איכות של כבלים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
D613 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

שלום רב,
יש לי ארבעה רמקולים שקועים בתקרה של JAMO (עלו לי 2000 שח לזוג) ורסיבר YAMAHA RN 500.

כמה חשיבות יש לאיכות הכבלים שמשחילים בקירות? חנות אחת המליצה על כבלים בעשרה ש"ח למטר וחנות שניה אמרה לי לקחת כבל פשוט פשוט בשני ש"ח למטר ושחבל על הכסף. מי צודק?

כמו כן האם קריטי להשחלה בקירות לקנות כבלים ייעודיים להשחלה או שאפשר להסתדר עם כבלים רגילים?

תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

הכל תלוי במרחק ובדרישה של הרמקולים.
ההמלצה היא כבל נחושת 99.99% ללא חמצן באובי מתאים על פי מהרחק. כבל יקר מדי, זה גנבה, אין שום דבר יקר בכל טוב. יש כבל יעודי להשחלות אבל לא חובה אותו, היתרון שלו זה עמידה בתקני אש, טוב למתקינים מורשים.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

אם אין לך סאבוופר, גם אם תשקיע 100$ למטר כבל אתה עדיין תשמע טרנזיסטור...

המגבר שלך מצויין, לגבי הרמקולים? קשה לענות... צריך לדעת איזה דגם ובאיזה סביבה זה מותקן.

בגדול למרחקים של עד 30 מטר מספיק כבל 16AWG ואם להגזים אז 14AWG, למרחקים גדולים יותר ו\או לחיבור עבור רמקולים בהספקים גדולים (אם יהיו לך כאלו) אתה כבר צריך 12AWG ומעלה...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

D613 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

@JEXY
·אשמח אם תוכל להרחיב לגבי הסאבוופר למה התכוונת שאמשיך לשמוע טרניזסטור?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

הוא התכוון שלרמקולים שקועים חולשה אופיינית בביצועים בבאסים, ולכן מומלץ מאוד לשלב במערכת שמבוססת על שקועים גם סאבוופר.

ספציפית, כמעט כל הדגמים של JAMO לא יורדים מתחת ל-75 הרץ, כאשר סאבוופר מתמקד בתחום שבין 20-80 הרץ.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”