[פוצל] זכוכית ספיר מול קריסטל ספיר

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #1 

טיפה רקע: כמעט כל המוצקים הם גבישים, שהם סריגים מולקולריים, או שהם סריגים אטומריים (מתכות).
אני לא מצליח למצוא מידע מדויק, אבל לפי כל הסימנים, ספיר הוא חומר בעל מבנה גבישי.
אם זה נכון ( ואני די בטוח אבל לא משוכנע ב 100%), ספיר לא יכול להיות זכוכית, והמונח sapphire glass הוא שגוי (למעשה אוקסימורון), גם אם הוא שגור.
זכוכית אינה חומר גבישי, זכוכית היא חומר אמורפי, ואם אני זוכר נכון מהעבר הרחוק, היא בכלל נוזל בקרור ייתר.
***אם כל מה שכתבתי נכון*** אז להגיד sapphire glass, זה די דומה לקרוא למסכי דקים "פלזמות", או לכרטיסי אשראי "ויזה", או למכונות צילום - "זירוקס". מונחים מאוד נפוצים, אבל לא מדוייקים.
אני מקווה שאני מדייק בפרטים לגבי ספיר, מדגיש שלא משוכנע ב 100 אחוז.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #2 

nir11,
לא יותר פשוט לבדוק לפני שכותבים תגובה עם הרבה "אם"?

בכל מקרה, הכל כבר נאמר בנושא ומכיוון שאנחנו עוסקים ב- CASIO והחברה בעצמה קוראת לזה כך, אין שום סיבה לחשוב שזה נקרא אחרת.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אני בדקתי לפני שכתבתי, היה בטוח, ולא ניתן למצוא תשובה חד משמעית.
זה לא משנה איך קסיו קוראת לזה. הם לא ייקבעו הגדרה של מרכיב כימי. זה לא בידיים שלהם.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

nir11,
אתה מציין שאתה לא בטוח בדברים ורושם הרבה פעמים "אם". לפיכך, מי שקורא את ההודעה, מבין שאתה לא בטוח במה שאתה רושם.

בכל מקרה, אף אחד לא מבקש לשנות הגדרות של מרכיבים כימיים כפי שכתבת, כל התעשיה משתמשת במונח כאמור, אפילו יצרן גדול של זכוכית ספיר, אז בנתיים נדמה שהמונח מתאים וכולם מבינים למה הכוונה. אתה יכול להמשיך לטעון שזה לא כך, אבל לא רק שאתה במיעוט, לא הצלחת גם להציג סימוכין לדברים שלך - וגם אם כן, לא נראה שזה משנה.

אפשר לקרוא לזה זכוכית ספיר ואפשר קריסטל ספיר, אם רוצים שיבינו אותך, די ברור מה צריך לומר.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 06/06/2016 21:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני לא חושב שיש חשיבות למיעוט. לא במדע. לא כשמדברים על כימיה בפורום של HT. לא כשמדברים עם כימאים. אני זהיר כי זה טבעם של מדענים, וזה החינוך האקדמי שקיבלתי.
אני מסכים שכולם מבינים מה הכוונה, אבל זוכר הייטב כמה רעש הקימו פה על המבחן של אורלי וגיא, שנקרא מבחן הפלזמות, ובחן בכלל מסכי LCD. גם שם כולם הבינו למה הכוונה, וזה בכל זאת הפריע להרבה יודעי דבר כאן.
אני לא ממש התאמתי להביא סימוכין, אבל לא ראיתי שאף אחד הביא סימוכין לטענה שלך. אני מדבר על סימוכין מדעי.
שיהיה ברור, זכוכית אינה ספיר, זה חד משמיעי. ספיר הוא קריסטל וזכוכית אינה. זכוכית היא אמורפית.
קריסטל הוא מבנה מסודר, וזכוכית - אין לה מבנה מסודר.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ואם חייבים סימוכין, ויקיפדיה היא לא המועדפת עלי, אבל הנה מה שהם אומרים:
"
Sapphire glass[edit]
One application of synthetic sapphire is sapphire glass often called blue glass as sapphires are blue in color. Here glass is a layman term which refers not to the amorphous state, but to the transparency
"

שזה אומר - בהתייחס לזכוכית ספיר, בתרגום חופשי
1) זכוכית כאן היא מושג של הדיוטות.
2) המונח זכוכית לא מתייחס למצב האמורפי, אלא לשקיפות.

הם חוזרים כאן בצורה ברורה על מה שאני אמרתי: זכוכית כאן לא מתאר מצב כימי, אלא זו שפת layman, מדובר על חומר שאינו אמורפי (בעוד שזכוכית היא אמורפית.
Q.E.D.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

nir11,
שים לב כי למשפט אותו הצגת מ- Wikipedia אין סימוכין. מעבר לזה, הערך בפירוש מדבר על שימושים של זכוכית ספיר ומאותו ערך אותו אתה בחרת להציג, שים לב לאחד המקורות - Corning אשר גם קוראת לזה כך.

בנוגע למקורות שאתה טוען שלא ראית, כמעט כל הודעה שלי לאורך השרשור בנושא הציגה דוגמה ליצרן אחר אשר קורא לזה זכוכית ספיר. הנה עוד אחד: Swatch.

כפי שנאמר מוקדם יותר, נושא השרשור הוא שעון של CASIO אשר מציג בחריטת מתכת את הכיתוב זכוכית ספיר - וככה גם נאמר בוידאו, אז טעות ממש אין פה. כאשר נמצא יצרן אשר יקרא לזה במונח אחר ונציג עליו כתבה, נעשה זאת לפי המונח שהיצרן יחליט.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

מחיפוש גוגל באתר קורנינג נמצא רק איזכור אחד של זכוכית ספיר, להבנתי זה בכלל מותג של המתחרים. לא הייתי נתלה באיזכור הבודד הזה.
אתרים כמו קסיו וטאג? אלה אתרים של חברות שעונים, טובים ככל שיהיו. הם לא סמכות בעיני. לא יותר מאשר אתר של חברה שמוכרת טלוויזיות, שמדבר על "פלאזמות".
אני לא חושב שזה כזה חשוב, אבל הנושא עלה פה, וביקשו לדעת מה מדויק. הנה התשובה. אני קובע שזה מושג שאינו נכון, על סמך הידע שלי בכימיה ופיזיקה. אני מזמין אותך להביא הוכחה שאני טועה. לא תמצא, כי אין. חומר גבישי לא יכול להיות אמורפי. LCD לא יכול להיות פלאזמה.
ההסבר שמצאתי בויקיפדיה תואם ב 100 אחוז את מה שכתבתי קודם לכן. האם זה נכון, או לא?
אין להסבר הזה סימוכין? ולמה שכתוב בקסיו וסוואטצ יש סימוכין? הם סמכות בנושאי מבנה חומר? קריסטלוגרפיה?
זה לא משנה כמה איזכורים יש ברשת למושג הזה, הוא, כמו שנאמר פה, מקורו בטעות. זה ממש לא מפריע לי שמשתמשים בו כמונח שיווקי, אבל זה כל מה שהוא.
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 07/06/2016 22:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

אף אחד לא אמר שהאתרים סמכות, מטרת אזכור האתרים להראות שכל התעשייה קוראת לזה זכוכית ספיר ולכן גם כאן זה נקרא כך.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

לא מפריע לי שתקראו לזה כך, זה אפילו הגיוני.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

אחלה, זה כבר נאמר בעמוד הראשון לשרשור.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

crusader,
גם באנגלית המונח הוא Sapphire Glass, גם אצל אצל היצרן Casio, גם Corning קוראת לזה כך ולמעשה, כל הרשת גם כן קוראת לזה בשם זכוכית. ייתכן ושיש הבדלים, אבל לא בטוח שזה משנה.
בכל מקרה, טוב לדעת ויעשיר את השרשור אם תסביר את ההבדלים, על פי בקשתך.

...
והדברים שלי נכתבו בדיוק כדי להעשיר את השירשור ולהסביר את ההבדלים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

nir11,
הבעיה שאתה נתת הסבר, ציינת שאתה לא בטוח בו ולא נתת סימוכין. מעבר לזה, כל המשך ההודעות שלך לא עסקו בהעשרת הדיון.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

זו דעתך. אני מאמין שאחרים הועשרו מהמידע.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

זו לא ממש דעה שלי, אתה רשמת בעצמך שאתה לא בטוח בהסבר וציינת מספר רב של "אם" בהסבר.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

דעתך - בהקשר של האם זה העשיר את הדיון או לא. אני מקבל שזה לא העשיר אותך, אבל מעריך שזה העשיר אחרים.
אני מעדיף להיות זהיר בדברי, מאשר להגיד דברים בביטחון לא מוצדק, ואז לצאת כמי ששגה. לכן סייגתי את דברי, אבל לבסוף לטעמי עלה שדברי היו מדוייקים לחלוטין.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

:אחלה:
עכשיו רק נשאר גם לתעשיה לאמץ את המונח, אבל מסופקני שזה יקרה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”