האם בקרוב ניתן יהיה לרכוש סוני חדש עם אחריות יבואן רשמי בפחות מ-8,000 ש"ח?
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
סוני הודיעו על דגם חדש שיחליף את ה-40, ה-45.
במקביל לשיפורים שאמור להציע על פני ה-40 הדבר היותר מעניין הוא הקיזוז במחיר הקטלוגי בארה"ב מ-2500 דולר ל-2000 דולר.
להבנתי היום ניתן לרכוש סוני 40 חדש בכ-12,000 ש"ח, מה שאומר שה-45 צריך להיות מתומחר ב-10,000 ש"ח ואז אין שום סיבה שה-40 (במידה ויש מלאי / שעדייןם ניתן לייבא ולמכור) יימכרו בפחות מ-8,000 ש"ח.
חדשות בהחלט לא טובות לאלה כמוני שמתכננים בקרוב למכור את הסוני 50 שלהם (אני לא רואה מי משלם על סוני 50 יד שנייה ללא אחריות סכום דומה לסוני 40 עם אחריות ל-3 שנים עם כל הכבוד ליתרון שיש ל-50 על ה-40 בכך שיש לו צמצם).
במקביל לשיפורים שאמור להציע על פני ה-40 הדבר היותר מעניין הוא הקיזוז במחיר הקטלוגי בארה"ב מ-2500 דולר ל-2000 דולר.
להבנתי היום ניתן לרכוש סוני 40 חדש בכ-12,000 ש"ח, מה שאומר שה-45 צריך להיות מתומחר ב-10,000 ש"ח ואז אין שום סיבה שה-40 (במידה ויש מלאי / שעדייןם ניתן לייבא ולמכור) יימכרו בפחות מ-8,000 ש"ח.
חדשות בהחלט לא טובות לאלה כמוני שמתכננים בקרוב למכור את הסוני 50 שלהם (אני לא רואה מי משלם על סוני 50 יד שנייה ללא אחריות סכום דומה לסוני 40 עם אחריות ל-3 שנים עם כל הכבוד ליתרון שיש ל-50 על ה-40 בכך שיש לו צמצם).
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
Re: האם בקרוב ניתן יהיה לרכוש סוני חדש עם אחריות יבואן רשמי בפחות מ-8,000 ש"
·idan309 כתב:סוני הודיעו על דגם חדש שיחליף את ה-40, ה-45.
חדשות בהחלט לא טובות לאלה כמוני שמתכננים בקרוב למכור את הסוני 50 שלהם (אני לא רואה מי משלם על סוני 50 יד שנייה ללא אחריות סכום דומה לסוני 40 עם אחריות ל-3 שנים עם כל הכבוד ליתרון שיש ל-50 על ה-40 בכך שיש לו צמצם)....
ענין הצמצם הוא מהותי כי זה אומר קונטרסט טוב יותר.
לגבי המחירים קטונתי
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

יואב,
מהותי אין ספק אבל לכל דבר יש מחיר.
כאשר הסוני 40 מתומחר ב-12 אלף והסוני 55 ב-14 אלף אכן לא הגיוני ללכת על ה-40.
כאשר הסוני 40 עולה 8 אלף אני חושב שויתור על הצמצם הגיוני.
אם היו נותנים לי אפשרות בין בחירה בין יבוא אישי של הJVC5000 לרכישה של הסוני 320 במחיר דומה אני הייתי בוחר ב-320 (כי להבנתי למרות שאין לו זכרון עדשה בנוסף לצמצם יש לו עדשה חשמלית ולכן צפיה על סינמסקופ לא מחייבת משחק עם העדשה אלא רק עם השלט).
מהותי אין ספק אבל לכל דבר יש מחיר.
כאשר הסוני 40 מתומחר ב-12 אלף והסוני 55 ב-14 אלף אכן לא הגיוני ללכת על ה-40.
כאשר הסוני 40 עולה 8 אלף אני חושב שויתור על הצמצם הגיוני.
אם היו נותנים לי אפשרות בין בחירה בין יבוא אישי של הJVC5000 לרכישה של הסוני 320 במחיר דומה אני הייתי בוחר ב-320 (כי להבנתי למרות שאין לו זכרון עדשה בנוסף לצמצם יש לו עדשה חשמלית ולכן צפיה על סינמסקופ לא מחייבת משחק עם העדשה אלא רק עם השלט).
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
עידן, 12k לסוני 40 לדעתי יקר.......55 לא עלה לי הרבה יותר
מצטרף ליואב בנושא הצמצם, בהחלט מהותי
מצטרף ליואב בנושא הצמצם, בהחלט מהותי
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

NIKO,
אין ספק שב-12 אלף ש"ח (וגם ב-10 אלף ש"ח) הסוני 40 לא רלוונטי כל עוד ניתן בסביב 13.5 אלף ש"ח לרכוש את הסוני 55.
להערכתי בעוד מספר חודשים (אם המצב לא נכון כבר היום) לא יהיה ניתן לרכוש את הסוני 55 והאופציה היחידה תהיה ה-65.
לפחות לדעתי 10 אלף ש"ח על ה-45 / 8 אלף על ה-40 זה עסקה טובה יותר מהותית מ-18 אלף על הסוני 65.
אם כל הכבוד ליתרון הצמצם הוא לא תוספת של 80% למחיר.
מבחינתי אם ל-40 היה זכרון עדשה הייתי בשמחה מוותר על הצמצם ועובר מ-50 שלי ל-40 חדש אם לא הייתי צריך לשלם בנוסף .
אין ספק שב-12 אלף ש"ח (וגם ב-10 אלף ש"ח) הסוני 40 לא רלוונטי כל עוד ניתן בסביב 13.5 אלף ש"ח לרכוש את הסוני 55.
להערכתי בעוד מספר חודשים (אם המצב לא נכון כבר היום) לא יהיה ניתן לרכוש את הסוני 55 והאופציה היחידה תהיה ה-65.
לפחות לדעתי 10 אלף ש"ח על ה-45 / 8 אלף על ה-40 זה עסקה טובה יותר מהותית מ-18 אלף על הסוני 65.
אם כל הכבוד ליתרון הצמצם הוא לא תוספת של 80% למחיר.
מבחינתי אם ל-40 היה זכרון עדשה הייתי בשמחה מוותר על הצמצם ועובר מ-50 שלי ל-40 חדש אם לא הייתי צריך לשלם בנוסף .
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
עידן,
למה צריך זיכרון עדשה אם אין לך מסך סינמהסקופ?
למה צריך זיכרון עדשה אם אין לך מסך סינמהסקופ?
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

לא צריך.
הבעיה שאמנם היום יש לי מסך 16:9 אבל עוד כחודשיים וחצי אני עובר לדירה חדשה שבשעה טובה תאפשר לי להגשים חלום של שנים ולהינות מהמקרן בחדר יעודי (אין יותר בעיות שלא ניתן להחשיך את חלל הצפייה בגלל שיש ילדים / אישה בסלון / מטבח) ובחדר היעודי יהיה לי מסך 120" בפורמט סינמסקופ.
הבעיה שאמנם היום יש לי מסך 16:9 אבל עוד כחודשיים וחצי אני עובר לדירה חדשה שבשעה טובה תאפשר לי להגשים חלום של שנים ולהינות מהמקרן בחדר יעודי (אין יותר בעיות שלא ניתן להחשיך את חלל הצפייה בגלל שיש ילדים / אישה בסלון / מטבח) ובחדר היעודי יהיה לי מסך 120" בפורמט סינמסקופ.
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
·טלHD כתב:עידן,
למה צריך זיכרון עדשה אם אין לך מסך סינמהסקופ?...
הנושא נטחן , לא חייב זיכרון עדשה שמייקר את הרכישה משמעותית במידה ויש לך מסך סינמהסקופ אם עיקר הצפייה שלך היא בסרטי קולנוע, כי רובם בפורמט הזה.
יש פתרונות לסרטי 16:9 או סדרות, נכון שמפסידים קצת רזולוציה אבל לא משמעותי בשביל דרמות.....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·(Y)MrHicUp כתב:·......
הנושא נטחן , לא חייב זיכרון עדשה שמייקר את הרכישה משמעותית במידה ויש לך מסך סינמהסקופ אם עיקר הצפייה שלך היא בסרטי קולנוע, כי רובם בפורמט הזה.
יש פתרונות לסרטי 16:9 או סדרות, נכון שמפסידים קצת רזולוציה אבל לא משמעותי בשביל דרמות........
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
כן נטחן לא נטחן,
גם לא חייבים קירות כהים ולא חייבים להחשיך את החדר ב 100% והיי אפילו אפשר להסתפק ב CRT 25".
אבל, כשכן יש אפשרות ותקציב למקרן עם זכרון עדשה וכן יש מסך סינמה סקופ. בזכות זכרון העדשה לא צריך לוותר על רזולוציה וכל מיני קומבינות.
הבעיה שכדי לקבל מקרן עם זכרון עדשה צריך לשלם הון לא קטן על סוני, או לייבא עצמאית JVC.
גם לא חייבים קירות כהים ולא חייבים להחשיך את החדר ב 100% והיי אפילו אפשר להסתפק ב CRT 25".
אבל, כשכן יש אפשרות ותקציב למקרן עם זכרון עדשה וכן יש מסך סינמה סקופ. בזכות זכרון העדשה לא צריך לוותר על רזולוציה וכל מיני קומבינות.
הבעיה שכדי לקבל מקרן עם זכרון עדשה צריך לשלם הון לא קטן על סוני, או לייבא עצמאית JVC.
שחר
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

spacedude,
אני לא בונה חדר קולנוע בהשקעה גדולה בשביל כדורגל.
את זה אני יכול לראות בסלון גם היום והאור לא כזה מפריע.
החדר בא כדי להינות מה-20% שאני צופה בתכני סינמסקופ בצורה מיטבית.
אני כרגע מתלבט האם ללכת על מסך סינמסקופ בגודל 120" ואז להסתפק בתמונה של 96" ב-16:9 או ללכת על פתרון אחרי שיתן לי תמונה גדולה יותר בתכני 16:9 כאשר הנטיה כרגע היא להסתפק ב-96" (מקסימום נקרב את מרחק הצפייה מ-3.5 מ' ל-3 מ').
התלבטות נוספת היא האם להתעסק עם רמקולים שקועים ומסך עם בד שקוף אקוסטית או ללכת על סטליטיים או רמקולים מסוג אחר שניתן למקם מעל / מתחת למסך.
אני לא בונה חדר קולנוע בהשקעה גדולה בשביל כדורגל.
את זה אני יכול לראות בסלון גם היום והאור לא כזה מפריע.
החדר בא כדי להינות מה-20% שאני צופה בתכני סינמסקופ בצורה מיטבית.
אני כרגע מתלבט האם ללכת על מסך סינמסקופ בגודל 120" ואז להסתפק בתמונה של 96" ב-16:9 או ללכת על פתרון אחרי שיתן לי תמונה גדולה יותר בתכני 16:9 כאשר הנטיה כרגע היא להסתפק ב-96" (מקסימום נקרב את מרחק הצפייה מ-3.5 מ' ל-3 מ').
התלבטות נוספת היא האם להתעסק עם רמקולים שקועים ומסך עם בד שקוף אקוסטית או ללכת על סטליטיים או רמקולים מסוג אחר שניתן למקם מעל / מתחת למסך.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אם ה 20% הם החשובים לך אז חד משמעית לקחת סינמהסקופ.
96" / 92" ב 16:9 זה כבר לא כזה קריטי.
מבחינתי רמקולים שקועים (וכתוצאה מכך מסך שקוף אקוסטית) זאת פשרה רצינית ביחס לרמקולים רצפתיים / מדפיים, אבל זה אינדיבידואלי.
רמקולים רצפתיים מאחורי מסך שקוף אקסוטי (ושמיועדים לזה) יראו יפה רק כאשר בונים להם נישות, מה שמקטין את אורך החדר בצורה די משמעותית.
אם אני הייתי עושה את זה אצלי בחדר הייתי חייב לרדת בגודל המסך בצורה די משמעותית.
96" / 92" ב 16:9 זה כבר לא כזה קריטי.
מבחינתי רמקולים שקועים (וכתוצאה מכך מסך שקוף אקוסטית) זאת פשרה רצינית ביחס לרמקולים רצפתיים / מדפיים, אבל זה אינדיבידואלי.
רמקולים רצפתיים מאחורי מסך שקוף אקסוטי (ושמיועדים לזה) יראו יפה רק כאשר בונים להם נישות, מה שמקטין את אורך החדר בצורה די משמעותית.
אם אני הייתי עושה את זה אצלי בחדר הייתי חייב לרדת בגודל המסך בצורה די משמעותית.
שחר
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

החדר הוא 4 על 3.
קיר המסך הוא קיר ה-3 מ'.
אין מצב שאני הולך על מסך סינמסקופ ולא מנצל את הקיר עד תום.
המסך יתחיל מגובה של לא יותר מ-50 ס"מ מה שאומר שיגיע ל-180 ס"מ כאשר גובה התקרה (לפני הנמכה ע"י תקרה אקוסטית שאני שוקל) הוא 3 מ'.
מבחינתי יש 3 אופציות:
1. מסך שקוף אקוסטית + רמקולים שקועים.
2. מסך רגיל + רמקולים רצפתיים בגובה של עד 50 ס"מ (יש בכלל דבר כזה?).
3. מסך רגיל עם רמקולים מדפיים / סטליטיים במתחילים בגובה של 180 ס"מ.
באופציה 1 דווקא פחות הפריע לי ההתפשרות בסאונד אלא יותר העובדה שהמסך שקוף אקוסטית מוריד מעצמת ההארה.
קיר המסך הוא קיר ה-3 מ'.
המסך יתחיל מגובה של לא יותר מ-50 ס"מ מה שאומר שיגיע ל-180 ס"מ כאשר גובה התקרה (לפני הנמכה ע"י תקרה אקוסטית שאני שוקל) הוא 3 מ'.
מבחינתי יש 3 אופציות:
באופציה 1 דווקא פחות הפריע לי ההתפשרות בסאונד אלא יותר העובדה שהמסך שקוף אקוסטית מוריד מעצמת ההארה.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
מניסיון שלי 50 ס"מ לתחילת מסך מקרן זה נמוך מידי.
גם לטלוויזיה זה טיפה נמוך מידי (60 ס"מ זה סבבה ל-TV)
לדעתי אתה יכול להעלות את המסך לאיזור ה-80-90 וזה יהיה לך מעולה
גם לטלוויזיה זה טיפה נמוך מידי (60 ס"מ זה סבבה ל-TV)
לדעתי אתה יכול להעלות את המסך לאיזור ה-80-90 וזה יהיה לך מעולה
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·MrHicUp כתב:·......
יש פתרונות לסרטי 16:9 או סדרות, נכון שמפסידים קצת רזולוציה אבל לא משמעותי בשביל דרמות........
כנראה לא הבנת את השאלה שלי לעידן.
במידה ויש לו מסך 16:9 זה בכלל לא משנה אם יש לך זיכרון עדשה כי ממילא לא יעשה בו שימוש.
תוכן 16:9 יוקרן על כל גובה המסך ותוכן סינמסקופ יוקרן באותו רוחב עם פסים שחורים למטה ולמעלה.
·ללא קשר לגובה המסך ממליץ לך בחום לבחור באופציה מספר 1.idan309 כתב:החדר הוא 4 על 3.
קיר המסך הוא קיר ה-3 מ'.
מבחינתי יש 3 אופציות:
באופציה 1 דווקא פחות הפריע לי ההתפשרות בסאונד אלא יותר העובדה שהמסך שקוף אקוסטית מוריד מעצמת ההארה....
לטעמי חווית הצפייה כאשר הבמה הקדמית היא רק מסך היא האידאלית ואם הייתי בונה היום חדר קולנוע זה מה שהייתי עושה.
בהצלחה בפרוייקט 🍷