royla כתב:בקיצור-כמו שאמרתי
שאלה למתקדמים או יותר נכון אין תשובה כתובה,
שאלתי על העוצמה של המכשיר-וואלטים-ואין כזאת תשובה כתובה
כל הזמן כותבים וואטים...
להגיד לי שאני חייב לשמוע-זה ברור...
אני רק אומר ששמעתי פאוואר עם המון עוצמה -וואלטים, והסאונד היה מאוד פתוח והאוורירי
אצלי על הפאוואר רשום "40 אמפר"...לי זה לא אומר כלום...לכם? כמה אמפר בדרך כלל יש?
...
·בטח שיש תשובה כתובה זה חשמל, מדע מדוייק, תשאל שאלה מדוייקת ותקבל פה תשובות מדוייקות אבל לא שאלת שום שאלה. אתה מתחייס לחשמל כיאלו זה "וודו" ומייחס לו תכונות שאתה מחייס לסאונד. אני מבין מה זה "במה פתוחה יותר", "סאנד אנגלי" אבל אני לא מבין מה זה "אהבתי את הזרם" ? נראה לי שאתה קצת מבלבל פה כמה מושגים בחשמל או שהשאלה שלך בכלל לא קשורה לחשמל כי מה שאתה מחפש זה אופי סאונד. לא כוח ולא זרם ולא עוצמה ולא וואטים כי את אלה פשוט יחסית להבין ולפי הנתונים כן ניתן להגיד לך מי "חזק" יותר ומי פחות, אבל מה שאתה מפספס זה שרוב הזמן, כשאתה בווליאום בינוני-גבוה, המגבר מספק לך כמה וואטים בודדים, כמה עשרות של וואטים במקרה וזה רמקול קשה/חדר גדול, כך שהספק נטו, וואטים, זה חסר חשיבות לשאלה שלך.
שתבין, בכבל של רמקול המתח יחסית נמוך, וזה טוב, שלא נתחשמל, אז הזרם צריך להיות גדול יותר כדי לקבל הספק רצוי. אבל זה עדיין מספרים מאוד קטנים, 100 וואט מרמקול של 8 אוהם (בכ30 וולט) אומר שברך 3 אפמר עוברים בכבל, 3 כפול כמה ערוצים יש למגבר, נגיד שניים, אז 6 אמפר וזה ב100, בשיא עוצמה. רוב הזמן זה לא מתקרב לשם. אבל גם זה מספר חסר חשיבות כי העכבה של הרמקול שלך לא קובעה, זה שכתוב 6 או 8 אוהם, זה סוג של ממוצע. אז ההתנגדות משנה, ולכן כל המשוואה משתנה כל הזמן והמיזיקה דינמית ויש פיקים וקפיצות גדולות וזה טוב שיש למגבר מרווח גדול...אבל בכל זאת, הנתון של 40 או משהו אמפר הוא מגוכך זה כמו רכב עם 1000 כוחות סוס, די מיותר 100% מהזמן וגם לא אומר כלום, פשוט כלום, מתי הכוח הזה מתקבל, מה פרופיל-הכוח-מול-מומנט, כמה מומנט יש לרכב...בדיוק כמו ברכב, לנתון הזה יש מתרה אחת בלבד: למכור כמה שיותר יחידות, הרי למתחרה יש "רק" 38 אמפר. והרי זה שוק לגברים בעיקר ומה לעשות שגברים אוהבים דברים גדולים וחזקים ומרשימים כדי לפצות על משהו "קטן" ופחות מרשים(W)