איך מתחילים?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #1 

אני יודע שהכותרת בעייתית אבל בסיכומו של דבר, מייצגת מעולה את הבעיה.

נניח שאני רוצה להתחיל להרכיב מערכת. יש לי רסיבר "סביר" . דבר ראשון - רמקולים.
ההנחה היא שקונים משהו טוב להתחלה אבל שיחזיק וישתפר גם ובעיקר בעת שדרוג ההגברה.
הנה הבעיה - איך בודקים רמקולים בלי לדעת לאיזו הגברה תשוייך? הרי אני יכול לדעת איך הם ישמעו עם הרסיבר שלי (בודק בחנות) אבל גם רוצה לדעת שמגבר טוב יוציא מהם יותר. זה נכון במיוחד עם הרמקולים במחיר של פי כמה מהרסיבר.

אז אני שומע אותם עם הגברה טובה יותר כדי לדעת מה הפוטנציאל ופה הכל מסתבך. מי תוקע כף לידי שזוהי ההגברה שאבחר בעוד שנה ? אולי מה שאבחר לא יתאים לרמקולים?.

אולי בכלל לקנות רמקולים ב2-3K כך שלא תהיה בעיה עם ההגברה?

ובקיצור :? איך מתחילים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לא הבנתי.
אתה רוצה לבחור רמקול שיתאים למגבר הנוכחי וגם למגבר העתידי שאותו אתה לא יודע מה יהיה ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אני מספר על בעיה שיש לי להתחיל לבנות מערכת
יש לי דנון 1906
הייתי על סף רכישה של 816 focal הבעיה שהם נשמעו סביר עם הגברה ב 3K וטוב עם הגברה ב 8Kוזה אחרי ששמעתי כמה דברים שלא אהבתי .אהבתי אותם מאוד אבל אצלי בבית לא אהנה מהם עד שאשדרג את ההגברה והמקור. אני מוכן לחיות עם זה בינתיים אבל מה יקרה כשכן אשדרג הגברה? ייתכן שמה שאמצא לא יתאים . אני רואה את כל הפוסטים לאחרונה על דרך היסורים שאנשים עוברים בדרך לשילוב הנכון ואני מפחד לזרוק כסף סתם.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

אין מה לעשות, תמיד זורקים כסף אם לא קונים את מערכת החלומות "במכה". אם עושים את זה בקצב סביר אז זה יכול להיות לא נורא.

אני לא חושב שיש פתרון קסם לבעיה שאתה מציג.
HiFiMusic IL

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

1. מגבר משרת את הרמקול ולא ההיפך. כלומר, אתה קונה רמקול שאותו אהבת (מצידי תבחר אותו עם ההגברה הכי טובה שאתה מוצא ללא קשר לעלות)., אח"כ אתה משדך לו את ההגברה שתצליח להוציא מהרמקול את המיטב במגבלות התקציב שלך הנוכחי.
2. בעתיד, אם יהיה לך עוד כסף אז שוקלים שוב, מה ייתן את הקפיצה הגדולה ביותר. יכול להיות שמגבר טוב יותר יוציא יותר מהרמקול, אבל אולי באותו כסף, דווקא רמקול אחר יהיה קפיצה גדולה יותר?
3. אם אתה מפחד "לזרוק" כסף, אז תתמקד ביד שניה. את ה"נפילה הגדולה" בערך, המוכר הראשון כבר ספג ולכן, גם אם תמכור בפחות ממה שרכשת, רוב הסיכויים שזה לא יהיה בהרבה פחות (אבסולוטית).
4. בכל מקרה, אין מנוס מדרך היסורים הזו ובקטע הזה, אני אפילו חושב שגם ההצעה של אלוני לא תעבוד. למה? כי הטעם שלנו משתנה, ההבנה שלנו בתחום משתנה, בתחילת הדרך מתלהבים מכל מיני דברים בסאונד שלאורך זמן לא בטוח שכיף לחיות איתם.
יש גם אלמנט מסויים של "התבגרות אודיופילית" (ככה אני קורא לזה) שכל אחד עובר.
אם זה בהבנה וקבלה של מה צריך להתפשר עליו למשל....
About.me

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

MartinHSabag כתב: 4. בכל מקרה, אין מנוס מדרך היסורים הזו ובקטע הזה, אני אפילו חושב שגם ההצעה של אלוני לא תעבוד. למה? כי הטעם שלנו משתנה, ההבנה שלנו בתחום משתנה, בתחילת הדרך מתלהבים מכל מיני דברים בסאונד שלאורך זמן לא בטוח שכיף לחיות איתם.
יש גם אלמנט מסויים של "התבגרות אודיופילית" (ככה אני קורא לזה) שכל אחד עובר.
אם זה בהבנה וקבלה של מה צריך להתפשר עליו למשל....
...
צודק, בקיצור אין מה לעשות, תמיד זורקים כסף :)

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

לפני כמה חודשים אני הייתי בדיוק במצב שלך.

קראתי רבות בפורום. קראתי גם דברים מחו"ל. התחלתי לבדוק מחירים ולשמוע כל מיני דברים בהזדמנויות שונות.

קודם כל אם תתיחס לעצם "מסע שדרוג" המערכת כאל חוויה מהנה ומשכילה - כבר עשית צעד גדול קדימה. תהנה מהחיפוש עצמו.

אכן יש ממש בהתלבטות שלך. אבל כבר ענו לך אין פיתרונות קסם ו"הדרך הנכונה" היא באמת להתחיל עם הרמקולים שמוצאים חן בעיניך כי להם ההשפעה הכי גדולה על אופי הצליל.

אחר כך לאט לאט למצוא את ההגברה המתאימה, את נגן הCD את הכבלים וכו'..

ייתכן ותטעה בדרך בבחירות שלך, ייתכן ו"תזרוק כסף" כלשונך..אבל זה חלק מהעניין..כל מתחיל בכל תחום משלם בצורה כזו או אחרת "שכר לימוד" ומה גם שייתכן שהטעם וההבנה שלך ישתנו במהלך הזמן ובכל מקרה תרצה להחליף...

לדעתי חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה שנקרא "אודיופיליה" הוא גם ה"ציודופיליה" כלאמר העיסוק המתמיד במציאת הציוד והמערכת הכי הכי..

קח את הדברים בקלות ותהנה מתהליך החיפוש..

שלמה

wwwafula
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
קיבל תודות: 0

דבר אחד אתה מפספס

שליחה #8 

לפי נסיוני עם תקנה רמקולים ברמה .שהיום ינגנו טוב עם ההגברה שיש לך בעתיד הם
ינגנו אפילו יותר טוב עם תקנה הגברה יותר טובה .אולי שתרצה להחליף את ההגברה
יהיה לך מליון שקל פנוי לך תדע מה יהי בעתיד ?!? :roll:

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מרטין , ייתכן רמקול מאוד "בעייתי" שרק הגברה מסויימת ויקרה מסוגלת להוציא ממנו דברים ואז הוא באמת מופלא. אבל הגברה כזאת כנראה שלא תהיה לי ב5 שנים הרובות אז יצא שיש לי פוטנציאל שלא ימומש. לעומת זאת יש רמקולים שיותר קל להפיק מהם דברים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

אז אל תיקח את הרמקול הזה.....או ש"תיסבול" במשך החמש שנים הקרובות....
About.me

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
קיבל תודות: 0

רמקולים בעיתיים

שליחה #11 

מבלי להכליל (קח את זה יותר ככלל אצבע) -

רמקולים "בעיתיים" נחלקים ל-2 סוגים:

1. רמקולים גרועים (ישמעו "בעיתיים" גם עם הגברה מעולה. תיקון: יישמעו בעייתיים במיוחד עם הגברה מעולה.)

2. רמקולים מצויינים שדורשים הגברה ספציפית מותאמת אישית לאופיים - אלו בד"כ יקרים מאד ואין חשש ממשי שתתקל בהם בסביבות התקציב בו אתה מחפש.

לכן אתה יכול להניח, בגדול, שאם רמקול נשמע לך בעייתי - הוא לא מתאים לך ותחפש משהו אחר.

רמקול שישמע לך מצויין על הגברה טובה, ככל הנראה ישמע מצויין גם עם הגברה טובה יותר.
כך שאין כאן דילמה באמת. פשוט לך ותשמע הרבה רמקולים בתקציב שלך על הגברה טובה (אל תתעקש דווקא על ההגברה הכי טובה והכי יקרה בחנות, גם "סתם" הגברה טובה מספיקה)

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אוקיי

תודה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”