מקרן לא במרכז side projection
ברוכים הנמצאים,
אין לי כל כך ניסיון עם מקרנים.
קראתי את המדריך המופיע בפורום ומספר שרשורים ויש שם התייחסות לגבי התקנה לא במרכז.
רוב המקרנים שראיתי לקולנוע ביתי מותקנים בתקרה במרכז הציר האופקי של המסך.
אצלי הכי נח להתקין אותו במרכז הציר האנכי ובקצה הציר האופקי, יענו מאמצע התמונה ימינה.
להבנתי, שתי האופציות לכיוונון התמונה הן keystone ו- lens shift, כאשר השיטה השניה יותר איכותית.
1. מה התופעות שרואים בתיקון בעזרת keystone בהתקנת תקרה או צד?
2. ראיתי ש- horizontal keystone לא ממש נפוץ. לדוגמא, הוא מופיע ב- w1070plus אך לא ב- w1110 ולא ב- w1070. האם יש דגם של benq או חברה אחרת באותה רמת מחיר שנותן ביצועים דומים עם אפשרות להתקנה צידית?
3. האם יש פרמטרים נוספים שעליי לבדוק בנושא?
מרחק הצפיה הוא כ- 3 מטר, ומרחק ההקרנה הוא כ- 3.3 מטר.
אני רוצה להגיע לגודל של כ- 110 אינץ'.
השימוש הוא תכני HD ו- 3D.
תודה לכל העוזרים
אין לי כל כך ניסיון עם מקרנים.
קראתי את המדריך המופיע בפורום ומספר שרשורים ויש שם התייחסות לגבי התקנה לא במרכז.
רוב המקרנים שראיתי לקולנוע ביתי מותקנים בתקרה במרכז הציר האופקי של המסך.
אצלי הכי נח להתקין אותו במרכז הציר האנכי ובקצה הציר האופקי, יענו מאמצע התמונה ימינה.
להבנתי, שתי האופציות לכיוונון התמונה הן keystone ו- lens shift, כאשר השיטה השניה יותר איכותית.
1. מה התופעות שרואים בתיקון בעזרת keystone בהתקנת תקרה או צד?
2. ראיתי ש- horizontal keystone לא ממש נפוץ. לדוגמא, הוא מופיע ב- w1070plus אך לא ב- w1110 ולא ב- w1070. האם יש דגם של benq או חברה אחרת באותה רמת מחיר שנותן ביצועים דומים עם אפשרות להתקנה צידית?
3. האם יש פרמטרים נוספים שעליי לבדוק בנושא?
מרחק הצפיה הוא כ- 3 מטר, ומרחק ההקרנה הוא כ- 3.3 מטר.
אני רוצה להגיע לגודל של כ- 110 אינץ'.
השימוש הוא תכני HD ו- 3D.
תודה לכל העוזרים
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
כמו שהבנת, LENS SHIFT זו הדרך העדיפה להקרנה לא ממורכזת. כל מכלול העדשה זז ולכן כמעט ואין פגיעה באיכות התמונה (למעט אם מגיעים ממש לקצוות)
keystone correction הוא תיקון שנעשה ע"י מעבד התמונה להתקנה לא ממורכזת. הוא פוגע משמעותית בתמונה ולכן הוא פשוט לא מומלץ
keystone correction הוא תיקון שנעשה ע"י מעבד התמונה להתקנה לא ממורכזת. הוא פוגע משמעותית בתמונה ולכן הוא פשוט לא מומלץ
במה מתבטאת ירידה משמעותית באיכות התמונה- צבעים לא אחידים? פיקסליזציה בחלק שנמתח?
האם יש דגם מומלץ של מקרן בסביבות 700$ (קניה בחו"ל) עם LENS SHIFT אופקי שיתאים לנתוני ההתקנה והחדר שלי?
נתוני החדר וההתקנה:
מרחק הקרנה: כ- 3.3 מטר.
גודל תמונה: כ- 110 אינץ'.
מיקום התקנה: כ- 110 ס"מ הצידה מאמצע התמונה. אין מגבלה על הגובה.
המסך צריך להיות נגלל. בשלב ראשון אקנה משהו פשוט.
תודה
האם יש דגם מומלץ של מקרן בסביבות 700$ (קניה בחו"ל) עם LENS SHIFT אופקי שיתאים לנתוני ההתקנה והחדר שלי?
נתוני החדר וההתקנה:
מרחק הקרנה: כ- 3.3 מטר.
גודל תמונה: כ- 110 אינץ'.
מיקום התקנה: כ- 110 ס"מ הצידה מאמצע התמונה. אין מגבלה על הגובה.
המסך צריך להיות נגלל. בשלב ראשון אקנה משהו פשוט.
תודה
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
העיוות משתנה בהתאם לרמת ה KEYSTONE ולרמת מעבד התמונה של המקרן. זה לא מתבטא בצבעים אלה בעייות ממשיות של התמונה המוקרנת בהשוואה למקור שלא עבר את העיבוד הזה (ירידת רזולוציה, ארטיפקטים, עיוותים בקצוות ועוד)
מנגנון LENS SHIFT נמצא רק במקרני מיד רינג ומעלה ולא במקרני ה 700-1000 דולר. ממליץ לך לחפש יד 2.
מנגנון LENS SHIFT נמצא רק במקרני מיד רינג ומעלה ולא במקרני ה 700-1000 דולר. ממליץ לך לחפש יד 2.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני חייב לתת נקודת מבט של לא-וידאופיל ולומר שאני משתמש בקיסטון מתוך אילוץ ואני לא מרגיש שום ירידה באיכות התמונה כלומר אני לא מתווכח שיש ירידה אבל בעיניי הכל נראה תקין.
אני מקרין באלכסון עקב אילוצים של ההנהלה. גם בצד וגם בגובה. המקרן פשוט מונח על השידה שליד המיטה. קניתי בגלל האילוץ מקרן שיש לו lens shift גם במאונך וגם במאוזן. מכיוון שזה לא מספיק יש גם שימוש בkeystone. ברור לי שאין קסמים ויש ירידת איכות תאורטית אבל מעשית התמונה נראית מצוין. שורה תחתונה עדיף בלי קיסטון אבל אפשר לחיות מצוין עם אם אין ברירה
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
אני רק שאלה, על איזה מרחק אופקי ממרכז המסך מדובר? שתדע שלא מדובר על צידוד של מטר....
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
תודה, פספסתי כנראה.Kermit כתב:הוא ציין שהמקרן יהיה 110 ס"מ הצידה ממרכז התמונה. מה שאומר שימוש די רציני ב keystone....
לנסשיפט לא יעזור פה
אחרי קריאות נוספאות ובדיקה של מספר דגמים ראיתי שהם נועדו להיות מותקנים קרוב לאחד מקצוות המסך, למעלה ולמטה.
זה בהכרח אומר שקיים מנגנון דיגיטלי/אופטי שמתקן התמונה מבחינת גודל ועוצמת הארה.
1. אשמח לקבל הסבר על המנגנון הקיים או הפניה למקור טוב עם הסבר כי הלכתי לאיבוד ברחבי הסייבר.
2. האם אפשר גם להתקין באמצע המסך (בגובה)?
3. אשמח להמלצה על דגמים נוספים (עד 1000$) עם יכולת keystone מאוזן וצידוד.
offerbk1-
מה דגם המקרן שלך?
4. תודה
זה בהכרח אומר שקיים מנגנון דיגיטלי/אופטי שמתקן התמונה מבחינת גודל ועוצמת הארה.
1. אשמח לקבל הסבר על המנגנון הקיים או הפניה למקור טוב עם הסבר כי הלכתי לאיבוד ברחבי הסייבר.
2. האם אפשר גם להתקין באמצע המסך (בגובה)?
3. אשמח להמלצה על דגמים נוספים (עד 1000$) עם יכולת keystone מאוזן וצידוד.
offerbk1-
מה דגם המקרן שלך?
4. תודה
@shony
·
https://www.epson.co.uk/products/projec ... p-warranty
Epson eh tw6600w
יש גם lens shift במאונך ובמאוזן וגם keystone. כמו שכתבתי אני מקרין באלכסון. מהשידה שליד המיטה לקיר הרחוק.
·
https://www.epson.co.uk/products/projec ... p-warranty
Epson eh tw6600w
יש גם lens shift במאונך ובמאוזן וגם keystone. כמו שכתבתי אני מקרין באלכסון. מהשידה שליד המיטה לקיר הרחוק.