כמה שאלות לגבי חבילות אינטרנט לפני מעבר דירה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
guyy17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם בקרוב (בעזה"י) אעבור דירה.
ואני לא כל כך יודע מה לעשות ולאיזה תשתית כדי לעבור.
אני מחפש מסלול של 30 או 40 מגה בתשתית הוט או בזק עם ספקית אמינה שלא תיצור לי בעיות (ניתוקים גלישה איטית וכיו..)
חיפשתי באינטרנט וראיתי שיש מלא חבילות עם הרבה ספקית ומצד שני קראתי פה בפורום על הרבה משתמשים שחוו חוויות לא נעימות ורצתי להימנע עד כמה שאפשר מהם.
לכן אני רוצה לקבל המלצות על תשתית וספק.

בנוסף קראתי שהראוטר שמסופק לא איכותי במיוחד לכן אני מחפש לקנות ראוטר במחיר של 200-250 ש"ח.
אופציה של וויפי לא כל כך חשובה מכיוון שאני רוצה להשחיל כבלי רשת בבית מה שאומר שאני צריך לפחות 4 יציאות של כבלי רשת.
יש לי גם אפשרות להזמין באינטרנט (איבי אליאקספרסס וכיו..)

תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

לא תהיה תשובה אחת טובה לשאלה שלך - לכל ספקית אתה תוכל למצוא לקוחות מרוצים ולקוחות לא מרוצים. בזמנו היו הרבה תלונות על 012 לגבי האטה מכוונת, אבל בשנה-שנתיים האחרונות זה התמעט לרמה של לא יותר מהתלונות על הספקיות האחרות.
בין 3 הספקיות הגדולות (בזק בינ"ל, נטויז'ן ו-012) כרגע אני לא רואה הבדל מהותי. הספקיות הקטנות נותנות לרוב מחירים יותר טובים. ברוב המקרים גם החיבור סבבה לגמרי; הבעיה הכי גדולה איתן היא שאין להם מוקד שירות 24/7 אז אם יש תקלות בלילה או בשבת אז עלולים להיתקע בלי חיבור.

בקשר לתשתית - זה יכול להשפיע מאוד על איכות החיבור. אתה לא באמת יכול לדעת איזו ספקית (בזק / הוט) תהיה טובה יותר. יש מקומות שיש בעיות בבזק, יש מקומות שיש בעיות בהוט (לצערי גם יש מקומות שיש בעיות בשתיהן) - בכל אופן זה משהו שהוא לרוב ברמת השכונה אז הדרך הכי טובה לדעת הוא לשאול את השכנים לאיזו תשתית הם מחוברים, באיזו מהירות ואיך עובד להם.

בקשר לנתב - אני כרגע משתמש ב-TP-Link Archer C7 v2 ומרוצה ממנו. אם אתה מתחבר לתשתית בזק אולי תעדיף נתב משולב עם מודם VDSL2.

guyy17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

NegativeIQ כתב:לא תהיה תשובה אחת טובה לשאלה שלך - לכל ספקית אתה תוכל למצוא לקוחות מרוצים ולקוחות לא מרוצים. בזמנו היו הרבה תלונות על 012 לגבי האטה מכוונת, אבל בשנה-שנתיים האחרונות זה התמעט לרמה של לא יותר מהתלונות על הספקיות האחרות.
בין 3 הספקיות הגדולות (בזק בינ"ל, נטויז'ן ו-012) כרגע אני לא רואה הבדל מהותי. הספקיות הקטנות נותנות לרוב מחירים יותר טובים. ברוב המקרים גם החיבור סבבה לגמרי; הבעיה הכי גדולה איתן היא שאין להם מוקד שירות 24/7 אז אם יש תקלות בלילה או בשבת אז עלולים להיתקע בלי חיבור.

בקשר לתשתית - זה יכול להשפיע מאוד על איכות החיבור. אתה לא באמת יכול לדעת איזו ספקית (בזק / הוט) תהיה טובה יותר. יש מקומות שיש בעיות בבזק, יש מקומות שיש בעיות בהוט (לצערי גם יש מקומות שיש בעיות בשתיהן) - בכל אופן זה משהו שהוא לרוב ברמת השכונה אז הדרך הכי טובה לדעת הוא לשאול את השכנים לאיזו תשתית הם מחוברים, באיזו מהירות ואיך עובד להם.

בקשר לנתב - אני כרגע משתמש ב-TP-Link Archer C7 v2 ומרוצה ממנו. אם אתה מתחבר לתשתית בזק אולי תעדיף נתב משולב עם מודם VDSL2.
...
מה בנוגע לספקיות הקטנות כמו 019 טלזר או 018 אקספון או טריפל סי?

אז זה הרואטר המלצת עליו?

אני חיפשתי משהו זול יותר (250 ש"ח) השאלה היא האם שווה להשקיע ולקנות את הרואטר הזה (שעולה יותר מכפול ממה שחיפשתי 540 ש"ח) לשימוש שהוא רק קווי ללא וויפי.
מה מיוחד בראוטר הזה על ראוטר זול יותר? ולמה הוא לא מתאים לשימוש בתשתית בזק?

guyy17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #5 

כן זה הנתב שאליו NegativeIQ התכוון.
הרוב המכריע של הנתבים מאפשר היום רשת אלחוטית, וכאופציה סטנדרטית ההשפעה על המחיר זניחה.
הנתב הזה תומך ברשת אלחוטית מהדור החדש (802.11ac) שגם היא בדרך להיות אופציה סטנדרטית.
נתב יכול לשמש מספר שנים. גם אם אינו משמש את המחשבים שלך, ניתן להתחבר לרשת האלחוטית שלו עם טלפונים, טאבלטים ושאר מכשירים ניידים,
כך שרשת האלחוטית יכולה להיות מאוד שמישה, וגם אם לא תשמש אותך כיום, אולי כן יהיה בה צורך בעתיד,
כך שחבל אם תחפש במיוחד נתב ללא רשת אלחוטית כי זה יגביל מאוד את האפשרויות שלך.
בכל אופן בכל נתב אפשר לבטל את הרשת האלחוטית.

גם לי יש את הנתב הזה, וקטונתי מלהמליץ על אחרים אך יש יותר זולים שיתאימו לצרכיך.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

@guyy17
כמו שאמרתי אצל הרבה ספקיות קטנות יש בעיה שמוקדי התמיכה לא פועלים בלילה ובשבת, אז זה משהו שצריך לשים-לב אליו ואולי לשאול לפני שמתחברים. בנוסף יש ספקיות מסויימות (אקספון ידועה בזה אבל בטוח יש עוד) שלא נותנות לך IP ציבורי באינטרנט אלא מוציאות הרבה משתמשים מאותו IP - עושה המון צרות אם אתה משתמש בביטורנט או כל דבר דומה. אקספון ספציפית תיתן לך IP ציבורי בחינם אם רק תתקשר ותבקש אבל ספקיות אחרות עשויות לדרוש תוספת תשלום.
בכל מקרה ההמצלצה היא שתקרא את כל האותיות הקטנות לפני שאתה מתחבר.

לגבי הנתב, אני לא חושב שצריך להתקטנן על 200₪ - נתב זה משהו שיכול להישאר איתך עוד הרבה שנים. בוודאי שאתה יכול למצוא משהו זול, יש נתבים שעולם גם פחות מ-100₪, אבל לך תדע אם הם לא יעשו לך צרות בעתיד. עדיף באמת לחפש המלצות כמו שאתה עושה כרגע. אם אתה ממש לחוץ בכסף אז ה-TP-Link TL-WR1043ND הוא נתב סביר באזור ה-250₪ ואמור לתת לך את מה שאתה מחפש כרגע.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #7 

NegativeIQ כתב:@guyy17
כמו שאמרתי אצל הרבה ספקיות קטנות יש בעיה שמוקדי התמיכה לא פועלים בלילה ובשבת, אז זה משהו שצריך לשים-לב אליו ואולי לשאול לפני שמתחברים. בנוסף יש ספקיות מסויימות (אקספון ידועה בזה אבל בטוח יש עוד) שלא נותנות לך IP ציבורי באינטרנט אלא מוציאות הרבה משתמשים מאותו IP - עושה המון צרות אם אתה משתמש בביטורנט או כל דבר דומה. אקספון ספציפית תיתן לך IP ציבורי בחינם אם רק תתקשר ותבקש אבל ספקיות אחרות עשויות לדרוש תוספת תשלום.

לגבי הנתב, אני לא חושב שצריך להתקטנן על 200₪ - נתב זה משהו שיכול להישאר איתך עוד הרבה שנים. בוודאי שאתה יכול למצוא משהו זול, יש נתבים שעולם גם פחות מ-100₪, אבל לך תדע אם הם לא יעשו לך צרות בעתיד. עדיף באמת לחפש המלצות כמו שאתה עושה כרגע. אם אתה ממש לחוץ בכסף אז ה-TP-Link TL-WR1043ND הוא נתב סביר באזור ה-250₪ ואמור לתת לך את מה שאתה מחפש כרגע.
...
·דווקא באקספון הנושא של כתובת ip ציבורית פתיר בשיחת טלפון אחת, להבדיל מחברות אחרות, בהן נדרש תשלום נוסף עבור כתובת ציבורית. אישית, לאור הניסיון של שנה בדיוק עם אקספון - אני מרוצה, החיבור יציב, גם שירות השתפר משצעותית

guyy17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Gico כתב:כן זה הנתב שאליו NegativeIQ התכוון.
הרוב המכריע של הנתבים מאפשר היום רשת אלחוטית, וכאופציה סטנדרטית ההשפעה על המחיר זניחה.
הנתב הזה תומך ברשת אלחוטית מהדור החדש (802.11ac) שגם היא בדרך להיות אופציה סטנדרטית.
נתב יכול לשמש מספר שנים. גם אם אינו משמש את המחשבים שלך, ניתן להתחבר לרשת האלחוטית שלו עם טלפונים, טאבלטים ושאר מכשירים ניידים,
כך שרשת האלחוטית יכולה להיות מאוד שמישה, וגם אם לא תשמש אותך כיום, אולי כן יהיה בה צורך בעתיד,
כך שחבל אם תחפש במיוחד נתב ללא רשת אלחוטית כי זה יגביל מאוד את האפשרויות שלך.
בכל אופן בכל נתב אפשר לבטל את הרשת האלחוטית.

גם לי יש את הנתב הזה, וקטונתי מלהמליץ על אחרים אך יש יותר זולים שיתאימו לצרכיך.
...
·

יכול להיות שלא הייתי ברור מספיק, אני לא מחפש ראוטר שאין לו בכלל את האופציה של וויפי, אלה ראוטר אמין וטוב שאני לא הצטרך לשלם עליו יותר כי יש לו תכונות שאני לא צריך, לדוגמא וויפי בתקן 5GHz, וויפי עם עוצמת שידור חזקה במיוחד (אמרו לי פעם שכל שיש יותר אנטנות כך הטווח של הוויפי גדול יותר).

NegativeIQ כתב:@guyy17

...
·

חיפשתי את הרואטר הזה וראיתי שיש עליו הרבה חוות דעת לא כל כך טובות.

ופה יש ראוטר שיש להורים שלי בבית שהם קנו אותו לפני שנה וחצי, המוכר המליץ עליו מאוד.

אתה יודע אם אצל טלזר או טריפל סי, צריך לשלם על IP ציבורי?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #9 

guyy17 כתב:
...
...
·

אתה יודע אם אצל טלזר או טריפל סי, צריך לשלם על IP ציבורי?
...
·אצל טריפל סי - בטוח שכן, תראה בעמוד הזה, גלגל למטה, בידע נוסף:
https://www.ccc.co.il/heb/Internet/Doub ... leTripleC/
לגבי טלזר - לא יודע, אף פעם לא השתמשתי בשירות שלהם

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”