התלבטות בין SVS SB-2000 לבין JL Audio Dominion d110

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Snake פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום, אני מתלבט בין 2 הדגמים הללו:
SVS SB-2000 לביןJL Audio Dominion d110
מישהו יכול לתת חוות דעת או דיעה לגבי הסאבים האלה?
מה עדיף ובמה לכל אחד יש יתרון?

תודה רבה.

matrix23
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

@Snake
·אני משוחד לטובת ה-JL Audio... :)

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #3 

על הנייר ה-SVS חזק יותר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

Svs קנית לא טעית.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #5 

JL AUDIO

ובמחירים שלהם, מציע להקשיב לשניהם ולהחליט לבד, אני אישית הייתי בוחר ב JL.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

(G) כתב:על הנייר ה-SVS חזק יותר.
...
·איזה נייר זה?
לJL יש 700 וואט RMS ולSVS יש 500.

אבל, הSVS יורד נמוך יותר, משמעותית, 19 מול 25 הרץ. יש לו וופר גדול יותר והוא בעצמו גדול יותר. יש גם הבדל גדול במחיר בינהם, הבדל כזה גדול שאני היתי ממליץ על שני SVSים, זה ימלא את החלל הרבה יותר טוב, יתן יותר פנץ והכי חשוב, יעזור נגד גלים עומדים וכל מיני בעיות אקוסטיות עם הסאב.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #7 

לא מצאתי נתונים של ה-jl ב- peak ה- svs מגיע ל-1100 ללא עיוות. כמה ה- jl לא רשום.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

(G) כתב:לא מצאתי נתונים של ה-jl ב- peak ה- svs מגיע ל-1100 ללא עיוות. כמה ה- jl לא רשום.
...
·מוזר, גם אני לא מצאתי, ובנתונים של ה"RMS" הם מוסיפים "short-term" מוזר...זה לא קצת סותר את ה"RMS"?
בעיקרון הPEAK אמור להיות פי שתיים מה"RMS".
לגבי הSVS, זה 1100 וואט אבל מי אמר שזה ללא עייות, אין דבר כזה, בטח בעזור ה1%, אפשר יותר כי זה סאב והדיוק פה פחות חשוב מאשר בתוויתר, אבל עדיין יש עיוות.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

אבל, הSVS יורד נמוך יותר, משמעותית, 19 מול 25 הרץ.
...
19 מול 25 זה יותר נמוך אבל לא משמעותי. גם ככה התדרים האלו חסרי משמעות עם סאבים שכאלו, העוצמה שהם מפיקים מתחת ל- 25hz לא ממש משחקת תפקיד בעולם האמיתי.
...
העוצמה של המגבר לא אומרת כלום על הביצועים.
ש לו וופר גדול יותר והוא בעצמו גדול יותר.
...
הוופר גדול יותר ב- SVS, אבל הוופר בעל Motor מאסיבי יותר ב- JL, מה שדי מצמצם את הפערים.
התיבה של ה- SVS גדולה יותר פשוט בגלל קוטר הוופר, זה לא יתרון.
...
על פניו הביצועים אמורים להיות כמעט אותו הדבר. אם אתה יכול לארגן כל אחד לבדיקה בבית אז אין יותר טוב מזה, כאשר מעבר לזה גם למחיר יש חשיבות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #10 

BUGY כתב:
...
...
·איזה נייר זה?

אבל, הSVS יורד נמוך יותר, משמעותית, 19 מול 25 הרץ. יש לו וופר גדול יותר והוא בעצמו גדול יותר. יש גם הבדל גדול במחיר בינהם, הבדל כזה גדול שאני היתי ממליץ על שני SVSים, זה ימלא את החלל הרבה יותר טוב, יתן יותר פנץ והכי חשוב, יעזור נגד גלים עומדים וכל מיני בעיות אקוסטיות עם הסאב.
...
·

Jl חברה טובה אין ויכוח אבל מה לעשות שחלק גדול מהמחיר הפלצני הולך על קופונים שנגזרים בדרך ?
ה svs נותנים תמורה טובה יותר לאגרה לא יעזור כלום.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

HazooM כתב:
...
...
על פניו הביצועים אמורים להיות כמעט אותו הדבר. אם אתה יכול לארגן כל אחד לבדיקה בבית אז אין יותר טוב מזה, כאשר מעבר לזה גם למחיר יש חשיבות.
...
·אנחנו משווים דברים "על הנייר" רוצה להוסיף משהו חכם, בבקשה, אבל רק לסתור לא ממש תורם לדיון, חוץ מזה, חלק ממה שאתה אומר לא נכון.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

istarmini כתב:
...
...
·

Jl חברה טובה אין ויכוח אבל מה לעשות שחלק גדול מהמחיר הפלצני הולך על קופונים שנגזרים בדרך ?
ה svs נותנים תמורה טובה יותר לאגרה לא יעזור כלום.
...
·המון קופונים, משהו כמו 300-400$ של קופונים.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #13 

אנחנו משווים דברים "על הנייר" רוצה להוסיף משהו חכם, בבקשה, אבל רק לסתור לא ממש תורם לדיון, חוץ מזה, חלק ממה שאתה אומר לא נכון.
...
אני לא סותר, אני מתקן שטויות שאחרים כותבים. אתה יכול כמובן לא להסכים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

HazooM כתב:
...
...
אני לא סותר, אני מתקן שטויות שאחרים כותבים. אתה יכול כמובן לא להסכים.
...
·אני בעד תיקון שטויות מכל סוג, אבל אתה לא מתקן, אתה סתם אומר "לא" ""זה לא" "לא זה" "לא"...תגיד מה כן ואז:
א- אנשים ילמדו מה כן - כך לומדים, זה הבסיס.
ב - יש אפשרות לפתח דיון במקום ריב של מי צודק ומי לא.
ג - אולי גם אתה תלמד או שאתה כבר יודע הכל ואין לך מה ללמוד וכל מה שאתה אומר זה קדוש?

תסלח לי, אבל חצי ממה שכתב לא נכון בכלל.
כמובן שעוצמה יכולה להגיד הרבה על הביצועים. זה מדד, כמו כל האחרים שממנו ניתן ללמוד משהו.

"התיבה של ה- SVS גדולה יותר פשוט בגלל קוטר הוופר, זה לא יתרון. " -
לא אמרתי בשום שלב מי עדיף ומי יותר טוב או שהגודל זה יתרון. בעיות בהבנת הנקרא או שאתה סתם אוהב להציק לי אז איך שאני כותב משהו אתה רץ "לתקן"?

אז אם לא הבנת, אני אוהב דיון, במיוחד כזה שניתן ללמוד ממנו, אני פה לעזור כשאני יכול וללמוד מה שאני יכול, הגישה שלך מאוד מעצבנת כי היא לא מאפשרת דיון ולא מלמדת כלום, זה רק מספק אותך.

אתה יכול כמובן לא להסכים.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #15 

כמובן שעוצמה יכולה להגיד הרבה על הביצועים. זה מדד, כמו כל האחרים שממנו ניתן ללמוד משהו.
...
הדבר האחרון שעושים זה רוכשים סאבוופר על סמך מספר כמו עוצמת המגבר שלו. מה שמעניין בכל הקשור ל- "עוצמה" זה המקסימום SPL הנקי שמתתקבל בתחום העבודה של הסאב, ומה לעשות, לא רק שעוצמת המגבר לא עוזרת לנו להשיג את המידע הזה, אלא גם שברוב הסאבוופרים הדרייבר מגיע לגבולות המכנים שלו לפני שהמגבר מאבד את הגז, לא משנה עם זה עם מגבר של 100W או 1000W.
והוא בעצמו גדול יותר
...
אם לא התכוונת לציין את זה כיתרון כלשהו אז למה בכלל רשמת את זה?
אני בעד תיקון שטויות מכל סוג, אבל אתה לא מתקן, אתה סתם אומר "לא" ""זה לא" "לא זה" "לא"...תגיד מה כן ואז:
א- אנשים ילמדו מה כן - כך לומדים, זה הבסיס.
...
אני כן תיקנתי והסברתי. מדוע אתה מציין שלא, אני לא יודע. מה שכן, אתה מוזמן לתקן אותי בחזרה עם הסברים משלך.
הגישה שלך מאוד מעצבנת כי היא לא מאפשרת דיון ולא מלמדת כלום, זה רק מספק אותך.
...
דיון זה מבורך, אבל לא כאשר צד אחד מתכווח עם עובדות טכניות. אנחנו לא מדברים פה על טעם אישי, אלא על האופן שבו המוצרים האלו עובדים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

אני ממש לא רוצה לא מתווכח עם עובדות טכניות, ואני מנסה כמה שפחות להכניס טעם אישי או העדפות לשיחות הללו. אבל כשאתה אומר לי זה לא נכון, איפה העובדה הטכנית, תראה ,תסביר, תפנה, תכוון למקום עם העובדות כי עד עכשיו לא היו פה עובדות אלה זה נראה כמו דעתך האישית (לא כולל את התשובה האחרנוה שלך). אני מבין שאולי אתה כבר חרשת על כל זה כמה וכמה פעמים אבל יש פה אנשים שלהם זה לא מובן למה עוצמה של מגבר לא חשובה, תאמין לי, אני לא היחיד פה. יש פה באתר תהליך של התחדשות, חדשים מצטרפים ישנים הולכים (או יותר נכון לא מופיעים בתדירות גבוה), כך שאתה צריך לפעמים להרחיב בתשובות שלך, לא כולם פה מתמחים בסאבים.

בקשר לסאב, כשכתבתי שאחד גדול מהשני זה כי לפעמים לאנשים הגודל הוא פקטור מאוד חשוב, במיוחד אם האישה מעורבת בעניין, בשום שלב לא אמרתי מי עדיף. אבל אם לפותח השרשור גודל זה פקטור אז בשבילו זה יתרון. סאב זה לא רק נתונים טכניים.

"אני כן תיקנתי והסברתי. מדוע אתה מציין שלא, אני לא יודע. מה שכן, אתה מוזמן לתקן אותי בחזרה עם הסברים משלך"
מהסיבה הפשוטה, שתראה איך זה כשמישהו פשוט אומר "לא נכון" בלי להרחיב :wink:

HazooM
כתב
כתב

שליחה #17 

יש פה באתר תהליך של התחדשות, חדשים מצטרפים ישנים הולכים (או יותר נכון לא מופיעים בתדירות גבוה), כך שאתה צריך לפעמים להרחיב בתשובות שלך, לא כולם פה מתמחים בסאבים.
...
אבל כשאתה אומר לי זה לא נכון, איפה העובדה הטכנית, תראה ,תסביר, תפנה, תכוון למקום עם העובדות
...
בשביל זה אני כותב פה מאמרים כבר מ- 2008, וזה כולל מאמרים טכנים על סאבוופרים וביקורות על סאבוופרים שונים. הגישה למאמרים קלה ופשוטה דרך חיפוש או דרך הפרופיל שלי ואני לא רואה צורך להרחיב על הנושא בכל שרשור ושרשור שמישהו חדש פותח בפורום. דווקא שאר המשתתפים בפורום היו עושים לי טובה, וזה גם היה מחמיא לי, אם היו מקשרים אל המאמרים בדיונים השונים, הרי אני כתבתי אותם בשביל כולם.
אבל יש פה אנשים שלהם זה לא מובן למה עוצמה של מגבר לא חשובה, תאמין לי, אני לא היחיד פה
...
בשום שלב לא אמרתי שעוצמת המגבר לא חשובה, אז נא לא להכניס לי מילים לפה. אני כן ציינתי שזה לא מדד שיכול להראות לנו על הנייר את טיב הביצועים של סאב כזה או אחר.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

אוקי, אז אתה אומר שכל פעם שאתה אומר משהו, אני וכל מי שרוצה להבין, צריך ללכת ולחפש את ההסבר על זה באחד המאמרים שכתבת? נשמע לך הגיוני? למה שאתה לא תוסיף קישור מדוייק לקטע הטכני או פשוט תכניס את הקטע הרלווני על יד קופי פאיסט, כך אפשר לקרוא ואז להגיב, לשאול שאלות וכדומה. אם אין לך כוח להפנות לקישור ואם אין לך כוח להסביר ולהרחיב, למה בכלל להתערב בשיחה? זה סתם מסית את הדיון למקום אחר ובנתיים, פותח השרשור, משתמש חדש אגב, לא מקבל תשובות וחושב, טוב, לא יודע מה הוא חושב אבל לא נראה לי שהוא הכי מרוצה. זאת גם לא פעם ראשונה...:?

כשאתה לא מסביר ולא מרחיב, משפט כזה מאוד מבלבל:
"לא משנה עם זה עם מגבר של 100W או 1000W" אם הקשר ובלי, זה לא הגיוני.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6638
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 706 פעמים

שליחה #19 

Snake כתב:שלום, אני מתלבט בין 2 הדגמים הללו:
SVS SB-2000 לביןJL Audio Dominion d110
מישהו יכול לתת חוות דעת או דיעה לגבי הסאבים האלה?

תודה רבה.
...
·

יש כאן ביקורת לסאב JL ADUIO מסדרה F , שזה לא בדיוק מה שאתה מחפש

אבל עדיין הייתי קורא כדי להתרשם מהמוצר של החברה באופן כללי :

http://www.dtown.co.il/articles/2504.html

לגבי SVS , יש את השירשור המרוכז של הרוכשים בלינק הזה :

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

אני בטוח שתמצא שם מידע שרלוונטי לך .

מקווה שעזרתי..

LevinsonAudio