האם יש אפשרות להשאיר את כל הפורטים פתוחים בהוט בוקס?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, ביום ראשון צריך להגיע אלי טכנאי של הוט כדי לחבר אותי לאינטרנט שלהם בפעם הראשונה שבמשך שנים הייתי בבזק. בעקבות המבצע שלהם שנותנים התקנה חינם החלטתי לבדוק האם הם מספיקים בשבילי. היום הראוטר של בזק, dlink, מאפשר לי להשאיר את כל הפורטים פתוחים לפי בקשת המחשב וכך אין צורך לקבוע שום פורט פתוח או פורט טריגר.

האם יש אופציה כזאת בהוט בוקס מלבד לפתוח כל פורט שצריך?

ככל הנראה אני אקבל את ההוט בוקס החדש.

==============================================================

פתרון לבעיה:
מסתבר שהבעיה הייתה קשורה ל- ip שמתחיל ב- 149 למנויים של הוטנט. משום מה החברה תוקעת את המנויים שלה על ה- ip הזה שיוצר משום מה בעיות של פתיחת פורטים. החברה מודעת לבעיה ולא עושה כלום כדי לפתור אותה. הפתרון שעובד במאה אחוז זה להתקשר להוטנט ולבקש לשיכניסו את המנוי לכזה של סינון אתרים פוגעניים. באותו הרגע ה- ip משתנה ופתיחת הפורטים תעבוד.
במידה ותרצו לעקוף את חסימת האתרים יש לשנות את ה- dns לכזה של גוגל למשל בראוטר או בכל מכשיר חכם בפנרד.

2 אשכולות שמדברות על כך:
http://www.hometheater.co.il/vt238726.html
http://www.hometheater.co.il/vt255726.html
נערך לאחרונה על ידי nirmitlamed ב 22/06/2016 7:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

יש, וכמה שזה לא מפתיע, היא נקראת DMZ .

[img2=1010x719]https://i.imgur.com/F4SKUmi.jpg[/img2]

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@sys_admin
·

קודם כל תודה רבה על התשובה!
האם יש אפשרות לא להפנות רק למחשב אחד. כי כפי שציינתי בראוטר של בזק הוא פותח פורטים לכל מחשב שמבקש ולא משנה איזה פורט.

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@sys_admin
·
ניסיתי עכשיו את ה- dmz על אינטרנט של חבר שבדיוק הצטרף אליהם, הגדרתי את האייפי המקומי של המחשב, ביצעתי ריבוט ועדיין הפורטים לא פתוחים.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

"לפי בקשת המחשב" - נשמע שאתה מדבר על UPnP, מבחינת אבטחה לא מומלץ אבל אני חושב שיש אפשרות כזו בהוטבוקס
(היא נקראת בדיוק כך, UPnP)

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@Peadar
·
אז זהו, שגם את זה הפעלתי ועדיין לא עובד.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אוקיי, אבל זו ההגדרה שאחראית לזה.
איך בדקת אם זה עובד?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

nirmitlamed כתב:@sys_admin
·
ניסיתי עכשיו את ה- dmz על אינטרנט של חבר שבדיוק הצטרף אליהם, הגדרתי את האייפי המקומי של המחשב, ביצעתי ריבוט ועדיין הפורטים לא פתוחים.
...
·
כרגע יש לך רק כתובת IP אמיתית אחת, ובגלל זה אתה יכול או לפתוח את כל הפורטים שלה למחשב אחד או לחילופין לפתוח מספר פורטים שונים של אותה הכתובת למחשבים שונים, אבל לא יכולה להיות אפשרות של פתיחת כל הפורטים לכל המחשבים. כל זה מדובר על פורטים של תקשורת נכנסת, ובתקשורת היוצאת כבר כל הפורטים פתוחים לכל המחשבים כברירת מחדל.
ולשאלה המקורית, אם אתה רוצה לפתוח את כל הפורטים של כל המחשבים ( לתקשורת נכנסת ) אתה צריך לרכוש מספק אינטרנט שלך מספר כתובות ציבוריות, כמספר המחשבים שאתה רוצה לפתוח את הפורטים שלהם.

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@Peadar
·
1. נכנסתי לאתר שבודק אם פורט מסויים פתוח.
2. בתוכנה transmission על מחשבי מק יש אפשרות לבדוק אם הפורט לביטורנט פתוח.

בשני המצבים הפורט הראה שהוא סגור.

אם אני אחבר ישירות את המחשב בכבל רשת זה ישנה משהו?

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@sys_admin
·

בראוטר של בזק לא מוגדר לי dmz ובכל זאת כל פורט שאני שם הראוטר פותח אותו. זה בגלל ה- upnp. משום מה בהוט בוקס ה- upnp לא עובד ושלא לדבר על פתיחת פורטים בצורה רגילה וה- dmz. משום מה שום דבר שקשור בפתיחת פורטים לא עובדת.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

כשאתה משתמש בUPnP אתה צריך שהתוכנה "תבקש" קודם מהנתב לפתוח את הפורט.
לכן חשוב לפתוח תוכנה שתבקש לפתוח פורט מסויים ורק אז לבדוק אם הוא פתוח.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

·

בראוטר של בזק לא מוגדר לי dmz ובכל זאת כל פורט שאני שם הראוטר פותח אותו. זה בגלל ה- upnp. משום מה בהוט בוקס ה- upnp לא עובד ושלא לדבר על פתיחת פורטים בצורה רגילה וה- dmz. משום מה שום דבר שקשור בפתיחת פורטים לא עובדת.
...
·
DMZ בנתבים ביתיים פותח את כל הפורטים רק למחשב ספציפי אחד. גם בנתב של בזק לא יכול להיות מצב שהוא פותח את כל הפורטים לכל המחשבים, אם יש לך כתובת IP ציבורית אחת ומספר מחשבים ברשת שלך, וזה מסיבה מאוד פשוטה, שאם למשל כבר ביצעת הפניית פורט 80 במחשב אחד, אז אתה לא תוכל לבצע את ההפנייה של אותו הפורט למחשב אחר.
בכל מקרה אתה צריך להתחיל מזה שאתה בודק האם בכלל אתה מקבל כתובת IP ציבורית מהספק אינטרנט, כי אם אתה נמצא אחרי NAT של הספק, אז כל "הפתיחות וסגירות" הן לא יובילו לשום דבר.

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@Peadar
·
דרך התוכנה transmission שהיא תוכנת ביטורנט יש אפשרות להגיד לו לבדוק אם הפורט פתוח. תמיד שאני עושה את זה מול ראוטר של בזק, אם הפורט היה סגור הוא היה פותח אותו אחר כך באמצעות upnp. אותה שיטה עשיתי אצל חבר אבל הוא כל הזמן השאיר אותו סגור.

גם בראוטר של בזק ברגע שהוא מזהה שהתוכנה מבקשת פורט, הפורט נפתח בלשונית של port forwarding בצורה אוטומטית. לעומת זאת לא ראיתי שום דבר כזה בהוט בוקס.

בכל מקרה הטכנאי מגיע אלי עוד 10 דקות. נקווה שיהיה בסדר.

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@sys_admin
·
אתה צודק. בראוטר של בזק הוא עובד על upnp אז כל הפורטים סגורים עד שמחשב מסויים מבקש לפתוח פורט ספציפי והראוטר פותח לבד.

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

@sys_admin
·

התקינו לי את הרואטר/מודם וגם אצלי בבית אי אפשר לפתוח פורטים לא משנה באיזה צורה. יצרתי קשר עם הוט וחזרו אלי אחר כך מהמחלקה של ההנדסה והתשובה שלהם הייתה שאין להם מושג, יש כאלו שזה עובד להם ויש כאלו שלא. הפתרון היחידי שהציע לי זה לקנות ראוטר בעצמי ולהגדיר את ההוטבוקס כמודם. פשוט בדיחה!!

אם זה משנה אני עם גירסה: ‎HOT_2.10.5
יש לי הרגשה שהם פשוט חוסמים את הפורטים לכל המשתמשים החדשים.
מה כבר אני יכול לעשות מבלי לחבר ראוטר חיצוני? אם בכלל זה יעזור.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

·

התקינו לי את הרואטר/מודם וגם אצלי בבית אי אפשר לפתוח פורטים לא משנה באיזה צורה. יצרתי קשר עם הוט וחזרו אלי אחר כך מהמחלקה של ההנדסה והתשובה שלהם הייתה שאין להם מושג, יש כאלו שזה עובד להם ויש כאלו שלא. הפתרון היחידי שהציע לי זה לקנות ראוטר בעצמי ולהגדיר את ההוטבוקס כמודם. פשוט בדיחה!!

אם זה משנה אני עם גירסה: ‎HOT_2.10.5
יש לי הרגשה שהם פשוט חוסמים את הפורטים לכל המשתמשים החדשים.
מה כבר אני יכול לעשות מבלי לחבר ראוטר חיצוני? אם בכלל זה יעזור.
...
·
הפתרון שהציעו לך, זה הפתרון ההיגיוני וטוב ביותר, בגלל שציוד קצה שבזק והוט מחלקים ללקוחות הפרטיים שלהם לא שווה כלום בתור נתב ואופצייה הכי היגיונית, זה להגדיר את הציוד של הוט כגשר ולחבר עליו נתב סביר שאתה יכול לרכוש בצורה פרטית. אבל, כמו שכתבתי לך מקודם, במקרה שהבעיה היא שאתה נמצא מאחורי NAT של הספק, אז גם נתב הכי טוב שתתקין, לא יעזור לך. וזו בידיוק הסיבה שמקודם כתבתי לך לבדוק, אם אתה מקבל כתובת IP ציבורית מנותבת או פרטית, שלא נגישה מצד האינטרנט.

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@sys_admin
·
תודה על התשובה.
איך אני בודק אם מדובר על כתובת ציבורית או לא?

ובעצם מה שאתה אומר זה שאם אני אגדיר את ההוטבוקס כמודם ואחבר לו ראוטר אחר (כמו של בזק לדוגמא) זה עדיין לא יעבוד?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

·
תודה על התשובה.
איך אני בודק אם מדובר על כתובת ציבורית או לא?

ובעצם מה שאתה אומר זה שאם אני אגדיר את ההוטבוקס כמודם ואחבר לו ראוטר אחר (כמו של בזק לדוגמא) זה עדיין לא יעבוד?
...
·
האופצייה הפשוטה לבדוק את הכתובת, היא לבדוק את הכתובת שאתה מקבל בנתב בבמשק WAN שלו ולהשוות אותה עם הכתובת שאתה מקבל מאתר בדיקת כתובות, כזה למשל: https://www.iplocation.net/find-ip-address , אם שני הכתובות זהות, אז יש לך כתובת ציבורית.
אם אין לך כתובת ציבורית, אז גם אם תגדיר את הוטבוקס כגשר ותחבר עליו נתב פרטי תקין זה לא יעזור. ולחבר לציוד קצה להוט את הציוד קצה של בזק, זה בכלל לא יתן לך כלום, כי בציוד קצה של בזק אין חיבור WAN עם ממשק Ethernet , אלה שם קיים מודם DSL
במקום זה.

nirmitlamed פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@sys_admin
·
אוקיי, אז יש לי כתובת ציבורית שזה כבר מנחם, שתי הכתובות זהות.

לגבי הראוטר של בזק, קצת מאכזב. זאת אומרת שאני חייב לקנות ראוטר בנפרד.
1. יש לך אולי המלצה על ראוטר?
2. האם איום על התנתקות מהוט יעזור בפתירת הבעיה. כי זה כל כך מוזר ששום דבר שאני עושה לא עובד. הטכנאי מהמחלקה של המהנדסים אמר שינסה לבדוק עם טכנאי ״בכיר״ אבל יש לי הרגשה שהוא סתם אומר כדי לנפנף אותי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

·
אוקיי, אז יש לי כתובת ציבורית שזה כבר מנחם, שתי הכתובות זהות.

לגבי הראוטר של בזק, קצת מאכזב. זאת אומרת שאני חייב לקנות ראוטר בנפרד.
1. יש לך אולי המלצה על ראוטר?
2. האם איום על התנתקות מהוט יעזור בפתירת הבעיה. כי זה כל כך מוזר ששום דבר שאני עושה לא עובד. הטכנאי מהמחלקה של המהנדסים אמר שינסה לבדוק עם טכנאי ״בכיר״ אבל יש לי הרגשה שהוא סתם אומר כדי לנפנף אותי.
...
·
1. אם צריך נתב פשוט וזול, אז יש את TP-Link Archer C7 AC1750 http://ksp.co.il/?uin=28427 ואם צריך משהו יותר רציני, שלא יתקע תוך כדי שימוש ב Torrent , אז יש את LinkSYS WRT1900ACS http://ksp.co.il/?uin=30083 .
2. תלוי עם מי מדברים, בכל מקרה מחלקת הנדסה לא מנהלת שום שיחות עם הלקוחות הפרטיים או עם מוקדנים או טכנאים בחברה, והטכנאי שמציגים אותו כבכיר, זה בדרך כלל עוד טכנאי מין השורה, רק שבחברות כאלה חושבים שלקוח פרטי ירגיש יותר טוב, אם הטכנאי או המוקדן יגיד לו שהוא בכיר או מנהל או מיחידת הנדסה, תשתיות, תכנון, פיקוח וכו'.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”