תכנן שקעי חשמל בחדרי הבית

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
okit83 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
עומדת לבצע שינויים בדירת קבלן ושוברת את הראש איך לתכנן את שקעי החשמל והמאור. כמה שאלות כלליות:
1. האם בהכרח צריך לתכנן היכן נמקם פריטי הריהוט ובהתאם לזה לבנות? לדוגמה, אם חושבים לשים ארון בקיר מסוים מראש לא לשים בכלל שקע בקיר הזה? ומה יקרה אם בעתיד נרצה להחליף מיקום של דברים...
2. אנחנו רוצים לשים בחדר הורים טלויזיה גודל 42" בקיר שמול המיטה למעלה. חשבנו לשים אותו שיתחיל בגובה של 20 ס"מ מהתקרה וגם נוכל לשחק עם הזוית שלו כלפי מטה שיהיה נוח. השאלה שלי היכן למקם את שקע החשמל שאליו תחובר הטלויזיה כמו גם הממיר וכד'.. גובה 90 ס"מ מהתקרה משמאל לפינה של הטיוי נשמע סביר?
3. כדאי לעשות שקעים כמה שיותר נמוכים במרבית הבית? הבנתי שהמינימום זה 60 ס"מ. אם כי ראיתי בתים שמאחורי המזנון בחדר המגורים זה היה גם נמוך מזה.
4. בסלון - יש לשים שקעים בצדדים שקרובים לספה? אני מניחה שמאחורי / מעל הספה זה פחות נוח.
5. בסלון יש לנו הכנה למערכת קולנוע ביתית. בעלי חושב על לתכנן שהמסך יהיה באותו קיר של הטלויזיה ובקיר ממול, קצת מתחת לתקרה, למקם מדף שעליו יישב המקרן. ובהתאם לזה, לשים את השקע חשמל ליד זה. יש המלצות באיזה גובה למקם? ובכלל דברים לשים לב בדבר הזה שנקרא מערכת קולנוע ביתית (אין לנו עדיין זה חלום שלו).
6. נקודות מאור בצדי המיטה - בינינו כמה זה חשוב?... זה לא מגיע בסטנדרט ולא בטוחה אם שווה להוסיף על זה במיוחד שזה מכריח למקם את המיטה במיקום קבוע כל הזמן.
7. אם מישהו יודע בנושא - אמרו לי שכדאי לקחת את מידות החדר לאחר שמחליטים באיזה קיר יש ארון, להוריד עומק סטנדרטי של 60 ס"מ ואז לחשב את נקודת המאור בתקרה באמצע מהס"מ שנותרו. יש היגיון?

אם תוכלו להפנות לטיפים נוספים שחשוב לשים לב בתכנון אני אשמח.

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

1. מהנסיון שלי כדאי לך לפזר ברחבי הבית במסדרונות שקעי שירות בגובה 30 ס"מ. תחשבי על שואב אבק ועל אורך החוט שלו ותביני שיותר שקעים זה יותר טוב.

2. שקעים ליד המיטה - לי יש 4 לכל צד של מיטה להורים - למה? כי זה עוזר לי להטעין דברים ואולי מחשב נייד אן טאבלט, יותר מדי? לא חושב
3. מאור ליד המיטה גם לילדים זה חשוב, זה פשוט נח ולא מלכלכים רגלייים, ןלא צריך לקום מהמיטה. 200 ש"ח ואת מסודרת לכל החיים (עלות שקע) אז למה לא?
4. לסלון - שימי 8 נק, למערכת בידור בגובה נמוך (מאחורי מזנון) (XBOX, סוויטצ, YES, מחשב, טלוויזיה, מגבר, חשמל נוסף או 2)
5. לכל אחד יש מושג על איך יראה הסלון - וכולנו אוהבים פלאפונים, שימי חשמל בגובה מעל הספה ליד הספה כדי להטעין אותו

אם לא הבנת, אני בעד נקודות חשמל....

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”