מערכת שמע לחדר קטן עם מחשב
הי
אני שומע הרבה מוסיקה דרך מחשב שנימצא בחדר קטן בערך 3 מטר על 3 מטר
אני לא מבין בנושאים הטכניים של אודיו אבל אוהב סאונד איכותי במוסיקה ויכול להשקיע עד 5000 ש"ח
אני מתלבט בין מגבר +סט רמקולים 5.1 או סאונד בר שמגיע עם סאב
יש לי יציאה אופטית S/PDIF מהמחשב
אני לא יודע מה להחליט ולא רוצה להתאכזב מאיכות הסאונד בשמיעת מוסיקה
יש לי דוגמא לאיכות שאני מרוצה ממנה
יש לי בסלון מערכת ONKYO TX-SR304 וסט רמקולים JAMO E750 ואני מאוד מרוצה מאיכות הסאונד בסלון
תודה
שרון
אני שומע הרבה מוסיקה דרך מחשב שנימצא בחדר קטן בערך 3 מטר על 3 מטר
אני לא מבין בנושאים הטכניים של אודיו אבל אוהב סאונד איכותי במוסיקה ויכול להשקיע עד 5000 ש"ח
אני מתלבט בין מגבר +סט רמקולים 5.1 או סאונד בר שמגיע עם סאב
יש לי יציאה אופטית S/PDIF מהמחשב
אני לא יודע מה להחליט ולא רוצה להתאכזב מאיכות הסאונד בשמיעת מוסיקה
יש לי דוגמא לאיכות שאני מרוצה ממנה
יש לי בסלון מערכת ONKYO TX-SR304 וסט רמקולים JAMO E750 ואני מאוד מרוצה מאיכות הסאונד בסלון
תודה
שרון
אם אתה מעוניין בניגון אמין של המוזיקה אז תשכח מסאונדברים, הם לא מיעודים לזה, הם סוג של פשרה בגלל המבנה הפיזי שלהם.
לגבי סט 5.1 - למה? האם אתה מרבה להאזין למוזיקה רב ערוצית? אני די בטוח שרוב המוזיקה שלך היא בסטריאו, לא? אם כן אז כדי לנגן אותה כמו שצריך אתה בסה"כ צריך זוג רמקולים ומגבר.
כדי למלא חדר כה קטן אתה גם לא צריך הגברה יותר מדי עצמתית, מגבר של כ50 וואט יספיק מעל ומעבר לרוב הרמקולים שתתקל בהם.
תקציב של 5000 זה לא רע בכלל כדי לרכוש משהו רציני, במיוחד אם אתה מוכן לקנות מיד שנייה/מטרייד אין/תצוגה. אז תשאיר לך כ3500 שקל לרמקולים (את השאר להגברה) ותתחיל להסתובב בחנויות ולהאזין עד שתמצא משהו שאתה אוהב (לדעתי יהיה לך הרבה יותר נוח עם מדפיים ולא רצפתיים לחדר שלך). באופן אידיאלי כדאי מאד להאזין לרמקולים בחדר שלך ממש לפני שאתה רוכש אותם, כי האקוסטיקה בחנויות בוודאי תהיה שונה מאד מהאקוסטיקה בחדר שלך, לכן אתה לא באמת תדע בדיוק איך רמקול מסוים ישמע אצלך בבית. לצערי בישראל אנחנו די מפגרים בכל עניין הצרכנות הנבונה וכמעט אף חנות לא תאפשר לך ניסיון שכזה, אז יש פה קצת עניין של הימור.
כשתבחר רמקולים תכתוב פה שוב ונמצא לך מגבר או רסיבר דו ערוצי, זה כבר לא בעיה.
אגב במקרה שלך הייתי שם לב גם למוניטורים מוגברים (רמקולים המיועדים לחדרי הקלטות ובעלי מאפיינם טכניים מאד טובים בד"כ), אבל נראה לי שיהיה קצת יותר למצוא ולשמוע אותם מרמקולים פסיביים רגילים.
לגבי סט 5.1 - למה? האם אתה מרבה להאזין למוזיקה רב ערוצית? אני די בטוח שרוב המוזיקה שלך היא בסטריאו, לא? אם כן אז כדי לנגן אותה כמו שצריך אתה בסה"כ צריך זוג רמקולים ומגבר.
כדי למלא חדר כה קטן אתה גם לא צריך הגברה יותר מדי עצמתית, מגבר של כ50 וואט יספיק מעל ומעבר לרוב הרמקולים שתתקל בהם.
תקציב של 5000 זה לא רע בכלל כדי לרכוש משהו רציני, במיוחד אם אתה מוכן לקנות מיד שנייה/מטרייד אין/תצוגה. אז תשאיר לך כ3500 שקל לרמקולים (את השאר להגברה) ותתחיל להסתובב בחנויות ולהאזין עד שתמצא משהו שאתה אוהב (לדעתי יהיה לך הרבה יותר נוח עם מדפיים ולא רצפתיים לחדר שלך). באופן אידיאלי כדאי מאד להאזין לרמקולים בחדר שלך ממש לפני שאתה רוכש אותם, כי האקוסטיקה בחנויות בוודאי תהיה שונה מאד מהאקוסטיקה בחדר שלך, לכן אתה לא באמת תדע בדיוק איך רמקול מסוים ישמע אצלך בבית. לצערי בישראל אנחנו די מפגרים בכל עניין הצרכנות הנבונה וכמעט אף חנות לא תאפשר לך ניסיון שכזה, אז יש פה קצת עניין של הימור.
כשתבחר רמקולים תכתוב פה שוב ונמצא לך מגבר או רסיבר דו ערוצי, זה כבר לא בעיה.
אגב במקרה שלך הייתי שם לב גם למוניטורים מוגברים (רמקולים המיועדים לחדרי הקלטות ובעלי מאפיינם טכניים מאד טובים בד"כ), אבל נראה לי שיהיה קצת יותר למצוא ולשמוע אותם מרמקולים פסיביים רגילים.
האם חשוב למוזיקה גם סאב ? כלומר רמקולים 2.1
באם כן אז אצטרך לקנות זוג רמקולים זולים יותר ב 2500 ש"ח כי גם הסאב ייכנס לתקציב וראיתי שזה בסביבות 1000 ש"ח
הסיבה שהמליצו לי על סאונדבר בגלל שהחדר קטן ויש ארון גדול וכוננית של המחשב אבל
אני יכול לסדר בכוננית של המחשב שאני יושב בדיוק מולה באמצע שיהיה בכל צד על מדף רמקול אם הוא יחסית קטן עומק 40cm רוחב 36.5cm וגובה 68cm
כמו כן נאמר לי שאולי אני לא צריך מגבר אלה רק רמקולים אקטיבים ? שמיועדים לחיבור ישיר למחשב ללא מגבר אולי זה עדיף ?
תודה
שרון
באם כן אז אצטרך לקנות זוג רמקולים זולים יותר ב 2500 ש"ח כי גם הסאב ייכנס לתקציב וראיתי שזה בסביבות 1000 ש"ח
אני יכול לסדר בכוננית של המחשב שאני יושב בדיוק מולה באמצע שיהיה בכל צד על מדף רמקול אם הוא יחסית קטן עומק 40cm רוחב 36.5cm וגובה 68cm
כמו כן נאמר לי שאולי אני לא צריך מגבר אלה רק רמקולים אקטיבים ? שמיועדים לחיבור ישיר למחשב ללא מגבר אולי זה עדיף ?
תודה
שרון
אתה יכול לחפש משהו דומה ,
http://www.focal.com/en/bird-51/290-lit ... 90303.html
גילוי נאות אני מוכר כזה ,אחלה מערכת כוללת סאב ומגבר
http://www.focal.com/en/bird-51/290-lit ... 90303.html
גילוי נאות אני מוכר כזה ,אחלה מערכת כוללת סאב ומגבר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי יש לך כמה אפשרויות
נגן
תוכנת הנגן היא אולי הרכיב החשוב ביותר. למה, כי ממנה אתה מתחיל והיא גם הממשק העיקרי שלך להצגת המדיה, מיון טיפול ולכיוון האודיו. אני אישית מעדיף את J-River Media Center אבל כל תוכנת נגן המסוגלת להוציא Bit perfect תעשה את העבודה.
אזניות
אזניות איכותיות הן הדרך הזולה ביותר להגיע לצליל איכותי שלא יבייש שום אודיופיל. לשם כך אתה זקוק בעיקר לאזניות עצמן (שתי אלפיות למשהו מעולה) ועדיף גם להוסיף מגבר אוזניות שהוא גם DAC , כמו ה Firefly למשל. החסרונות הם אפשרות לעייפות האזנה וריתוק לרדיוס המוכתב ע"י אורך הכבל.
רמקולים מוגברים
ישנם היום מערכות רמקולים למחשב המכוונות לחובב המוזיקה שלא מוכן להתפשר. אני יודע שמוצרים כמו ה Microlab Solo 6C או 7C זכו לחוות דעת מאוד חיוביות. הצצה באתר היצר תראה שיש לו גם מערכות הכוללות סאב קטן להגברת הבאס. התקציב יכול להיות כמה מאות שקלים אבל גם לחצות את ה 3 אם החלטת להשתולל (לא חייבים לרכוש תוצרת Microlab)
יד2
אין שום בושה בלמחזר ציוד ישן או לחפור בלוחות. מה שצריך זה מגברון קטן דו ערוצי, האמת שאפילו מגבר Class D או T-Amp ישן יעשה את העבודה וזוג רמקולים מדפיים המתאימים לשמיעה מקרוב. וזו הבעיה כי רוב הרמקולים לא כאלה. או דורשים הגברה חזקה יותר. אז בגדול חפש רמקולים נצילים (ל Klipsh יש מוניטין של נצילות גבוהה למשל) וכאלה המותאמים ל Near Field. אם תבחר נכון כל העסק יכול להסתכם באלפיה או פחות אבל זה דורש כיתות רגליים, טלפונים ונסיונות ונכונות להתפשר על המקום שנותר על השולחן כי בדרך כלל מדובר בקופסאות לא זעירות במיוחד.
נגן
תוכנת הנגן היא אולי הרכיב החשוב ביותר. למה, כי ממנה אתה מתחיל והיא גם הממשק העיקרי שלך להצגת המדיה, מיון טיפול ולכיוון האודיו. אני אישית מעדיף את J-River Media Center אבל כל תוכנת נגן המסוגלת להוציא Bit perfect תעשה את העבודה.
אזניות
אזניות איכותיות הן הדרך הזולה ביותר להגיע לצליל איכותי שלא יבייש שום אודיופיל. לשם כך אתה זקוק בעיקר לאזניות עצמן (שתי אלפיות למשהו מעולה) ועדיף גם להוסיף מגבר אוזניות שהוא גם DAC , כמו ה Firefly למשל. החסרונות הם אפשרות לעייפות האזנה וריתוק לרדיוס המוכתב ע"י אורך הכבל.
רמקולים מוגברים
ישנם היום מערכות רמקולים למחשב המכוונות לחובב המוזיקה שלא מוכן להתפשר. אני יודע שמוצרים כמו ה Microlab Solo 6C או 7C זכו לחוות דעת מאוד חיוביות. הצצה באתר היצר תראה שיש לו גם מערכות הכוללות סאב קטן להגברת הבאס. התקציב יכול להיות כמה מאות שקלים אבל גם לחצות את ה 3 אם החלטת להשתולל (לא חייבים לרכוש תוצרת Microlab)
יד2
אין שום בושה בלמחזר ציוד ישן או לחפור בלוחות. מה שצריך זה מגברון קטן דו ערוצי, האמת שאפילו מגבר Class D או T-Amp ישן יעשה את העבודה וזוג רמקולים מדפיים המתאימים לשמיעה מקרוב. וזו הבעיה כי רוב הרמקולים לא כאלה. או דורשים הגברה חזקה יותר. אז בגדול חפש רמקולים נצילים (ל Klipsh יש מוניטין של נצילות גבוהה למשל) וכאלה המותאמים ל Near Field. אם תבחר נכון כל העסק יכול להסתכם באלפיה או פחות אבל זה דורש כיתות רגליים, טלפונים ונסיונות ונכונות להתפשר על המקום שנותר על השולחן כי בדרך כלל מדובר בקופסאות לא זעירות במיוחד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
·מיסטרש כתב:האם חשוב למוזיקה גם סאב ? כלומר רמקולים 2.1
תודה
שרון...
סאב לא ממש חובה למוזיקה, כי עדיין לדעתי מקליטים את רוב המוזיקה ללא התחשבות בסאב והאמנים לא מייחסים חשיבות לבאסים המאד נמוכים. אבל זה כמובן תלוי במוזיקה, באלקטרוני זה לא בהכרח המצב.
כמו שאמרתי סאונדבר זו חתיכת פשרה, אם מעוניינים באיכות הוא לא בא בחשבון.
לגבי רמקולים אקטיביים - אתה כמובן יכול, וזה לא עדיף או לא לא עדיף. יש רמקולים מוגברים מאד טובים הנועדים לשימוש בסטודיו לדוגמא, ויש מן הסתם רמקולים פסיביים מאד טובים שמצריכים הגברה נפרדת וכו'. העניין הוא שהפסיביים הרבה יותר פופולאריים ולכן תהיה לך הרבה יותר בחירה ואפשרויות האזנה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·זה מאוד מאוד תלוי במוזיקה. באלקטרונית סאב הוא חובה, במיוחד בסגנונות כמו גוא/פסי/פול און/פרוגרסיב. מוזיקה "שחורה" לרוב מוקטלת כן בהתחשבות בסאב, בלי סאב אתה מפספס חלק מהסאונד המוקלט. כמובן שזה לא מוגבל למוזיקה אלקטרונית, ג'ז, פסנטר, כלי באס, בכולם יש תוכן שלפעמים יורד עד 12 הרץ.
כמובן שסאב זה לא רק איזו סגנון שומעים אלה מה הרמקולים. אם הם לא יכולים לרדת נמוך מספיק ולעשות את זה בעוצמה סבירה, אז סאב הוא חובה להשלמה.
כמובן שאם לא מגבירים חזק ויושבים קרוב או בחדר קטן, החשיבות של הסאב פוחתת.
חוץ מזה קיבלת פה אחלה המלצות, במקומך היתי חושב על זוג מוגברים, עם מחשב זה החיבור היחיד, אין צורך ברסיבר או מגבר סטריאו. מוגברים יקחו לך פחות מקום, פחות כבלים ואין הפתעות איתם, מה שאתה שומע זה מה שיש. אני היתי מוסיף DAC חיצוני (הכל תלוי במקור שלך, המחשב) או מראש מחפש רמקולים מוגברים עם חיבור USB (מה שאומר שיש להם DAC פנימי). רק שים לב, את המוגברים אתה צריך לחפש בחניות למוזיקה, כמו "חלילית" "צליל" ולא בחניות חשמל או חניות מתמחות בק"ב. יש הרבה כאלה לתצוגה בחניות למוזיקה וגם למכירה ביד שתיים מכל מני ילדים שרצו להיות דיג'ים.
כמובן שסאב זה לא רק איזו סגנון שומעים אלה מה הרמקולים. אם הם לא יכולים לרדת נמוך מספיק ולעשות את זה בעוצמה סבירה, אז סאב הוא חובה להשלמה.
כמובן שאם לא מגבירים חזק ויושבים קרוב או בחדר קטן, החשיבות של הסאב פוחתת.
חוץ מזה קיבלת פה אחלה המלצות, במקומך היתי חושב על זוג מוגברים, עם מחשב זה החיבור היחיד, אין צורך ברסיבר או מגבר סטריאו. מוגברים יקחו לך פחות מקום, פחות כבלים ואין הפתעות איתם, מה שאתה שומע זה מה שיש. אני היתי מוסיף DAC חיצוני (הכל תלוי במקור שלך, המחשב) או מראש מחפש רמקולים מוגברים עם חיבור USB (מה שאומר שיש להם DAC פנימי). רק שים לב, את המוגברים אתה צריך לחפש בחניות למוזיקה, כמו "חלילית" "צליל" ולא בחניות חשמל או חניות מתמחות בק"ב. יש הרבה כאלה לתצוגה בחניות למוזיקה וגם למכירה ביד שתיים מכל מני ילדים שרצו להיות דיג'ים.
גם ממליץ לך ללכת על רמקולים מוגברים על פי תאור החדר והשימוש.
תוכל למצוא רמקולים מוגברים באמזון אירופה.
עם כל הכבוד לחלילית או צליל, אין על האחריות והשירות של אמזון.
המוניטורים של קריאייטיב (ה-Mackie) ו-M-AUDIO מאוד מומלצים.
לדוגמה
M-Audio M3-8 - 300€
M-Audio BX5 D2 - 220€
Mackie CR5BT -250$ - כוללים BT
שים לב שלמוניטורים היום יש גם יכולות הזרמה דרך BT,
כך שאתה יכול להזרים אליהם את המוזיקה מהסלולארי או הלפטופ ללא חיבור חוטי לרמקול.
תוכל למצוא רמקולים מוגברים באמזון אירופה.
המוניטורים של קריאייטיב (ה-Mackie) ו-M-AUDIO מאוד מומלצים.
לדוגמה
M-Audio M3-8 - 300€
M-Audio BX5 D2 - 220€
Mackie CR5BT -250$ - כוללים BT
שים לב שלמוניטורים היום יש גם יכולות הזרמה דרך BT,
כך שאתה יכול להזרים אליהם את המוזיקה מהסלולארי או הלפטופ ללא חיבור חוטי לרמקול.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אין שום כבוד לחלילית או צליל, זה מקום טוב לשמוע, להתרשם ואז להזמין מאמזון. רק ציינתי איפה לחפש אותם לא איפה לרכוש אותם, או שאתה ממליץ לרכוש מוניטר בלי לשמוע?minime כתב:תוכל למצוא רמקולים מוגברים באמזון אירופה.
...
הסתכלתי על החיבורים האחוריים של רמקולים מוגברים
בדגמים שהסתכלתי לא ראיתי חיבור אופטי או hdmi בחלק יש 2 חיבורי RCA בחלק לא ראיתי גם את אלו
מהי הדרך הכי איכותית לחבר זוג מוגברים למחשב ? ממה שראיתי אצטרך לחבר את השקע 3.5mm אוזניות מהמחשב ל כבל אשר בצד השני יהיה 2 חיבוריי RCA לבן ואדום
אם ארצה סאב להיכן אחבר אותו בתצורה כזו ?
האם יש מאפיינים חשובים שאני צריך ברמקולים מוגברים כדיי שיתאימו באופן המיטבי לחיבור למחשב ?
תודה
שרון
בדגמים שהסתכלתי לא ראיתי חיבור אופטי או hdmi בחלק יש 2 חיבורי RCA בחלק לא ראיתי גם את אלו
מהי הדרך הכי איכותית לחבר זוג מוגברים למחשב ? ממה שראיתי אצטרך לחבר את השקע 3.5mm אוזניות מהמחשב ל כבל אשר בצד השני יהיה 2 חיבוריי RCA לבן ואדום
אם ארצה סאב להיכן אחבר אותו בתצורה כזו ?
האם יש מאפיינים חשובים שאני צריך ברמקולים מוגברים כדיי שיתאימו באופן המיטבי לחיבור למחשב ?
תודה
שרון
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זוג מוגברים טובים בדרך כלל כוללים DAC עם כניסת USB או S/PDIF
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

אתה מכליל, יש מוגברים מכל הסוגים לכל הצרכים. הנה דוגמה למיניטור קטן וחמוד, יש לו יציא לסאב, כניסת USB (מה שאומר שיש לו DAC פנימי), חיבור אופטי וחיבור RCA רגיל. הם קצת יקרים, במיוחד באתר הזה, אבל זאת דוגמה טובה.
יש לך גם מוגברים לא מוניטורים, כמו אלה, אחלה חברה. אני היתי הולך על הרמקול הזה עם DAC חיצוני (מחבר את המחבש לDAC עם USB וממנו לרמקולים עם כבל RCA קצר). יש הרבה פתרונות, המבחר די גדול. השאלה היא מה עם הסאב, כן, לא אולי, איזה...?
יש לך גם מוגברים לא מוניטורים, כמו אלה, אחלה חברה. אני היתי הולך על הרמקול הזה עם DAC חיצוני (מחבר את המחבש לDAC עם USB וממנו לרמקולים עם כבל RCA קצר). יש הרבה פתרונות, המבחר די גדול. השאלה היא מה עם הסאב, כן, לא אולי, איזה...?
האם הרמקולים המוגברים הרבה יותר איכותיים בהתאם למחיר של מגבר ורמקולים רגילים נפרדים ? או שרק בגלל שהחדר קטן המלצתם עליהם ?
האם גם האפשרות שחלק כתבו מגבר + רמקולים רגילים גם נחשבת טובה לא פחות מהמוגברים ?
באם אלך על המוגברים הבנתי שאני צריך מוגברים לשמיעה קרובה לכן יחסית קטנים כי אני אשב דיי קרוב האם נכון ואם כן איזה מספר ?
המליצו לי 8 ומטה לחדר ואם יהיו מתחת ל 4 אז גם סאב זה נכון ?
האם גם האפשרות שחלק כתבו מגבר + רמקולים רגילים גם נחשבת טובה לא פחות מהמוגברים ?
באם אלך על המוגברים הבנתי שאני צריך מוגברים לשמיעה קרובה לכן יחסית קטנים כי אני אשב דיי קרוב האם נכון ואם כן איזה מספר ?
המליצו לי 8 ומטה לחדר ואם יהיו מתחת ל 4 אז גם סאב זה נכון ?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·לא בדיוק יותר איכותיים, אלה שזאת אופציה הכי יעילה, פשוטה וזולה וכל, האיכות תהיה טובה. כל עוד יש לך מקור אחד, מחשב, ורק זוג רמקולים אין צורך במגבר. אבל אין שום סיבה לא לחפש גם מגבר סטריאו עם יציאה לסאב וזוג רמקולים ואולי סאב. אבל זה יעלה לך יותר, יתפוס יותר מקום, יותר חוטים אבל המערכת תהיה גמישה יותר. כך שיש גם יתרונות למערכת בחלקים.מיסטרש כתב:האם הרמקולים המוגברים הרבה יותר איכותיים בהתאם למחיר של מגבר ורמקולים רגילים נפרדים ? או שרק בגלל שהחדר קטן המלצתם עליהם ?
המליצו לי 8 ומטה לחדר ואם יהיו מתחת ל 4 אז גם סאב זה נכון ?...
לגבי מה שאמרו לך. מי אמר לך, איפה, היתה בחניות, יש רשמים?
זה שאתה יושב קרוב לרמקול אומר בכל מקרה שעדיף לך רמקול יחסית קטן. רמקול גדול ישמע לא טבה ממרחק קטן. הכלל עצבה הוא שאתה צריך להיות במרחק של 1.5 מגודל הרמקול, אז נגיד יש לך רמקול בגובה של 50 מ"ס (מפלצת גדולה) אז אתה צריך לשבת במרחק של 1.5 מטר ממנו בשביל לקבל תמונת סטריאו טובה.
אבל ההבדל בין וופר של 8-6 הוא זניח במרחקים הללו (אני מדבר על גודל לא איכות).
4 אכן לא יספק את הבאס, אבל במחינתי גם 8 לא יתן. הכל עניין אישי, כמה באס אתה אוהב. אני היתי מוסיף סאב בכל מקרה.
אז לגבי את האפשרות השניה, מגבר ורמקולים. במקרה הזה היתי מחפש יד שניה, במיוחד רמקולים. יש מבחר לא קטן פה באתר ושווה לבדוק אותו. אתה צריך מגבר סטריאו לא רסיבר. זה סתם יתפוס המון מקום.