שרשור תגובות: ככה עושים את זה - מוטורולה מציגה מכשירים מודולרים

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3319
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 846 פעמים

שליחה #1 

למאמר: ככה עושים את זה - מוטורולה מציגה מכשירים מודולרים

תמונה

ה Moto Z וה- Moto Z force, שני מכשירי מוטורולה שיגרמו ליצרניות הסמארטפונים המודולארים ללא מעט כאב ראש.

מוטורולה הציגה אמש שני מכשירי סמארטפון מרשימים בעלי מפרטים ומאפיינים מעניינים ובנייה קצת שונה.ובנוסף על כל זאת, לשני המכשירים ניתן להכניס ולשלב מוצרים משלימים.

shoki222
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

האם אילו הם מכשירים עם אנדרואיד "נקי"?

zahipan2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

הם לא באמת מודולרים.
מכשיר מודולרי זה מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו (כמות זיכרון, סוג מצלמה, ועוד). ונגיד אם אחרי שנה יוצא מעבד חדש או שזיכרון הראם לא מספיק, אפשר להחליף רק אותם בלבד במקום את כל המכשיר.

הנה, כמו בסרטון:

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #4 

zahipan2 כתב:הם לא באמת מודולרים.
מכשיר מודולרי זה מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו (כמות זיכרון, סוג מצלמה, ועוד). ונגיד אם אחרי שנה יוצא מעבד חדש או שזיכרון הראם לא מספיק, אפשר להחליף רק אותם בלבד במקום את כל המכשיר.

הנה, כמו בסרטון:
...
·למה החלטת שהם לא מודולאריים? יש הגדרה למודולאריות. והיא בטוח לא "מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו" אמנם מה שהגדרת גם כולל בתוך הגדרת המודולאריות אך
ההגדרה עצמה היא כללית יותר.
למשל:
having parts that can be connected or combined in different ways
אלי חבוש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

אני חושב ש @zahipan2 מתכוון למכשירים הבנויים ממודולים נפרדים שניתן לצרף ביניהם. כאן יש לנו מכשיר שלם ואחוד שניתן להוסיף לו מודולים אופציונאליים. מה שמוטורולה ייצרו דומה יותר למה ש Handspring עשו עם ה Palm וה Springboard Expansion Slot והרבה פחות לפרוייקט Ara של גוגל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #6 

יש גום "מוד" עם מקרן 8O

zahipan2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

EliHaboosh כתב:
...
...
·למה החלטת שהם לא מודולאריים? יש הגדרה למודולאריות. והיא בטוח לא "מכשיר שהקונה יכול לבחור את הרכיבים ולהרכיב את המכשיר לפי הצורך שלו" אמנם מה שהגדרת גם כולל בתוך הגדרת המודולאריות אך
ההגדרה עצמה היא כללית יותר.
למשל:
having parts that can be connected or combined in different ways
...
אם היה אפשר להחליף מעבד במכשיר, להחליף מצלמה או להוסיף זיכרון ראם, המכשיר הזה היה מודולרי.
בפועל אי אפשר להחליף שום דבר במכשיר, אלא רק לשדרג אותו עם תוספות שונות.
זה כמו שאני אקנה למכשיר שלי כיסוי עם סוללה או רמקול שמתחבר לשקע של האוזניות ואגיד שהמכשיר שלי מודולרי.

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #8 

zahipan2 כתב:
...
...
אם היה אפשר להחליף מעבד במכשיר, להחליף מצלמה או להוסיף זיכרון ראם, המכשיר הזה היה מודולרי.
בפועל אי אפשר להחליף שום דבר במכשיר, אלא רק לשדרג אותו עם תוספות שונות.
זה כמו שאני אקנה למכשיר שלי כיסוי עם סוללה או רמקול שמתחבר לשקע של האוזניות ואגיד שהמכשיר שלי מודולרי.
...
·שוב...אתה חוטא להגדרת המודולר. זה שיש את פרוייקט ARA והמכשיר מודולארי זה יפה ונכון. אבל זו לא ההגדרה בכלל. מכשיר מודולארי הוא מכשיר שיכול לקבל מודולים שונים (ועל כן נקרא מודולארי) ולהפוך עצמו למשהו אחר או לשדרג יכולות. אתה מסתכל על זה בזוית מאוד צרה כרגע.
אלי חבוש

zahipan2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

EliHaboosh כתב:
...
...
·שוב...אתה חוטא להגדרת המודולר. זה שיש את פרוייקט ARA והמכשיר מודולארי זה יפה ונכון. אבל זו לא ההגדרה בכלל. מכשיר מודולארי הוא מכשיר שיכול לקבל מודולים שונים (ועל כן נקרא מודולארי) ולהפוך עצמו למשהו אחר או לשדרג יכולות. אתה מסתכל על זה בזוית מאוד צרה כרגע.
...
אם כך כל הסמארטפונים בעולם הם מודולריים כי אפשר לחבר לכל סמארטפון אביזרים שונים כמו: פנס, רמקול, מד דופק ואפילו להפוך אייפון למקרן.

תמונה

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #10 

zahipan2 כתב:
...
...
אם כך כל הסמארטפונים בעולם הם מודולריים כי אפשר לחבר לכל סמארטפון אביזרים שונים כמו: פנס, רמקול, מד דופק ואפילו להפוך אייפון למקרן.

תמונה
...
·הויכוח כאן הוא על ההגדרה. אתה יכול לטעון שהמודולריות של פרוייקט ארא מגשימה יותר את ההגדרה מאשר המוטו אבל עדיין המוטו עונה על הגדרת המודולריות אם תרצה או לא.

https://he.m.wikipedia.org/wiki/מודולריות

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה #11 

ואם תרצה להשוות לדוגמאות שנתת אז כשאתה אונס מכשיר להיות משהו אחר מבלי שזו היתה כוונת היצרן מלכתחילה, לא תוכל לקרוא לו מודולרי אבל כשהיצרן מוציא מכשיר עם תמיכה ומחשבה להתקנת מודולים ופיתוח מודולים חדשים, אז הוא בהחלט מכשיר מודולרי
אלי חבוש

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”