שלום רב,
יש לי ארבעה רמקולים שקועים בתקרה של JAMO (עלו לי 2000 שח לזוג) ורסיבר YAMAHA RN 500.
כמה חשיבות יש לאיכות הכבלים שמשחילים בקירות? חנות אחת המליצה על כבלים בעשרה ש"ח למטר וחנות שניה אמרה לי לקחת כבל פשוט פשוט בשני ש"ח למטר ושחבל על הכסף. מי צודק?
כמו כן האם קריטי להשחלה בקירות לקנות כבלים ייעודיים להשחלה או שאפשר להסתדר עם כבלים רגילים?
תודה
איכות של כבלים
-
D613
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
הכל תלוי במרחק ובדרישה של הרמקולים.
ההמלצה היא כבל נחושת 99.99% ללא חמצן באובי מתאים על פי מהרחק. כבל יקר מדי, זה גנבה, אין שום דבר יקר בכל טוב. יש כבל יעודי להשחלות אבל לא חובה אותו, היתרון שלו זה עמידה בתקני אש, טוב למתקינים מורשים.
ההמלצה היא כבל נחושת 99.99% ללא חמצן באובי מתאים על פי מהרחק. כבל יקר מדי, זה גנבה, אין שום דבר יקר בכל טוב. יש כבל יעודי להשחלות אבל לא חובה אותו, היתרון שלו זה עמידה בתקני אש, טוב למתקינים מורשים.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
אם אין לך סאבוופר, גם אם תשקיע 100$ למטר כבל אתה עדיין תשמע טרנזיסטור...
המגבר שלך מצויין, לגבי הרמקולים? קשה לענות... צריך לדעת איזה דגם ובאיזה סביבה זה מותקן.
בגדול למרחקים של עד 30 מטר מספיק כבל 16AWG ואם להגזים אז 14AWG, למרחקים גדולים יותר ו\או לחיבור עבור רמקולים בהספקים גדולים (אם יהיו לך כאלו) אתה כבר צריך 12AWG ומעלה...
המגבר שלך מצויין, לגבי הרמקולים? קשה לענות... צריך לדעת איזה דגם ובאיזה סביבה זה מותקן.
בגדול למרחקים של עד 30 מטר מספיק כבל 16AWG ואם להגזים אז 14AWG, למרחקים גדולים יותר ו\או לחיבור עבור רמקולים בהספקים גדולים (אם יהיו לך כאלו) אתה כבר צריך 12AWG ומעלה...
-
D613
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
@JEXY
·אשמח אם תוכל להרחיב לגבי הסאבוופר למה התכוונת שאמשיך לשמוע טרניזסטור?
·אשמח אם תוכל להרחיב לגבי הסאבוופר למה התכוונת שאמשיך לשמוע טרניזסטור?
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
הוא התכוון שלרמקולים שקועים חולשה אופיינית בביצועים בבאסים, ולכן מומלץ מאוד לשלב במערכת שמבוססת על שקועים גם סאבוופר.
ספציפית, כמעט כל הדגמים של JAMO לא יורדים מתחת ל-75 הרץ, כאשר סאבוופר מתמקד בתחום שבין 20-80 הרץ.
ספציפית, כמעט כל הדגמים של JAMO לא יורדים מתחת ל-75 הרץ, כאשר סאבוופר מתמקד בתחום שבין 20-80 הרץ.