כמו שחלקכם שמו לב, רכשתי לאחרונה את הקולה טורפטורה 1KG שהוצע למכירה כאן בפורום.
הקולה היה בבעלות דני בר-לב מקפה אנין במשך מספר שנים.
שנת ייצור 2006. מדובר באחד הדגמים הישנים (לא בדגם באלקטרוני).
התוף בעל מהירות של 36RPM, מתאים לתוף מחורר, ולא ניתן לשלוט במהירות התוף, אך לא נראה לי קריטי.
בעל 3 גופי חימום של 600W כ"א, הניתנים להדלקה כולם יחד (אין שליטה נפרדת לכל גוף חימום).
מצב כללי:
- מבחינת מראה חיצוני, הקולה במצב די טוב, מעט סימני חלודה ושפשופים, שום דבר שקצת ניקוי וצבע לא יכולים לסדר.
- מבפנים, הקולה מאוד מלוכלך וחלוד. גם זה ניתן לטיפול ע"י פירוק מלא של הקולה וניקוי כל החלקים הפנימיים (יבוצע בקרוב).
- המיסבים של הקולה 'גמורים לגמרי' --> נרכשו כבר מיסבים חדשים שיותקנו בקרוב.
- גופי חימום - הוזמנו 3 גופי חימום חדשים מ'אנרגיה שפי' בת"א. יגיעו אלי בתחילת שבוע הבא.
- שני מפסקים תקולים - יוחלפו בחדשים.
- מספר חוטים וחיבורי חשמל יחווטו מחדש, עקב התיישנות החיווט.
בנוסף, בשלב ראשון, אחרי שלב הניקוי והחלפת החלקים הפגומים, אני מתכנן להוסיף שני טרמוקפלים עבור ET ו-BT שיחוברו לטרמומטר דיגיטלי בעל שני ערוצים. הטרמומטר בעל חיבור USB, המאפשר גם חיבור לתוכנת ARTISAN לצורך מעקב טמפרטורת וגרפים/עקומות קלייה.
בשלב שני, ייתכן ויוחלפו/ישופצו גם הגיר והמנוע. כרגע נראים תקינים, אך המנוע מתחמם יתר על המידה (ייתכן בשל העובדה שהמיסבים 'גמורים'). כמו כן, יש צורך בחיזוק הברגים של הגיר ותושבת המנוע.
ייתכן ובהמשך, אם יהיה זמן...ותקציב מותרות, אבצע גם צביעה בתנור לקולה (לא קריטי לי כרגע) ואוסיף PID של FUJI מדגם PXR4 (עסק יקר...נדרש לפחות PID אחד, עדיף 2, כאשר עלות PID בודד הינה כ-600 ש"ח. כלומר שני PID + ממיר RS232 ל-USB ב-200 ש"ח, סה"כ תוספת של כ-1400 ש"ח עבור בקרה אוטומטית!!!)
בכל אופן, לצערי אני די קצר בזמן פנוי ולפיכך, אני מניח שיקח לי מספר שבועות להשמיש את הקולה ולהביאו למצב עבודה תקין שיאפשר קלייה.
כמובן שאת כל התהליך אתעד ואעדכן כאן...
מוזמנים להתעדכן ולשאול שאלות בת'רד הזה, מאחר וקצת חרגנו מהנושא בפוסט של המכירה...
לכל אלו שמתעניינים בקולה הג'ין שברשותי. כרגע לא מוצע למכירה.
סביר להניח שיוצע למכירה כאן בפורום, ברגע שאסיים את השיפוץ ואתחיל להשתמש בצורה סדירה בקולה החדש!
תודה לאופיר (ozeltzex), שמכר לי את הקולה.
תודה לדני בר-לב, הבעלים של הקולה.
ותודה רבה לגלעד שמחי (NEGRO), שעזר לבדוק ולאבחן את הקולה, ייעץ, תמך ועזר בקבלת ההחלטה!
צחי.