התחדשתי לי ברמקולים של klipsch r28f ויש לי שאלה
כמו כן אחרי הרבה זמן של חיפושים והתלבטיות בוף סוף קניתי אותם והם הצטרפו ל:
סאב polk audio psw110
מדפיים אחורים klipsch r14m
סנטר סרווין וגה 5vec
מגבר pionner vsx 323
ושאלתי היא למה כשאני חותך את הקרוס ב50 הם נשמעים לי יותר טוב ומ80 והאם זה מומלץ לחתוך ב50?
סאב polk audio psw110
מדפיים אחורים klipsch r14m
סנטר סרווין וגה 5vec
מגבר pionner vsx 323
ושאלתי היא למה כשאני חותך את הקרוס ב50 הם נשמעים לי יותר טוב ומ80 והאם זה מומלץ לחתוך ב50?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
תתחדש,
איזה מפלצות על הרסיבר המסכן שלך.
ולעניין,
ההמלצה העקרונית היא לחתוך ב- 80Hz, כי תדרים נמוכים מזה אינם כיווניים.
זה לא חוק, ואם אתה מרגיש שנשמע לך יותר טוב לחתוך ב- 50Hz, אתה בהחלט יכול להשאר על 50Hz.
כיוון שאתה מקבל באס לא כיווני משלושה מקורות, יכול להיות שהגדרת קרוס על 80Hz, והגברת ווליום של הסאב יתן לך תוצאה דומה.
גם יכול להיות שכיוון שיש לך Entery Level Subwoofer ורמקולים טובים, הם מאפילים על הבאס מהסאב.
ולעניין,
זה לא חוק, ואם אתה מרגיש שנשמע לך יותר טוב לחתוך ב- 50Hz, אתה בהחלט יכול להשאר על 50Hz.
כיוון שאתה מקבל באס לא כיווני משלושה מקורות, יכול להיות שהגדרת קרוס על 80Hz, והגברת ווליום של הסאב יתן לך תוצאה דומה.
גם יכול להיות שכיוון שיש לך Entery Level Subwoofer ורמקולים טובים, הם מאפילים על הבאס מהסאב.
·<span>אז רגע בגלל שהרמקולים טובים אז הם יכולים להתמודד עם תדרים נמוכים בגלל תוןך תדרים רחב,ולכן 50 hz נשמע לי טוב יותר מ80 ?Amir64 כתב:תתחדש,
ולעניין,
גם יכול להיות שכיוון שיש לך Entery Level Subwoofer ורמקולים טובים, הם מאפילים על הבאס מהסאב....
אבל באותה מידה אני רוצה שגם הסאב יהיה דומיננטי אז אפשר להגביר את הווליום שלו כמעט עד הסוף מבלי לפגוע בו? </span><span></span><span>
</span>
אתה פשוט צריך לתאם בין הסאב לקדמיים מבחינת הבס
אם הסאב יורד עד 30hz נגיד והקדמיים עד 50hz לדוגמא
חתוך בקרוס מאחור בסאב כפתור התדרים ל45 hz בערך
וגם ברסיוור בהגדרות וכך הסאב יחפוף עם הקדמיים וישלים עד ל32......😉😉😉😉
אם הסאב יורד עד 30hz נגיד והקדמיים עד 50hz לדוגמא
חתוך בקרוס מאחור בסאב כפתור התדרים ל45 hz בערך
וגם ברסיוור בהגדרות וכך הסאב יחפוף עם הקדמיים וישלים עד ל32......😉😉😉😉
ומברוק 😎😎😎😎😎😎😎
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
את הסאב שים על המקסימום -בקרוס לבל.לא חותכים אותו.
ומה שטוב לך...זה מה שטוב!
תהנה ותתחדש!
ומה שטוב לך...זה מה שטוב!
תהנה ותתחדש!
כיף חיים.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מאיזו בחינה הוא לא מנצל? עוצמה אני מבין אבל הואהאמור להרגיש גם הבדל במשהו אחר?pessik כתב:·......
עם רסיבר בסיסי שכזה אני חושב שאתה לא ממצה את הקליפשים החדשים![]()
בכל מקרה תתחדש...
·oris74 כתב: מאיזו בחינה הוא לא מנצל? עוצמה אני מבין אבל הואהאמור להרגיש גם הבדל במשהו אחר?...
·MrHicUp כתב:Klipsch נחשבים רמקולים נצילים כך שלא נראה לי שיש בעיה לרסיבר לדחוף ולהגיע לווליום גבוהה, אני טועה?...
אמת , הרמקולים הנ"ל נצילים מאוד (db 98 ) , אך הגברה איכותית אינה נמדדת
רק בהספק ( watts ) או כמה באמת אפשר "לדחוף" את הרמקול מבחינת ווליום .
יש נתונים נוספים כמו THD ועוד שמתייחסים לאיכויות של הגברה .
כמו כן - אין כמו מבחן האוזן : כשאני עברתי מרסיבר של ימהה סדרה 4 , לסדרה 7 מיד שמתי לב להבדל
ולא הייתי צריך לדחוף את הרמקולים שלי לווליום גבוה כדי לשים לב.
אני נמנע מלהשתמש בביטויים "צליל פתוח , בס חם ועמוק , במה עשירה" וכ'ו
אבל היה שינוי משמעותי לטובה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@pessik
כל מילה בסלע.
ברסיבר כניסה כל המערכות הן בסיסיות בלבד.
ככל שאתה עולה ברמה אתה מתחיל לשמוע הפרדת צלילים יותר טובה, גם בווליום נמוך.
איכות ההפקה של הצלילים יותר טובה, אין מה לעשות...
אם זה לא היה כך, כולם היו קונים את הזול ביותר, כי יקר יותר לא היה טוב יותר (בקו מוצרים של אותו יצרן)
כל מילה בסלע.
ברסיבר כניסה כל המערכות הן בסיסיות בלבד.
ככל שאתה עולה ברמה אתה מתחיל לשמוע הפרדת צלילים יותר טובה, גם בווליום נמוך.
איכות ההפקה של הצלילים יותר טובה, אין מה לעשות...
אם זה לא היה כך, כולם היו קונים את הזול ביותר, כי יקר יותר לא היה טוב יותר (בקו מוצרים של אותו יצרן)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני היחיד שחושב שהרמקולים גדולים על החדר?
לא משנה. קודם כל תתחדש ואני בטוח שתהנה כי אלו רמקולים מעולים. עזוב את קטע הנצילות, זה אולי חשוב למי שיש מגבר מנורות עם הספק כמו של פנס כיס אבל זה לא המקרה שלך. העצה שלי שתשקיע יותר במיקום, עד כמה שזה אפשרי במרחב המצומצם שצילמת. נסה להרחיק אותם מהקיר האחורי עד כמה שאפשר ונסה לראות אם אתה יכול שלא לתקוע את הרמקול בפינה. שינוי כזה, אם אפשרי, ישפר לך את החוויה בכמה דרגות מעבר להתעסקות ברסיבר.
לא משנה. קודם כל תתחדש ואני בטוח שתהנה כי אלו רמקולים מעולים. עזוב את קטע הנצילות, זה אולי חשוב למי שיש מגבר מנורות עם הספק כמו של פנס כיס אבל זה לא המקרה שלך. העצה שלי שתשקיע יותר במיקום, עד כמה שזה אפשרי במרחב המצומצם שצילמת. נסה להרחיק אותם מהקיר האחורי עד כמה שאפשר ונסה לראות אם אתה יכול שלא לתקוע את הרמקול בפינה. שינוי כזה, אם אפשרי, ישפר לך את החוויה בכמה דרגות מעבר להתעסקות ברסיבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
·לגבי מיקום אין לי יותר מידי אופציות,הרמקול בפינה לא כזה חנוק זה רק ניראה בתמונהCatskinner כתב:אני היחיד שחושב שהרמקולים גדולים על החדר?
לא משנה. קודם כל תתחדש ואני בטוח שתהנה כי אלו רמקולים מעולים. עזוב את קטע הנצילות, זה אולי חשוב למי שיש מגבר מנורות עם הספק כמו של פנס כיס אבל זה לא המקרה שלך. העצה שלי שתשקיע יותר במיקום, עד כמה שזה אפשרי במרחב המצומצם שצילמת. נסה להרחיק אותם מהקיר האחורי עד כמה שאפשר ונסה לראות אם אתה יכול שלא לתקוע את הרמקול בפינה. שינוי כזה, אם אפשרי, ישפר לך את החוויה בכמה דרגות מעבר להתעסקות ברסיבר....
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·זה בסדר, הינו בסרט הזה, רמקולים טובים, החדר קצת פחותnatan1995 כתב:·לגבי מיקום אין לי יותר מידי אופציות,הרמקול בפינה לא כזה חנוק זה רק ניראה בתמונה.........
תמיד יש לךעוד אפשריות, שאלה מה יותר חשוב ועל מה אתה מוכן לוותר. אני אישית וויתרתי על ארון גדול וזה פינה לי מקום לסידור טוב יותר. אבל אני צריך רק שני זוגות בגדים...
השאלה אחרת, אתה שומע מהם מוזיקה ורואה סרטים מהכיסא מחשב או מהמיטה? כי מהעמדת מחשב יש לך כמה בעיות רצניות של כיווניות.
·אני רואה מהמיטהBUGY כתב:·זה בסדר, הינו בסרט הזה, רמקולים טובים, החדר קצת פחות......![]()
תמיד יש לךעוד אפשריות, שאלה מה יותר חשוב ועל מה אתה מוכן לוותר. אני אישית וויתרתי על ארון גדול וזה פינה לי מקום לסידור טוב יותר. אבל אני צריך רק שני זוגות בגדים...
השאלה אחרת, אתה שומע מהם מוזיקה ורואה סרטים מהכיסא מחשב או מהמיטה? כי מהעמדת מחשב יש לך כמה בעיות רצניות של כיווניות....