שרשור תגובות: איך הפכה ישראל למעצמת קניות באינטרנט?

חדשות ועדכונים של HT Magazine
idm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב
כתב
תגובות: 1085
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

למאמר: איך הפכה ישראל למעצמת קניות באינטרנט?

תמונה
מחקר שפורסם לאחרונה מספר לנו שישראל חזקה באינטרנט ובמיוחד בקניות. 1500 איש שהשתתפו במחקר, נותנים תמונה מעניינת ביותר על ישראלים, קניות, אינטרנט, ו - eBay.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #2 

מעניין לגלות כי הסקר עליו מבוסס המידע נעשה בעזרת פלטפורמת iPanel, זוהי פלטפורמה למענה על סקרים בצורה דיגיטלית על ידי קהל גדול של מנויים. בצורה זו ניתן לקבל מענה על סקרים אשר מבוססים על מענה מבין אלפי אנשים וזאת תוך שעות ספורות. הכל לפי פלח מדוייק של פרופיל העונה.

שווה לצפות בוידאו בתום המאמר אשר מציג את הנתונים המרכזים מהמחקר ועונה על שאלות בנוגע לבעית הייבוא לארץ בשל הדואר, הבדלים בעלות הרכישה בין הארץ לחו"ל, תדירות הרכישה המקוונת ועוד.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #3 

נתונים מעניינים מאוד, אם כי לא מבין איך הגיעו לנתון המרשים שבו 95% מהישראלים קונים באינטרנט.
אולי הכוונה היא ל-95% מאלו שהשתתפו באותו סקר?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #4 

כמובן, כל הנתונים מבוססים על המדגם הזה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

95% ביצעו לפחות רכישה אחת באינטרנט. זה ממש לא אומר ש 95% קונים באופן קבוע באינטרנט.

אני קונה המון באינטרנט. פעם זה היה בעיקר כדי לחסוך בכסף, עם השנים זה גם קיבל פן חשוב לא פחות של נוחות - בארץ בהרבה תחומים המחירים לא שקופים לציבור וצריך לגשת פיסית לחנויות ולהתחיל להתדיין ולהתמקח. זה גוזל זמן וכסף ובעיקר תהליך לא נעים. להרבה אין פשוט סבלנות לשטויות האלה ומעדיפים פשוט לקנות במחיר האמיתי בחו"ל ולקבל את המוצר תוך כמה ימים עד כמה שבועות בבית. בנוסף, היתרון הגדול ביותר בקניה מקומית, שירות ואחריות, הלך ונשחק בהרבה תחומים עד שלפעמים גם כשהמחיר זהה, ישנה העדפה להזמין מחו"ל (תוך מחשבה שבכל מקרה בארץ ימצאו דרך לא להעניק שירות ואחריות כשתתעורר בעיה).
פרטנית לגבי איביי מהצד האישי שלי - פעם הייתי קונה כמעט אך ורק באיביי, היום כמעט ולא. בהרבה מקרים אני מוצא את המוצרים במחירים טובים יותר באתרים אחרים כשבנוסף איביי לא פלטפורמה אידיאלית למשתמש הישראלי. איבדתי את הסבלנות מלסנן כל כך הרבה פריטים לא רלוונטים בחיפוש (חלקם לא קשורים למה שאני מחפש וחלק גדול יותר פשוט לא נשלח לארץ. או נשלח לארץ במחיר שערורייתי - היינו "עשו טובה לנו ולכם ואל תזמינו"). בעיה שניה היא שיש לי תחושה שבשנים האחרונות יש הצפה באיביי של מוצרים מזוייפים. צריך ממש לדעת לסנן ומה לקנות וממי ולפעמים שוב - אין סבלנות לזה. זה פוגע משעותית בחווית הקניה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #6 

התשובה לשאלה מאוד ברורה - יוקר המחיה בישראל והמחירים המוגזמים והמופקעים של מוצרים שלחו את הישראלים לחפש פתרונות מעבר לים. גורם נוסף שמשפיע על הקניות באתרים בחו"ל הוא המחסור וחוסר הגיוון באפשרויות הקניה בארץ.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6638
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 706 פעמים

שליחה #7 

הכל טוב ויפה ,

רק חבל שהדואר בארץ מקרטע , תורים ארוכים , ובסה"כ תיסכול אחד גדול .

רק מהמחשבה שאני צריך לחכות חודש , ואז לעמוד 40 דקות בתור כבר מוציאה לך את החשק :(

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #8 

pessik כתב:הכל טוב ויפה ,

רק חבל שהדואר בארץ מקרטע , תורים ארוכים , ובסה"כ תיסכול אחד גדול .

רק מהמחשבה שאני צריך לחכות חודש , ואז לעמוד 40 דקות בתור כבר מוציאה לך את החשק :(
...
·זה בכוונה, כדי של נקנה בחו"ל.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #9 

Nir1 כתב:התשובה לשאלה מאוד ברורה - יוקר המחיה בישראל והמחירים המוגזמים והמופקעים של מוצרים שלחו את הישראלים לחפש פתרונות מעבר לים. גורם נוסף שמשפיע על הקניות באתרים בחו"ל הוא המחסור וחוסר הגיוון באפשרויות הקניה בארץ.
...
·מסכים ואם אפשר להוסיף....ולא בעדינות
חזירות של יבואנים

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

banggood / aliexpress עדיף בעייני, מגיע מהר יותר, למרות שכאשר בודקים לפי מספר מעקב באופן מסודר אז מגלים שהחבילה נחתה בבן גוריון לאחר מספר ימים, אך בפועל מגיע אליך לבית לאחר חודש, זה מתחבר לתלונות על דואר ישראל שבאמת עובד לאט, מצד שני זה ככה בהרבה מדינות נאורות אחרות כך שיש נחמה מסויימת,
הגורמים האחראים לנושא בארץ צריחים לפעול בכדי שהכסף שלנו לא יצא החוצה, כך שיפרנס ישראלים ולא סינים.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

הרבה מהעסקים פה (יבואנים, רשתות שיווק וכו') הביאו את הירידה הזאת במכירות והנהירה של הציבור להזמין באינטרנט מחו"ל על עצמם.
ברגע שאתה לא מציע שום ערך מוסף כאן ביחס לחו"ל זו התוצאה. זה יכול להיות מחיר תחרותי, זה יכול להיות שירות ואחריות, זה יכול להיות חווית קניה ויכול להיות הכל יחד. הבעיה היא שבהרבה מקומות בארץ אין אף אחד משלושת הגורמים שציינתי - המחיר גבוה בהגזמה (ולא שקוף בכלל באינטרנט או בטלפון, צריך להגיע פיזית ולהתמקח וכו'), השירות חובבני ולעיתים מתנער מאחריות וגרוע וחווית הקניה די גרועה.
תאמינו לי שברגע שמקיימים שניים או שלושה מהגורמים שציינתי הלקוח הישראלי יקנה פה ובכיף.

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #12 

jacko-il כתב:הרבה מהעסקים פה (יבואנים, רשתות שיווק וכו') הביאו את הירידה הזאת במכירות והנהירה של הציבור להזמין באינטרנט מחו"ל על עצמם.
ברגע שאתה לא מציע שום ערך מוסף כאן ביחס לחו"ל זו התוצאה. זה יכול להיות מחיר תחרותי, זה יכול להיות שירות ואחריות, זה יכול להיות חווית קניה ויכול להיות הכל יחד. הבעיה היא שבהרבה מקומות בארץ אין אף אחד משלושת הגורמים שציינתי - המחיר גבוה בהגזמה (ולא שקוף בכלל באינטרנט או בטלפון, צריך להגיע פיזית ולהתמקח וכו'), השירות חובבני ולעיתים מתנער מאחריות וגרוע וחווית הקניה די גרועה.
תאמינו לי שברגע שמקיימים שניים או שלושה מהגורמים שציינתי הלקוח הישראלי יקנה פה ובכיף.
...
מסכים איתך, אך לדעתי שורש הבעיה נובע ממקומות ראשוניים יותר כמו מיסוי גבוה, שכר חודשי להשכרת חנות, חשבונות וכו'.
אם מישהו מקבל שכר מינימום הוא לא יעשה אקסטרה כדי לתת שירות איכותי,
אם יבואן עובד על מתח רווחים נמוך כי המיסוי גבוה, הוא יעשה אקסטרה כדי לא לכבד אחריות וכו'...
הכל מתחיל מלמעלה.
ברוב המקומות אתה לא יכול לקבל אפילו כוס מים קרים כערך מוסף, עצוב
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #13 

הדואר דווקא התייעל מאוד, נפתחו סוכניות דואר, זימון תורים מראש, התראה בפלאפון על החבילות, מעבר למערכת ממוחשבת במקום לחפש בספר השמן, והתוצאה היא שהסניפים התרוקנו ואני לא ממתין יותר מ-10 דק' בממוצע.
הם אפילו מספקים עכשיו שירות עד הבית בתוספת כמה שקלים שנשמע מפתה.
והמכס גם משחרר חבילות במהירות בזק כשיש לו כל מה שהוא צריך ושום דבר לא מעורר את חשדו. תוך ימים ספורים כמעט תמיד. חבילות קטנות מסין אני חושב שהוא בכלל לא בודק יותר ופשוט מעביר.
המצב דווקא טוב למדי ואף משתפר. (Y)
עיקר הטרוניה שלי על המכס שלפעמים הם מחייבים מיסים גם כשהחבילה פטורה עקב צרוף מחיר הפריט למחיר המשלוח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #14 

בשנה האחרונה היה שינוי די דרמטי בביצועים של הדואר. שיטת הסמסים הורידה, לפחות באיזור שלי, את העומסים והתורים והפכו את החווייה להרבה פחות טראומטית.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #15 

oferlaor כתב:בשנה האחרונה היה שינוי די דרמטי בביצועים של הדואר. שיטת הסמסים הורידה, לפחות באיזור שלי, את העומסים והתורים והפכו את החווייה להרבה פחות טראומטית.
...
·

כדי באמת להביא את השרות לרמה הנדרשת הם צריכים להוביל, כלומר לתכנן לתעבורה של פריטים כפי שצפוי להיות בעוד 10 שנים. ולא רק לנסות להדביק את הקצב.
(וזה לא מונע להגיד שהיו שיפורים בסניפים)

deepspace, חבילות כלשהן, גם מ איבאי וגם מאתרים אחרים, שמסומנות היטב והמחיר הכולל לא עולה על כמה דולרים, מגיעות , לפחות , תוך חודש.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אגב הדואר,
במילואים האחרונים שעשיתי היו המון תלונות של חיילים מגוייסים (כולל אותי) שטענו שכלל לא קיבלו צווים בדואר ושאם המשרד קישור לא היה עושה טלפון לוידוא לגבי הגעת החייל הם כלל לא היו מודעים לכך שהם נקראו למילואים. הסתבר שהצבא מודע לבעייה הזו כבר תקופה והקצינת קישור אמרה שם שהצבא בוחן בתקופה האחרונה אפשרויות להיפרד ממערכת דואר ישראל מאחר והשירות לא אמין.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

mark13 כתב:
...
...
·
deepspace, חבילות כלשהן, גם מ איבאי וגם מאתרים אחרים, שמסומנות היטב והמחיר הכולל לא עולה על כמה דולרים, מגיעות , לפחות , תוך חודש.
...
·
נו, אז מה?
משלוח מהמזרח לוקח הרבה זמן, זה חלק מעובדות החיים... זה למה המשלוח גם זול ואפשר לקנות בגרושים.
תזמין מארה"ב או מאירופה לוקח פחות זמן. גם מ-HK שעולה יותר, יקח פחות.
אם תעקוב אחר חבילות עם מספרים רשומים אפשר לראות בדיוק כמה זמן לקח מזמן הנחיתה עד ההגעה לסניף.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #18 

deepspace כתב:
...
...
·
נו, אז מה?
משלוח מהמזרח לוקח הרבה זמן, זה חלק מעובדות החיים... .
...
·

תגיד, אתה עובד בדואר? סחטיין על הלויאליות!

אבל יש להכיר שבארץ יש בעיות לא קטנות לדואר כשמדובר על משלוחים מחו"ל. הם לפעמים לא מגיעים בכלל וכשכן מגיעים זה לוקח הרבה זמן (כן deepspace, אחרי שהמשלוח נחת בארץ, אל תקפוץ מהחלון) עד שמגיע אל המזמין.

פעם קבלתי הביתה משהו שקניתי, תוך 17 יום והייתה לי הרגשה של מסיבה. כשזה יהיה ככה ומשלוחים יגיעו תוך 7-14 יום אז אפשר להגיד שהמצב טוב באמת. לא לטמון את הראש בחול, deepspace, תגיד לבוסים שלך שהדרך עוד ארוכה מאוד.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

ועל פי מה אתה מבסס את המידע הזה?
חבילות מסין לא ניתנות לעקיבה בדר"כ בפירוט שכזה. מדובר בהזמנות ממדינות אחרות?
אני מבסס את המידע על סמך מקומות שכן היה אפשר לעקוב ולראות ועל סמך כמות סטטיסטית.
נדיר שלוקח למכס יותר משבוע (מספיק 3 ימים בדר"כ), ומשם עוד יום או יומיים עד שבסניף (מהסניף עד התיבה בבית יכול לקחת גם שבוע... :lol: ).
אני לא עובד דואר, ולא חסרות לי גם טרוניות, אבל אני לא רואה סיבה להתלונן על משהו, גם כשאני חושב שהם עושים עבודה טובה בסה"כ.
לא תזיק להם גם מחמאה מדי פעם, ואני שמח לפרגן כשאני יכול. (f)
במיוחד אחרי שרואים שיפור גדול שאותו אין להכחיש.
סבירות יותר גבוהה שמישהו גנב לך חבילה מהתיבה מאשר הלכה לאיבוד בדואר.
אני מקבל קרוב ל-100% מהחבילות. בין אם בזמן או באיחור.

אתה מוזמן לחשוב כרצונך, ולצפות שחבילה מסין במחיר המצחיק שאתה משלם תגיע תוך 17 יום, אם זה ריאלי או לא, זה לא מקומי להגיד, דעתי היא שקרוב לוודאי שלא, וזה לא נסיבות שתלויים בנו במידה רבה.
גם אנשים באמריקה לוקח חודש+ עד שמגיעה חבילה מהמזרח. אנחנו לא כאלה שונים משאר העולם.
זה רק הגיוני ומתקבל על הדעת שתהיה תלות מרחק/מחיר בזמן ההגעה.

כמובן שיש גם בתי מכס שונים וסניפי דואר שונים, ואני מדבר אך ורק על אלו שמקומיים לי.
אצלך יכול להיות סיפור אחר.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #20 

אצלי כבר שנים שקניות מחו"ל ברשת הם דרך חיים...
הבעד (מבחינתי לפחות) :
+ המבחר האדיר באתרים השונים.
+ המחירים (בעיקר בסיילים ודילים למינהם), שברוב המקרים גם עם עלות השילוח והמיסים (אם יש) נמוכים בהפרש ניכר ממה שיש בחנויות בארץ.
+ הנוחות - במקום לחפש בחנויות - מה שמצריך ממני נסיעות וזמן (צפון הארץ..) , קונה לי בזמן הפנוי והנוח לי וללא תלות ביום/שעה...
הנגד :
- שירות ואחריות - נכון שבחלק מהמקרים יש שירות ואחריות לא פחות טובים גם בקניה ברשת מחו"ל (בלא מעט מקרים יש לנותני השירות והאחריות בארץ מה ללמוד..) אבל יש לא מעט מקרים שזה יכול להיות די מורכב אם אפשרי בכלל ... לפעמים זה מרגיש קצת סוג של הימור...
-ישנם מוצרים רבים בעיקר ביגוד והנעלה שדי קשה לקנות בלי למדוד ו/או לראות בעיניים - שוב זה לפעמים סוג של הימור שככל שיותר מנוסים בקניות כאלה לומדים איך להקטין את הסיכוי לעגמת נפש...
- יבוא - נקודה שבהחלט כדאי להתחשב בה , בעיקר מהכיוון של עזרה לעסקים מקומיים (לא שאני ממש דואג ליבואנים / חנויות בארץ , שבמקרים רבים ממש "מתחזרים" אבל בכל זאת ...)
- זמן - ברור שעדיף לקנות ולקבל תוך ימים בודדים או במקרה של חנות פיזית לקבל מיד , לי אישית קרה בלא מעט מקרים שמוצרים שהוזמנו בארץ והגיעו אחרי ימים רבים (כולל שיחות טלפון זועמות , המתנה למענה וכו'..) ולעומת זאת הזמנות שהגיעו מחו"ל (אירופה וארה"ב תוך מספר ימים בודדים.. , ראוי לציין שאני לא צריך לעמוד בתור לדואר - היתרון בישוב קטן..

בטח יש עוד כמה יתרונות/חסרונות שלא חשבתי עליהם...
יאלה נבדוק רגע מה הדילים שיש כרגע באמזונים השונים ועוד כמה - אולי נמצא משהו "שווה במיוחד" :D...

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”