Sony 65W850C סקירת משתמש.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #1 

לפני כשלושה שבועות התחדשתי בסוני 65W850C. המכשיר החליף סמסונג 46D6600 עם פנל CMO שנחשב לנחות מבין הפנלים ב"רולטת הפנלים" ולמרות שכך הציג תמונה מדהימה. אחרי רקורד אמינות מפוקפק שצברתי עם מספר מוצרים של סמסונג, החלטתי לעבור צד ולחפש נחמה אצל המתחרים. דגם 850 אינו הדגם הרשמי שנמכר בארץ ע"י ישפאר אלא 859 ולמרות שכך, מדובר במכשירים זהים. אגב באירופה תמצאו את ה 855. הספרה האחרונה רלוונטית לארץ היעד של המכשיר בלבד, כך שאני מניח שכל מה שנכתב על ה 850 תקף גם ל 855 ו ל859.

הרושם הראשוני אחרי שהמכשיר נחת בסלון הייתה וואוו! בעיקר בגלל הגודל. הקפיצה מ-46 אינטש ל-65 היא משמעותית מהר מאוד תתרגלו לגודל ואז כבר אי אפשר להביט לאחור. חווית הצפיה ב 65 אינטש היא ללא ספק שונה מאשר ב 46.

אם הכוונה שלכם לצפות בתכנים של 480... אל תקנו 65 אינטש! זה פשוט נראה רע בלי קשר למותג. 720 נראה סביר ו 1080 תענוג! מי שמחפש מסכים של 4K, HDR או OLED? זה לגמרי לא המסך בשבילכם. רק שהפרמייה עבור הפונקציות הללו היא לפחות עוד 50% לתקציב או התפשרות על הגודל.. והגודל לגמרי קובע!

תמונה – זהו הסעיף המשמעותי ביותר (מלבד המחיר) לרוב הרוכשים. אז איך התמונה? ההשוואה שלי באופן טבעי, לסמסונג הישנה לא תמיד הוגנת היות המידע נפרס עכשיו על 65 אינטש כך שהתמונה באופן מובהק תהיה פחות חדה. לא משנה כמה תשחקו עם המכשיר בחנות התמונה בבית תמיד תהיה שונה. ההגדרות הראשוניות של התמונה הן סבירות ותו לא. בסמסונג לא הרגשתי בכלל צורך לכייל, בסוני משהו חסר... לא מצליח לשים אצבע מה בדיוק חסר, אבל למרות כל נסיונות הכיול, לא הצלחתי להגיע עדיין לתוצאה שקיווית.

כיולים - בסוני יש הרבה יותר אפשרויות לכיול מאשר בסמסונג הישנה ומסתבר שזה לכשעצמו לא בהכרח דבר חיובי. הגישה לתפריטים היא רק דרך מסך הבית ולא בגישה ישירה. זה רע ומסורבל. ריבוי האפשרויות לא בהכרח תורם ולעיתים בחירת מצב AUTO לאפשרויות שונות גורמת לחוסר יציבות של התמונה במהלך הסרט (למשל שינוי בהירות מעצבן) כך שההמלצה שלי היא להימנע מבחירת AUTO ככל שניתן. למרות הנסיונות הרבים שלי להגיע לכייל את המכשיר, עדיין לא הגעתי לתוצאה הרצויה. התמונה טובה... אבל לא מושלמת כמו שציפיתי לקבל. השחורים הכל-כך מדוברים, אגב, מצויינים... תודה ששאלתם.

זווית הצפייה פשוט גרועה ואם יש לכם סלון רחב אז המכשיר הזה חד משמעית לא מתאים לכם. חפשו אופציה אחרת.

השתקפות ועבודה באור יום – הסלון שלי מואר במיוחד, ההשתקפות סבירה ואפילו טובה יותר מאשר במסך הישן. למסך אין בעיה לעבוד בסביבה מוארת ובוהקת.

עיצוב – לא משהו חריג... הרגלים מיוצרות מניקל מכוער וזול. אם אתם מתכוונים לתלות את המכשיר זה פחות מפריע. הייתי מצפה לרגלים יותר יוקרתיות במכשיר שכזה.

שלט – המכשיר מגיע עם 2 שלטים. אחד רגיל והשני שלט BT עם פד לשליטה על ה SMART + פיקוד קולי. השלטים סבירים באיכותם. לא מוצר פרימיום אבל גם לא *** סיני. ניתן להתחבר עם טלפון חכם או טאבלט לשלט WIFI שבסופו של יום אני מוצא אותו כנוח מאוד, זאת ועוד הוא מאפשר חיפוש בעברית! היות ואני באופן אישי משתמש בלוגי'טק הרמוני, כל עניין השליטה מטופל ע"י צד שלישי ופחות רלוונטי עבורי. מקלדת ועכבר אלחוטיים עובדים מצויין אך שלט ה BT המקורי או השליטה ב WIFI מייתרת את הצורך במקלדת ועכבר חיצונים.

SMART – מפתיע מאוד לטובה – קודי 16.1 עובד חלק ויציב, כנ"ל NETFLIX. חנות האפליקציות של גוגל אומנם לא מלאה אבל ניתן להתקין כל אפליקציה דרך ES explorer בקלות (יש מדריכים ברשת איך לעשות זאת). התקנתי ספוטיפיי שלא נמצא באופן מפתיע בחנות שלהם וגוגל כרום! עובד מצויין, למרות שאני מעדיף תמיד להשתמש באמזון TV או באפל TV שמחוברים לטלוויזיה... עניין של נוחות אישית, למרות שהסמארט הזה בהחלט יספק 80% מבין המשתמשים. בלי קשר לסמארט הספציפי אלא עניין אנדרואיד כללי... טרם הצלחתי למצוא תוכנה שתציג תמונות כמו שצריך דרך הרשת הביתית. הקודי מאוד איטי וכל שאר התוכנות איטיות אפילו יותר. מה שאקסטרימר דור ראשון עשה לפני עשר שנים, אף אחד לא מצליח לעשות היום... מוזר! בכל מקרה מדובר על תמונות "גדולות" של 7-9 מגה לתמונה והרצון שלי להריץ Slide show מהיר כל 2-3 שניות תמונה אקראית. אם למשהו יש פתרון אשמח לשמוע.

חיבורים – 4 חיבורי HDMI ו 2-USB, שאחד מהם תומך ב 1A. חיבור דיסק הנייד של WD בנפח 2T גורם למכשיר לקרוס ולנתק מגע. לשם השוואה בסמסונג זה עבד! עם DOK לא נתקלתי בבעיות.

תלת מימד – לא בדקתי, זה גם לא מעניין.

שמע – איכות השמע מהרמקולים הפנימיים מצוינת למרות שע"פ רוב אני משתמש במגבר אונקיו 626 ורמקולים רצפתיים של JBL. גם בלי מגבר ורמקולים חיצוניים, הצליל חזק, ברור, נקי. יכולת שמע נוספת שמעניינת היא למצבי כדורגל שתוכננה להעצים את חווית האצטדיון- נחמד!

Latency – גם המכשיר הישן לא הצטיין, מדובר ב 20 מילי בערך, לא מומלץ לגימרים כבדים. לילדים שמשחקים באקסבוקס... אין תלונות אבל זה עדיין נתון גבוה מאוד ביחס למתחרים.

באגים – עוד לפני שרכשתי את המכשיר קראתי על בעיות של חוסר תגובה של המכשיר לשלט ה IR, מה שנפתר בכיבוי והפעלה דרך ה WIFI. למרות עדכוני התוכנה, הבעיה אכן קיימת והיא אפילו די מעצבנת. מלבד זאת, המכשיר מגיב מהר, הממשק חלק ומלוטש.

סיכום – מדובר במוצר לא זול ביחס למתחריו עם לא מעט חסרונות. זה לא מכשיר שאני יכול להמליץ עליו בפה מלא בטח לא במחיר שנדרש עבורו.

עם זאת, עדיין מדובר במוצר איכותי שמעפיל על חלק גדול ממתחריו שגם הם לא חפים מבעיות. אז למי הוא מיועד? למשתמשים "רגילים" לא כאלו שמחפשים לג טיים נמוך למשחקים, לא כאלו שמחפשים את התמונה המושלמת של סמסונג או של ה OLED, לא כאלו שמחפשים מציאות בזול (ע"ע היסנס). מי שמחפש תמונה טובה, יצרן חזק עם רקורד אמינות טוב, יבואן חזק, סמארט טוב ולא רואה את החיים דרך החור של הגרוש, המוצר הזה עשוי להתאים לצרכיו.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #2 

ahersko כתב:. 720 נראה סביר ו 1080 תענוג! .
...
·

תתחדש , אני מבין שאתה מרוצה בסה"כ (Y)

אני מעולם לא הצלחתי לשים לב להבדל בין 720 ל 1080 בפלזמה שלי 60 אינטש של סמסונג .

במרחק ישיבה של 4 מטר , וגם שהתקרבתי למסך זה נראה בדיוק אותו דבר..

אז מטבע הדברים הרדיפה אחרי 4K נראית לי קצת מוגזמת

יתכן שב LED השינוי מורגש יותר יחסית לפלזמה

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

ב46 הישנה, אתה צודק לחלוטין, קשה מאוד היה לראות את ההבדל.
אבל ב65 אינטש, בהחלט רואים הבדל בין 720 ו 1080. אל תשכח שמדובר בעוד 25% מידע (שורות) שנפרסות על מסך גדול.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

תתחדש (Y) מסך מצויין.
גם אני בעלים גאה של W850 "אמריקאי" מסידרה A בגודל 65".
לגבי זווית צפייה, אני דווקא מרוצה מאוד ממנה (פנל VA) אחרי אכזבה קשה בעניין הזה ממסך סוני 70" עם פנל IPS.
לגבי שחורים, עננות, חדות, צבעים, אחידות הפנל, עיבוד תמונה .. פשוט תענוג. אין תלונות. להיפך.
אם צריך בכל זאת למצוא חסרונות, מדי פעם יש תופעת בנדינג מעצבנת. לשמחתי ניתן להבחין בזה בסצינות מאוד ספציפיות ואני רואה את זה אולי פעם בכמה שבועות...
לסיכום, אין מסך מושלם אבל סה"כ כחבילה, אחד המסכים הטובים שיש.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני מניח שבמרוצת השנים הפנלים ויצרני הפנלים התחלפו בין סדרה A לסדרה C
ככל שידוע לי בסדרה C הפנל מיוצר ע"י AU optronics והפנל מסוג AMVA דור 3 - http://www.tftcentral.co.uk/articles/pa ... logies.htm
שבאופן כללי נאמר על הטכנולוגיה -Viewing angles not as wide as IPS/PLS.

לא ברור לי למה התכוונת בתופעת בנדינג?
לעניין העננות - אין עננות! אפס... זירו.. גורנישט! כלום.
יש תופעה זניחה של חוסר אחידות בתנאים מאוד מסויימים, באמת זניח.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

ahersko כתב: [/b]לא ברור לי למה התכוונת בתופעת בנדינג?
.
...
·
אם אתה לא מודע לביטוי...עדיף שלא תדע :P
אם בכל זאת מעוניין ללמוד על זה, תכתוב Vertical Banding בגוגל.
שיש המון סרטונים, הסברים ודוגמאות.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

זה בדיוק מה שהתכוונתי כשכתבתי "חוסר אחידות"

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

יש הבדל גדול בין Banding ל- Vertical Banding ולמעשה שתי התופעות נובעות מסיבה שונה לחלוטין ומתארות בעיה שונה לחלוטין.
Banding מתייחס ברוב המקרים ל Colour Banding ויכול לנבוע מהרבה סיבות, בינהם דחיסה גרועה, פאנל מאיכות נמוכה ו/או עם עומק ביט נמוך מידי (נניח 6ביט עם Dithering), מעבד וידאו לא מוצלח במסך ועוד עשרות סיבות.
https://en.wikipedia.org/wiki/Colour_banding

Vertical Banding מתייחסים לפסים האנכיים האלה שרואים בהמון פאנלי LCD וזה נובע בכלל מחובר אחידות בתאורה ו/או דיפיוזר אור שמונח לא בצורה מושלמת מאחורי הפאנל ועוד די הרבה סיבות שקשורות בעיקר לתהליך הייצור פר קו או יחידה ספציפית ולא קשורות בכלל למגבלה טכנולוגית חומרתית. באופן מצחיק גם במסכי OLED יש מעט קווים אנכיים (במיוחד בתחום האפור כהה) אבל הסיבה שהם שם נובעת ממשהו שונה לגמרי.

אבי,
לגבי ה- Latency, לא הבנתי שני דברים - ראשון זה איך הגעת לערך של כ- 20 מ"ש? האם יש לך ציוד מדידה כמו מכשיר ה- Leo Bodnar או משהו דומה? ושני זה מדוע לדעתך 20 מ"ש הם השהייה גבוהה לגיימינג? 20 מ"ש זו השהיה מאד נמוכה ביחס למקובל ולדעתי האישית בלבד מעל למספקת עבור רוב הגיימרים. בתור גיימר די רציני אני יכול להעיד שגם באזור ה- 40 מ"ש זה אחלה לגמרי. (על פי תחושה אישית ובאופן הכי לא מדעי שיש).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

המגבר שלי מכוון ל 23 מילי השהייה בין הקול לתמונה במצב משחק, בין הקול לתמונה ואני מניח שזה זמן העיבוד. בהנחה שזמן העיבוד של המגבר זניח.

מבחנים אחרים נוקבים ב 32 מילי (מצב משחק) שזה עדיין מספר הגיוני אבל לא נמוך!

זה לא נתון גבוה מאוד, אבל במסכים החדשים המספרים נמוכים יותר.
לכן למען ההגינות ציינתי, שבאמת לי ולילדים שלי במשחקי XBOX בסיסים זה לא משפיע.
גיימרים בוודאי היו מחפשים מוצר "מגיב" יותר.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #10 

קשה להעריך כך זמנים בדיוק. בסרטים מסוימים יש מקרים שגם ב-100ms הפרש קשה להבחין. ואולי גם הרסיבר משפיע בצורה כלשהי (למרות שההגיון אומר שהוא צריך לדאוג לשמור על סנכרון הסיגנל המקורי). לפי Rtings למסך יש 36ms של lag, לפי מכשיר מדידה.

אגב, אני לא יודע אם זה אפשרי בפועל במסך/רסיבר שלך, אבל יש ב-HDMI תכונה שאמורה לאפשר למסך לדווח לרסיבר מה ההשהיה שלו, כדי לאפשר תיקון סנכרון אוטומטי בין אודיו/וידאו.

עד כמה שידוע לי סוני השתמשו בעיקר בפנלים של AUO גם בסדרות הקודמות B ו-A.

dr_orlick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
שם מלא: מתן
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #11 

סקירה מצויינת. תמציתית, כנה, ברורה ונוגעת הכל הנק' החשובות למשתמש.
תתחדש!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”