בנית חדר
הי חברים
אני בונה חדר במטרה לראות כמו בקולנוע
גודל החדר 3×4 החדר הוא מבודד אקוסטית וללא
חלונות כך שאין אור בכלל
אני מחפש המלצות למקרן יד שניה
אין לי נסיון קודם במקרים אבל אני אוהב לראות את הסרטים
באיכות גבוהה ולכן צריך את עזרתכם ?!
האם מקרן נותן את האיכות של lcd ב 1080p ?
ואם כן איזה יענה על הדרישות שלי
האם 3.7 מטר זה מספיק למקרן
אני בונה חדר במטרה לראות כמו בקולנוע
גודל החדר 3×4 החדר הוא מבודד אקוסטית וללא
חלונות כך שאין אור בכלל
אני מחפש המלצות למקרן יד שניה
אין לי נסיון קודם במקרים אבל אני אוהב לראות את הסרטים
באיכות גבוהה ולכן צריך את עזרתכם ?!
האם מקרן נותן את האיכות של lcd ב 1080p ?
ואם כן איזה יענה על הדרישות שלי
האם 3.7 מטר זה מספיק למקרן
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
@DOR1986
·
ברוך הבא לפורום,
בכדי לענות לך על התשובות צריך להבין את הצרכים ואת התקציב לבניין החדר קולנוע שמן הסתם כהגדרתו יכול לכלול גם מערכת וידאו וגם מערכת אודיו להשלמת חוויה.
בפורום תמצא הרבה מידע אך חלקו יהיה מנסיון אישי של משתמשים ולא תמיד מקצועי וענייני (אלו משתשים ללא תג "עוסקים בתחום").
אתה יכול לבנות את המערכת בשלבים או הכל יחד, תלוי בך ורצוי בליווי ובעזרה של אנשי מקצוע בתחום והכל במטרה להסביר לך את התחום יותר לעומק כולל הכרות של ציוד שיכול להיות בחדר קולנוע וכולל הכנת תשתית מתאימה על מנת שכל המערכות יעבדו יחד.
בסופו של דבר אתה זה שהולך להנות מהחדר הזה וחבל שתקבל רושם שגוי כבר על ההתחלה.
בהצלחה
·
ברוך הבא לפורום,
בכדי לענות לך על התשובות צריך להבין את הצרכים ואת התקציב לבניין החדר קולנוע שמן הסתם כהגדרתו יכול לכלול גם מערכת וידאו וגם מערכת אודיו להשלמת חוויה.
בפורום תמצא הרבה מידע אך חלקו יהיה מנסיון אישי של משתמשים ולא תמיד מקצועי וענייני (אלו משתשים ללא תג "עוסקים בתחום").
אתה יכול לבנות את המערכת בשלבים או הכל יחד, תלוי בך ורצוי בליווי ובעזרה של אנשי מקצוע בתחום והכל במטרה להסביר לך את התחום יותר לעומק כולל הכרות של ציוד שיכול להיות בחדר קולנוע וכולל הכנת תשתית מתאימה על מנת שכל המערכות יעבדו יחד.
בסופו של דבר אתה זה שהולך להנות מהחדר הזה וחבל שתקבל רושם שגוי כבר על ההתחלה.
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי JEXY ב 08/06/2016 23:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
דווקא מקרן לא כדאי לרכוש יד2, גם בגלל עניין האחריות וגם עניין הסטוריית השימוש ותקלות...DOR1986 כתב:אין דבר רע בבעל מקצוע כל עוד יש תקציב לכך , שזה לא המצב , התקציב למקרן 4000 שח ליד שניה , בנית החדר גנבה את התקציב שהיה
תודה לעוזרים...
אתה יכול לרכוש מערכת אודיו יד2, זה מקובל, ואפילו מסך הקרנה יד2 אתה יכול ויותר מזה אתה יכול לבנות לבד DIY מסך הקרנה, הכל תלוי בך ועד כמה רחוק אתה רוצה ללכם עם זה.
לפי מה שהבנתי אין לבחור הרבה נסיון בתחום , הוא עדיין לא סגור על מה ולמה.
לכן המלצתי שיראה / יקרא קצת חומר בנושא - אף תוספת של ידע עוד לא הרגה מישהו כאן.
לאחר מכן - הוא יחליט האם הוא יכול לבצע את זה לבד או האם הוא רוצה איש מקצוע.
ולא - זה לא חורה לי שפונים לבעל מקצוע אבל אני בעד שהבן אדם יבין בדיוק מה הוא רוצה ו"יתבשל" בעצמו ולאחר מכן יקבל החלטה נבונה.
לבעלי מקצוע פונים לאחר שיודעים מה רוצים ולא ישר סתם.
אני תמיד אוהב לחקור בעצמי ולהבין את הנושא לפני שאני "צולל" להרפתקאות וזה בכלל לא קשור לכסף.
אני מעדיף בכל רגע לבצע DIY (במידת האפשר) . ככה אני עושה/בונה/יוצר את זה בדיוק כפי שאני רוצה .
לכן המלצתי שיראה / יקרא קצת חומר בנושא - אף תוספת של ידע עוד לא הרגה מישהו כאן.
לאחר מכן - הוא יחליט האם הוא יכול לבצע את זה לבד או האם הוא רוצה איש מקצוע.
ולא - זה לא חורה לי שפונים לבעל מקצוע אבל אני בעד שהבן אדם יבין בדיוק מה הוא רוצה ו"יתבשל" בעצמו ולאחר מכן יקבל החלטה נבונה.
לבעלי מקצוע פונים לאחר שיודעים מה רוצים ולא ישר סתם.
אני תמיד אוהב לחקור בעצמי ולהבין את הנושא לפני שאני "צולל" להרפתקאות וזה בכלל לא קשור לכסף.
אני מעדיף בכל רגע לבצע DIY (במידת האפשר) . ככה אני עושה/בונה/יוצר את זה בדיוק כפי שאני רוצה .
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
יכול להיות שבתקציב זה תצליח לרכוש סוני 30 או אפסון 9000. מצד שני אתה יכול לרכוש אופטומה 26 בארץ חדש עם אחריות יבואן ולהישאר עם עודף. כמובן שהתמונה תהיה יותר טובה (בעיקר מבחינת קונטרסט) באחד המקרנים שהצעתי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מקרן זו חווית צפיה אחרת לגמרי בעיקר בגלל גודל המסך אבל:DOR1986 כתב:האם מקרן יתן לי איכות שידור כמו lcd ?
אף פעם לא יצא לי לראות סרט במקרן חוץ מבקולנוע...
1.חייב החשכה מיטבית של החדר כדי לקבל מקסימום איכות.
2.במידה ואתה משתמש בו הרבה תאלץ להחליף מנורה אחת לנגיד 1500 שעות ,כי העוצמה יורדת והאיכות נפגעת. עלות מנורה כ 1200-1500 ש"ח.
3.יש להתחשב באילוצי התקנה של המקרן מבחינת מרחק ופתיחת גודל תמונה מתאים ,כי כל מקרן והנתונים שלו.
המקרן הזה
https://www.amazon.it/Optoma-HD26-DMD-D ... ptoma+hd26&
אצלך בבית אחרי משלוח ומיסים ב 584 יורו.
במידה ותמקם את עדשת המקרן שבקישור במרחק שציינת תוכל לפתוח תמונה בגודל של 103 אינץ ועד 113 אינץ (הכוונה לאלכסון שטח הצפייה)
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·המרחק הקובע לחישוב הוא מרחק העדשה מהקיר ולכן תבדוק מה אורך המקרן ותפחית ממרחק הקיר כדי לקבל את מרחק העדשה מקיר ההקרנה.DOR1986 כתב:קודם כל תודה על העזרה .
המרחק שיש לי זה 3.75 נטו מהמקיר .
החדר הוא חשוך לחלוטין ללא חלונות וללא אור ....
בנוסף מומלץ להקרין על מסך אבל:
1.ניתן לבנות לבד, כלומר להזמין בד, להכין מסגרת עץ ולתלות.
2.לקנות מסך מוכן מחו"ל. לא זול.
3.לוותר כרגע ולהקרין על הקיר במידה והוא חלק . לא אידיאלי