מתלבט בין שתי אופציות של זוג רמקולים ומגבר
שלום,
בהמשך לשרשור הזה, אני חושב על שתי אפשרויות -
1. רכישת זוג MICROLAB SOLO 5C (או 6C), שיש עליהם ביקורות נלהבות מאוד ברשת (אם כי אני מבין שזה ביחס למחיר הלא גבוה שלהם).
2. רכישת מגבר SMSL SA-50 (בערך 250 ש"ח מאיביי) + DAYTON B652 (בערך 400 ש"ח בהזמנה מאמזון דרך BUY2USA). גם על שני הרכיבים האלה ראיתי ביקורות נלהבות (שוב, מבין שזה ביחס למחיר).
הסכומים דומים ואין לי מושג ירוק אם יש אופציה מועדפת. מישהו יודע לומר משהו לכאן או לכאן?
אגב, אני מעוניין להוסיף מתאם BT, תוכלו להמליץ על משהו איכותי?
תודה
בהמשך לשרשור הזה, אני חושב על שתי אפשרויות -
1. רכישת זוג MICROLAB SOLO 5C (או 6C), שיש עליהם ביקורות נלהבות מאוד ברשת (אם כי אני מבין שזה ביחס למחיר הלא גבוה שלהם).
2. רכישת מגבר SMSL SA-50 (בערך 250 ש"ח מאיביי) + DAYTON B652 (בערך 400 ש"ח בהזמנה מאמזון דרך BUY2USA). גם על שני הרכיבים האלה ראיתי ביקורות נלהבות (שוב, מבין שזה ביחס למחיר).
הסכומים דומים ואין לי מושג ירוק אם יש אופציה מועדפת. מישהו יודע לומר משהו לכאן או לכאן?
אגב, אני מעוניין להוסיף מתאם BT, תוכלו להמליץ על משהו איכותי?
תודה
בהנחה שאין לך אפשרות להקשיב לשניהם ולהשוות אותם אחד מול אחד הייתי הולך על האופציה השנייה, בכל זאת מגבר נפרד מאפשר הרבה יותר גמישות ויישאר אתך גם כשתרצה להחליף את הרמקולים.
אגב זה מאד מעניין שדרך BUY2USA המחיר ייוצא נמוך יותר מאשר בהזמנה ישירה מאמזון אמריקאי, קומבינה מסקרנת...
אגב זה מאד מעניין שדרך BUY2USA המחיר ייוצא נמוך יותר מאשר בהזמנה ישירה מאמזון אמריקאי, קומבינה מסקרנת...
@צבי999
מצד שני, נראה לי חבל לקנות רמקולים חדשים עם תקציב כה מוגבל, אולי תגרד עוד איזה 300 ש"ח ותמצא איזה wharfedale 9.1 או 10.1 מיד שנייה? ייתן תוצאה הרבה יותר טובה לדעתי.
גם מיקרולב וגם דייטון נראים די נורא במדידות, וורפדייל 10.1 זה כבר רמה הרבה יותר גבוהה.
מצד שני, נראה לי חבל לקנות רמקולים חדשים עם תקציב כה מוגבל, אולי תגרד עוד איזה 300 ש"ח ותמצא איזה wharfedale 9.1 או 10.1 מיד שנייה? ייתן תוצאה הרבה יותר טובה לדעתי.
גם מיקרולב וגם דייטון נראים די נורא במדידות, וורפדייל 10.1 זה כבר רמה הרבה יותר גבוהה.
ה SMSL-50 מגבר די טוב , נקי מדויק ודי חזק בשביל משתמש ביתי . הוא יהיה בחירה טובה .
לגבי רמקולים אולי יהיה כדאי לבדוק את הלוחות , רק תשתדל לעשות להם בדיקה טובה וכן האזנה ממושכת כדי לראות שהכל בסדר איתם
חייבים להיות זהירים ביד 2 , לא כל סחורה טובה שמה .
לגבי רמקולים אולי יהיה כדאי לבדוק את הלוחות , רק תשתדל לעשות להם בדיקה טובה וכן האזנה ממושכת כדי לראות שהכל בסדר איתם
חייבים להיות זהירים ביד 2 , לא כל סחורה טובה שמה .
לגבי רמקולים מוגברים- יש עוד אופציה, שאני אישית לא שמעתי, אבל יש לא מעט ביקורות חיוביות פלוס עליהם: Presonus Ceres 4.5. המחיר בארץ קצת הזוי לעומת המחיר באמזון, אבל אני לא אתפלא אם אפשר להוריד כאן את המחיר המוצהר, ובכל מקרה אפשר גם להאזין להם. היתרון המובהק שלהם הוא bluetooth מובנה, ואפשר אפילו לחבר להם סאבוופר.
http://www.elvis.co.il/monitors
https://www.amazon.com/Presonus-C3-5BT- ... B00N55NS4W
מצד שני, רמקולים פאסיביים ("רגילים") הם משהו שלא רוכשים כל יום, וגם לא כל שנה- הם יכולים להחזיק אפילו 10 שנים ויותר, אם הצליל שלהם מספק. מהבחינה הזאת עדיף אולי להשקיע 1000 ש"ח ויותר ברמקולים, ולהתחיל עם מגבר זול כמו ה SMSL-50, שאותו אפשר לשדרג למגבר ק"ב (או סטריאופוני עם יותר חיבורים) כשיש צורך.
http://www.elvis.co.il/monitors
https://www.amazon.com/Presonus-C3-5BT- ... B00N55NS4W
מצד שני, רמקולים פאסיביים ("רגילים") הם משהו שלא רוכשים כל יום, וגם לא כל שנה- הם יכולים להחזיק אפילו 10 שנים ויותר, אם הצליל שלהם מספק. מהבחינה הזאת עדיף אולי להשקיע 1000 ש"ח ויותר ברמקולים, ולהתחיל עם מגבר זול כמו ה SMSL-50, שאותו אפשר לשדרג למגבר ק"ב (או סטריאופוני עם יותר חיבורים) כשיש צורך.
איפה הייתם כשחיפשתי לקנות מגבר + רמקולים פאסיביים? 
אמרו לי שאני צריך רסיבר, ומצאתי רק ב-800 ש"ח ומעלה ביד 2. עכשיו אני מגלה שאפשר לקנות מגבר חדש ב-70 דולר.
לא נורא, אני מרוצה מהרמקולים המוגברים שקניתיאבל אזכור את האופציה הזאת להבא.
אמרו לי שאני צריך רסיבר, ומצאתי רק ב-800 ש"ח ומעלה ביד 2. עכשיו אני מגלה שאפשר לקנות מגבר חדש ב-70 דולר.
לא נורא, אני מרוצה מהרמקולים המוגברים שקניתיאבל אזכור את האופציה הזאת להבא.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·תשמע, לכל בעיה יש לרוב כמה פתרונות אפשריים לא הכל מתאים לכולם. כמה חיבור אתה צריך, אילו חיבור, הרבה פרמטרים שצריך לחשוב אליהם. זה מגבר סביר אבל מוגבל בכניסות/יציאות.yonyz כתב:איפה הייתם כשחיפשתי לקנות מגבר + רמקולים פאסיביים?
לא נורא, אני מרוצה מהרמקולים המוגברים שקניתיאבל אזכור את האופציה הזאת להבא....
תודה רבה על העצות.
נראה לי שאני מתכוונן על SMSL ורמקולים.
לגבי מגבר -
בינתיים ראיתי טענות ברשת על כך שהצ'יפ של ה SMSL-SA60 טוב יותר משל ה SMSL-SA50, והמחיר זהה.
מישהו מבין בזה?
לגבי רמקולים -
יד 2 היא לא ממש אופציה, כי אין לי שום ניסיון בתחום, ואני לא באמת יודע להקשיב ולדעת אם האיכות דומה למה שאמורים לקבל במחיר המבוקש ומסוג הרמקולים המוצע.
Wharfedale 10.1 חדשים עולים בארץ 1400 ש"ח. אבל אם יש עוד רעיונות לרמקולים טובים יותר ממה שהצעתי, גם אם מעט יותר יקרים בסכום סביר, אשמח לשמוע.
שוב תודה.
לגבי מגבר -
בינתיים ראיתי טענות ברשת על כך שהצ'יפ של ה SMSL-SA60 טוב יותר משל ה SMSL-SA50, והמחיר זהה.
מישהו מבין בזה?
לגבי רמקולים -
יד 2 היא לא ממש אופציה, כי אין לי שום ניסיון בתחום, ואני לא באמת יודע להקשיב ולדעת אם האיכות דומה למה שאמורים לקבל במחיר המבוקש ומסוג הרמקולים המוצע.
Wharfedale 10.1 חדשים עולים בארץ 1400 ש"ח. אבל אם יש עוד רעיונות לרמקולים טובים יותר ממה שהצעתי, גם אם מעט יותר יקרים בסכום סביר, אשמח לשמוע.
שוב תודה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
ההבדלים די זניחים בין הצי'פים, יותר חשוב הלוח, קבלים, חלקי הגברה, איכות עבודה וכדומה.צבי999 כתב:תודה רבה על העצות.
לגבי מגבר -
מישהו מבין בזה?
לגבי רמקולים -
שוב תודה....
לא הבנתי למה יד 2 היא לא אופציאה...יש לך פה לוח באתר, אנשים טובים ומוכרים, הרוב. אתה לא צריך להבין בזה יותר מדי. מוצא משהו שנראה לך סביר במחיר ואז מריץ חיפוש בגוגל על המוצר. אתה גם יכול לשאול פה שאלות ישירות...
שים בל, כל הרמקולים הקטנים לרוב מיועדים לעבוד עם סאב. בלי סאב יחסר לך באס ווליאום.