ה Moto Z וה- Moto Z force, שני מכשירי מוטורולה שיגרמו ליצרניות הסמארטפונים המודולארים ללא מעט כאב ראש.
מוטורולה הציגה אמש שני מכשירי סמארטפון מרשימים בעלי מפרטים ומאפיינים מעניינים ובנייה קצת שונה.ובנוסף על כל זאת, לשני המכשירים ניתן להכניס ולשלב מוצרים משלימים.
הם לא באמת מודולרים.
מכשיר מודולרי זה מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו (כמות זיכרון, סוג מצלמה, ועוד). ונגיד אם אחרי שנה יוצא מעבד חדש או שזיכרון הראם לא מספיק, אפשר להחליף רק אותם בלבד במקום את כל המכשיר.
zahipan2 כתב:הם לא באמת מודולרים.
מכשיר מודולרי זה מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו (כמות זיכרון, סוג מצלמה, ועוד). ונגיד אם אחרי שנה יוצא מעבד חדש או שזיכרון הראם לא מספיק, אפשר להחליף רק אותם בלבד במקום את כל המכשיר.
הנה, כמו בסרטון:
...
·למה החלטת שהם לא מודולאריים? יש הגדרה למודולאריות. והיא בטוח לא "מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו" אמנם מה שהגדרת גם כולל בתוך הגדרת המודולאריות אך
ההגדרה עצמה היא כללית יותר.
למשל:
having parts that can be connected or combined in different ways
אני חושב ש @zahipan2 מתכוון למכשירים הבנויים ממודולים נפרדים שניתן לצרף ביניהם. כאן יש לנו מכשיר שלם ואחוד שניתן להוסיף לו מודולים אופציונאליים. מה שמוטורולה ייצרו דומה יותר למה ש Handspring עשו עם ה Palm וה Springboard Expansion Slot והרבה פחות לפרוייקט Ara של גוגל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
·למה החלטת שהם לא מודולאריים? יש הגדרה למודולאריות. והיא בטוח לא "מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו" אמנם מה שהגדרת גם כולל בתוך הגדרת המודולאריות אך
ההגדרה עצמה היא כללית יותר.
למשל:
having parts that can be connected or combined in different ways
...
אם היה אפשר להחליף מעבד במכשיר, להחליף מצלמה או להוסיף זיכרון ראם, המכשיר הזה היה מודולרי.
בפועל אי אפשר להחליף שום דבר במכשיר, אלא רק לשדרג אותו עם תוספות שונות.
זה כמו שאני אקנה למכשיר שלי כיסוי עם סוללה או רמקול שמתחבר לשקע של האוזניות ואגיד שהמכשיר שלי מודולרי.
אם היה אפשר להחליף מעבד במכשיר, להחליף מצלמה או להוסיף זיכרון ראם, המכשיר הזה היה מודולרי.
בפועל אי אפשר להחליף שום דבר במכשיר, אלא רק לשדרג אותו עם תוספות שונות.
זה כמו שאני אקנה למכשיר שלי כיסוי עם סוללה או רמקול שמתחבר לשקע של האוזניות ואגיד שהמכשיר שלי מודולרי.
...
·שוב...אתה חוטא להגדרת המודולר. זה שיש את פרוייקט ARA והמכשיר מודולארי זה יפה ונכון. אבל זו לא ההגדרה בכלל. מכשיר מודולארי הוא מכשיר שיכול לקבל מודולים שונים (ועל כן נקרא מודולארי) ולהפוך עצמו למשהו אחר או לשדרג יכולות. אתה מסתכל על זה בזוית מאוד צרה כרגע.
·שוב...אתה חוטא להגדרת המודולר. זה שיש את פרוייקט ARA והמכשיר מודולארי זה יפה ונכון. אבל זו לא ההגדרה בכלל. מכשיר מודולארי הוא מכשיר שיכול לקבל מודולים שונים (ועל כן נקרא מודולארי) ולהפוך עצמו למשהו אחר או לשדרג יכולות. אתה מסתכל על זה בזוית מאוד צרה כרגע.
...
אם כך כל הסמארטפונים בעולם הם מודולריים כי אפשר לחבר לכל סמארטפון אביזרים שונים כמו: פנס, רמקול, מד דופק ואפילו להפוך אייפון למקרן.
אם כך כל הסמארטפונים בעולם הם מודולריים כי אפשר לחבר לכל סמארטפון אביזרים שונים כמו: פנס, רמקול, מד דופק ואפילו להפוך אייפון למקרן.
...
·הויכוח כאן הוא על ההגדרה. אתה יכול לטעון שהמודולריות של פרוייקט ארא מגשימה יותר את ההגדרה מאשר המוטו אבל עדיין המוטו עונה על הגדרת המודולריות אם תרצה או לא.
ואם תרצה להשוות לדוגמאות שנתת אז כשאתה אונס מכשיר להיות משהו אחר מבלי שזו היתה כוונת היצרן מלכתחילה, לא תוכל לקרוא לו מודולרי אבל כשהיצרן מוציא מכשיר עם תמיכה ומחשבה להתקנת מודולים ופיתוח מודולים חדשים, אז הוא בהחלט מכשיר מודולרי