצה גם לציין שאני באמונה שצריך להשקיע כדי לקבל איכות ולכן העלות הוצאה לא משנה לי.
כדי לא לקחת סיכונים ניסיתי להתאים את עצמי לכל התנאים גם לפי הצורך וגם לפי תקנים ופרופילים. אז הנה כמה שהסתכלתי עליהם.
Asus DSL-AC68U
ZyXEL VMG3926
TP-Link VR900
כל אלה הם בתנאי שאני חייב להצמד לתקנים ופרופילים. אם אני לא, אני צריך לחפש מחדש כי אני בטוח שאפשר למצוא עוד.

מה אני מחפש:
רואטר+מודם במכשיר אחד כי הבית שלי יותר מידי עמוס בדברים.
מכשיר שהוא אלחוטי AC עם היציאות החוטיות הכי מהירות שאפשר למצוא.
קליטה טובה לכל חלקי הבית (4 חדרים + גינה)
מכשיר שיחזיק לי שנים על גבי שנים.

מה אני שואל:
קראתי באינטרנט שיש לבזק תקן ושצריך להתאים את המכשיר לתקן הזה. קראתי במקום אחר שיש פרופילים? ושבזק משתמשת ב-17a?
האם אני באמת צריך להתאים את התקן והפרופיל?
האם יש המלצות מסוימות?
ממספר מקומות שקראתי אני מבין שמשרד התקשורת מחפש ראוטרים שמגיעים מחו"ל ומחרים אותם במקום? או שזה קצת יותר אקראי ממה שזה נשמע?
האם vectoring הוא חשוב מספיק לתת לו עדיפות?
אני גם כל הזמן שומע על future-proof וזה נשמע כאילו בשנים הקרובות הטכנולוגיה הולכת להשתנות. הייתי שואל "מה?!" אבל אני יודע שזאת שאלה כללית מידי לענות אליה אז אני לא אדאג עם תתעלמו מהשאלה שבאה מתסכול.

תודה קודם כל על הזמן שהקדשת לקרוא את הכל. ותודה לכל אלה שמוכנים לעזור או להסביר או להמליץ.
תומר

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”