מחפש רסיבר מחו"ל עד 3000 ש"ח
-
MatanMashiah
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
חדש באתר ונראה לי שיש כאן המון ידע מקצועי, צריך את עזרתכם..
מחפש רסיבר עדכני למערכת קולנוע ביתית קצת לא שגרתית, קנייה מחו"ל או איפה שהכי זול ומשתלם.
הפרמטרים "החריגים" של המערכת שלי:
1. ברמקולים הקדמיים יש לי 4 כניסות לסיגנל לכל רמקול ולא רק שניים (מניח שזה לפיזור הספק), הרסיבר הנוכחי תומך בארבע יציאות לכל ערוץ קדמי ולא רואה בחדשים שיש תמיכה כזו (זה משנה?)
2. יש לי סנטר אחורי במרכז הרקולים האוחריים, לרסיבר הנוכחי יש את יציאת סנטר אחורי (גם לא רוה כזו בחדשים).
מלבד שני אלו הכל רגיל. צריך שייתמוך בכל פורמטי הסאונד העדכניים (ניגון בלו ריי דרך מחשב NUC). הרמקולים שלי הם רצפתיים עם כמה אלמנטים כל אחד ויש גם סאב אקטיבי בנפרד.
מעדיף לחסוך אם ניתן אך גג 3K.
מחפש רסיבר עדכני למערכת קולנוע ביתית קצת לא שגרתית, קנייה מחו"ל או איפה שהכי זול ומשתלם.
1. ברמקולים הקדמיים יש לי 4 כניסות לסיגנל לכל רמקול ולא רק שניים (מניח שזה לפיזור הספק), הרסיבר הנוכחי תומך בארבע יציאות לכל ערוץ קדמי ולא רואה בחדשים שיש תמיכה כזו (זה משנה?)
2. יש לי סנטר אחורי במרכז הרקולים האוחריים, לרסיבר הנוכחי יש את יציאת סנטר אחורי (גם לא רוה כזו בחדשים).
מלבד שני אלו הכל רגיל. צריך שייתמוך בכל פורמטי הסאונד העדכניים (ניגון בלו ריי דרך מחשב NUC). הרמקולים שלי הם רצפתיים עם כמה אלמנטים כל אחד ויש גם סאב אקטיבי בנפרד.
מעדיף לחסוך אם ניתן אך גג 3K.
- bsphere
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 162
- שם מלא: Gal Ben-Haim
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
ה- 4 חיבורים שיש לך לכל רמקול זה כנראה BI-AMP (כלומר מגבר נפרד לוופר ולטוויטר), בדנון למשל אפשר לעשות BI-AMP לקדמיים ברסיברים 7.1 - http://manuals.denon.com/AVRX1200W/EU/E ... eharpi.php (רד עד ל- 5.1 BI-AMP).
מעולם לא שמעתי על סנטר אחורי, למקורות שאתה מנגן ב 5.1, 7.1, ATMOS וכו'.. אין ערוץ כזה.. אז אתה יכול פשוט לוותר עליו..
רסיברים מומלצים במחיר שציינת (מאמזון אירופה) - DENON X1200W, DENON X2200W, SONY STR-DN1060.
הדנונים תומכים ATMOS ו- DTS-X והסוני לא. (רמקולים בתקרה, אם זה בכלל מעניין אותך)
אני לא בקיא בדגמים של ימאה ואונקיו.
מעולם לא שמעתי על סנטר אחורי, למקורות שאתה מנגן ב 5.1, 7.1, ATMOS וכו'.. אין ערוץ כזה.. אז אתה יכול פשוט לוותר עליו..
רסיברים מומלצים במחיר שציינת (מאמזון אירופה) - DENON X1200W, DENON X2200W, SONY STR-DN1060.
הדנונים תומכים ATMOS ו- DTS-X והסוני לא. (רמקולים בתקרה, אם זה בכלל מעניין אותך)
אני לא בקיא בדגמים של ימאה ואונקיו.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·1: לרוב הרסיברים יש חיבור כזה, כלומר חיבור רמקול קדמי עם שני חחוטים, כל אחד מהם. אבל הוא לרוב על חשבון ערוץ אחר. כמה רמקולים בדיוק יש לך? ולמה לא לתת דגמים של הרמקולים? סוד? ומה לגבי הרסיבר גם סודי?MatanMashiah כתב:שלום,
מעדיף לחסוך אם ניתן אך גג 3K....
2: אין יותר סנטר אחרוי זה מלפני שנות ה2000. יש כיום רמקולים בתקרה, 2 או 4 והמראך הרגיל של 7 רמקולים במישור האופקי: סנטר קדמים, קדמיים, אחרויים וצדדיים. וסאב כמובן. כך שאתה יכול לקבל 7.4.1 (7 רמקולים רגילים, 4 בתקרה וסאב.) אתה רוצה לשים רמקולים בתקרה? אם לא, אז למה אתה צריך פורמטים חדשים? כל רסיבר כמה מהנים האחרונות יספיק לך ויש כמה טובים ביד שתיים. אחרת זה הדנון 1200 מאמזון גרמניה אפשרות טובה.
נראה לי שכל השרשורים האלה בנוגע לרסיברים באזור ה2000-3000 שקל תמיד יתנקזו להמלצות לדנון 1200 או 2200 בסופו של דבר...
מארנץ 5010 יקר, ולאחרים אין Audyssey אז נשארים עם הדנונים שיודעים לעשות כל מה שמשתמש ביתי רגיל יכול לבקש מהרסיבר.
מארנץ 5010 יקר, ולאחרים אין Audyssey אז נשארים עם הדנונים שיודעים לעשות כל מה שמשתמש ביתי רגיל יכול לבקש מהרסיבר.
-
MatanMashiah
- חבר שרק התחיל

היי,
תודה על התגובות!
בטח שיכול לומר את הרכב המערכת:
קידמיים peerless lord 15
אחוריים peerless sr 377
סנטר קדמי/אחורי peerless gold ct 650
סאב אקטיבי fidek fsw 312-ex
רסיבר yamaha rx v640
לגבי תצורת ההרכב, יש לי לא מעט סרטים בפורמט DTS-ES או DTS-MATRIX שהוא 6.1 עם סנטר אחורי (כל ה- star wars, שר הטבעות ועוד רבים)...שומעים מדהים!
מצ"ב תמונות ההרכב.
שלחו לי לינק לרסיבר מתאים מאמזון ששולח לארץ.
תודה על התגובות!
בטח שיכול לומר את הרכב המערכת:
קידמיים peerless lord 15
אחוריים peerless sr 377
סנטר קדמי/אחורי peerless gold ct 650
סאב אקטיבי fidek fsw 312-ex
רסיבר yamaha rx v640
לגבי תצורת ההרכב, יש לי לא מעט סרטים בפורמט DTS-ES או DTS-MATRIX שהוא 6.1 עם סנטר אחורי (כל ה- star wars, שר הטבעות ועוד רבים)...שומעים מדהים!
מצ"ב תמונות ההרכב.
שלחו לי לינק לרסיבר מתאים מאמזון ששולח לארץ.
-
- קידמיים פלוס סאב וסנטר
-
- אחוריים פלוס סנטר אחורי
-
MatanMashiah
- חבר שרק התחיל

מקפיץ...
תגיבו בבקשה.
האם הדנון 1200 יצליח להניע את הרצפתיים הענקיים שיש לי (4 אלמנטים של 10 אינץ)?
בנוסף מה אני עושה עם החיבורים הכפולים שיש לרמקולים הקדמיים כאשר לדנון יש רק זוג לכל ערוץ?
תגיבו בבקשה.
בנוסף מה אני עושה עם החיבורים הכפולים שיש לרמקולים הקדמיים כאשר לדנון יש רק זוג לכל ערוץ?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·כבר קיבלת תשובה אבל אתה לא מגיב...MatanMashiah כתב:מקפיץ...
תגיבו בבקשה.
בנוסף מה אני עושה עם החיבורים הכפולים שיש לרמקולים הקדמיים כאשר לדנון יש רק זוג לכל ערוץ?...
-
MatanMashiah
- חבר שרק התחיל

הגבתי שתי הודעות למעלה.
רשמתי את סוג הרמקולים, ההרכב וסוג הרסיבר שיש לי כיום כולל תמונות.
האם הדנון 1200 הוא עדיין הרסיבר המתים עבורי למול הררכב שיש לי?
לחילופין אני מוכן להשקיע טיפה יותר ולקבל רסיבר טוב יותר אם יש הצדקה ביחס מחיר תועלת.
בנוסף אשמח להסבר קצר איך אני מחשב את המחיר הסופי למול המוצר שאני מוצא באמזון גרמניה?
תודה!
לחילופין אני מוכן להשקיע טיפה יותר ולקבל רסיבר טוב יותר אם יש הצדקה ביחס מחיר תועלת.
בנוסף אשמח להסבר קצר איך אני מחשב את המחיר הסופי למול המוצר שאני מוצא באמזון גרמניה?
תודה!
-
MatanMashiah
- חבר שרק התחיל

אם יש לך רמקולים עם חיבור 4 WIRE וחברתה רק שניים, אז זה אומר שיש לך אלמנט אחד ברמקול שבכלל לא פועל. אם חיברתה את כל ה-4 לזוג +/- היחידי ברסיבר, זה אומר שאתה על חצי הספק לכל אלמנט ממא נדרש לרמקול.Shakedd כתב:@bugy
כדאי לעשות שימוש בחיבור כזה? יש לי גם את הדנון 1200 וקדמיים cav dt2200....
בדר"כ זה נקרה במגברים FRONT A ו- FRONT B.
לכן גם אני שואל פה אם הרסיבר דנון 1200 יודע לעשות את העבודה עם רמקולים גדולים שהם מעל 400W או שהוא רק ידגדג להם..
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
·BUGY כתב:·1: לרוב הרסיברים יש חיבור כזה, כלומר חיבור רמקול קדמי עם שני חחוטים, כל אחד מהם. אבל הוא לרוב על חשבון ערוץ אחר. כמה רמקולים בדיוק יש לך? ולמה לא לתת דגמים של הרמקולים? סוד? ומה לגבי הרסיבר גם סודי?......
2: אין יותר סנטר אחרוי זה מלפני שנות ה2000. יש כיום רמקולים בתקרה, 2 או 4 והמראך הרגיל של 7 רמקולים במישור האופקי: סנטר קדמים, קדמיים, אחרויים וצדדיים. וסאב כמובן. כך שאתה יכול לקבל 7.4.1 (7 רמקולים רגילים, 4 בתקרה וסאב.) אתה רוצה לשים רמקולים בתקרה? אם לא, אז למה אתה צריך פורמטים חדשים? כל רסיבר כמה מהנים האחרונות יספיק לך ויש כמה טובים ביד שתיים. אחרת זה הדנון 1200 מאמזון גרמניה אפשרות טובה....
אם יש לך רסיבר עכשווי שלא תומך אטמוס וdts-x ואתה לא מתכנן רמקולים בתיקרה, האם הוא יידע להעביר קובץ שמקודד בפורמטים אלו?
כי מדיווחים, עדיין שווה להוריד סרטים שקודדו באטמוס גם אם הרסיבר יבצע downscale כי בבסיס הם נשמעים באיכות טובה יותר.
-
MatanMashiah
- חבר שרק התחיל

מה דעתכם על הרסיבר הבא:
Pioneer VSX-1130-K
https://www.amazon.com/Pioneer-VSX-1130 ... op?ie=UTF8
אני כמאט סגור עליו מהסיבה שהוא נשלח לארץ מאמזון ארה"ב ויוצא אחרי מסים וכ"ו פחות מ- 2400 ש"ח.
נראה שיש בו הכל חוץ מתמיכה ב- DOLBY X שלא ברור לי מה זה הפורמט הזה.
בנוסף יש את הסיכון שהוא לא מתאים לרשת 220V/50HZ כפי שרשום עליו, אך מניסיון בדר"כ זה מולטי ולא רשום רק מתאמי רישיון שמתאים גם לרשת אירופה וישראל.
אז מה דעתכם??
Pioneer VSX-1130-K
https://www.amazon.com/Pioneer-VSX-1130 ... op?ie=UTF8
אני כמאט סגור עליו מהסיבה שהוא נשלח לארץ מאמזון ארה"ב ויוצא אחרי מסים וכ"ו פחות מ- 2400 ש"ח.
נראה שיש בו הכל חוץ מתמיכה ב- DOLBY X שלא ברור לי מה זה הפורמט הזה.
בנוסף יש את הסיכון שהוא לא מתאים לרשת 220V/50HZ כפי שרשום עליו, אך מניסיון בדר"כ זה מולטי ולא רשום רק מתאמי רישיון שמתאים גם לרשת אירופה וישראל.
אז מה דעתכם??
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אתה צריך שנאי כי הוא לא תומך ב 220
-
MatanMashiah
- חבר שרק התחיל

מעבר לשנאי, איך הרסיבר הזה?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·כן, אם הרסיבר לשך לא תומך באטמוס, אז הוא יבחר את הפורמט בא בתור וינגן על פי הסטאפ שלך, לפי אילו רמקולים יש לך. כך שזה ממש לא בעיה ולא תהיה בעיה במשך שנים רבות. זה לא downscale, ממש לא.MrHicUp כתב:·......
אם יש לך רסיבר עכשווי שלא תומך אטמוס וdts-x ואתה לא מתכנן רמקולים בתיקרה, האם הוא יידע להעביר קובץ שמקודד בפורמטים אלו?
כי מדיווחים, עדיין שווה להוריד סרטים שקודדו באטמוס גם אם הרסיבר יבצע downscale כי בבסיס הם נשמעים באיכות טובה יותר....
אכן יש כמה וכמה אנשים שאומרים שזה נשמה יותר טוב, אבל לא ראיתי עדיין בדיקות ראש בראש לשני הפורמטים, גם כי זה לפעמים לא ניתן לעשות וגם כי יש הבדל גדול בטווח הדינמי בין שני הפורמטים וכידוע, חזק לרוב נתפס כטוב יותר.
אז זאת לא תושבה ברור וישירה כמו שאתה, לגבי לקנות רסיבר חדש עם אטמוס או לא (אניע מנחש שזאת מהות השאלה). משדרג? ממה? למה?
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
@BUGY
האמת, היה לי SR7007 אבל בגלל שלא תכננתי להפעיל אותו בכול תקופת הבנייה של הבית החדש בגלל חוסר מקום בדירה השכורה מכרתי אותו.
עכשיו אני עובר לבית החדש ומראש החלטתי לא ללכת על האטמוס מטעמים שונים.
אולי בעתיד יהיה אבל לא ב5 שנים הקרובות אז לא רואה חשיבות לרכישת רסיבר תומך.
השאלה היא מה ההבדל בין רסיבר שלא תומך לבין אחד שתומך ולא מחוברים אליו רמקולי אטמוס? בזה שתומך עדיין לא יראו חיווי אטמוס, השאלה , האם הוא יורד פורמט כמו הרסיבר שלא תומך?
האמת, היה לי SR7007 אבל בגלל שלא תכננתי להפעיל אותו בכול תקופת הבנייה של הבית החדש בגלל חוסר מקום בדירה השכורה מכרתי אותו.
השאלה היא מה ההבדל בין רסיבר שלא תומך לבין אחד שתומך ולא מחוברים אליו רמקולי אטמוס? בזה שתומך עדיין לא יראו חיווי אטמוס, השאלה , האם הוא יורד פורמט כמו הרסיבר שלא תומך?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·MatanMashiah כתב:הגבתי שתי הודעות למעלה.
תודה!...
הי, בעיקרון הגבת חלקית, יש שם שני שאלות והשניה חשובה לא פחות מהראשונה.
יש לך רמקולים מאוד בעייתים, לא בגלל הגודל אלה כי לא ניתן למצוא לגביהם הרבה מידע ברשת, הם לא מאוד נצילים, לא מאוד קשים להנע, לא מאוד רגישים אבל גם לא מאוד בעייתיים. לפי מה שאני מבין אלה רמקולים סיניים ישנים, חשבת על שדרוג? לפי התמונה הם לא יושב טוב, אין להם מקום לנשום והם מאוד גדולים, כלומר אתה גם צריך לשבת מאוד רחוק כדי לקבל תמונת סטריאו טובה...
טוב, בכל מקרה:
הדנון הוא רסיבר מעולה וכדי לקבל משהו חזק יותר, התקציב צריך לעלות הרבה, 5000 שקל ויותר או לחשוב על שילוב של רסיבר ומגבר כוח, אבל קשה לי להמליץ לך על משהו כזה, כי צריך לחלקת את התקציב בצורה יותר מאוזנת לכל חלקי המערכת, לא כדי לשים כל כך הרבה כסף על הגברה ביחס למחיר היחיסת נמוך של הרמקולים.
איך קונים באמזון גרמניה, בעיקרון זה משהו שעולה כמה פעמי בחודש ושי אפילו מדריך פה באתר, תריץ שניה חיפוש, או תלחץ פה. זה די פשוט...
DTS-MATRIX ו-DTS-ES זה אותו הדבר, רק שמטריקס אומר שאתה שומע סרט שאין בוא פס קול 6.1 והרסיבר עושה הדמיה, אלה כל הסרטים החדשים, שר הטבעות מלחמת הכוכבים וכל השער, אין בהם פס כול לסנטר אחורי, כך שאתה יכול לוותר עליו וגם אם אתה לא יכול לוותר אז אין יותר את הפורמט הזה ואין יותר תמיכה בו ברסיבר החדשים. מצד שני, יש לך כיום יותר רמקולים מאשר אי פעם: קדמי גובה, קדמיים צד, צד, אחורי, גובה אחרוי, 2 בתקרה, 4 בתקרה...לא חסר.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·תשמע, זאת שלא טובה ומורכבת, יש גם הבדל בין אטמוס לבין DTSX וגם חשוב לדעת מה שאר חלקי המערכת והכי חשוב, איך אתה צורך את התוכן כי יש עוד כמה דברים חשובים ברסיברים החדשים וזה התאמה לפורמט האבטחה החדש והHDMI החדש, ולדעתי שווה לפתוח שרשור נפרד ולתת לבחור כמה תשובות לגבי הרסיבר או לפחות תן לי לענות לו ואז נחזור לשאלה הזאת...MrHicUp כתב:@BUGY
השאלה היא מה ההבדל בין רסיבר שלא תומך לבין אחד שתומך ולא מחוברים אליו רמקולי אטמוס? בזה שתומך עדיין לא יראו חיווי אטמוס, השאלה , האם הוא יורד פורמט כמו הרסיבר שלא תומך?...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·זה לא משנה, כל עוד אין לך ברסיבר הגדורות נפרדות לכל ערוץ ויכול לקבוע נקודות חיתוך אז התרומה של חיבור כזה היא רק במקרים נדירים. יותר חשוב אובי כבל יש לך ומה האורך שלו.MatanMashiah כתב:מקפיץ...
תגיבו בבקשה.
בנוסף מה אני עושה עם החיבורים הכפולים שיש לרמקולים הקדמיים כאשר לדנון יש רק זוג לכל ערוץ?...
בעיקרון אתה מחבר את הרסיבר לכניסה אחת של הרמקולים ומקשר בין הכניסה השניה על ידי כבל קצר או על ידי מגשר מיוחד אשר אמור להגיע עם הרמקולים. כך שאין לך מה לדאוג, כל האלמנתי יעבדו ואתה תקבל את כל הכוח. תראה, 400 וואט זה מספר קצת לא ריאלי כי אם תתן לו 100 אמיתי הוא ישבר וילעה עשן, ב200 וואט אמיתי הוא ישרף ויתפוצץ לך בפנים וב400, טוב ב400 לא יקרה כלום כי הוא ישרף לפני כן. כך שאין לך מה לדאוג לגבי כוח ואם חסר לך ווליאום זה לא בגלל הרסיבר.
הנה קישור ישיר למוצר שנשלח לארץ על ידי אמזון:
זה הדנון 2200 , קצת יותר טוב, קצת. 2600 שקל כולל הכל עד הבית.
וזה ה1200 . 2300 שקל.
חוץ מזה, אין יותר מדי אפשריות כי רוב הרסיבר נותנים את אותו הכוח ולדנונים יש מערכת כיול הכי טובה מכולם, במיוחד למחיר הזה. מה שכן משנה, זה השוני בגוון הסאונד שיש לכל רסיבר, זה כבר עניין של טעם אישי.
נערך לאחרונה על ידי BUGY ב 12/06/2016 0:49, נערך פעם 1 בסך הכל.