sony STR 230 a
שלום,
מצאתי את הרסיבר הזה מונח ליד הבית.
חיברתי לחשמל והוא נדלק, אבל אין לי רמקולים מתאימים (נראה כמו חיבור PL).
החוגה של הרדיו לא מזיזה את המחט.
אני מניח שהוא תקול וידרוש קצת מאמץ.
השאלה היא אם למישהו יש מידע עליו, האם שווה לתקן?
תודה
עמרי
מצאתי את הרסיבר הזה מונח ליד הבית.
חיברתי לחשמל והוא נדלק, אבל אין לי רמקולים מתאימים (נראה כמו חיבור PL).
החוגה של הרדיו לא מזיזה את המחט.
אני מניח שהוא תקול וידרוש קצת מאמץ.
השאלה היא אם למישהו יש מידע עליו, האם שווה לתקן?
תודה
עמרי
מציאה נחמדה !
יש מידע ברשת אם כי לא יותר מדי ...
http://www.radiomuseum.org/r/sonychile_str_230a.html
אני משער שהוא דוחף כ- 12W לערוץ. זה מה שרשום באתר. שנת 1975 כנראה...
והוא יוצר בסוני צ'ילה דרום אמריקה ברשיון של סוני יפן.
המזוניט המשמש כפנל אחורי "מעט" מאכזב אותי אם כי ראיתי רסיברים אחרים של סוני עם מזוניט...
וקונקטורי הרמקולים נראים כמו שקעי RCA ... איכס...
https://86.img.avito.st/640x480/1721659486.jpg
שיפוץ ? - זה תלוי בך אם חסיד וינטאג' אתה ובנוסף גם אלקטרונאי. זה יכול להיות פשוט ברמת ניגוב ליכלוך + החלפת פיוז. וזה יכול להיות מסובך ברמה של אלקטרוניקה תקולה.
בכל מקרה אני אישית הייתי משפץ אותו ... אז אם בסופו של דבר לא תרצה בו... אשמח לקבלו ולהחיותו.
בהצלחה
יש מידע ברשת אם כי לא יותר מדי ...
http://www.radiomuseum.org/r/sonychile_str_230a.html
אני משער שהוא דוחף כ- 12W לערוץ. זה מה שרשום באתר. שנת 1975 כנראה...
והוא יוצר בסוני צ'ילה דרום אמריקה ברשיון של סוני יפן.
המזוניט המשמש כפנל אחורי "מעט" מאכזב אותי אם כי ראיתי רסיברים אחרים של סוני עם מזוניט...
וקונקטורי הרמקולים נראים כמו שקעי RCA ... איכס...
https://86.img.avito.st/640x480/1721659486.jpg
שיפוץ ? - זה תלוי בך אם חסיד וינטאג' אתה ובנוסף גם אלקטרונאי. זה יכול להיות פשוט ברמת ניגוב ליכלוך + החלפת פיוז. וזה יכול להיות מסובך ברמה של אלקטרוניקה תקולה.
בכל מקרה אני אישית הייתי משפץ אותו ... אז אם בסופו של דבר לא תרצה בו... אשמח לקבלו ולהחיותו.
בהצלחה
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
יש לי את אותו הדגם.רסיבר טרנזיסטורי מוקדם חמוד בעל טיונר רגיש למדי (אם אתה חובב רדיו) והוא 10 וואט לצד.בשביל לחבר לו רמקולים תצטרך להרכיב לו טרמינל רמקולים מודרני,הדגם שווק בזמנו כחלק מסט ביחד עם רמקולים תואמים שלהם היה חיבור RCA שיועד לרסיבר הזה.לוח המזוניט שמאחור משמש רק בתוך "מדריך" לכניסות שלו.שאר המכשיר בנוי לא רע בשביל רסיבר פרימיטיבי ודל הספק כזה-עם ארגז עץ ומארז מתכת מסיבי למדי.אל תשקיע בו יותר מידי,אלא אם אתה מייעד אותו בשביל רדיו למטבח או משהו כזה
זה גם השימוש שלו אצלי כיום..
בסירטון אתה יכול לראות אותו עם הרמקולים התואמים שלו.
בסירטון אתה יכול לראות אותו עם הרמקולים התואמים שלו.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
זה רק טיונר / מכשיר רדיו
תמצא מגבר/ רסיבר טובים יותר.
גם רמקולים לדעתי תוכל למצוא בשביל אחד כזה במחיר לא יקר.
12W זה עדיין דחיפה דיי טובה (אם הכוונה ל RMS) אז עוד יותר מצויין
נראה לי שאתה צריך פשוט להתאים בין RCA לחיבור גלוי של רמקולים פאסיביים (מומלץ לא חזקים במיוחד)
הייתי אפילו מעז להגיד לך שתקנה מערכת סטריאו (ישנה/חדשה) ויהיה לך בה רדיו והגבר יותר חזק
בעצם... אם יש בדבר הזה חיבור אוזניות, קח אוזניות זולות שעובדות ותנסה לחבר ולבדוק אם המכשיר עובד.
בהצלחה.
רציתי לשאול לגבי הפאנל האחורי מעץ: האם אפשר לדעתכם לייצר אחד כזה בעצמיך, יש לי אחד שנסדק/ קיבל מכה קטנה (למה באמת לא כיסו את החלק האחורי בברזל / פלסטיק)
תמצא מגבר/ רסיבר טובים יותר.
גם רמקולים לדעתי תוכל למצוא בשביל אחד כזה במחיר לא יקר.
12W זה עדיין דחיפה דיי טובה (אם הכוונה ל RMS) אז עוד יותר מצויין
נראה לי שאתה צריך פשוט להתאים בין RCA לחיבור גלוי של רמקולים פאסיביים (מומלץ לא חזקים במיוחד)
הייתי אפילו מעז להגיד לך שתקנה מערכת סטריאו (ישנה/חדשה) ויהיה לך בה רדיו והגבר יותר חזק
בעצם... אם יש בדבר הזה חיבור אוזניות, קח אוזניות זולות שעובדות ותנסה לחבר ולבדוק אם המכשיר עובד.
בהצלחה.
רציתי לשאול לגבי הפאנל האחורי מעץ: האם אפשר לדעתכם לייצר אחד כזה בעצמיך, יש לי אחד שנסדק/ קיבל מכה קטנה (למה באמת לא כיסו את החלק האחורי בברזל / פלסטיק)
יש לי כבר מערכת שאני מבסוט ממנה, ואם אשמיש את הסוני זה יהיה או לחדר קטן או שאתן אותו לחבר שרוצה לחזור לשמוע תקליטים.
בינתיים הלכתי על הרעיון של אוזניות, ונשמע שהוא מוציא משהו כי היה קצת רעש לבן באוזניות שהתגבר כששיחקתי עם הווליום. אח"כחיברתי מוזיקה אבל נראה שהפאנל הקדמי קצת זז ואז משהו התנתק אז לא שמעתי כלום.
בקיצור, צריך לפתוח ולראות מה העניין שם. אעדכן.
בינתיים הלכתי על הרעיון של אוזניות, ונשמע שהוא מוציא משהו כי היה קצת רעש לבן באוזניות שהתגבר כששיחקתי עם הווליום. אח"כחיברתי מוזיקה אבל נראה שהפאנל הקדמי קצת זז ואז משהו התנתק אז לא שמעתי כלום.
בקיצור, צריך לפתוח ולראות מה העניין שם. אעדכן.
·לא הצלחתי להבין...omricon12 כתב:יש לי כבר מערכת שאני מבסוט ממנה, ואם אשמיש את הסוני זה יהיה או לחדר קטן או שאתן אותו לחבר שרוצה לחזור לשמוע תקליטים.
בקיצור, צריך לפתוח ולראות מה העניין שם. אעדכן....
תשלח כמה שיותר תמונות.
רוב הסיכויים שאוזניות הם בתחילת הדרך של ההגברה (או בחלקה)
עדיין לא הבנתי (:
מוצא האוזניות ברסיברים בגיל הזה יימצא (כמעט תמיד) בסוף הדרך של ההגברה במוצא מגבר ההספק כמו הרמקולים (וסביר להניח עם הנחתה כלשהי כדי שמקסימום עוצמה לא תעבור בהם). לצערי זה שנשמע רעש לבן לא בדיוק יכול להוות אינדיקציה טובה למקור התקלות אם כי זה אומר שמגבר ההספק כנראה/אולי כן עובד.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
תבדוק את המנוע/ החוגה של הרדיו האם חסרה שם גומיה או רצועה
תשווה לתמונות של אחרים באינטרנט איך זה נראה מבפנים.
אולי אנשים יציאו פה פטרון לאות כניסה שתוכל לשמוע דרך האוזניות מבלי שתצטרך ליפול על איזושהי תחנה.
אולי אפשר מפנים באופן ידני לכוון על תחנה רצוייה
תשווה לתמונות של אחרים באינטרנט איך זה נראה מבפנים.
אולי אנשים יציאו פה פטרון לאות כניסה שתוכל לשמוע דרך האוזניות מבלי שתצטרך ליפול על איזושהי תחנה.
אולי אפשר מפנים באופן ידני לכוון על תחנה רצוייה
ברסיברים מן הדור הזה אין גומיות, רצועות או מנועים. יש להם חוט (סקלה) המחובר /מחבר את החוגה, מצביע הסקלה ומשם לגלגל הקבל המשתנה. אולי החוט ניתק, אולי הסתבך, אולי נתקע. המידע לתיקון / ניתוב מחדש נמצא בחוברת השרות Service Manaual.
לגבי אות ... - לא צריך למצוא פיתרון מיוחד לאות כניסה. חבר מוצא של נגן CD או טלפון למשל דרך כבל RCA לכניסת AUX ותבדוק מה אתה שומע ומשם תמשיך הלאה בבדיקת מסלול האות. בהצלחה.
לגבי אות ... - לא צריך למצוא פיתרון מיוחד לאות כניסה. חבר מוצא של נגן CD או טלפון למשל דרך כבל RCA לכניסת AUX ותבדוק מה אתה שומע ומשם תמשיך הלאה בבדיקת מסלול האות. בהצלחה.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
- IshayRiginiano
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- שם מלא: Ishay Riginiano
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לי אחד כזה שעובד פיקס
מכשיר נחמד עם טיונר לא רע, לא חזק במיוחד
אבל חביב