שליטה על רסיבר ועל ממיר שלא נמצאים בקשר עין עם מקום הישיבה - כמה שאלות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני אמור לעבור דירה בקרוב ועבור הרסיבר, הממיר וה-HTPC תוכנן מקום בארון מיוחד שאינו נמצא בקרבת הטלויזיה. התכנון הוא להעביר עינית/עיניות מהארון בו המכשירים ימוקמו לכיוון הטלויזיה.
מאז שתוכנן הפתרון הזה שמעתי (לצערי) כמה אנשים שמשתמשים בפתרון הזה ולא מרוצים מהביצועים וההתנהגות, אולם הם סייגו ואמרו שייתכן והם משתמשים בציוד ״סיני זול״ (כדבריהם) שאולי לא עושה את העבודה.
אשמח לדעת אם יש פתרון/מוצר שידוע שהוא עובד ולקבל פרטים שלו. כמו כן, אשמח לדעת אם העובדה שצריך שם כבלים באורך של כ-8 מ׳ מהמכשירים ועד לטלויזיה שעליה אני רוצה למקם את העיניות הוא אורך בעייתי.
במידה ויש ציוד נוסף שעליי לקחת בחשבון שיהיה הכרחי להפעלת הציוד הנ״ל בצורה המתורת אשמח לדעת.
תודה רבה מראש!
אריאל

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו יכול לעזור?

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

מצטרף לשאלה

גם אצלי יש קיר ומאחוריו ארון מולטימדיה, התכנון הוא עיניות.
שאלה יותר מאתגרת, כיצד ניתן לבצע כיול כשהרסיבר מאחור? יש חור שניתן דרכו להעביר את הכבל של מיקרופון הכיול השאלה היא אם הוא מספיק ארוך כשהמרחק מהספה לרמרולים הוא כ4+ מטר ונוסיף 20ס"מ קיר ועוד קצת עד לקדמת הרסיבר.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

MrHicUp כתב:מצטרף לשאלה

גם אצלי יש קיר ומאחוריו ארון מולטימדיה, התכנון הוא עיניות.
שאלה יותר מאתגרת, כיצד ניתן לבצע כיול כשהרסיבר מאחור? יש חור שניתן דרכו להעביר את הכבל של מיקרופון הכיול השאלה היא אם הוא מספיק ארוך כשהמרחק מהספה לרמרולים הוא כ4+ מטר ונוסיף 20ס"מ קיר ועוד קצת עד לקדמת הרסיבר.
...
אז ראשית לשאלתך בנושא המיקרופון - הם מגיעים עם כבל מאוד ארוך, לא צריכה להיות לך בעיה בנושא.

לשאלת העיניות - אני אישית עושה שימוש בשתי עיניות ורפיטר שעלו בערך 25 שקלים.
העיניות היום מתפעלות את הרסיבר שלי, ובעבר הפעילו גם את הרסיבר וגם את הממיר של יס.
אני יכול לומר לכם שעם הממיר של יס היו קצת בעיות, אבל הבעיות היו קורות גם כאשר השתמשתי ללא עיניות.
היס מקס HD הישן היה בעייתי מאוד, עם ממשק איטי ומתסכל, וזה רק גרע מהחוויה.
אבל כל רכיב אחר - אין שום בעיה עם עיניות זולות.
אינפרה זה אינפרה.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אשמח להמלצה על פריט מסויים שידוע כמוצלח באיביי/אמזון או חנות בארץ שמוכרת במחירים שפויים :)

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #6 

rel1 כתב:אשמח להמלצה על פריט מסויים שידוע כמוצלח באיביי/אמזון או חנות בארץ שמוכרת במחירים שפויים :)
...
מתנצל, אין שום דבר שפוי בלרכוש בארץ ערכה שעולה הרבה מעל ל 150 שקלים.
הנה אחת שתאפשר לך חיבור של 2 מכשירים בנקודות שונות.
ובתוספת של עוד כמה שקלים, תוכל גם לקנות ערכה עם יותר אמיטרים, לשטח נרחב יותר וכמות מכשירים גדולה יותר.
http://www.ebay.com/itm/1-Receiver-2-Em ... Sw5IJWg3Ny

http://www.ebay.com/itm/IR-Extender-1-R ... SwYHxWFxYd

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

המלצה שלי זה ללכת על שלט חכם - שיעלה אולי כפול - אבל יתן לך המון הקלות בשימוש היום יומי.
לא צריך לקנות את אלה ב250$.
אני כבר קניתי סט שני של זה:
http://support.logitech.com/en_us/produ ... rt-control

עלה בכל פעם עד הבית כ-60$ כולל הכל (או משהו בקירוב) וזה פשוט שווה כל רגע, השלט פשוט - אבל לרובנו זה בהחלט מספיק. בנוסף אפשר לשים גם שלט במובייל - ואז בכל מקום דרך הWIFI ניתן לשלוט.

כבר יצא לי להגביר/להנמיך ככה כשהיה צריך גם כשהייתי במקום פחות אסטרטגי.
קל מאוד לתכנות ותפעול באמצעות הUI של לוג'יטק במחשב/אפליקציה.

הנק' היח' שיכולה להיות בעייתית לך היא הדלקה/כיבוי של הטלויזיה כי תצטרך למשוך לשם עינית (זה מגיע עם עינית חיצונית שאני משער שאפשר להאריך).

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה על התשובות. כמה שאלות בהמשך לתשובות של גל ואיתי:
1. האם הערכות של ה-IR Receiver והאמיטרים כדוגמת אלה שהוזכרו לעיל מאיביי יעבדו טוב אם הכבל צריך להעביר אות על פני כ-6-7 מטר? האם יש כבלים איכותיים יותר או פחות? שמעתי פשוט מאנשים (ואני לא בטוח אם זו הסיבה או לא) שבסביבה עם עוד רעשים כאשר את הכבלים מעבירים מתחת לרצפה, פיקוד ה-IR אינו אמין ולא מעביר את הפקודות כמו שצריך. אשמח לשמוע חוות דעת גם מנסיון אישי.
2. לגבי המוצר של LOGITECH, אני לא מבין על איזה מוצר מדובר. האם מדובר על ה-Harmony Companion שכולל כמה רכיבים ולא רק שלט? אם כן, כיצד בדיוק הוא עובד אם ממיר, מחשב ורסיבר נמצאים בארון מרוחק מהטלויזיה? האם צריך למקם את ה-HUB שלו באותו ארון עם המכשירים ולדאוג שיהיה IR RECEIVER בסביבת ה-HUB הזה ולמשוך Emitter מכל אחד מהמכשירים ל-IR RECEIVER? אני לא בטוח שאני מבין. בכל מקרה, גם לא רואה שום מוצר של לוג'יטק שעולה 60 דולר. ה-HUB לבד הוא 100 דולר. ה-COMPANION הוא 150 דולר. אשמח להסבר.
3. במקביל הבנתי שיש מוצרים דומים ל-HARMONY HUB של לוג'יטק (כדוגמת ה-BROADLINK RM PRO) שעושים כנראה עבודה דומה ועולים כ-35$ כולל משלוח. למישהו יצא להשתמש במוצר כזה לצרכים של הפעלת ממיר/רסיבר הממוקמים בארון סגור שרחוק מהטלויזיה?
תודה רבה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

1. כשעבדתי בחנות היינו מאריכים את הכבל עם כבל תקשורת והלחמות - היה עובד תקין.
2. ההאב מתחבר לWIFI. השלט עובד בRF ואם עובדים מהאפליקציה אז זה דרך הWIFI.
אחפש לך לינק ביום אחר - אני קניתי לא מזמן מ wirelessoemshop - אבל לפני כמה ימים לא היה להם.
3. החכמה היא - שהלוגי'טק לא מצריך התעסקות הוא פשוט עובד. לא יודע אם יש הרבה אחרים שפשוט יעבדו מהקופסה.
כשחבר מהפורום אמר לי תיקח שלט חכם זה משנה חיים, לא האמנתי לו.
זה נוח ברמות בלתי נתפסות, לא רק בגלל הבעיות שלך, אלא בגלל כל ענייני המאקרו.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

איתי, לגבי ה-Harmony, אשמח אם תוכל להסביר לי כיצד המוצר הזה פותר את הבעיה הבאה:
רסיבר וממיר נמצאים בתוך ארון סגור. שניהם נשלטים ע"י IR. ה-Hub של ה-Harmony נמצא גם כן בתוך הארון הנ"ל. ה-Hub נמצא במדף אחד, הממיר במדף אחר והרסיבר במדף אחר. אין קשר עין בין ה-Hub לבין הרסיבר או הממיר. טלויזיה תלוייה על קיר בסלון במקום מרוחק מהארון הנ"ל וגם כן ללא קו ישיר בינה לבין ה-Hub. גם היא נשלטת ב-IR.
כיצד ה-Hub יודע לקבל ולהעביר את הפקודות לשליטה במכשירים? האם ליד ה-Hub פשוט ממקמים IR Blaster שממנו מחוברים אמיטרים לרסיבר, לממיר ולטלויזיה? האם ה-Setup הוא אחר?
אשמח להבין האם מיקום של ה-Hub ושל הרסיבר והממיר בצורה שתיארתי יכול לעבוד?
לגבי הסט של לוג'יטק, באיזה אורך מגיעים החוטים של האמיטרים? האם אוכל לחבר אמיטר גם לטלויזיה אם המרחק של הטלויזיה מה-Hub מצריך העברה של כבל באורך של כ-6-7 מ' עם החוט המצורף לסט?
אשמח להסבר.
תודה רבה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

ההאב הוא משדר רב עוצמה. אצלי בארונות הוא שולט בשני מדפים. בכל מקרה יש לו עוד שתי יציאות ir
הרעיון פה הוא לא לקלוט ir ולהעביר את השדר אלא פשוט לשלוח את הפקודה הרצויה. לגבי הטלויזיה אני מעריך שניתן להאריך את האמיטרים. שווה לבדוק בפורומים ייעודיים.
דרך אגב - לחץ דווח ובקש להעביר את השרשור לפורום שליטה ובקרה. יהיו לך עוד תשובות.
אצלי המסך כמובן לא בארון ונשלח על ידי אמיטר שמתחבר להאב.
דרך אגב, יש מצב שאפשר לשים את האמיטרים יותר רחוק והאות יגיע למסך.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

איתי, האם לך יש את הדגם שנקרא Smart Control או את הדגם החדש יותר שנקרא Companion (או Home Control)? יש מחיר טוב עכשיו בארה"ב על ה-Smart Control שהוא הדגם הישן יותר ולמיטב הבנתי ההבדלים ביניהם הם קצת בעיצוב של השלט. אשמח להסבר וחוות דעת. תודה רבה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

Smart Control
ע"פי השלט.
זה בהחלט מספק - מאפשר 6 מצבים דרך השלט (כל שלט משמש ל2 מצבים - אחד בלחיצה קצרה - ואחד בלחיצה ארוכה). לשאר המצבים, שהם בד"כ גם פחות קריטיים - אפשר לגשת מהאפליקציה.

שוב אני אומר - זה מספק בהחלט את רוב המשתמשים. בסופו של יום -רובנו, משתמשים בפחות או יותר 2 מכשירים - ממיר כלשהו, ועוד סטרימר.
יש המגדילים ומשתמשים גם באחד מהם כמקור מוזיקה - ואז משתמשים במצב שלישי. אני למשל אוהב לשים MTV אז אני פשוט מדליק את הרסיבר והממיר ומכיר את מספר התחנה (למי שיש כח אפשר להעלות אייקונים ולהשתמש באפליקציה).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”