Pharos / Orphan Espresso - מטחנה ידנית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

בס"ד

בתוך רצף שיטוטיי בחיפוש אחר מטחנה חדשה, אני מגיע לשרשורים פה אודות המטחנה הידנית הנ"ל.

מישהו רכש / התנסה ?

לא ראיתי שהיא מופיעה ב-ebay או amazon למיניהם. כנראה היא חדשה מדי בשוק. פניתי לבעלים במייל לכתובת המופיעה באתר שלהם.
אגב, מה האפשרויות לישראלי שלא מתכוון לנסוע לחו"ל בזמן הקרוב לרכוש מוצר שאין לו יבואנים בארץ ועדיין לא הגיע ל-ebay, מלבד לרתום מישהו שנוסע לחו"ל שיקנה עבורו?

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

לי יש כזו מספר חודשים, הזמנתי לארה"ב ולקחתי משם - אבל יש להם גם אפשרות משלוח לישראול אם אני זוכר נכון. אני לא יודע מה יהיו עלויות המכס.
תוצאת הטחינה מעולה - אני מגיע בסלסלה כפולה לזרימה טובה ממנה של 12 גרם ועד 20 גרם עם כיוון הטחינה, והטעמים מופרדים מאוד ולא "בוציים". נותן המון חופש.
אבל - נוחות התפעול היא מינימלית. אני התרגלתי והייתי מודע לזה ברכישה, אבל עדיף לא להיות מופתע. (גם כיוון הטחינה וגם הוצאת הקפה הטחון)

·

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

אתה צריך להשתמש בחברת שילוח או לסחוב באופן עצמאי.

זאת כנראה המטחנה שנותנת הכי הרבה טעם ביחס למחיר. מצד שני היא נותנת הכי מעט נוחות בתפעול, בייחוד כל נושא הוצאת הקפה לאחר הטחינה. אני התלבטתי קשות אם לרכוש אותה ובסופו של דבר הסבלנות משתלמת וקניתי HG1.

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

udilo כתב:לי יש כזו מספר חודשים, הזמנתי לארה"ב ולקחתי משם - אבל יש להם גם אפשרות משלוח לישראול אם אני זוכר נכון. אני לא יודע מה יהיו עלויות המכס.
תוצאת הטחינה מעולה - אני מגיע בסלסלה כפולה לזרימה טובה ממנה של 12 גרם ועד 20 גרם עם כיוון הטחינה, והטעמים מופרדים מאוד ולא "בוציים". נותן המון חופש.
אבל - נוחות התפעול היא מינימלית. אני התרגלתי והייתי מודע לזה ברכישה, אבל עדיף לא להיות מופתע. (גם כיוון הטחינה וגם הוצאת הקפה הטחון)
...
(Y) קודם-כל חן-חן לך, בזכות ההודעה שלך התחלתי לבדוק פרטים על המטחנה הזו. ממה שגיליתי עד כה -- מרשים מאד. :) מה 'כפת לי נוחות תפעול.. זה רק מוסיף להנאה של ה"התעסקות", כך שאצלי זה אפילו סוג של יתרון. הרעיון של ללכת על מטחנה ידנית היכה בי כמו ברק. אהבתי מאד את כל הסרטונים שראיתי, עם כל ההתעסקות ה"סבתאית"-משהו עם מין כלי שנראה כמו פריט אספנות משנות הארבעים של המאה הקודמת.. ועם זאת הוא גם הכי מתקדם, והכי משוכלל דווקא... יש בזה .. לא יודע .. קסם! 8)

אהבתי! אהבתי! אהבתי !!

כבר חיפשתי בין מכריי ואנשי שלומי מי נוסע בקרוב לחו"ל.
אם מישהו מהפורום מתכנן נסיעה קרובה, נא ייצור איתי קשר.. :)

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

pup26 כתב:אתה צריך להשתמש בחברת שילוח או לסחוב באופן עצמאי.

זאת כנראה המטחנה שנותנת הכי הרבה טעם ביחס למחיר. מצד שני היא נותנת הכי מעט נוחות בתפעול, בייחוד כל נושא הוצאת הקפה לאחר הטחינה. אני התלבטתי קשות אם לרכוש אותה ובסופו של דבר הסבלנות משתלמת וקניתי HG1.
...
·
(Y)
תודה. אם יש למישהו ניסיון עם חברות שילוח ויודע להמליץ מי תהיה הכי זולה ומתאימה במקרה הזה, תתקבל בברכה.
באתר של Orphan Espresso לא מצאתי את ישראל בין המדינות שהם שולחים אליהן.

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

יש להם אפשרות למשלוח בישראל ב 71$

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

אורפו אספרסו שולחים לישראל, אפשר תמיד לבדוק איתם במייל
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #8 

אפשר להשתמש בשירותים של חברה כמו שיפטו או BUY2US ואז גם אין התעסקות עם מכס ומיסים התשלום כולל הכל.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #9 

כמו שרועי כתב זו המטחנה עם התמורה הכי טובה שיש אך היא לא נוחה לתפעול - לדעתי יותר מדי לא נוחה עד כדי שזה מוציא את כל החוויה מתהליך ההכנה שהופך לתהליך מסורבל מדי.
מנגד, יש לך מטחנה משודרגת של גרמני שלקח את כל החסרונות שיש בפארוס ויצר מטחנה עם ארגונומיה הרבה יותר מוצלחת. הוא, אותו גרמני, לא מוכן להודות בזה ומתעלם מהנושא כל פעם שמעלים את זה, אך קשה שלא לשים לב שלמעשה מדובר בפארוס משודרגת מאוד. המטחנה של הגרמני זה Mahlgut.

אני רציתי לקנות את המאלגוט, אבל הוא לא ענה לי וזה דיי הרתיח אותי ההתעלמות מקונה פוטנציאלי עם שאלות. אז לבסוף, הלכתי על המוכר והטוב - HG 1.

רק מתוך עקרון לא היתי קונה את המאלגוט.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #10 

ד.א בקשר למשלוח, לדעתי, מארה"ב הכי נוח (במיוחד עם חבילות בינוניות) לשלוח דרך USHOPS. הן מבחינת עלות והן מבחינת נוחות ובלי הפתעות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@TsurTriger
·
המחיר של ה"מאלגוט" מתחיל אם הבנתי נכון מהאתר שלהם בגרמנית ב-€ 749.. כלומר מעל 3,200 ש"ח, בלי דמי משלוח ו/או מכס -- כמעט פי שלושה מהמחיר של הפארוס! אוברקיל מטורף בשביל שידרוג.. :? שימשיכו להתעלם משאלות של לקוחות. תן ל-zylber שלנו מהפורום את הפארוס והוא כבר יהנדס לך משהו שיפתור לך את בעיית נוחות התפעול...

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #12 

המחירים באתר של מאלגוט כוללים מע"מ גרמני (19%).
תכנס לאתר, תוסיף את המטחנה לסל ותעשה הערכת עלות משלוח, אתה תראה שאחרי שאתה בוחר משלוח לישראל המע"מ יורד ונוסף עלות משלוח (המחיר לאחר הורדת מע"מ הוא פחות מ-650 יורו למיטב זכרוני).

אם אני זוכר נכון, אחרי מע"מ ומשלוח המאלגוט צריכה לצאת פחות מ-3500 שח. לא מעט, אבל אתה מקבל מטחנה מעולה (בקשר לשירות הלקוחות... נתון לשיפור)

בקשר לזילבר, כבודו במקומו מונח -אך אם זה היה כל כך פשוט לייצר מטחנה כזו, אני מאמין שהינו רואים פרויקט ישראלי כחול לבן בנושא. כנראה שהנושא יותר מורכב ומסובך ממה שנראה (עם עלויות גבוהות למדי).

יש יתרון נוסף לפארוס ולמאלגוט, סכינים קוניות 68ממ ולא מפלצת כמו הHG1 עם מסכינים 83ממ קוניות. זה הופך את כל המטחנה להרבה יותר קומפקטית.

אני לא היתי קונה מאלגוט גם אם היא הייתה עולה חצי, וזאת בעיקר בגלל ההתעלמות (פעמיים לפחות) ממני כאשר שלחתי להם הודעה. אבל כמוצר, לדעתי, בהחלט מדובר פה על פארוס משופרת ונוחה יותר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

איזה מוצר כחול לבן?

בשביל 2.5 לקוחות שיש בארץ שיעלה פי 3 ממה שעולה לייצר בסין?

מטחנה זה לא סיפור למחלקת ההנדסה מנאסא או דארפא.

עובדתית יש מספר מצומצם ביותר של יצרני מטחנות בעולם, אם היה בזה מלא כסף זה היה כמו שוק חנויות הסלולריים.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #14 

1. תבדוק ותגלה שלא כל המטחנות מיוצרות בסין (בזמנו לדוגמה הHG יוצרה בקנדה והיום מיוצרת במלזיה)
2. זה לא סיפור, אבל עובדה שזה לא עבד וירד מהפרק אז כנראה שזה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע (כולה מתכת שמחזיקה סכינים ומסתובבים)
3. אם לא היה בזה כסף, אף אחד לא היה טורח לייצר מטחנות
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

1. גם אובל מייצרת איטליה לדוגמה, אבל היום לפתוח קו יצור חדש במדינה שמראש גם חומרי הגלם יותר יקרים וגם העבודה זה טפשי.

2.בכל תחום יש מה ללמוד במיוחד ביצור של מוצרים חדשים והנדסה מההתחלה.

תמיד אפשר כמו הסינים להנדס לאחור שזה קצת יותר קל.

3.יש עקרונות בסיס בכלכלה, בשוק שהוא מאוד אטרקטיבי כלומר מרווחים גבוהים, וחסמי כניסה נמוכים יש הרבה תחרות כמו בדוגמה של חנויות הסלולר.

היות שאין וגם תופעה של אינטגרציה לאחור, שיצרן מכונות למשל מתחיל לייצר גם מטחנות, המסקנה הבלתי נמנעת היא שהכדאיות נמוכה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #16 

heycafe מיוצרת בסין וזאת מטחנה מצוינת
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

גם האייפון.

ויש היום יצרניות של טלפונים סלולריים מעולות בסין.

כל יצרן או משווק יכול ללכת לבחור את הרמה והאיכות של המוצר שהוא רוצה,

מזבל סיני ועד אייפון הכל תלוי בכמה תשלם ואיך תפקח.

היום מאוד מקובל ורואים גם מוצרים שרשום עליהם כפל ייצור תוכנן בגרמניה יוצר בסין.

יש שווקים מסוימים שלהם יש הטבות של מכסים ומיסים למשל האיחוד הארופי,

לכן מותגים כמו BSH למשל עוברים למדינות היותר זולות באיחוד ולא לסין, אך העיקרון אותו עיקרון.

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #18 

לפי הביקורות בחו"ל על המטחנה התוצאות בכוס מעולות.
אבל מהסרטונים היא רחוקה מאוד מלהיות ידידותית למשתמש.
אני שוקל לקנות אותה ולבצע בה שינוי מבנה להגביהה את התא התחתון ולהוסיף מגירה / מקום לידית חליטה

נ. ב.
רמת האיכות של מוצר תלויה ביחס ישיר לכסף שמוכנים להשקיע בפיתוח ובחומרים מהם הוא בנוי ומידת הדיוק של החלקים ביחס לתכנון - הנ"ל בהנחה ונוטרלו הבדלי עלות כ"א.

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@eliavbe התוצאות בכוס אכן מעולות. אבל אני לא חושב שקל לבצע את השינוי, כי הציר הולך עד הסוף למטה, אז צריך לתכנן בזהירות.
·

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #20 

@eliavbe
·
מה שאתה מציע לעשות זה למעשה בדיוק מה שעשו (שיפרו) בדגם "הגרמני" של Mahlgut.

גם אני לא רואה איך ואיפה יש מקום למודלינג למטחנה של פארוס.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”