החשמלאי כבר השחיל את כבלי הרמקולים ושכחתי לדבר איתו על אורך שווה לכול רמקול
-
MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
למיטב זכרוני הומלץ כאן שהאורך של כול כבל לרמקול קדמי ימין ושמאל יהיה שווה.
האם זה נכון גם לגבי הסראונד הדיפולאריים?
מה ניתן לעשות כרגע אם כבר השחלתי?
קניתי 70 מ' נשאר עוד עודף.
זה ממש חשוב אורך זהה לכול רמקול?
האם זה נכון גם לגבי הסראונד הדיפולאריים?
מה ניתן לעשות כרגע אם כבר השחלתי?
קניתי 70 מ' נשאר עוד עודף.
זה ממש חשוב אורך זהה לכול רמקול?
-
MrHicUp
- חבר ותיק

נראה לי שמצאתי את התשובה....
כנראה שאפשר להסיר דאגה מליבי....
There are NO reasons why cable lengths between channel pairs (ie. Main Left, Main Right, Rear Left, Rear Right, etc) need to be kept identical, but avoiding a ratio greater than 5:1 of identical wire gauge is good measure for minimizing RLC losses which can affect system damping factor and attribute to frequency response variations. If cable runs need to be much longer, selecting a cable of lower gauge is advised provided that the geometry and conductor spacing is conducive of keeping Inductance (recommended < .200uH/ft) and Capacitance (recommended < 50pF/ft) in check....
The bottom line is the resistive losses are far more a dominant factor to consider when choosing loudspeaker cables. The associated electrical delay of a "long" cable vs a "short" cable is simply not a real issue to concern yourself with....
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
Re: נראה לי שמצאתי את התשובה....
·זה בתנאי שהכבלים מספיק עבים לאורך.MrHicUp כתב:כנראה שאפשר להסיר דאגה מליבי....
.........
האם הם?
-
MrHicUp
- חבר ותיק

Re: נראה לי שמצאתי את התשובה....
@BUGY
אלו הכבלים:
http://www.daganm.co.il/rec/1393-%D7%9B ... A-2x16AWG-
להבנתי ההפרש צריך להיות מאוד גדול כדי שירגישו, וגם תלוי , אם הכבל ממש דק ודרדל'ה אז יש מצב ישרגישו.
המרחקים בין הרמקולים שווים ושניהם דיי קרובים לנקודת ארון המולטמדיה המיועד כך שלא סביר שההפרש גדול.
כנ"ל לגבי הסראונד.
אלו הכבלים:
http://www.daganm.co.il/rec/1393-%D7%9B ... A-2x16AWG-
להבנתי ההפרש צריך להיות מאוד גדול כדי שירגישו, וגם תלוי , אם הכבל ממש דק ודרדל'ה אז יש מצב ישרגישו.
המרחקים בין הרמקולים שווים ושניהם דיי קרובים לנקודת ארון המולטמדיה המיועד כך שלא סביר שההפרש גדול.
כנ"ל לגבי הסראונד.
- BUGY
- חבר מכור קשה

זה בסדר גמור, כל עוד המרחקים לא גדולים מדי. לקדמיים זה אכן כמעט חסר משמאות, אני אומר כמעט כי זה נכון ל99% מהזמן בווליאום סביר, לרמקול הרגיל, זה המצב. לאחוריים זה באמת חסר חשיבות כל עוד אתה בעזור ה10-15 מטר.
-
MrHicUp
- חבר ותיק

@BUGY
ווליום סביר? רמקול רגיל?
אני סובל מנטייה לווליום לא סביר בעליל... כרגע עדיין ללא רמקולים, אני מלקט הזדמניות יד שניה וגם אז, רק אם יש כסף.
כרגע יש לי שני סראונד של klipsch מדגם Icon WS-24 וסנטר RP440C , כולם היו ממש "גניבות" וזה מה שאני מחפש, עד שאשלים את כול הסט אז יש להניח שהרמקולים הקדמיים יהיו מסדרת RP או סדרות מקבילות ישנות יותר של KLIPSCH.
מספיק רגילים לדעתך....?
ווליום סביר? רמקול רגיל?
אני סובל מנטייה לווליום לא סביר בעליל... כרגע עדיין ללא רמקולים, אני מלקט הזדמניות יד שניה וגם אז, רק אם יש כסף.
כרגע יש לי שני סראונד של klipsch מדגם Icon WS-24 וסנטר RP440C , כולם היו ממש "גניבות" וזה מה שאני מחפש, עד שאשלים את כול הסט אז יש להניח שהרמקולים הקדמיים יהיו מסדרת RP או סדרות מקבילות ישנות יותר של KLIPSCH.
מספיק רגילים לדעתך....?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אדוני, תזרוק את הזבל של כבלים הללו!MrHicUp כתב:@BUGY
ווליום סביר? רמקול רגיל?
מספיק רגילים לדעתך....?...
סתם סתם, לאחוריים הם בסדר גמור. לקדמיים, הם לא הכי טובים. בייחוד אם אתה מגביר ווליאום לרמקולים בעלי התנגדות נמוכה והספק גבוה. אבל כשאני אומר ווליאום גבוה זה לא 70 DB ולא 85, אלה יותר לכיוון של 90-95 DB, רמה של עולם קולנוע פרטי. כשאתה דוחף מגבר 100 וואט עד הסוף ואז מחבר מגבר כוח ודוחף אותו חזק. במקרה כזה הכבלים הללו לא מתאימים לקדמיים.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
זה חסר משמעות בכל אורך, גם 50 מטר הפרש, בתנאי שהקוטר מתאים לאורך.
קצת חשבון:
מהירות הקול באוויר 340 מטר לשניה
מהירות תנועת האלקטרונים בכבל: 300,000,000 מטר לשניה
הקול עובר בכבל (זרם חשמלי) במהירות של בערך פי מליון יותר מהר מאשר באוויר.
אם ניקח הפרש אורך של 10 מטר, ההשהיה בכבל הארוך יותר תהיה, כמו ההשפעה של הזזת הרמקול מהמקום כ- 0.01 מילימטר.
במהלך ההאזנה מישהו מסוגל להשאיר את הראש במקום בדיוק כזה? שיקום
קצת חשבון:
אם ניקח הפרש אורך של 10 מטר, ההשהיה בכבל הארוך יותר תהיה, כמו ההשפעה של הזזת הרמקול מהמקום כ- 0.01 מילימטר.
במהלך ההאזנה מישהו מסוגל להשאיר את הראש במקום בדיוק כזה? שיקום
-
MrHicUp
- חבר ותיק

@BUGY
עכשיו נכנסת כאן לוויכוח שלא נגמר לעולם, על איכות כבלים ומה מומלץ לחבר לרמקולים....
אני חושב שעניין הזה עוד לא ממש הוכח, ואני למרות זאת הגדלתי לעשות ורכשתי את הכבל הזה ולא את היותר סטנדרטי שעליו המליצו חלק מוותיקי הפורום כגון @epony .
אז לקחתי כבל רמקול עגול מקצועי 100% נחושת 2x16AWG שעלה לי 5 ש"ח למטר ולא 2.5 ש"ח למטר....
עכשיו נכנסת כאן לוויכוח שלא נגמר לעולם, על איכות כבלים ומה מומלץ לחבר לרמקולים....
אני חושב שעניין הזה עוד לא ממש הוכח, ואני למרות זאת הגדלתי לעשות ורכשתי את הכבל הזה ולא את היותר סטנדרטי שעליו המליצו חלק מוותיקי הפורום כגון @epony .
אז לקחתי כבל רמקול עגול מקצועי 100% נחושת 2x16AWG שעלה לי 5 ש"ח למטר ולא 2.5 ש"ח למטר....
- BUGY
- חבר מכור קשה

·חס חליליה הוויכוח המפגר על כבלים, לא, לא לשם אני חותר. כל מה שאני אומר, שכבל של 16AWG יכול להיות דק מדי להעברת זרם גבוה, לרמקולים גדולים במקרים של הספק גבוה, זה הכל. יש לגבי זה כל כך הרבה מידע בדוק ומאומת מדעית כך שאין פה מקום לוויכוח. כבל חייב להיות בעובי מסויים כדי למנוע בעיות באודיו. לא מדבר על ההבדל בין האורך, זה אכן שולי (חשבתי שכבר עברנו על זה?) במיוחד לרמקוליים הקדמיים ולא מדבר על איכות, שים לב מה נתתי בקישור, כבל הכי פשוט, נחושת 99.99% ללא חמצן, 12AWG. לדעתי זה הכבל הכי טוב בעולם (כל עוד לא נדרש בידוד רציני יותר), במיוחד במחיר הזה. דרך אגב, אפילו בציטוט שלך, הם מזהירים שאין הבדל כל עוד הכבל מספיק עבה.MrHicUp כתב:@BUGY
אז לקחתי כבל רמקול עגול מקצועי 100% נחושת 2x16AWG שעלה לי 5 ש"ח למטר ולא 2.5 ש"ח למטר.......
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני מדבר על עובי לא הפרש.Amir64 כתב:זה חסר משמעות בכל אורך, גם 50 מטר הפרש, בתנאי שהקוטר מתאים לאורך.
קצת חשבון:
במהלך ההאזנה מישהו מסוגל להשאיר את הראש במקום בדיוק כזה? שיקום...
אבל בכל מקרה, מה שרשמת פשוט לא נכון. אלקטרונים לא זזים במהירות האור בתוך כבל, זאת המהירות שלהם בריק בכבל חשמאלי, הם זזים מאוד מאוד לאט, יותר לאט ממהירות הקול אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי.
לא זאת הבעיה, לא הדילאי, אלה שוני בהתנגדות. הרי יש לך פה שני כבלים בעורך שונה, זה אומר התנגדות שונה, הספק שונה = שוני בסאונד.
עכשיו תעשה את החישוב של הפרש 10 בכבל, רק תחשב הספק.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@BUGY
·אילו אותות חשמליים היו עוברים יותר לאט בכבל מאשר מהירות הקול באוויר זה היה גורם להשהיות מאוד רציניות בשיחות טלפון.
·אילו אותות חשמליים היו עוברים יותר לאט בכבל מאשר מהירות הקול באוויר זה היה גורם להשהיות מאוד רציניות בשיחות טלפון.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אני דיברתי על הפרש האורך, לא על העובי (בהנחה שהעובי מספיק יחסית לאורך).
אכן המשפט שגוי.
התכוונתי למהירות בה המידע עובר בכבל, לא דווקא מהירות האלקטרונים בכבל.
השוני בהתנגדות כל כך זניח באורכים המדוברים, שלא יהיה הבדל שמיע, אם בכלל.
ראה כאן:
http://machinedesign.com/blog/5-myths-a ... eaker-wire
וכאן:
https://www.audioholics.com/audio-video ... hey-matter
ובנוסף, רוב מערכות הכיול יודעות לתקן את הפרמטרים המושפעים ע"י השוני באורך הכבל.
גם בשינוי בעוצמה שהוא זניח לגמרי, גם בהשפעה על תדרים שונים ע"י group delay, או אקולייזר.
כל מי שאין ברשותו רמקולים והגברה באמת מעולים, בטוח לא ישמע כל הבדל.
גם מי שיש לו, לא בטוח שישמע הבדל בגל אורך כבל.
דרך אגב, ההשפעה של גילגול עודף הכבל של רמקול אחד יכולה להיות רעה הרבה יותר מאשר הפרש האורך יכול אולי להשפיע.
אכן המשפט שגוי.
ראה כאן:
וכאן:
גם בשינוי בעוצמה שהוא זניח לגמרי, גם בהשפעה על תדרים שונים ע"י group delay, או אקולייזר.
דרך אגב, ההשפעה של גילגול עודף הכבל של רמקול אחד יכולה להיות רעה הרבה יותר מאשר הפרש האורך יכול אולי להשפיע.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אוקי, אז אנחנו די מדברים על אותם דברים, מנקות זווית שונה, התכוונתי לשים את הקישור של "אודיאוהולליקס"Amir64 כתב:אני דיברתי על הפרש האורך, לא על העובי (בהנחה שהעובי מספיק יחסית לאורך).
אכן המשפט שגוי.
ראה כאן:
וכאן:
דרך אגב, ההשפעה של גילגול עודף הכבל של רמקול אחד יכולה להיות רעה הרבה יותר מאשר הפרש האורך יכול אולי להשפיע....
אתה צודק לגבי הכיול, אכן, המערכות המתקדמות יותר יכולות לטפל ברוב הבעיות. אבל נגיד ואין לך מערכת כיול, מגבר פשוט. כבלים בעלי קוטר קטן מדי, מחוברים לרמקולים בעלי צריכה גדולה ומגבר חזק מאוד. האם עכשיו לדעתך גם אין משמאות לאורך הכבל? זה אכן מקרה קיצון, אבל לא כזה קיצון, ראיתי דברים הזויים יותר
- BUGY
- חבר מכור קשה

·שים לב, הניסוח כאן מאוד חשוב, לא אמרתי "אותות חשמליים" אמרתי אלקטרונים. תלוי איזה "תנועה" זאת ואיזה אות חשמאלי, AC/DC, אבל האלקטרונים יכולים להיות במצב של כמעט חוסר תזוזה, משהו מאוד מאוד איטי, זורק פה מספר מהראש: פחות ממילמיטר בשעה (אני חושב שזה הרבה פחות). או הם יכולים "לנוע" בכחצי מהמהירות האור או ב99% ממנה. אבל במקרה שלנו, הם לא זזים הרבה. האות החשמלי, זה זה סיפור אחר לגמרי...לרוב הוא מתקדם לא פחות מ50% מהמהירות האור...Catskinner כתב:@BUGY
·אילו אותות חשמליים היו עוברים יותר לאט בכבל מאשר מהירות הקול באוויר זה היה גורם להשהיות מאוד רציניות בשיחות טלפון....
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
@BUGY

תבדוק את עצמך.
·
תבדוק את עצמך.
·
מהירות הקול אינה רלבנטית כאן.
הסיגנל החשמלי מתקדם בכבלי הרמקול במהירות הקרובה למהירות האור.
ניקח את ה-Worst Case - תדר גבוה מאוד בקצה גבול השמיעה האנושית וההפקה של הרמקול: 20 קה"ץ.
מהירות האור היא כ-300,000,000 מטר לשניה.
הנוסחא לאורך גל היא פשוטה: Wavelength = Velocity / Frequency
נציב ונקבל שאורך הגל בתדר כזה הוא כ-15 קילומטר.
מכאן שאם כבל אחד ארוך מהשני ב-7.5 קילומטר, תהיה לך התאבכות הורסת בתדר של 20 קה"ץ.
לא צריך התאבכות מלאה בשביל להרגיש הפרשי פאזה? סבבה, נכון. הפרש פאזה של מאית אורך גל - עשוי להתקבל בשל הבדל של 150 מטר בין האורכים.
האם הפרש אורכי הכבלים אצלך מגיע לסדר גודל כזה?
וזה כאמור בקצה העליון של 20 קה"ץ. בתדרים פחותים מזה ההפרשים הדרושים באורך על מנת שתהיה השפעה הם גדולים בסדר גודל עד שלושה סדרי גודל.
הסיגנל החשמלי מתקדם בכבלי הרמקול במהירות הקרובה למהירות האור.
ניקח את ה-Worst Case - תדר גבוה מאוד בקצה גבול השמיעה האנושית וההפקה של הרמקול: 20 קה"ץ.
מהירות האור היא כ-300,000,000 מטר לשניה.
הנוסחא לאורך גל היא פשוטה: Wavelength = Velocity / Frequency
נציב ונקבל שאורך הגל בתדר כזה הוא כ-15 קילומטר.
מכאן שאם כבל אחד ארוך מהשני ב-7.5 קילומטר, תהיה לך התאבכות הורסת בתדר של 20 קה"ץ.
לא צריך התאבכות מלאה בשביל להרגיש הפרשי פאזה? סבבה, נכון. הפרש פאזה של מאית אורך גל - עשוי להתקבל בשל הבדל של 150 מטר בין האורכים.
האם הפרש אורכי הכבלים אצלך מגיע לסדר גודל כזה?
וזה כאמור בקצה העליון של 20 קה"ץ. בתדרים פחותים מזה ההפרשים הדרושים באורך על מנת שתהיה השפעה הם גדולים בסדר גודל עד שלושה סדרי גודל.
אגב,
וזה אוף-טופיק:
זה מזכיר לי את הטענות המטופשות על Skin Effect בשקעים חשמליים.
בשביל שיהיה Skin Effect בשקע חשמלי, דרוש שמימדיו הפיזיים יהיו באותם סדרי גודל של אורך הגל.
אורך הגל של מתח רשת החשמל הוא 50 הרץ.
בחישוב פשוט, נקבל שדרוש שקע חשמל שקוטרו 6000 קילומטר. בערך כרדיוס כדוה"א. יותר גדול מהמרחק בין ניו-יורק ללונדון.
...טוב בסדר, ניקח מקרה קיצוני בו סקין אפקט מתחיל גם בעשירית מזה. כמה זה יוצא?
אז חוץ מבפורום השני, יש גם כאן מישהו עם שקע חשמלי אודיופילי עשוי זהב שמתפרס על פני 600 קילומטר?
וזה אוף-טופיק:
זה מזכיר לי את הטענות המטופשות על Skin Effect בשקעים חשמליים.
בשביל שיהיה Skin Effect בשקע חשמלי, דרוש שמימדיו הפיזיים יהיו באותם סדרי גודל של אורך הגל.
אורך הגל של מתח רשת החשמל הוא 50 הרץ.
בחישוב פשוט, נקבל שדרוש שקע חשמל שקוטרו 6000 קילומטר. בערך כרדיוס כדוה"א. יותר גדול מהמרחק בין ניו-יורק ללונדון.
...טוב בסדר, ניקח מקרה קיצוני בו סקין אפקט מתחיל גם בעשירית מזה. כמה זה יוצא?
אז חוץ מבפורום השני, יש גם כאן מישהו עם שקע חשמלי אודיופילי עשוי זהב שמתפרס על פני 600 קילומטר?
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 07/06/2016 13:23, נערך 3 פעמים בסך הכל.