כתמים במסך טלויזיה של LG (טלויזיה בת שנתיים שקיבלתי במתנה)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

מדובר במסך 47" של LG מדגם 47LN5420 שקיבלתי במתנה מקרובי משפחה.
שמתי לב שממרחק צפיה גדול יש מין 2 כתמים אפורים (אחד מהם הבהב כמה פעמים) שלא רואים ממרחק קרוב מאוד אלא רק ממרחק צפיה רגיל. נראה לי שה-LED שנמצא מאחורי מסך ה-LCD פשוט נשרף וצריך להחליף אותו.

את הכתמים רואים על רקע בהיר (לבן או כחול בהיר) ומאוד קשה לראות על גבי צבעים כהים על גבול הבלתי אפשרי על גבי צבעים אפורים-שחורים.

אני מצרף תמונה להתרשמות (כתם אחד, מהבהב נמצא בפינה הימנית העליונה ואילו הכתם השני והקבוע נמצא במרכז- פינה שמאלית תחתונה)

א.האם האיבחון שלי נכון?
ב. כמה תיקון כזה יכול לעלות?
ג. יש מעבדה מומלצת באזור חיפה?
נערך לאחרונה על ידי Bigb0bco ב 02/06/2016 18:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

מצחיק, יש לי את אותה טלוויזיה בדיוק(דגם וגודל) וגם לי היית את התקלה הזו, ממש היום בבוקר בא טכנאי של ח.י לתקן את זה.
זו אכן בעיה בלדים, אין לי מושג כמה התיקון הזה עולה, אני רק יכול לומר שהוא ביצע את כל העבודה אצלי בבית תוך 30-40 דקות. הוא ללא ספק היה מיומן, אבל זה בכל מקרה לא נראה סיפור מסובך מדי(יכול להיות שאני טועה)...

shahare51
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
שם מלא: Sami somi
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

זה לא לד שרוף זה סך הכל לכלוך על דף הבקלייט. פותחים את המסך ומרימים כמה שכבות ובשכבה הלבנה מנקים עם מטלית מיקרופייבר.
קרה לי את זה באיימק של אפל.
התהליך עצמו בפעם הראשונה מפחיד :)

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

giladk123 כתב:מצחיק, יש לי את אותה טלוויזיה בדיוק(דגם וגודל) וגם לי היית את התקלה הזו, ממש היום בבוקר בא טכנאי של ח.י לתקן את זה.
זו אכן בעיה בלדים, אין לי מושג כמה התיקון הזה עולה, אני רק יכול לומר שהוא ביצע את כל העבודה אצלי בבית תוך 30-40 דקות. הוא ללא ספק היה מיומן, אבל זה בכל מקרה לא נראה סיפור מסובך מדי(יכול להיות שאני טועה)...
...
·

תודה על המענה, אני אעדכן פה אחרי שהטלויזיה תעבור תיקון כמה עלה התיקון.
shahare51 כתב:זה לא לד שרוף זה סך הכל לכלוך על דף הבקלייט
...
קשה לי להאמין כי הכתם "נעלם" אם ממש מתקרבים לטלויזיה וכי אחד הכתמים ממש מהבהב לפעמים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

סביר להניח שהבעיה היא באחד המגעים של הלדים ללוח בקר או אולי דרייבר לד שרוף. (גם לוח, אולי חלק מלוח הבקרה).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”